skjutning-restaurang-jakobsberg
Inrikes

Drive by-skjutning med automatvapen i Stockholmsförort – en skadad

Publicerad 5/27/2018
Annons

Strax före klockan 22 på lördagskvällen öppnade någon eller några eld med automatvapen från en bil mot restaurang Saray Kolgrill och Café i Stockholmsförorten Jakobsberg. En 17-åring utanför entrén träffades av skott och fördes till sjukhus med ambulans.

Restaurangen var öppen och många gäster fanns inne i lokalen. Ingen av dessa skadades dock. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord. 17-åringens skador är enligt uppgift inte livshotande, skotten ska ha träffat i armen.

Polisen känner inte till att det skulle finnas någon hotbild mot den skottskadade 17-åringen. Det är oklart om det finns någon hotbild mot restaurangen eller någon av de gäster som befann sig där vid brottstillfället.

En hypotes till motiv som polisen arbetar utifrån är att det är gäster som tidigare under kvällen avvisats från restaurangen som återvänt med vapen för att ”hämnas oförrätten”.

Polisen uppger att man på söndagen påträffat ett fordon som man tror kan vara det som användes vid lördagskvällens drive by-skjutning. Fordonet uppges vara en svart skåpbil.

Ingen person har ännu gripits för dådet. Vittnesförhör hålls under söndagen med de personer som uppehöll sig i restaurangen.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons