En tidigare straffad 27-årig man med utomvästlig invandrarbakgrund bosatt i Värnamo åtalas vid Halmstad tingsrätt för grovt koppleri, grovt olaga hot och misshandel. Detta efter att ha hållit en kvinna drogad under våld och pistolhot och sålt henne till ett flertal män.

Det var i början av juli som mannen greps, anhölls och häktades, då på sannolika skäl misstänkt för människorov, människohandel och våldtäkt.

Detta efter att under ett antal sommarveckor kört runt en kvinna till olika adresser i Halland, Göteborg och Jönköping där män väntade som svarat på en prostitutionsannons som mannen lagt ut i kvinnans namn tillsammans med foton som han tagit på henne.

Hölls i ett skräckvälde

Kvinnan har enligt åtalet hållits i ett skräckvälde med våld, dödshot med pistol mot huvudet och i ett kontinuerligt drogat tillstånd. Dödshot ska även ha uttalats mot andra personer i kvinnans familj.

Hon uppges medan verksamheten pågick ha sålts för sex vid minst 30 tillfällen. Ytterligare en man ska ha deltagit i brotten men har inte kunnat identifieras och åtalas.

Misshandlade polis men slapp fängelse

27-åringen är tidigare dömd för våld mot tjänsteman i samband med ett polisingripande där mannen gav sig på en av poliserna bakifrån och sedan slog honom i ansiktet. Han dömdes vid tillfället också för narkotikabrott.

Domstolen ansåg den gången att mannen var så ung och misshandeln av polismannen inte så allvarlig att fängelse borde utdömas. Man bedömde också risken som låg att han skulle återfalla i brott. Påföljden stannade därför vid villkorlig dom och 4 500 kronor i böter.

Mannen kan inte utvisas då han har svenskt medborgarskap. SVT rapporterar om åtalet men utelämnar en lång rad uppgifter.