carola haggkvist

Foto: Rickard L.Eriksson / Live Nation

Inrikes

Efter drevet – Carola ber om ursäkt

Publicerad 4/11/2023
Annons

Den svenska fixikonen Carola Häggkvist kritiserade nyligen svensk invandringspolitik i en intervju i SvD. Efter det gick svensk gammelmedia i taket och har drevat sedan dess. Nu ber hon om ursäkt om hon sårat någon.

Det var endast fyra dagar sedan Carola uttryckte sig kritiskt om invandringen till Sverige.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, sa då.

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen.

Efter hennes nyfunna kritik blev det stor uppståndelse i media och i sociala medier. Hon har hyllats för att hon svängt och vågade säga sanningen.

Men gammelmedia har också drevat och försökt svartmåla den folkkära artisten. Det senare verkar ha gett resultat.

Pudlar på Instagram

För nyss gick hon ut på Instagram och bad om ursäkt om hon har sårat någon, även om hon inte uttryckligen backar i sak från det hon sa i intervjun:

För det 2:a så är jag uppriktigt ledsen över att en del av mina ord i artikeln på något sätt sårat människor. Jag beklagar det verkligen. [..]


Nu var intervjun med SvD tänkt att handla om något helt annat än vad utfallet blev. Högst olyckligt!Och jag var helt OFÖRBEREDD på alla dessa frågor! Ett samtal som varade i 3 långa timmar där självklart inte alla mina nyanser och formuleringar kan komma med i en så lång intervju.

[..] Jag har bävat inför att artikeln skulle komma ut med en känsla av att vara helt utelämnad. Fick den på mail samma dag vi åkte på påsklov, till andra sidan jordklotet! Jag kraschade. Kände mig chanslös. Samtidigt vill jag beklaga att jag sårat flertalet människor & grupper som tagit mina ord till sig på ett sätt som skapat avstånd istället för förståelse. För det är jag djupt ledsen. Det var aldrig min mening. Ni som känner mig vet. ♥️♥️🙋🏻‍♀️

Riksdagsledamoten Robert Stenkvist (SD) är inte förvånad att hon pudlar.

Även Maria Falk noterar att ”mobben” fick som de ville med sitt drev:

Ändrat åsikt?

Tidigare har Carola stått på Medborgarplatsen i Stockholm och välkomnat migranter men verkar alltså ha vänt i frågan på senare tid. När SvD insinuerade att Carlas resonemang var ”främlingsfientligt” förnekade hon det och konstaterar istället att länder och gränser existerar av en anledning.

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se. Det här är inte himlen. Världen är inte fullkomlig. Människan har det i sig att roffa åt sig.

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1046Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons