Samhällsnytt var först under hösten med avslöjandet om den utbredda islamismen och judehatet inom SSU Skåne. Nu väljer myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor att granska SSU efter uppgifterna. Ungdomsförbundet riskerar att förlora sitt årliga bidrag.

Tidigare i höst kunde Samhällsnytt som första tidning avslöja en gren som förespråkade islamism, judehat och kvinnofientlighet inom SSU Skåne. Vår granskning ledde till att Socialdemokraterna krävde Omar Al-Ganas omedelbara avgång som ledamot i kommunfullmäktige i Hässleholm. SSU:s ledning på riksnivå utreder fler förtroendevalda som kan komma att uteslutas.

LÄS MER: Brorson till militana islamismens ledare vann internvalet i S: ”Jag hatar judar”

Efter att vårt avslöjande blivit känt valde andra medier att ta upp granskningen och titta närmare på SSU Skåne. Den senaste tidens medierapportering kring infiltrationen från islamiska krafter inom ungdomsförbundet har gjort att myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, valt att inleda en granskning om SSU:s rätt till bidrag, rapporterar bland annat SVT.

Ungdomsförbundet har under 2018 mottagit en och en halv miljon kronor i statligt bidrag. Myndigheten kommer inom två veckor att fatta beslut om huruvida de anser att SSU uppfyller kraven för det statliga ungdomsbidraget.

LÄS MER: Så här vill islamisterna ta över hela SSU