Polisen ska ”titta närmare” på vad som hände med den så kallade gruvhålsafghanen Mohamad Aminis tidigare fru. Kvinnan har varit försvunnen sedan januari år 2020, men polisen har inte lyckats klarlägga vart hon tagit vägen.

Det var fredagen den 22 april som en kvinna hittades i ett gruvhål i Norbergs kommun. 41-årige afghanen Mohamad Amini häktades förra veckan, misstänkt för att ha våldtagit kvinnan för att därefter knuffa ned henne i det djupa hålet där hon lämnades att dö.

LÄS MER: Mystisk afghansk trebarnspappa bakom brutala gruvvåldtäkten

I onsdags förra veckan uppmärksammar Samnytt att den 41-årige afghanens fru, som han tidigare bodde med i Iran och som han har tre barn tillsammans med, är försvunnen.

LÄS ÄVEN: Gruvhålsafghanen: Kan få ”bråk i svensk tvättstuga”-problem om jag åker hem

Två dagar senare, i fredags, rapporterar Sveriges television att kvinnan anmäldes försvunnen i januari år 2020. Det är fortfarande oklart vart hon tagit vägen.

”Polisen tittar närmare”

Mot bakgrund av att Mohamad Amini misstänks för våldtäkt och mordförsök mot en annan kvinna, ska polisen nu titta närmare på hans frus försvinnande. Det meddelar myndigheten på sin hemsida.

Enligt polisen har många frågor om försvinnandet kommit in till myndigheten.

LÄS ÄVEN: VIDEO: Se dramatiska räddningen av gruvhålsafghanens offer

”Svaret som kan lämnas är att polisen tittar närmare på en anmälan om en försvunnen person som inkom 2020-01-31, där en kvinna i Surahammars kommun anmäldes försvunnen. Vid tillfället vidtog polisen rutinmässiga utredningsåtgärder men inga misstankar om brott uppstod”, heter det.

Polisen betonar att det inte konstaterats att något brott ligger bakom Mohamad Aminis hustrus fösvinnande, och att man inte kan lämna någon ytterligare information än så.

LÄS OCKSÅ: SVT och SR om gruvhålsafghanen: ”Hemmahörande i Halland”