trump dorsey

Trump & Twitters VD Jack Dorsey. Foto: Vita Huset/Brian Solis

Utrikes

Efter Twitter-censur: Trump slår tillbaka mot sociala medier

Publicerad 5/28/2020
Annons

Efter att Twitter placerade varningstext på Trumps tweets där de påstår att det han skrev inte var sant, något som Samhällsnytt tidigare rapporterat om, går nu den amerikanske presidenten till motattack mot den vänsterliberala sociala mediaplattformen. Han ska nu underteckna en så kallad presidentorder (”executive order”) men detaljer om innehållet i den är ännu oklara och hur mycket Trump kan göra utan kongressens godkännande.

Ordern kommer att verkställas under torsdagen, enligt bland andra Fox News. Vita Husets pressekreterare Kayleigh McEnany sa på onsdagen att hon inte närmare kunde förklara vad ordern kommer att innehålla men bekräftade att den ska komma under torsdagen.

LÄS MER: Twitter lägger varning på Trumps tweets: ”Attack mot yttrandefriheten”

Tidigare samma dag hade Trump flaggat för att de sociala mediejättarna kan komma att underställas kraftiga regleringar av den federala regeringen och i allvarliga fall även stängas ned ”om de fortsätter att tysta konservativa röster”.

Senare sa han att ”Twitter har nu visat att allt vi har sagt om dem (och deras andra kompanjoner) är korrekt. Kraftfullt agerande följer!”

Twitters VD Jack Dorsey besvarade kritiken med att de kommer fortsätta ”att peka ut inkorrekt eller omtvistad information om val globalt”.

Även Facebook har vid ett stort antal tillfällen uppmärksammats för att censurera konservativa åsikter men dess grundare Mark Zuckerberg gick ändå ut och kritiserade Twitter för att ha ”faktagranskat” Trumps tweets.

– Facebook ska inte vara den som avgör sanningen om allt som folk säger online, sa han. Privata företag ska förmodligen inte, speciellt dessa plattformar, vara i position att göra sånt.

LÄS ÄVEN: Trump kallade till sig Twitters vd – tog upp plattformens partiskhet mot konservativa

authorimage

Redaktionen
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
780Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons