LEDARE Vänsteretablissemanget har gärna och ofta velat beskriva händelserna vid Kapitolium i USA den 6 januari 2021 som ett ”kuppförsök” och har dessutom sagt att ”högern” vill göra samma sak i Sverige eller för den delen Brasilien. De har försökt piska upp händelsen som ett bevis för att alla som är emot vänsterdominansen i grund och botten är våldsverkande antidemokrater. Men som så ofta med vänstern verkar det som om deras hets bara var propaganda, lögner och dimridåer.

Det är Fox News och Tucker Carlsson som fått ut intressanta övervakningsvideor från händelserna den 6 januari 2021. Narrativet från media har som sagt varit att det var ett våldsamt försök till statskupp och att allt var Trumps fel som eggade på demonstranterna. Allt det där verkar nu alltmer framstå som lögner.

Dels sa Trump inget som kunde ses som uppvigling eller på något sätt ursäktade de demonstranter som förstörde egendom eller olovligen gick in i parlamentsbyggnaden. Tvärtom. Han sa uttryckligen ”fredligt och patriotiskt”, vilket kan ses här:

Givetvis spelade detta ingen roll för vänsterliberalerna. De började trumma ut att Trump uppmanat till våld och statskupp, vilket är en klassisk taktik. Kan motståndarna utmålas som antidemokratiska våldsverkare kan etablissemanget delegitimera gruppen; ifrågasätta deras existensberättigande, sätta dem i fängelse (vilket man försökte med Trump) eller lura och skrämma bort väljare.

Det handlar alltså som alltid om att försöka krossa sina motståndare för att behålla makten, till varje pris.

Tiotusentals timmar video

Vad som nu har hänt är att tiotusentals timmar av videomaterial från Kapitolium den 6 januari kommit ut. Och de visar, till vänsterliberalernas förtret, en helt annan bild än den som etablissemanget manglat ut under flera års tid. I övervakningsvideorna ser man istället hur parlaments-poliser ser ut att guida ”kuppmakarna”, försöka öppna dörrar åt dem, lotsar dem genom byggnaderna och mycket mer. Det är graverande och häpnadsväckande bildmaterial sett i ljuset av vad massmedia matat oss med.

Anledningen till att du inte sett dessa bilder innan är att vänsterliberalerna inte ville att du skulle se dem. De ville dölja dem och istället kabla ut noggrant utvalda klipp för att måla upp bilden av en våldsam kupp. Ta en titt:

Detta var alltså ingen kupp. Det var inte ens ett försök till en kupp. Ja, det fanns huliganer som förstörde egendom, begick brott och uppförde sig allmänt dåligt. Men att beskriva händelserna som en våldsam misslyckad statskupp var och är en lögn.

Många frågetecken

För drygt ett år sedan skrev jag om lögnerna om 6 januari. Det stod klart redan då att vad vi kunde se i gammelmedia inte var sant. Redan vid den tiden fanns videoklipp som visade hur demonstranter medvetet och avsiktligt släpptes in i byggnaden av poliserna. Des nya videoklippen cementerar detta och visar med allt önskvärd tydlighet att något var minst sagt skumt med hela denna händelse.

Det slutar dock inte där. New York Times skrev om gruppen ”Proud Boys”, en grupp som även svenska tidningar skrivit massor om. Bland annat har Aftonbladet skrivit ”högerextrema gruppen Proud Boys” som ”var med och stormade kongressbyggnaden Kapitolium”. SVT skrev om den att de gått från ”podcast till stormning av Capitolium”.

Den gruppen demonstrerade den 6 januari där en av medlemmarna enligt New York Times var en FBI-informatör. Det kanske i sig kan vara förståeligt men videoklipp visar att samme person också aktivt eldar på folk att gå in i parlamentsbyggnaden.

Etablissemanget försökte såklart febrilt bortförklara eller hävda att ”utredningar” visat att det inte stämmer, bland annat genom en utsaga från en av de utpekade själv. I ljuset av de nya videoklippen, där ordningsmakten alltså aktivt hjälper och guidar folkmassan, blir det dock inte svårt att tro att det även kan ha funnits infiltratörer från myndigheterna som uppviglade.

Joe Rogan har återbesökt ämnet ett flertal gånger. Bland annat tog han upp ett fall när senator Ted Cruz frågade FBI om de någonsin uppviglat till våld, där beskedet blev ”jag kan inte svara på det”:

Precis som den vanliga strategin gör gällande är motiveringen till att exempelvis FBI eller andra skulle vilja uppvigla att sedan kunna använda det för mer repressiva åtgärder mot ens politiska motståndare:

Vanlig strategi

När 6 januari skedde väntade såklart inte dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) på att på samma sätt som vänstern i USA försöka använda lögnerna, vinklingarna och propagandan. Han använde händelsen i försök att ”ha kontroll” på det han menar är ”farliga” grupper.

– Och hur det verkligen kan gå, det såg vi ju inte minst i attacken mot Capitolium i USA. Här finns det en del grupper som är väldigt våldsbenägna och farliga, och de måste vi ha kontroll på.

Bara dagar efter händelsen skrev han på Twitter:

Alltså; använd händelsen som ursäkt för att delegitimera motståndarna, gärna så att man kan använda rättsväsendet mot dem. Strategin går igen. Richard Jomshofs (SD) berättigade kritik mot domslut användes som anledning för vänstern att ljuga om att SD hotar ”rättsväsendet”. Men alldeles nyligen gjorde sossarna precis det som de anklagar SD och Ungern för.

Samma mönster

Det är alltid samma mönster med vänstern. De gör vad som helst för att behålla makten; ljuga, hyckla, anklaga och gärna använda rättsväsendet emot dem, precis som vänstern i USA gör och gjorde mot Trump (de stormade hans hem bland annat).

Men de nya videoklippen från USA visar alltså en helt annan bild av vad som verkligen hände. Vänstern kommer såklart göra allt i sin makt för att antingen ignorera denna nya bevisning eller bortförklara den. Men de som har hedern i behåll tvingas inse att ”stormningen” och omständigheterna kring händelsen nog inte är så glasklara som etablissemanget vill få oss att tro.

Förvänta er dock inte att Morgan Johanssons och vänsterns lögner om det hela kommer avta.

LÄS MER: Ekeroth: ”It’s okay when we do it” – borde vara sossarnas slogan
LÄS MER: Ekeroth: ”Sossarna gör det som de anklagar Ungern för”
LÄS MER: Ekeroth: ”Högerextrem myt då – sanning nu”
LÄS MER: Ekeroth: ”Vänsterns kritik mot att byta ut chefer är totalitär”