Jag har nu intervjuat Richard Jomshof två gånger och nyligen släppte vi en intervju med Ludvig Aspling om SD:s arbete med att förändra migrationspolitiken. En del av er kanske känner er betryggade med svaren, vissa kanske efterfrågar mer klarhet. Men en aspekt jag själv undrar över, som vare sig Jomshof eller Aspling kunde svara på, är varför inget görs åt lagen som ger illegala invandrare gratis vård i landet.

Sommaren 2013 gick lagen om gratis vård till illegala invandrare igenom. Vid den tiden gjorde vi i SD en större kampanj mot lagen, som diskriminerar svenskar och gynnar de som uppehåller sig i landet illegalt. Exempelvis skulle tandvård kosta en svensk pensionär omkring 7500 kronor men blir i princip kostnadsfri för en illegal invandrare.

Vi i SD tryckte uppflygblad som vi delade ut landet över och vi tog såklart striden i riksdagen, bland annat genom det anförande som Björn Söder höll då:

Nu, sju år senare, har vi en ny regering. Som vi varit inne på här på Samnytt en del, och som jag tog upp både med Richard Jomshof och Ludvig Aspling, har det uppstått en svekdebatt, och mer hade definitivt kunnat göras fortare, men det får man nog skylla M, KD och L för. Hade SD bestämt hade nog saker skett bra mycket snabbare.

Men, när Tidö-avtalet presenterades var frågan om gratis vård till illegala inte på tapeten. Aspling visste inte varför, men gissade på att man inte kunde få med allt i avtalet, vilket är förståeligt. Men inte desto mindre kvarstår denna lag, som röstades igenom av det som då kallades Sjuklöver-partierna. Lagen är lika orättfärdig då som den är nu.

Den 1 juli 2012 skrev jag en debattartikel i ämnet:

Anledningen är mycket enkel; staten bör inte och ska inte belöna de som valt att bryta mot våra regler. Staten ska dessutom inte heller prioritera värdefulla skattepengar på invandrade brottslingar samtidigt som det skärs ner på vården och svenskar själva får betala för sådant som illegala invandrare slipper.

Vi skickade ut en reporter med dold kamera i februari 2019 för att visa hur man kan få vård gratis, som annars skulle kostat pengar. Se inslaget här (själva dolda kamera-delen börjar 3.20 in i klippet):

Som sagt, lagstiftningen är fortfarande kvar. SD har mig veterligen inte ändrat åsikt i frågan. Jomshof eller Aspling kunde inte svara på vad man gör för att ta bort denna lag.

Frågan är alltså: Vad görs idag för att ta bort denna lag? Den nya regeringens uttalade politik är ju att utvisa de som befinner sig illegalt i landet. Ett första steg vore rimligen att åtgärda denna lag, som ju står i direkt motsats till en sådan ambition.

SE ÄVEN: SD – vad gör ni åt invandringen?

SE ÄVEN: Richard Jomshof (SD) om ”svekdebatten” och tiden efter valet

LÄS MER om ILLEGALA INVANDRARE