LEDARE. Situationen inför valet 2022 kunde inte blivit bättre för sossarna än det är just nu. De senaste två åren har allt handlat om corona-krisen vilket gynnat sossarna för då slipper de prata om kriminalitet, bränsle och elpriser eller andra grova misslyckanden. Sedan kom Ukraina-kriget och poff så var corona borta men nu handlar exakt allt om Ukraina. Ännu bättre kris för sossarna då de kan skylla både el- och bränslepriser på…Putin! Men det är såklart bara lögner.

Jag har alltid sagt att allt går att göra bara det finns viljan att göra det. Det är ofta det som fattats i detta land – viljan och/eller modet att göra vad som krävs. Det skylls nästan alltid på någon eller något annat. Rörande invandringen ljögs det om att ”det inte går” att minska den för vi är bundna av ”internationella konventioner”. Jag och vi i SD utmanade såklart detta narrativ med att jämföra med våra grannländer men in absurdum höll sig både moderater och sossar fast vid lögnen att ”vi kan inte göra något”.

När REVA-debatten var igång (om att polisen letade efter illegala invandrare) så stoppades den verksamheten och några år senare konstaterade polisen att ”det inte fanns någon politisk vilja” trots att det var lagligt, trots att det uttryckligen är en av polisens uppgifter. Det finns säkert många andra exempel men jag vill hävda att i princip allt går, om man bara vill.

Samma är det med både el- och bränslepriserna. Det senaste i sossarnas propaganda-retorik är att kalla det ”Putin-priser”. Kriget i Ukraina kom som en skänk från ovan för sossarna. Nu är allt Putins fel! Glöm att priserna rusade redan i höstas. Glöm att en majoritet av bränslepriser utgörs av skatter som politiker beslutat om, närmare 54 procent. Glöm att ”reduktionsplikten” beslutades av samma politiker, som ansågs vara den huvudsakliga orsaken till prisökningen efter nyår och av regeringen själv skulle orsaka 3,6-5,4 kr per liter diesel och 1,9-2,9 kronor för bensin, exklusive moms.

LÄS ÄVEN: Ekeroth: Lögn att de ”inte såg det komma” om bränslepriserna

Utan koldioxidskatt, energiskatt, reduktionsplikt och moms skulle med andra ord bränslepriserna vara mindre än hälften av nuvarande nivå. Så visst, våra priser påverkas av marknaden men det allra största problem är de sjuklöverpolitiker som hela tiden höjt skatter och avgifter. Enda partier som konsekvent varit emot har återigen varit SD.

Även elpriserna

Exakt samma sak kan sägas om elpriserna. Även här skylls det på Putin. Kriget i Ukraina driver gaspriserna uppåt som driver priserna på el uppåt. Sverige påverkas av detta eftersom vi byggt ihop vårt elsystem med kontinenten. Men det är något vi kan koppla bort om vi så vill. Eller begränsa. Precis det gjordes ju i förhållande till Norge. Men Sverige har tillåtit sammabundningen med Europa vilket gör att vi påverkas negativt av de galenskaper exempelvis Tyskland håller på med när de lagt ner halva sin kärnkraft och nu lägger ner den andra halvan.

Men det slutar såklart inte där. Sosse-regeringarna har lagt ner hälften av Sveriges kärnkraft. Sex av våra tidigare tolv reaktorer har de gjort sig av med. Stabil, billig kärnkraft försvann i de södra delarna där behovet är störst. Pajasarna i sosse-regeringen kan skylla på alla andra bäst de vill men detta vet alla med någon tankeverksamhet: minskar man utbudet så går priset upp. Ökar man osäkerheten går priset upp. Skapar man flaskhalsar så går priset upp.

Allt detta har sossarna gjort: de har minskat stabil, kostnadseffektiv och planerbar elproduktion. De har ökat osäkerheten genom att bygga ut vindkraften. Och de har skapat flashalsarna genom att ta bort produktionen från söder.

Hade kunnat undvikas

Allt detta hade kunnat undvikas. Skatter och pålagor hade kunnat undvikas. Kärnkraft hade kunnat behållas och utökas. Vårt beroende av Europas fallerade energipolitik hade kunnat begränsats. Alla varningstecken har varit där länge. Men pajasarna i Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Centerpartiet fortsatte att förstöra troligen världens bästa elsystem.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna har inte varit mycket bättre. Det är bara på senare månader närmast som de ändrat sig litegrann (exempelvis KD röstade för reduktionsplikten förra sommaren!).

Anti-kärnkraftslobbyn verkar dessutom ha varit finansierat av Putin för att Europa skulle bli beroende av hans gas. Nyttiga idioter bland de rödgröna och miljölobbyn alltså.

Så när sosse-propagandan nu sätts igång, ivrigt upprepat av svensk gammelmedia så ska man komma ihåg denna enkla princip:

Allt är möjligt att göra så länge man har viljan och modet att göra det. Det inkluderar att driva en energipolitik som värnar svenska folket. Men det valde sossarna att inte göra. DÄRFÖR har vi denna situation i Sverige.