Vid lunchtid på fredagen larmades polis till Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka utanför Göteborg. Detta sedan en lärare misshandlats blodig av en 18-årig elev.

Läraren fördes till sjukhus med skador i huvudet och ansiktet. Närmare uppgifter om skadeläget saknas. Gärningsmannen togs in till polisförhör efter att först ha avvikit från skolan men sedan självmant uppsökt polisen.

Det framgår inte av polisens händelserapport om han har frihetsberövats eller försattes på fri fot efter förhör. Polisen rubricerar händelsen som våld mot tjänsteman.

Uppgifter om gärningsmannen och bakgrunden till misshandeln saknas.

Historik av våld, dödshot och droger

Det var andra gången på kort tid som polisen tvingades rycka ut till skolan på grund av våldsbrott. Den 4 oktober greps en 18-årig elev på skolan efter ett knivslagsmål.

I januari i år ska en elev ha hotat att skjuta ihjäl alla elever på skolan. Efter polisutredning bedömdes hotet inte som allvarligt menat. Det är oklart vilka åtgärder som vidtogs mot eleven.

Gymnasieskolan har också haft problem med narkotikapåverkade elever. Sedan flera år tillbaka gör polisen regelbundna drograzzior på skolorna i Kungsbacka.

Traumatiserade ensamkommande på skolan

Det har tidigare larmats om att det på Elof Lindälvs gymnasium finns många så kallade ensamkommande elever som har traumatiska och jobbiga upplevelser i bagaget och som uppvisat stressymtom och relaterade störningar under skoltid.

Andreas Eliesersson, som sedan två år tillbaka är kurator på den problemtyngda skolan, påtalade den ansträngda situationen i en intervju förra året med lokala Kungsbacka-Posten.

– Det är ju förståeligt att de sover illa när de varit med om sådana händelser, många har väldigt jobbiga upplevelser. En del har inte kontakt med sin familj. Resan har hit har varit tuff.