Elevers faktablad om invandring polis- och Säpo-anmäldes av rektor som ”främlingsfientlig propaganda”

Delningar

På Dragonskolan i Umeå ville en grupp elever informera om vilka konsekvenser den förda invandringspolitiken fått på det svenska samhället. Det gillades inte av skolans rektor, Anna Sundelin, som valt att polisanmäla sina elever som hon i ett medieuttalande stämplar som ”fruktansvärda rasister”. Hon slår också fast att det är ”absolut otänkbart” att yttrande- och åsiktsfrihet ska råda på hennes skola.

Rabaldret gäller ett flygblad som elever på skolan skapat med ett antal punkter om bland annat hur mycket invandringen kostar, om den anmärkningsvärt höga överrepresentationen av invandrare som förövare till överfalls- och gruppvåldtäkter, diskriminering av svenskar i förhållande till invandrare på bostadsmarknaden och i tandvården. För samtliga punkter på flygbladet hade källhänvisningar bifogats, bland annat till SVT och Expressen.

Ensidig rapportering i media
Flygbladet uppmärksammades av Västerbottens-Kuriren som i sin rubriksättning braskade på med ”Främlingsfientlig propaganda”. I artikeln (som ligger bakom betalvägg), skriven av VK-journalisterna Ulrica Palmer och Nathalie Hultdin, kommer endast en elev som kontaktat tidningen och skolans rektor till tals, som båda menar att flygbladet är rasistiskt.

Vad som står på flygbladet får VK:s läsare inte veta och ges därmed inte någon möjlighet att själva avgöra om innehållet är rasistiskt. Det framgår inte heller om VK-reportarna själva har tagit del av flygbladets innehåll eller om de skrivit sin artikel och valt vinkel för den endast på hörsägen.

I VK-artikeln uppger Dragonskolans rektor Anna Sundelin att hon och den övriga skolledningen ”ser allvarligt på att det spridits rasistisk propaganda” på skolan. Hon kallar det som skett för ”fruktansvärt” och slår fast att ”det är absolut otänkbart att ha den typen av propaganda på skolan”. Här råder ”nolltolerans” tillägger Sundelin och berättar att hon anmält saken till såväl polisen som Säpo samt vidtagit åtgärder så att eventuella nya flygblad kan rapporteras och omedelbart plockas bort.

Får komma till tals i alternativmedia
I motsats till Västerbotten-Kuriren har tidningen Fria Tider varit i kontakt med de elever på Dragonskolan som tagit fram faktabladet. De uttrycker stark oro över att få sin grundlagsfästa yttrande- och åsiktsfrihet trampad på av rektor och uppger att de finner det olustigt att ha anmälts till polis och Säpo av sin egen rektor.

Eleverna bakom faktabladet uppger för Fria Tider att de ”var less på att bara sitta still och rulla tummarna och inte göra något medan Sverige förfaller” och att man därför valde att engagera sig politiskt genom att ta fram ett faktablad om invandringens konsekvenser för det svenska samhället. Man ville ta sitt ansvar för Sverige och ”upplysa andra elever”.

På tvärs med vad skolan lär ut
De rasistutpekade eleverna som upplever att de fått sina grundlagsskyddade demokratiska rättigheter kränkta av skolledningen kallar det de utsatts för ”en skam för Dragonskolan”. Eleverna menar också att tilltaget går på tvärs med vad skolan lär om att vara källkritisk.

– De säger att det är viktigt med källkritik samtidigt som de kallar ett flygblad med enbart fakta och med angivna källor längst ned för rasistisk propaganda.

Samhällsnytt söker såväl rektor Anna Sundelin som Västerbottens-Kuriren för en kommentar.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

1003 KOMMENTARER

 1. Snacka om livrädd. Det är nog många tjänstemän som är det över vad politikerna har ställt till med. Man slår på stora trumman när eleverna går utanför PK normen. När dom borde ha beröm för egentänkande.

 2. Den enda som SÄPO borde granska här är Anna Sundelin. Hon utgör ju uppenbarligen ett hot mot yttrandefriheten i det här landet.

 3. S k ”värdegrundskompetens” verkar numera trumfa Sunt förnuft, när det gäller tillsättandet av rektorer och skolledning.

  Skulle dessutom vara kul o veta vad tjänstemannen på SÄPO tänkte, när vänsterkärringen ringde och anmälde detta ”brott” 🙂

 4. Det är absolut rektorn som skall anmälas då hon kränker elevernas yttrandefrihet samt strö epitet över dem.
  Definitivt förtal och kränkning !

  • Hon ska ffa entledigas från sin tjänst. Att kontakta Säpo för en sån här bagatell tyder på ren inkompetens.

   • Rektorn vill alltså ha hjälp av SÄPO för att dölja sanningarna om massinvandringen för skolans elever.

    Snacka om att vilja indoktrinera eleverna.

 5. Sverige befinner sig verkligen på ett sluttande plan,etablissemanget har likställt fakta och berättigad kritik med hat och rasism.

 6. Tyskarna verkar inte heller få in kvalificerat arbetskraft samma som i Sverige
  friatider .
  Det är nog bara att säga godnatt Sverige

 7. Det är tydligen värre att reagera på att Sverige förstörs än själva förstörelsen.
  En person som rektorn som har så undermålig förmåga att gradera problem borde ha ett enklare jobb. Sitt nuvarande är hon helt klart inte vuxen.

 8. Vi befinner oss i ett krig mot islam som vi håller på att förlora tack vare den PK hjärntvättningen.

 9. Detta är exakt det som jag ofta har påtalat, just det faktum att socialisttrollen har infiltrerat varenda lärosäte i vårt land, ivrigt påhejade av deras eget fackförbund.
  Positionerna är nu intagna, och nästa steg är att kväva yttrandfriheten från dom som inte delar socialisttrollens värderingar, och dom förbannade ”socialakrobaterna” håller käft och ler i mjugg, då dom under flera årtionden lyckats med att få varenda lärosäte till en socialistisk propagandacentral. Nu gäller det att få stopp på dessa stasidrängar, dom som fortfarande kan tänka, efter årtionden av propaganda från socialisttroll och övrigt PK-patrask röstar SD, om man nu vill ha ett svenskt Sverige, annars är risken påtaglig att det svenska folket snart står på knä med arslet i vädret på en sunkig bönematta, och deras döttrar komme ständigt att bli påminnda om hur det är att bli gruppvåldtagen av dom importerade kamelmjölkarna från jordens alla sketna sand och bergshålor. Sätt stopp för socialisttrollens framfart, ge SD allt stöd ni kan, hymla inte om er politiska hemvist, så vågar fler visa offentligt att dom röstar SD. Då tar vi dom !

 10. Svenska föräldrar. Ta ut era barn från den indoktrinerande svenskrasistiska skolan och skicka era barn till privatskolor eller ge dem hemundervisning. Detta är vansinne. Är inte skolan till för att lära ut fakta? Som det ser ut nu är skolans uppgift mer att få barnen jagade av både polis och Säpo för att de håller sig till sanningen. Borde inte skolan lära ut att använda tillgängliga fakta vilket barnen ju har gjort och inte tvinga barnen att ljuga eller använda falsk stattestick? Borde det inte vara eleverna som anmälde skolledningen till Polisen och Säpo för att de försöker demoralisera Svenska skolungdomar? Eller kanske till och med för förräderi mot landets säkerhet då de favoriserar fiender framför Svenskar.

 11. Dessa barns största problem är att sanningen är ’rasistisk’. Det enda sättet man kan uttrycka sig på ett PK sätt är att inte berätta sanningen. Vad var det polisen sa, sanningen kan gynna SD. Ja, där ser man.

 12. Bara i Sverige!!!! När sanningen är FÖR sanningsenlig för PK- MAFFIAN!!!! Så är man Svensk SKA MAN SKÄMMAS!!

 13. Att beskriva hela samhällsstrukturen’s undergång kan knappast vara ”rasistiskt”.
  Snarare vår plikt.
  Åtala istället den här rektorn för allt .

 14. Ett faktaresistent floskeltroll har polisanmält
  elever för att de säger sanningen och vad ska
  polisen göra åt det?

 15. Det är allmänt känt att skolor i dagens Sverige försöker gå i bräschen för att censurera och påverka elevers åsikter. Så har det varit i många år. Se bara på när SD ville ha bok-bord på olika skolor, för att informera om sin politik.

  Man tycker att skolan skulle utgöra den yttersta fronten för det här med åsikts- och yttrandefrihet. Att de, om några, kämpar för demokratin. Istället gör de precis tvärtom, och därmed bevisar hur otroligt viktigt det är att ta upp detta.

  Nu lär det inte bli något av det dock. SÄPO lär fullständigt strunta i detta, och polisen likaså. De har väl större saker att jobba med, som fortkörning… Hm, ja. Dessutom har ju eleverna sin ålder till godo. Så egentligen är det bara rektorn som gör bort sig, genom att försöka hetsa upp en storm i ett vattenglas.

  Men jag har dock en fundering. Ponera nu att några invandrare får för sig att ge sig på dessa elever, efter att detta har blivit känt. Hur ska då rektorn förklara bort det? Med plattityder om att de fick skylla sig själva? Alltså, dagens vuxna som inte kan tänka längre än näsan räcker… Hade jag varit förälder till ett av dessa barn, och mitt barn hade blivit hotad (eller till och med misshandlat), skulle jag hålla rektorn som ytterst ansvarig.

 16. Dessa ungdomar förtjänar all heder och respekt. Det är ganska typiskt att det nu är ungdomar som agerar mot förräderiet, det är deras framtid som stårpå spel, medan de som är stadgade med villa, vovve och välavlönat jobb inte orkar lyfta ett förbannat finger för att rädda vårat fosterland.

  Jag tror emellertid att sådana här bisarra utspel av rektorer och andra kan få motsatt effekt, då det blir väldigt tydligt att de ämnar förbjuda all yttrandefrihet, och kan i stället leda till att fler väljer att aktivera sig politiskt.

 17. Och hur skulle Säpo hinna med banala anklagelserna när de knappats har tid med att stoppa allt skit som muslim terroristerna dagligen hotar med?..vilket idioti! ..rektor .. kärringen jävel .är ute och cyklar..

  Hon är indoktrinerat att reagera som hon gör ” noll tolerans ..spridits rasistisk propaganda” Vad? ..en fucking lands .. förrädare till rektorn som borde bli avskedade eftersom det är hon som kränker elevernas grundlagsskyddade demokratiska rättigheter . ..och vad säger föräldrarna om sådan rektor? .. borde de inte kräva att hon får sparken med omedelbar verkan?

 18. Hennes reaktion är motbjudande och skrämmande,hon skulle behöva en grundläggande kurs i yttrandefrihet och demokrati. En burk valium hade nog inte skadat heller.

  • Jag tillhör dom som tror, att heder och moral är medfödda personlighetsdrag.
   Man kan inte utbilda något som inte finns.

   • Tror du har rätt i det.
    Dock tror jag att man i yngre åren kan påverka en person till att dela och gilla moralen.

 19. Enligt Lärarförbundet:

  ”Lärare ska inte vara angivare. Förslaget att Säpo ska kunna ta hjälp av lärare för att hitta terrorister kritiseras av både lärarfacken och enskilda lärare…… Skolan har en viktig uppgift i demokratiarbetet; att arbeta med etik
  och moral. Men lärare ska inte vara poliser och angivare, säger Eva-Lis
  Preisz, ordförande för Lärarförbundet.”

  https://lararnastidning.se/larare-ska-inte-vara-angivare/

 20. Rektorn handlade utifrån den gängse normen i Sverige. D.v.s. hon gjorde vad som krävdes av henne i det politiskt korrekta landskapet. Åtskilliga har förlorat både anseende och arbete i vårt land. Tänk på att det är enkelt att uttrycka åsikter anonymnt. Så länge en majoritet väljer anonymitet är det svårt att få till en förändring. Samtidigt visar detta hur långt det har gått med åsiktsförtrycket. Det är dags att kliva ut ur garderoben!

  • ”Det är dags att kliva ut ur garderoben” ..det går inte svennerna är födda fega och naiva..det är kört!

   • Är rädd för det! Alternativet är öppet våld och kaos. Ken Ring sa det klokt om 20 år har vi inbördeskrig. Redan idag offras många svenska kvinnor när de utsätts för gruppvåldtäkter.

    • Du är ju du den modige pensionär som föredrar att lämna landet till muslimerna i stället för att försvara sitt land? .. don’t you?

    • Om det var skitprat skulle inte muslimerna intagit vårt land med hjälp av korrupta politiker som pensionärer som du har röstat fram!

 21. Många svenska skolor är numera att anse som indoktrineringsanstalter där så kallad ”genusvetenskap” och ”värdegrunden” används som politiska instrument för att sålla bort olämpliga åsikter. Fakta har inte med saken att göra längre och flera av skolledningarna har förstås en vänsteraktivistisk agenda. Efter att gymnasieungdomarna har blivit anmälda till Säpo av sin egen rektor, p.g.a. ett faktablad med tillhörande källhänvisningar, så får man närmast en modern påminnelse om kommunismens historia i länder som Östtyskland och Nordkorea.

  • Ja, verkligen. Hon har inte förstått att hon enbart är rektor och inte ska bestämma vad som får sägas och inte sägas utan när det gäller uppenbara kränkningar mot någon. Det här handlar om ren information.

 22. Rektorn måste göra det som regeringen har sagt annars blir det sparken för henne.
  Sanningen är oviktig.

 23. Vad är rasistisk? Ordet missbrukas så mycket att ingen vet vad det betyder längre. Allting verkar vara rasism nuförtiden.

 24. Vi får vara glada över, att Anna Sundelin har gjort så fin reklam för den förbjudna sanningen.
  De flesta i Umeå vet nog vad det handlar om nu.

 25. Vidrigt som sagt.

  I övrigt vill jag bara tillägga.

  ”SANNING ÄR LÖGN.” (Även om ni hört det förr tål citatet att upprepas.)

 26. En öppen fråga till ”rektorn”: Om det i stället för invandringen t ex stått; pensionerna, föräldrapenningen och grundskolan, hade det varit någon skillnad?

 27. Den minoritet som lider allra mest i minoriteternas och i dårskapeens förlovade land, är minoriteten INTELLIGENTA!

 28. Jag uppmanar alla som läser detta att skriva ut det här faktabladet i oändligt många kopior tills pappren tar slut i skrivaren och låta vinden ta hand om spridningen!

 29. Allvarligt när personer i skolans ledning angriper sina elever för att de sökt efter fakta.Man tror knappt sina ögon !

 30. Sanningen ÄR ofta illa hörd , det är till att ge fan i , fram SKA den !
  Skulle ta mej fan va straffbart att ljuga för eleverna !

  • Det är mycket som är straffbart enligt Svea Rikes lag men som inte efterföljs av nämndemän, jurister och domare. I stället kan man numera straffas för att man håller sig till sanningen.

   • Domare är ju edsvurna och skall följa sin domared där sant står främst.

    Jurister, rektorer och mediafolk behöver bara hålla sig till det de upplever som sannolikast, så sanningen förlorar i alla lägen när något annat upplevs som mera sannolikt

 31. Tror hon hade reagerat på samma sätt över ett faktablad över Stalin eller Pol Pot. Misstänker hon är kärlekstörstande batikhäxa på fritiden.

 32. Hmm.

  Lär sig aldrig dessa rödgardister någonting alls?
  Ingen hade uppmärksammat detta flygblad om inte rektor Anna Sundelin hade slagit på den jättestora Säpo trumman.

  Och som vanligt får man gå till alternativmedia för att bilda sig en egen uppfattning om vad gnället handlar om.

  • Ja, det fanns absolut inget i flygbladen som går att tolka som hot, uppmaning till våld, förtal el dyl. Eleverna kan däremot ha känt sig hotade då deras rektor ringde SÄPO, efter att de ägnat sig åt laglig opinionsbildning och informationsspridning.

 33. Konstigt att Sverige klättrade/förbättrade sitt dåliga PISA resultat med en rektor som hon.
  Vad säger Jan Björklund om detta tro?

 34. Verkar som Dragonskolans rektor, Anna Sundelin, som avlönas av skattebetalarna, föredrar att skolan styrs diktatoriskt.

  Om Anna Sundelin ogillar elevers demokratiska initiativförmåga att beskriva sanningens verklighet borde hon istället polisanmäla KÄLLORNA, inte eleverna.

 35. Ett tips till eleverna är att om de vill gå ut med ett grupparbete så skall de inte skriva sanningen utan osanningen. Tips kan vara att skriva att alla nyanlända skall rädda våra pensioner. De är alla högutbildade och de underrepresenterade när det gäller våldtäkter och kriminalitet. Vårdköerna var mycket längre förr och har kortats eftersom så många nyanlända är läkare. Dådet på Drottninggatan utfördes av en etnisk svensk som bott i landet sedan födseln. Ett dokument med denna text kommer säkert att bli godkänt och kommer sannolikt att rendera ett bra slutbetyg. I alla fall på denna skola.

 36. Världsdiktaturen är här och den styrs av den Judiska oligarkin, men det har den här dumma kärringen inte en aning om. Hon agerar bara duktig idiot i globalismens och mångkulturens namn.

 37. Bedrövligt att damen i fråga bekläder en position i en skola .en institution,ursprungligen avsedd att ge eleverna kunskaper,fakta och bevandrade i källkritik.Någon borde,som i fallet med Felix på KTH anmäla henne för övergreppet att gå lös på elevernas grundlagsskyddade yttrande-och tryckfrihet.Ur dessa aspekter är hon klart olämplig för det jobb hon har.Ett grovt övertramp !
  Men minns,att Ume-området är illa anfäktat av röda åsikter.

 38. Är det inte märkligt med alla dessa skolledare på gymnasier och högskolor som tycks vara helt ovetande om Sveriges grundlagar. I ovanstående fall så har eleverna som gjorde flygbladet stöd av Regeringsformen och Yttrandefrihetsgrundlagen och eventuellt Tryckfrihetsförordningen (världens äldsta).

   • Jo, det vet jag av egen erfarenhet. Har varit med vid flera möten där bestämmelsen om störande av allmän sammankomst hade varit tillämplig. Detta lagrum låg i träda under lång tid, åklagarna ville inte tillämpa den då offren var invandringskritiker. Men vad jag ville få fram med mitt inlägg var den frapperande okunnighet som tycks finnas hos många myndighetspersoner vad beträffar våra grundlagar. De har varit så upptagna av att formulera ”värdegrunder”, principer och trosartiklar om mångkulturens beskaffenhet så att de inte ägnat dessa en tanke. För många verkar det ha kommit som en fullständig överraskning att vi har yttrandefrihet i det här landet. Visserligen inte så stor som den amerikanska men dock hyfsat stor.

 39. Rektorn har förmodligen inte agerat i enlighet med svensk grundlag, svensk skollagstiftning och svensk kommunallagstiftning. Vidare har hon förmodligen utsatt eleverna för förtal samt ärekränkning.

  Hon har dessutom förmodligen missanvänt kommunala skattemedel genom att viga sin betalda arbetstid till att förfölja eleverna utan någon som helst giltig orsak till att göra det.

  Sverige är ett fritt land som styrs av lagar. Lagarna omfattar rektorn.

  Rektorn måste entledigas ifrån sin position, och det omedelbart. Något annat alternativ finns inte. Därefter ska en förundersökning inledas mot rektorn för de misstänkta gärningar hon förmodligen gjort sig skyldig till.

 40. Just det ja….
  fakta=rasism….
  förljugna ideal=humanism….
  aja baja små barn inte tala sanning
  inte vara källkritiska och
  FRAMFÖRALLT inte tänka själva !!!

 41. Dagens skola ska enligt läroplanen premiera informationssökande, källkritik, egna resonemang och slutsatser. Jag är så pass gammal att jag tog studenten och universitetsexamen innan skolans förfall var ett faktum. Så ställer jag mig också helt oförstående inför dagens system. Nu är det dock som det är och eleverna bakom det här projektet borde ha belönats med högsta betyg. Istället blir de polisanmälda av skolans rektor. Hyckleriet kan inte bli tydligare än så.

 42. Om det vore det minsta stake i eleverna så hade man ställt ultimatumet att så länge den här fakta och sanningsantagonisten är kvar på skolan som rektor så är det strejk som gäller. Om 30% av eleverna antog den utmaningen så hade skolan varit tvingade att sparka en duktig idiot som Anna Sundelin.

 43. Dessa batikdamer är de som under 9-13 år matar alla våra elever med kommunistiska skitåsikter. Gå direkt i fängelse utan att passera gå tack.

 44. Var är Gestapo när man behöver dem? SÄPO är för klena, dags att införa en ännu mer hemlig säkerhetspolis!

  (hälsar Anna Sundelin och övriga förrädare)

 45. Fantastiskt med elever som vågar sticka ut hakan och ge lite fakta till sina medmänniskor. Tyvärr så uppskattas inte detta av hjärntvättade lärare och rektorer som inte kan/vill se vad som sker med vårt land. Är det dessa lögner vi skall lämna över till våra barn och barn-barn?
  När inte ens dessa högutbildade akademiker kan se vad vi har framför oss i detta land, vem skall då ringa i varningsklockorna?
  Det ger dock en gnutta hopp att det finns ungdomar med civilkurage som vågar stå upp mot vansinnet. Ungdomar, stå på er och låt er inte nedslås av etablissemanget!

 46. Välkommen till Sverige 🙂 Här kan man ju bli dömd för hets mot folkgrupp och dylikt även om det man säger finns som statistik fakta på Statistiska Central Byrån. Det gäller att vara politisk korrekt och säga det ”rätta” 🙂

 47. Rektor Anna Sundelin slår fast att ”det är absolut otänkbart att ha den typen av propaganda på skolan”. Här går faktiskt muslimska sexualförbrytare, och de kan ju ta illa vid sig! Att ha dem på skolan däremot, det är bara trevligt!

 48. Umeå är ju ett känt vänsterfäste. Skulle tro att denna rektor är så indoktrinerad i vänstermytologi att hon inte kan föreställa sig att det är rena fakta på detta blad.
  Hon är ett offer för sina och vänsterns fördomar.

  • Hur kan en sådan människa få vara rektor på en skola? Inga problem, det är landet Absurdistan vi pratar om!

 49. Äckliga kärringar som gladerligen hugger svenskar i ryggen och smeker våldtäktsmän från mena medhårs. Kan inte beskriva mitt hat gentemot dessa förrädare. Må ni brinna den dagen ni tagit erat sista andetag, helst före!

 50. Vad annat kan man förvänta sig när en skola har 10 rektorer. En riktig jävla hönsgård är vad deras organisation verkar vara. Finns det några lärare anställda eller är alla avlönade som rektorer?

 51. Svenska skolan överlag är det sämsta stället svenska elever idag kan befinna sig på. Och det har pågått länge.

 52. Tänk om vi hade samma nolltolerans mot människor som kommer hit och begår grova brott och/eller lever på skattemedel som vi har mot att sprida fakta och desamma!

 53. I så fall så är Göteborgs-Posten – GP – OCKSÅ en rasistisk publikation..

  Hösten 2007, dvs för idag mer än 10 år sedan hade GP en stor reportageserie om just somalier i Göteborg..
  Den blev uppmärksamma även i Washington…

  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

  Så här skrev man bl.a …

  ”..I
  nästan varannan somalisk barnfamilj i Göteborg finns fyra eller fler
  barn under 17 år. Bara en av 25 barnfamiljer i Sverige har så många
  barn.

  En ensamstående mamma i Hammarkullen, utan jobb och med
  fyra barn födda mellan 1991 och 2004, är garanterad 19 393 kronor i
  månaden i barnbidrag, flerbarnstillägg, studiebidrag, underhållsstöd,
  bostadsbidrag och försörjningsstöd. Dessutom får hon, baserat på behov,
  hjälp med kostnader för vård och medicin, hushållsel, tandvård,
  förnyelse av husgeråd och utrustning i hemmet och ”andra godtagbara
  behov”.

  Om hon i stället har sex barn bidrar samhället med 23 560 kronor plus det behovsprövade biståndet…”

  ”..Siffror
  från Skolverket och SCB visar att i Göteborg hade bara var fjärde
  somalisk pojke (född i Somalia eller född i Sverige av somaliska
  föräldrar) fullständigt betyg från 9:an förra våren. Sex av tio pojkar
  saknade betyg i två eller flera ämnen. De somaliska flickornas siffror
  såg bättre ut, men även deras resultat var långt sämre än det svenska
  genomsnittet för flickor med utländsk bakgrund.
  ..”

  ”..Even
  Magnusson, stor och trygg polis som arbetar som samordnare av
  ungdomspoliserna i Göteborg, berättar om sina möten med de somaliska
  pojkarnas mammor:
  – Jag är en luttrad polis, men de här mammornas
  berättelser gör mig nästan gråtfärdig. Mannen har ibland flera fruar,
  han arbetar inte utan sitter på kafé eller i någon somalisk förening,
  tuggar kat och kommer hem på morgonen och vill tillverka flera barn. Är
  inte frun med på det så får hon stryk…”

 54. Det är ungdomarna som kommer bli Sveriges räddning, och det är dom äldre livrädda för, eleverna får all credd av mig, låt ingen tysta era åsikter och tankar!!!

   • Absolut, det jag inte fattar är varför mentaliteten hos det svenska folket blivit så mesiga, känns som Sverige blivit ett mellanmjölks land, där man är rädd för att säga/göra fel saker, istället för att ha kurage och stå upp, tex jag tål inte min granne vilket jag sagt till honom och det är ömsesidigt inga problem, men skulle grannen heta Mohammed och jag sa att jag inte tål honom, då är man ras hatare/rasist fast hudfärgen inte är relevant. Detta beror ju på politikerna och stor media att det blivit så här, därav gillar jag Samnytts forum där människor kan skriva och tycka vad dom verkligen känner/

    • Reinfeldt kallade i sin ungdomsbok svenska folket för det sovande folket. Det ligger mycket i det. Folket är auktoritetsbundet och tror att ”våra politiker” vill oss det bästa, men så är det inte utan tvärtom! Det är ju också en hård åsiktsdiktatur i landet, men i likhet med vad som skedde gamla Östeuropa kommer sossekommunismen också här att vältas.

 55. Det gläder en äldre man att det är de riktigt unga som vaknar upp. Jag ser ett hoppets ljus inför den nära framtiden. I det som kan beskrivas som svenskt mörker stiger ett hopp av ljus.

   • Strimmor av glädje och hopp kommer så sällan i detta

    förbannade rövhålssverige. När det kommer blir jag så outsägligt glad. Jag tror att det blir de unga som jagar svetsareländet åt helvete!

  • Det är tveksamt om ungdomarna bakom flygbladet är i majoritet i en stad som Umeå. Tänk på att det var en annan elev som anmälde flygbladet till rektorn. Snart är eleverna bakom flygbladet helt utfrysta på skolan på liknande sätt som på KTH. Alla är beroende av lärarna och rektorn för betygens skulle. Det är inte många som vågar stå upp mot dem som har makten. Det är liknande på företagen. Om flygbladet kopierades och lades ut i fikarummen på landets företag, så skulle man också där börja söka efter den som ligger bakom och hota med polisanmälan.

   • Det är uttryck för en tyst majoritet i staden Umeå, men en rädd sådan, tyvärr. Den som har förtryckets redskap i sin hand behöver inte stöd av en folklig majoritet eller acceptans. Det ser vi i Nordkorea – och även i Sverige!
    Det är löjligt med polisanmälan eller, ännu värre, anmälan till SÄPO (vilken jubelidiot till rektor). Polisen kan inte häkta någon för att de presenterar rena rama fakta.

 56. Om detta får spridning, så är det ren valpropaganda för SD. Rektorns agerande med anmälan till polis och SÄPO är skrämmande. Tyvärr finns det några ordval i elevernas text som man inte bör använda i en ren faktasammanställning: ”icke-svenskar” (var inte några av dem svenskar men av utländsk härkomst?), ”illegala invandrare som inte har gjort något för Sverige” (det är troligtvis sant att de inte har gjort särskilt mycket för Sverige, men det var onödigt att generaliserande lägga till denna sats) och ”asylanter” (vilket är ett ord som ofta används i alternativmedier, men mer korrekt på svenska borde vara ”asylsökanden”, då ”asylanter”, som används i en del andra språk, på svenska påminner om ord som tex ”simulanter”).

  • Okej då, men det rättfärdigar inte denna Anna Sundelin att polisanmäla sina elever. Hennes ”gapande” om rasister i sammanhanget är det mest skrämmande i denna fars.

 57. Denna envåldsrektor borde hängas högst upp på en flaggstång! Bra gjort ungdomar, om flera vore som ni hade Sverige mått bättre!

 58. Det mest grundläggande en skola skall lära ut till elever är att reda ut sanning och källa. Här har vi en skolchef som kräver fake news och tystar sanningen med hot och skrämseltaktik. Dessa skolrepresentanter skall avskedas på grått papper

  • Tja Sverige är ett fritt land så vem som helst kan anmäla vem som helst, sen om det leder till något är en annan femma.

 59. 70 % av svenska folket bryr sig inte om offren i mångkulturens framfart utan tänker bara på sig själva. Därför är Sverige en fail state. För få bryr sig!

 60. Man kan ju undra vilket parti denna rektor sympatiserar med..är det V eller Mp? Denna händelse och det som hände på KTH är allvarliga varningssignaler om att demokratin och yttrandefriheten är på upphällningen i vårt land..det brinner i knutarna nu! Den nuvarande regeringen, de röda fascisterna, måste BORT och Mp ut ur riksdagen! Måtte väljarna ta sitt förnuft till fånga..man kan riktigt känna hur snaran dras åt allt mer…

 61. Värdegrundsreligionen, feminismen, normkritiken och HBTQ-propagandan som genomsyrar undervisningen, går det att anmäla till Säpo också?

 62. Statsfeminismen är orsaken till att det ser ut som det gör i Sverige idag! Kvinnor framstår mer och mer som galningar, förståndshandikappade och helt och hållet utan det minsta konsekvenstänk!

  .

 63. Nästa vecka vill jag se ett stort reportage i min tidning Nya Tider. Om denna Anna Sundelin kommer undan med hennes agerande utan att alternativmedia ingriper så är det helt kört.

 64. Rektorn har blivit indoktrinerad att avsäga sig självständigt tänkande i den socialistiska flumskolan, och kräver självklart detsamma av hennes egna elever.

 65. Dylika kvinnor styr snart allt som har med skolan att göra.
  Vi föräldrar är slavar och fångar, de tog våra barn ifrån oss.

  • Föräldrar kan också öppna käften lite mer om vad som pågår i verkligheten och inte bara sitta som fågelholkar på klassmöten o kvartssamtal.

   • Det hjälper föga, hela samhället är infekterat. Ens barn blir hatat mobbat och får dåliga betyg. De flesta säger därför inget.

   • Det du skriver är tyvärr sanningen. Jag kommenterade indirekt orsaken till alla problem i mitt barns klass inför sittande föräldramöte. Där har ett enda barn med utländskt ursprung terroriserat lärare och andra elever och alla vet det egentligen. Jag föreslog transparens i frågan och att en manlig lärare skulle sättas in. Rektorn gick emot detta (sedermera sattes en manlig lärare in som överrock och problemen minskade). De flesta föräldrar sade ingenting. Två föräldrar frågade mig vart jag ville komma med det jag sade. Två föräldrar sade ingenting, men flyttade sedan sina barn till en annan skola med hänvisning till situationen i klassen. Då jag påtalade för dem att de hade röstat med fötterna och inte hade sagt ett ord till stöd för mig under föräldramötet, så blev de ”ledsna” och påstod att det inte gick att tala om detta på ett föräldramöte bla inför det utländska barnets mamma (som ”hade det tufft nog ändå”).

    • Vill bara säga, tack för att du står på dig för ditt barn och dina värderingar. Väldigt få som vågar det i dagens samhälle.

    • Högsta credit till dig! Sveriges nuvarande problem bottnar i människors rädsla att säga ifrån. Om vi skall kunna vända på det måste fler människor ta bladet från mun, och inte göra som katten gå runt den heta gröten.

 66. I Sverige kan vem som helst bli rektor för en skola..

  I Finland måste man inte bara vara utbildad lärare utan man måste även vara utbildad för skolformen !
  En ”dagisfröken” kan INTE bli rektor för en gymnasieskola alltså!

 67. Bra info från klartänkta elever,ta nu kort med mobilen och dela så mycket ni kan på detta flygblad,här ska folk få höra som fortfarande sover om landets förfall.

 68. Åsiktsfascism i feministdiktaturen!
  Typiskt att det var en kvinnlig rektor.
  Hennes agerande är inte bara klandervärt utan borde också innebära att hon inte borde få fortsätta som rektor. Polisanmälan är en rimlig åtgärd!

     • Reinfeldt kallade svenskarna för det sovande folket. Det gjorde han i en bok som kom ut år 1994 och hade den titeln. Frågan är om det räcker med en elstöt för att få svensken att vakna upp ur sin törnrosasömn.

 69. Umeå är, trots sin status som universitetsort, en typisk småstad. En röd sådan. Att det faktiskt finns folk som tänker blått eller blågult, är för umebor lika udda som flygande tefat.
  Denna ”lilla värld” speglas tydligt i den nämnda lokaltidningen VK. Man får intrycket att umebor saknar djupare intressen; det är heminredning, tatueringar, mediokra lokalband och mycket sport och intellektuell dos politisk korrekthet. Ledarsidan är löjligt ängslig. Den enda läsbara sidan heter Ordet Fritt: där kan man finna ganska välformulerad systemkritik, om än anonymt undertecknad.
  Politiskt oppositionella tiger, medvetna om att i en liten ort som Umeå kommer personen bli igenkänd som ”avvikande” . Ty folk bevakar varandra och skvallrar.

  Därför törs jag nästan påstå att det rektorn säger är avsiktligt överdrivet: hon vill så gärna behaga umeborna och fläskar därför på i sitt fördömande. Även VK’s rapportering är ju – som Dagerlind påpekar – så konstig att varje nyfiken läsare måste självmant kolla upp vad som stod på flygbladet. Det står ju bara ”Fakta om invandring” och det finns ju inget rasistiskt i det.
  Man undrar om VK gör så medvetet för att folk självmant ska kolla upp flygbladet och få klart för sig hur illa det är med invandringen. Vi är i a f tacksamma att denna nyhet nådde ut i landet. Tack rektorn och tack VK!
  Slutligen:
  STOR ELOGE TILL DE MODIGA ELEVERNA. GE INTE UPP!

 70. Aha, där kan vi notera att vi har vi ytterligare en batikhäxa som gett sig tillkänna från sin trygga tillvaro under stenen! Då är frågan, kan hon stanna framme i dagsljuset ända fram till valet?

  • Hon måste vara korkad, eftersom en kontroll av påståenden och varifrån de härstammar skulle visa att ungdomarna bara har refererat vad som står.

   Det kan bli MYCKET farligt rektorn att inte be om ursäkt och försöka hämnas vid betygsättningen.

 71. Ett tips till eleverna som har informerat omgivningen om sanningen:

  Skulle det vara så att ni vid terminens slut anser att ni på något sätt har blivit illa behandlade vid betygsättning så dra er inte för att riva upp himmel och jord och för att anklaga skolans sätt att behandla ert flygblad.

  Säg till om ni tror att det är skolans sätt att hämnas. Att göra DET skulle nämligen vara ytterst riskabelt för skolan, som ska behöva visa att ni har fått tillräckligt bra betyg, och att de INTE har jävlats med er för flygbladets skull.

 72. Som boende i Umeå kan jag säga att jag inte är förvånad att skolan reagerar på det här sättet, hela Umeå är en sosseborg och propaganda från RKU och Kommunistiska Partiet hänger överallt i staden. Att man då tycker att fakta som visar att invandringen har konsekvenser är rasistiskt är föga förvånande.

 73. En rektor som inte tillåter fakta utan censurerar det på grund av politiska och ideologiska grunder borde vara OACCEPTABEL som ledare för att utbildningssäte.

   • Ja, det var likadant när jag gick i skolan, för jag bodde i ett illrött område. När vi skulle undersöka och skriva lite om politiska partier i Samhällskunskap fick vi i min klass bara välja bland vänsterpartier såsom S, VPK, APK, KPML(r), och några till vars namn jag inte kommer ihåg.

    Vi visste genom ryktet på skolan och av äldre elever att det inte fanns en chans att protestera om man ville ha ett bra betyg utan en massa extra uppgifter. Så vi höll inne vår ilska och gjorde som vi blev tillsagda.

 74. Sverige är svårt svårt sjukt.

  Möjligen är det begynnande sammanbrottet i Svenska Akademien ett slags omen för hur det snart går i hela landet. På något vis känns det som om konflikter börjar komma upp till ytan. Möjligen…

 75. Nyanlända heter de importerade parasiterna nu i Aktuellt och inte ett ord om alla miljarders,miljarder till dem.
  Svantesson (m) tycker att man ska jobba och vara glad för en femhundring mera i månaden än i bidrag.Suck…Bara ett SL kort för att komma till jobbet i Stockholm kostar 860 kronor i månaden.

 76. Är det säkert att du inte är släkt med Stalin, Mao eller Hitler Anna Sundelin?
  Du utrycker samma vidriga förakt för yttrandefrihet och demokrati som dessa massmördare.

 77. Någon riktig karl och ej någon fjolla borde ta upp det här med demokrati och yttrandefrihet som gäller ännu i detta land för rektorn.Någon av barnen har väl någon i sin närhet som kan öppna käften och inte viker ner sej som en typisk svensk.

 78. ”Det är absolut otänkbart att ha den typen av rektorer i den svenska skolan”.

  Citat av mig ovan och rektorn ska givetvis inte ha någon som helst ledande roll inom skolväsendet eller ha någon kontakt med elever. Förhoppningsvis kommer Polisen och Säpo att förklara för henne vad som gäller i Sverige.

 79. Hade de skrivit att Hitler återuppstått från de döda och nu håller på och påverka det svenska valet så hade de fått med beröm godkänt…

  Imorgon är det jag som ringer skolan och frågar rektorn hur hon tänker!

  • Räcker med att Trump och Putin gemensamt kommer använda all deras tid till det svenska valet för att under falska namn smutskasta svenska politiker.

 80. Återigen hjärntvätt! Denna hysteriska rektor tror att det är hennes uppgift att ge eleverna samma dos hjärntvätt som hon själv fått, utan att hon fattat vad det handlar om.
  Vad gäller anonymitet är den i sak onödig – AFA vet vilka vi är. Vi över 400 som blev uthängda i Expressen vet det – men vi väljer trots det att vara ”anonyma”…

 81. Men vad konstigt, den kvinnliga rektorn ser ju alldeles normal ut! Men det syns bevisligen inte utanpå vad som rör sig i innandömet hos vissa!

 82. Det står ju ingenstans vi tycker, vad tycker ni om det, ska vi acceptera, det måste få ett slut, vilket kommer att innebära…osv

  Ingenstans finns några vinklingar utan jag ser det som ren fakta. Möjligen kunde en genomlysning av källornas trovärdighet dvs källkritik varit på sin plats o t ex korsreferens, flera källor som säger samma sak för att styrka trovärdigheten. Men det finns ju inget förvrängt. Möjligen kunde Sundelin sagt att det är icke trovärdiga o rasistiskt vinklade källor men det hade ju utpekat t ex expressen,SVT nyheter o folktandvården. Själv skulle jag nog enbart använt källor som stod PK media nära just för att kunna slå tillbaka helt.

 83. Jag mejlade landsförrädaren Anna Sundelin igår om det olämpliga hon gjort mot sina elever som ville lyfta fram allvarliga samhällsproblem. Men självklart har hon inte svarat. Rektorn borde avgå för sitt synnerligen olämpliga agerande. Om inte
  aningslösa människor får viktig information, hur ska de då förstå att skydda sig mot folk från Menaländerna och Afrika som är kraftigt överrepresenterade när det gäller grova gruppvåldtäkter t.ex.

 84. Inte så förvånad att det mullrar i Umeå. Mycket trivsam stad då jag bodde där. Men nu känns stan snudd på utländsk.

 85. Denna rektor ,Anna Sundelin på Dragonskolan i Umeå, kan ha vilka synpunkter hon vill på yttrandefriheten. Vad hon anser har ingen betydelse alls.Yttrandefriheten omfattas av grundlagen i Sverige. Känner Rektor Anna Sundelin till vad som menas med grundlag ? Det kanske är bäst att hon besöker en lektion i Samhällskunskap för att fräscha upp sin kunskap.Passar även bra som hemläxa för henne.

 86. Dragonskolans rektor Anna Sundelin tar bara tillfället i akt och visar på att hon är en enormt stor tillgång för Sveriges PK-rörelse och vill nu inte bli bortglömd i karriären!

 87. Ja det är väl lika bra att regeringen går in och förbjuder obekväma fakta som inte rimmar med deras förljugna världsbild.

  Det känns i alla fall betryggande att veta att internationell media bevakar vad som händer här..

 88. Känner igen detta från mina barns skola där min dotter inte accepterad för att hon är för jämställdhet men mot feminism samt min son som är mindre poppis hos lärarna för att ifrågasätter dom och ber om källor eller hur dom kommit fram till vissa slutsatser.

  • Det ska du ta upp på möten ni har med lärarna.Föräldrar ska stå upp för sina barn och inte vika ner sej,,helt fel signaler till barnen.

  • Det gäller att ställa in sig i pk ledet , annars blir man utfryst samt misstänkliggjord.

   Vad som är sant eller att man har rätt att tänka på egen hand är av mindre betydelse.

   Tänk rätt eller vad tyst. Sverige 2018 i ett nötskal.

   Internationell media har dock sveriges pk-ism under lupp.

  • Det där känner jag igen.Jag blev kallad ”hatisk” därför att jag inte okritiskt svalde vad en föreläsare svamlade om. Och det var på ett svenskt universitet.Trångsyntheten och obildningen finns på alla nivåer i det svenska utbildningsväsendet.

 89. OM det skulle råda lag och ordning i Sverige så skulle den här hjärntvättade politruken sparkas med omedelbar verkan för olagligt ingrepp mot yttrandefrihet!!!

 90. Verkar i stora drag att vara välunderbyggda fakta. Bara referensen till fria tider kan evetuellt kritiseras.

 91. Blivit lite märkligt i Sverige. Har varit med om att det, med många människor närvarande, spytts galla över ryssar på ett sätt som om det gällde våra s k nysvenskar definitivt skulle lett till rasismanmälan. Ingen opponerade sig mot generella hatet. Vet också hur ryssar i Sverige, fullt etablerade, betalandes skatt, pratat svenska hamnat i dylika middagsbjudningar där de helt enkelt förolämpats när svenskar sågat ryssar.Putin o allt deras kultur står för jämst med fotknölarna. Trots att vederbörande inte haft någon verklig kunskap om världsdelen. Hade samma sagts om en arab så hade väl 8 skogstokiga fränder slagit in dörren dan därpå. I detta fall blev personerna bars jätteledsna.

  • Som medborgare i en inbillad humanitär stormakt tror många svenskar att världen snurrar runt Sverige. Självgoda och präktiga är vi samtidigt i allmänhet mycket okunniga om andra länder inklusive våra närmaste grannar. Informationssamhälle och kunskapsekonomi i all ära, men dumhet och okunskap fortsätter alltjämt att frodas.

 92. När sanningen inte är rumsren så är vi illa ute.För övrigt kan jag komplettera flygbladet med informationen att när det kommer till sexbrott mot barn så är den etniske svensken i ledning.

   • Antalet invandrade ”barnäktenskap” kan räknas under 200 för tillfället.
    Inte mycket med tanke på ”inströmningen”.

  • Överfallsvåldtäckterna på svenska tjejer dyker oroväckande ner i åldrarna det senaste 2 åren .

   Färsk statistik skulle vara önskvärt

  • Den statistik du hänvisar till är nog rätt så gammal. Nu våldtas allt från 8 år och uppåt. Det är inga svenska ungdommar som gör detta , oavsett vilken statistik du har läst.

   Jag läser nyheterna – det räcker för mig.

  • Intreesant att du tar upp något som är mot strömmen på detta forum.

   Har du någon info om i vilka kommuner eller län den etniskt svenske gm i regel är mantalsskriven i?

 93. Eleverna på Dragonskolan som författat det viktiga flygbladet baserat på fakta borde få en medaljutmärkelse för sin viktiga samhällsinsats.

 94. Rektorn skall vara stolt över sina elever som har skapat en pamflett som klart och tydligt redogör för en ståndpunkt i en allmänt debatterad fråga i Sverige. Eleverna har föredömligt bifogat källhänvisningar som referensmaterial.Rektorn har åtskilligt att lära. Hon borde börja med att vara mindre fördomsfull.

  • Håller med fullständigt.

   Hon verkar vara en maktfullkomlig egokärring som inte respekterar yttrandefriheten.

   Hur i h-e har vårat land kunnat bli så extremt ruttet.

 95. Den rektorn kan sitta som utbildningsminister efter valet i höst, hon har extremt rätt
  ”värdegrund”
  RÖSTA RÄTT rösta för sanningen.

 96. Hej! Jag är en av eleverna på skolan som satt upp dessa faktablad. Vi kommer förmodligen kallas in på möte med rektor och lärare kommande dagar. Jag uppmanar er alla kontakta rektor Anna Sundelin med era synpunkter angående hela situationen. Detta är då personen som valt att anmäla oss till både polis och SÄPO för faktablad.

  Det roliga i detta är att denna skola och rektor låter tex: (RKU) revolutionär kommunistisk ungdom uppehålla sig, med egna bord, och tillställningar i centrala skolan. Detta är då ett parti som vill ha revolution och inte backar inför väpnad kamp. Detta är också en ideologi som fortfarande idag håller miljontals människor förslavade i tex: Nordkorea under Kim Jong Uns-Styre. Hur kan rektor Sanna Sundelin och skolan tycka detta är okej, men inte faktablad ? Jag personligen värnar om yttrandefrihet i dess alla former, men att skolan tar en sådan monopolställning finner jag rent ut av skrämmande.

  Vi kommer fortsätta kämpa i denna fråga, och vi tackar för ert stöd!

  Kontaktinformation till Sanna Sundelin:
  Nummer: 070-397 59 52
  E-Post: [email protected]

  • Bra att du talar om detta! Informera Sundelin om att YTTRANDEFRIHET ÄR FORTFARANDE GARANTERAD I GRUNDLAGEN och hon handlar alltså OLAGLIGT och borde få sparken!

  • Ni har flera miljoner svenskars stöd.

   Om ni behöver hjälp på plats, så meddela det här på Samhällsnytt. Vi är många som är villiga att sluta upp – på plats.

  • Tack för ett mycket bra initiativ. Du ska ha all heder. Jag hoppas att du och dina vänner inte får för mycket skit för detta – om inte annat bygger ni rejält med råg i ryggen och stringens till själen inför framtiden. Så i slutändan tror jag att ni kommer att stå som vinnare, på sätt och vis.

  • Å hela skolsystemets vägnar, så ber jag så hemskt mycket om ursäkt. Inte för att jag har något med det och göra egentligen, men för att jag inte kan sluta föreställa mig hur det skulle kännas att vara en rektor för en skola just nu, ett ställe där information delas och diskuteras, och hur fruktansvärt skamligt det måste kännas för mig att bemöta information jag anser vara stötande eller felaktig med att kontakta polisen.

  • Var bara helt lugna under diskussionen. Fråga rektorn vilka fakta som inte är korrekta. Bli inte arga. Hetsa inte upp er. Polisen har nog att göra ändå. Ärendet borde avskrivas. Ni har vårt fulla stöd!

  • Jag kommer att göra vad jag kan för er viktiga sak. Ni är fantastiska.
   Är inte det minsta förvånad över vad ni skriver om hennes acceptans
   av revolutionära kommunistiska ungdomar. Rektorn måste tvingas bort.
   Nu får det f.n vara nog.

  • Jag är så stolt över er ungdomar att jag bragts till tårar. Jag skall följa er uppmaning att ta kontakt med rektorn. Anna Sundelin skall få svara på ett och annat. Hon skall inte komma undan vad hon ställt till och trakasserat unga människor.

  • Hej, kontaktinformationen har jag tagit bort i förebyggande syfte då vi inte vet om redaktionen anser det vara lämpligt att den tillgängliggörs här. Du kan däremot mejla till redaktionen för vidare diskussion, om de kanske till och med vill göra en uppföljningsartikel eller liknande.

    • Dessvärre finns det alltför många människor utan erforderlig impulskontroll som kan göra mer skada än nytta genom att mejla sina ”åsikter”.

   • Skriv hellre till hennes chef. Han är lätt att googla fram.
    Men håll för tusan en saklig ton.
    Jag bad om återkoppling av hennes chef vi får se i den frågan.

   • Förstod inte riktigt vad du menade med företagsnummer. Men för min säkerhet så är detta kontot registrerat med en helt obunden anonym e-post adress, samt sitter jag på en VPN. Av egna källor så har skolan redan fast ställtvilka vi är, men ingen har gått i kontakt med oss från skolledningen just nu så det är fortfarande relativt oklart.

    • Vad jag fikar efter är rekvisiten för brottet förtal som innebär att utmåla någon som klandervärd helt oavsett om det man påstår är sant eller inte.
     Har ni någon juridiskt kunnig att rådfråga om det ni gör och tänker göra?
     Kommer det till en rättegång så kommer den att handla om vad ni eventuellt gjort er skyldiga till och det utan jämförelse med kommunisternas illdåd etc.
     Att andra är värre är inget försvar för att begå brott.

     • Nej, vi har inte kontakt med någon person som kan bidra från ett juridiskt perspektiv ovanför gymnasienivå tyvärr. Ifall du känner någon som är kompetent och handlingskraftig får du gärna hänvisa till denna kontakt.

     • Jag vill inte tipsa om någon specifik person men i Umeå finns en juridisk utbildning som torde ha massor av elever.(Studentkår ?)
      Får Anna massor av samtal pga er publcering av mobilnummer så kan det handla om ett ofredande.
      Tänk först och handla sedan.

     • En annan väg är att kommunicera med mejl till kommunen-de blir offentlig handling och frågor måste besvaras av kommunen och dessutom skyndsamt enligt lagen.

  • Gå och lägg dig snart, så att du har all kraft när den behövs! Var coola och uttryck er väl vid samtal med skolans företrädare. Polisanmälan har gjorts för att skrämma er till tystnad, men polisen är fullt sysselsatta med att hantera det som ni har skrivit om i flygbladet. Vi är så stolta över er!

  • Gott mod och kom ihåg: be inte om ursäkt!
   Flygbladet är INTE rasistiskt. Begär istället att hon vederlägger de data ni presenterar. Begär att hon grundligt, torrt, sansat (utan tårar) förklarar på vad sätt flygbladet är rasistiskt. Det är nämligen en grov anklagelse hon kommer med.
   Det är snarare rektorn som ska be om ursäkt för att ha ropat ”vargen kommer”, eftersom det sätter er i en extremt obehaglig situation (ni riskerar ju nu utsättas för ett hatdrev).

   (Ingen hindrar förresten rektorn att själv sprida flygblad på sin egen skola som ”motbevisar” era data. Det finns en mängd sätt att odramatiskt bemöta era data, men hon valde den klumpigaste: polisanmäla och tillkalla lokalpress).

   Rektorn borde snarare vara stolt över er för att ni visar initiativförmåga, mod och sanningssökande. Det ni gjorde är det många som önskar göra men som inte törs. Jag hoppas det slutar gott så att alla kan vara nöjda (framför allt önskar jag er en lycklig skolgång).

   Var ödmjuka! Trots hennes klumpiga beteende: intala er att hon vill väl (men gör illa). Rektorn måste stå för sitt handlande. Hon kan inte förklara krig mot sina elever. Alla har rätt till sin politiska åskådning och har rätt att sprida data.
   P S Banda samtalen med rektorn! Lycka till!

   • P S 1:
    Förmodligen kommer rektorn argumentera för att ni ”sprider hat” genom att hänvisa till ”hatsajter” som Fria Tider och Nyheter Idag.
    Gå inte i denna fälla!

    1. De är nyhetssajter. Dessa sajter har uppstått för att väga upp fylla det tomrum som etablissemangsmedia lämnar efter sig.
    Genom att ni även hänvisar till Expressen och SVT så visar ni ju därmed att även etablissemangsmedia presenterar ”obekväm” fakta.

    2. Bara för att era data är hämtade från FT och NI finns det ingenting som bevisar att dessa data är falska eller grovt vinklade. Data blir inte automatiskt falska bara för att de kommer från FT eller NI. ”Don’t shoot the messenger!”, som man brukar säga.

    Ni blir inte heller rasister eller främlingsfientliga av att läsa FT och NI. Lika lite som att folk blir skvallerbyttor bara för att de läser skvallerblaskor som Expressen.
    Det är etablissemangsmedias ”fel” att FT och NI uppstått. Ni kan inte rå för att ni drivs av en fullt mänsklig, naturlig nyfikenhet att få veta sanningen och sprida kunskap om den. Det är ju bara sunt.

    Uppriktigt sagt tycker jag det är RIKTIGT LÅGT av rektorn att ge sig på två skolelever. En rektor ska faktiskt vara beredd på att skolungdomar är obekväma. Hon kan ha synpunkter på er vinkling, men det är allt. Nu är det upp till henne att övertyga er att ni ”gjorde fel”.
    Det är underligt att en fullt vuxen människa ger sig på två ungdomar som gjort något ganska oförargligt.

   • P S 2:

    Kanske kommer rektorn försöka lura i er att ni hetsar mot folkgrupp genom att påpeka att muslimer vid ett visst skede i framtiden kommer utgöra en betydelsefull del av Sveriges befolkning om rådande invandringsströmmar fortsätter.
    Kom därför ihåg:
    Ni bara konstaterar att så är fallet. Ni tar inte ställning i den frågan, utan överlåter istället åt läsaren att avgöra huruvida det är bra eller dåligt. Ni hetsar inte mot muslimer genom att påpeka detta. Det finns ingenting som säger att ni betraktar muslimer som lägre stående eller dylikt.

    Låt aldrig rektorn inbilla er eller andra att ni hetsar mot folkgrupp!

    Var också beredda på att rektorn i värsta fall kommer försöka beteckna ert projekt som ”antihumanistiskt” och ”oempatiskt” och att det ”går i strid med skolans värdegrund om alla människors lika värde”.

    Kom därför ihåg: ert flygblad bevisar inte på något sätt att ni ”saknar empati”, är ”antihumanisiska” och ”saknar tro på alla människors lika värde”. Flygbladet kan – innehållsmässigt – tilltala vem som helst oavsett politisk eller religiös åskådning, oavsett hudfärg eller ras, oavsett sexuell läggning eller funktionsvariation. (Folk borde snarare vara tacksamma att det finns en och annan som vågar presentera fakta om praktiska omständigheter. Hur folk sedan väljer att ta till sig den informationen har ju inte ni någon åsikt om. Det är ju inte så att ni hetsar folk att ”ta ställning”, ”agera” eller att ”rösta rätt”.
    Igen: Ni har inte gjort något fel!!!)

    Empati är ett ord som ofta missbrukas i dessa sammanhang, men empati har inte ett jädrans dyft med saken att göra. Dessutom: ingen kan tvinga Dig till empati eftersom empati är en mänsklig egenskap. Empati går aldrig att systematisera eller politisera. Den är vad den är.
    Empatilösa människor finns även bland folk för en generös invandringspolitik.

    M a o: ge inte efter för dylika försök att sjukdomsförklara er. Trots flygbladets vinkling har Ni en neutral ton.

    Ansvarslös invandringspolitik är antihumanistiskt, därför att det vållar splittring och allvarlig språkförbistring i landet. Och när kommunikationen brister så uppstår fientlighet mellan etniska grupper.

  • Logik biter inte på vakthundarna. Orsaken är enkel. En vakthund är inte intresserad av saklighet. En vakthunds uppgift är endast att hålla inkräktarna på avstånd. Rektorn är en vakthund, helt utan fullt utvecklat intellekt. Men precis som en valthund, har hon ingen aning om det. Hon tror att hon står på de godas sida. Hon tror hon själv är god. Men hon följer endast husses spår. Hade husse gått åt andra hållet hade hon lydigt skällt på andra sidan….

  • Jag tycker även ny bör motanmäla rektorn. Bör finnas en rad brott hon kan åtalas för. Kanske någon jurist kan hjälpa till här? Det minsta ni kan kräva är att begära skadestånd för att ni blivit polisanmälda.

  • Bra att ni konfronterar denne ”rektor” för detta är en skandal o borde inte få förekomma i svensk skola.. Hoppas ni kan få stöd från juridiskt kunnig så att ni inte trampas ner ytterligare.

  • Ni kan egentligen övertrumfa dem genom att ge dem rätt! Men inte på det sätt de trott. Gå med på att ja, det är kanske inte riktigt så källkritiskt som det borde varit. Sen radar ni upp ett antal källor som stödjer precis vad de källor ni angett säger. Vi borde ha tagit med den här källan där de står citat och framförallt den här där samstämmiga forskare talar om att invandringen inte är bra för klimatet och ..o så vidare. Den här källan vi tog har ett litet faktafel när vi kollat med de här källorna.. o så vidare. Kom bort helt från rasismspåret genom att belysa det hela som en undersökande rapport ni ville dela med er. Det finns inget eget negativt tyckande i flygbladet vad jag kan se. Öva på bemöta frågor som: Varför skrev ni det här? Är det inte kränkande och rasism? Förstår ni inte att människor blir upprörda? Osv. Tappa inte tråden genom att bli för känslomässigt kränkta o börja skrika o gorma. Förmodligen kanske de gör det. Var också uppmärksamma på om de hotar. Vilket inte är ok. Till sist kanske de ber er skriva på o ta avstånd från de ni gjort. Hur ska ni agera då?
   Lycka till!

  • Enligt Barnkonventionen 12:e artikel begår rektorn inte bara brott mot yttrandefrihetslagen, men även mot Barnkonventionen Artikel 12:

   Så här står det i Barnkonventionens Artikel 12.
   ”Alla barn har rätt att säga sina åsikter och bli lyssnad på”.

   Polisanmäl skolledningen!

  • Glöm INTE att dokumentera ert möte med den extremkommunistiska rektorn. Var lugna och sakliga..ställ väl uttänkta frågor till henne som rör den grundlagsenliga yttrandefriheten.Fråga exakt vad i er text som hon anser är ”rasistisk propaganda”. Tänkte efter….före!

 97. Det är tydligt .Vi kan skriva nästan vad vi vill här.De kan göra nästan vad de vill där.
  Men det är en stor skillnad mellan några visa ord och att ha den handlingsmässiga kraften.Det irriterar mig att mer inte går att göra mot vansinnet som genomförs.

 98. Att polisanmäla är fullständigt galet och borde betraktas som okynnesanmälan. Att dessutom dra in säkerhetspolisen tar det hela till rent bisarra nivåer.

 99. I dagens nummer av Sydsvenskan är inte heller faktarutan rumsren.
  Det gäller att tandvården är för dyr i Sverige och visar upp en stor
  bild på förstasidan med en kvinna från Mellanöstern som vari bosatt
  i Sverige i 10 år.
  Där står ingenting i faktarutan att flyktingar som kommit till Sverige får
  betala endast Femtio kronor vid första besöket och att frigränsen går vid
  fyrahundra kronor.
  Det är som med husvagnarna i Staffanstorp det vinklas till tidningens fördel.

 100. Underbart att karriärshäxan anmäler till Säpo i tillägg till Polisen. Dessa förhärdade ungdomar och tillika sanningssägare kan utgöra ett säkerhetshot mot Sverige. Vi informerar också MSM. Här skall det göras PK-karriär.

 101. Det borde vara höga böter eller fängelse för grundlagsbrott.
  Hoppas eleverna spelar in allt vad skolledningen säger.
  JO är säkert intresserad.

  • Ja, men jag har läst på ett annat forum att ”vi står inte ut” är äldre kvinnor som tar hand om små pojkar och ger dem pengar, de pojkarna kommer från ett land utanför sverige och de är flyktingar. Där skrev de också att de här äldre kvinnorna ligger i samma sängar som de där pojkarna och till och med utnyttjar dem för sex och att det är för att de här gamla kvinnorna är rädda att mista sina ”pojkar” som de är så arga och aggressiva.. det är så obehagligt det här med ”vi står inte inte ut” då det kan handla om övergrepp på människor i beroendeställning..

    • Där kommer ett dilemma. Under arton för att få stanna men över arton för att få ligga hos tanterna.

   • Alla kort måste upp på bordet. Kvinnor (gamla såväl som unga) som utnyttjar flyktingbarn i beroendeställning måste ställas till svars för sina handlingar.

    Ser fram emot att ämnet tas upp i den kommande valrörelsen?!

 102. Det heter att ”sanningen är krigets första offer”. Nu skall sanningen offras innan kriget börjat, – men kriget kommer den dagen gemene svensk inser hur illa det egentligen är ställt.

 103. Arnstad har sannerligen rätt, Sverige idag liknar mer och mer Hitlertyskland på 1930-talet, men det är inte nationalisterna som är hotet mot demokratin och friheten, det är socialisterna och deras antisemitiska kompanjoner från Mellanöstern och Afrika.

 104. När blev sanningen ”främlingsfientlig propaganda”? Anna Sundelin, rektor vid Dragonskolan i Umeå, är uppenbarligen lögnens vapendragare.

 105. Skolans högste ledare, rektorn, kan inte ens de mest grundläggande kunskaperna i svenska språket. Vad ordet rasist betyder. Informationsbladet är så långt ifrån rasistiskt man bara kan komma.

  Varför inte rensa skolväsendet på all personal – lärare, rektorer och andra utbildningsledare – och sätta dem i en grundkurs i ämnet lexikalitet och svenska.

  Informationsbladet innehåller ingen ”främlingsfientlig propaganda”, utan just information om vad invandringen, bland annat, betyder för Sverige.

  Informationsbladet hade däremot varit rasistiskt om informationen hade hävdat att alla människor som inte är svenska, är sämre människor. Eller att alla invandrare som kommer till Sverige, är kriminella, usla och dåliga för landet.

  Det hade varit rasistiskt. Så tillbaka till skolbänken med rektorn och eleven (singularis – en enda elev) och ge dem kunskap att använda ord på rätt sätt.

  Sverige, landet där vem som helst blir brun utan sol…

 106. En tips till rektor Sundelin. Passa på att anmäla BRÅ för SÄPO när du nu är igång med ditt viktiga arbete. BRÅ har nämligen under många år upplyst om att invandrare från muslimska länder och Afrika är minst 20 gånger farligare för en ensam kvinna att råka ut för våldtäkt mot en svensk etnisk man i jämförelse.

  • Denna rektor hade varit mumma för Sovjet att ha i sina rullor. Angivare till säkerhetstjänsten även mot sina vänner. Hade snabbt avancerat i graderna. Populär hos makten men föraktad bland vanligt folk.

   • Inte bara den här batikhäxan utan alla andra batikhäxor med flera kommunister borde få sig en tankeställare att man inte kan agera som rektor Sundelin. Degradering avsättning enda som gäller.

 107. Det här med angiveri hit och dit, på Facebook och nu av en rektor mot sina egna elever är fruktansvärt osmakligt.
  Jag har för mej att de kallas ”golare” i kriminella kretsar. Är det det som rektorn vill bli förknippad med?

 108. Hur kan det vara rasistiskt att informera om sanningen? När man har stöd för sina påståenden.

  Sanninger är väl däremot att i Sverige är det TABB att tala om, informera och diskutera invandringens negativa sidor för att vår feministiska oligarki bestämt att det ska vara så och för att legalisera sitt agerande hänvisar man till att det är rasistiskt….

  Snarare är det väl så att vårt land har blivit rasistiskt mot sitt eget folk genom en systematisk negativ särbehandling…

 109. OT
  i dag deletade jag facebook helt och hållet och har aldrig använt FB sedan registreringen för flera år sedan.

 110. Vilket märkligt land Sverige blivit – om man citerar Svt, Brå eller kvällspressen kan man bli anklagad för att vara rasist.

 111. Sossarna kommer få problem när pengarna till bidragen minskar och skatter ej kan höjas mer,den dagen kommer som ett brev på posten.

 112. Denna hemska rektor skyndar på ett maktskifte efter valet i höst.
  Tack Anna Sundelin! Sådana som du ska bort!

 113. Lögmedia är direkt vidriga. Varför betalar människor för att bli ljugna till?
  Helt ofattbart enligt mig.

 114. 1967 genomförde historieläraren Ron Jones ett berömt psykosocialt experiment (The Third Wave) på en gymnasieskola i Palo Alto i Kalifornien, för att demonstrera hur lätt det är att manipulera en grupp. Experimentet skulle vara i en vecka, men fick avbrytas redan efter fyra dagar. Entusiasmen över Third Wave hade då antagit orimliga proportioner, läraren kunde inte längre kontrollera gruppen och många elever uppvisade rent fascistiska beteenden. Man kan finna många likheter i den hjärntvätt som svenska folket utsätts för och de helt irrationella beteenden som många uppvisar idag.

  https://sv.m.wikipedia.org/wiki/The_Third_Wave

  • Eller Milgrams lydnadsexperiment. Människan är en skock med får som nästan alltid följer maktens vindar. De som inte gör det blir en genetisk återvändsgränd.

 115. En sak är i alla fall klar:
  Rektor Sanna Sundelin har genom sitt agerande bidragit till att flygbladet fått långt mycket större spridning än vad hon var medveten om.
  Det tackar vi för. Tack, Tack.

 116. Jag är i alla fall stolt över dessa elever. Än så länge finns det hopp i för framtiden. PK fanatism har däremot ingen framtid, tänk på det, rektor!

 117. Skolan har misslyckats. Alla elever borde lärt sig att fakta och statistik är grovt rasistiska. Sanningen är förbjuden. Höga straff väntar.

 118. Visst borde man kunna återinföra betygen ordning och uppförande. Men, det skulle då vara eleverna som sätter betygen på skolans överhuvud.
  Något för Umeåskolans elever att fundera på ?

 119. Är det fakta rektorn inte tål, eller blev hon ledsen för att hennes bild av invandringen inte stämde?
  För övrigt det bästa flygblad jag läst på mycket länge.
  Det borde delas ut på samtliga Sveriges skolor och arbetsplatser.

 120. Sundelin är bara en enda av tusentals rektorer som tvingats genomgå den statliga rektorsutbildningen som inte är annat än en ren kulturmarxistkommunistisk indoktrinering i den enda ”rätta” läran som enligt direktiven ska hålla en ”hög akademisk nivå”, dvs helt obegriplig och som inte har något nyttigt att bidra till i arbetet som rektor.

  Så kan man förvänta sig annat än vad som kommer ur munnen på en PK-rektor som Sundelin!

  JO-anmäl henne för brott mot grundlagen!

 121. Man måste ge en eloge till de svenska skolelever som trots den indoktrinering de utsätts för i skolan ändå förhåller sig till fakta.Det krävs säkert ett urstarkt psyke till det, som nog de flesta barn/ungdomar tyvärr inte har.

 122. Borde väl vara Sundelin som ska polisanmälas va ? Hon har ju gjort alla
  övertramp man kan göra,och lite till,vilken vedervärdig människa

 123. på vilket sätt är den främlingsfientlig??? förklara det?? eller gör inte det för då blir det flosker…
  den är sååå rätt!!! så rätt!!!

 124. LjugBladet slirar lite med ordvalet.Angående ”Stort bråk i Malmö” ikväll. Tydligen 20-40 inblandade.LjugBladet skriver ”Två män i övre tonåren…”. När blev skäggbarn omvandlade till ”två män i övre tonåren”?? . Vanligen brukar denna kategori beskrivas som ”barn” ( eller ensamkommande barn) i PK media för att framkalla en ömhjärtad emotionell reaktion hos läsaren.Det gäller att tolka begrepp i PK media som i en diktatur.

 125. Anna Sundelin förmodligen så läser du nu detta kommentarsfält. En uppmaning är att du i morgon lämnar in din avskedsansökan och tar en mycket lång semester och läser på så att du om möjligt kan komma ifatt eleverna i fråga om bildning och kunskap.

   • Hon har redan tjuvstartat. Den tilltänkta grundlagsändringen går väll i praktiken ut på att sanningen aldrig ska få komma i ofentlighetens ljus.

  • Sunt förnuft säger detta. Men nu lever vi i Absurdistan och detta premieras. Hyllningskören möter upp imorgon och utfästelser om nya karriärsmöjligheter kommer hagla tätt.

   • Jag tror faktiskt att tiden håller på att rinna ut för duktiga idioter som Anna Sundin. Hon har förmodligen haft sitt bäst före datum på alla plan och i alla avseenden. Paradigmskiftet går långsamt men det kommer allt annat strider mot naturlagarna.

 126. Från Baltikum sett så kan man nästan bli litet nostalgisk när man läser Sundelins uttalande. Såhär var det under Sovjettiden då man t.ex. hittade nationalistiska eller anti-sovjetiska flygblad hos någon…

  • Det enda som saknas är mentalsjukhusen för oliktänkande i Sibiriska Gulag.. Men det kommer nog som lider.Duger Norrlands inland som plats för korrigeringsläger för Sveriges oliktänkande ?

   • Det finns en del avsides gamla sanatorium som snabbt kan komma i drift. Sandträsk för eks, där kan ingen höra skriken när det brukas elchocksbehandlande korrigeringsterapi.

   • Ge dem inga idéer. Att öppna upp mentalsjukhusen igen skulle kunna vara ett incitament för att frigöra din bostad för nyanlända.

 127. Då tackar vi Rektor Anna för den uttömmande åsikten. Vi återkommer efter valet ned lämpliga påföljder. Mvh, en av Sveriges folk som tror på demokrati.

 128. En person med så liten kunskap om Sveriges lagar kan inte fullgöra ett arbete som rektor och bör snarast avskedas.

  • .. you know for sure that something is fundamentally wrong and that systematic collapse is imminent, because rottenness has reached the core.

 129. Det är tyvärr ett faktum att majoriteten av alla lärare är miljöpartister eller vänsterpartister. De utför ingen objektiv utbilding. De lever i en egen värld och skulle chockas om dom kom ut i arbetslivet på riktigt. Dom accepterar allt inom Islam och ser ej problemen alls med, totalt faktaresistenta. Ofta bor dom i villor och ej i förorten. En falsk föreställning är vad dom besitter.

  • Svenska elever är väl bäst inom ”samhällskunskap” vilket sedan 30 år innebär politisk indoktrineringskurs. Värre ställt är det med språkliga kunskaper utöver svenska och engelska där man förväntas öva och öva och plugga in, samma med matematik, fysik, kemi, biologi och andra ämnen. Historia är ett annat ämne där lärare och skola har en chans att implementera sin bild.

   På omvägar hörde jag talas om en Isländsk kvinna som flyttat hit via äktenskap, lärare och hade läst in språket och fått sin utbildning godkänd, och fått anställning som lärare – hon var chockad över hur dåliga eleverna var i allt, grundskola..

  • Det skulle behövas någon form av upprop mot alla dåliga lärare vi har. Folk borde skrika rakt ut att det får vara slut på propaganda och liknande saker och att lärarna ska ägna sig enbart åt undervisning av fakta och inget annat.

   Och alla lärare som tar ordet genus i sin mun borde avskedas omedelbar.

 130. Vilka duktiga elever som förstår hur viktigt det är att presentera fakta för sina skolkompisar!
  Förresten, hur kan ren fakta, med källhänvisningar, beskrivas som propaganda? Tycker rektorn ska sätta sig på skolbänken och plugga lite fakta.

 131. dom absolut största rasisterna är ju rektorn och sådana som styr och förstör och vill svälta ihjäl och byta ut folket med folkmord

  • En mycket olämplig rektor. Hon måste bort. Tyvärr är hon inte ensam med dessa svenskfientliga åsikter. Att försöka polisanmäla de vakna eleverna är ju helsjukt.

 132. Dom borde också skriva ihop faktablad om alla fascister i Sverige som håller för munnen på folk som försöker yttra sig.

   • Du trodde fel. Om jag menat socialist så hade jag skrivit det. Fascist betyder en som förtrycker yttrandefrihet. Dom allra flesta använder ordet i den meningen. Men ursprunget är ju iofs socialisterna i Italien och dom allra flesta som kallar sig socialister är fascister.

    • Socialism förtrycker yttrandefrihet. Det finns inga varianter i socialismen på det. Vi har bara socialism i olika grader av utveckling. När socialismen är fullt utvecklad i ett samhälle råder inte längre någon yttrandefrihet.

     • Vi har sett varianterna kommunism, nazism, fasism. Och den svenska lagom varianten med bara hälften gift i bägaren och bara förbud mot faktablad, etc istället för totalt förbud.

     • Det var väl ungefär det jag skrev. Socialismen i Sverige utvecklas hela tiden och den tar åt sig mark för varje dag som går. Det kommer nu tongångar om inskränkande i yttrandefriheten och ändring av grundlagar.

      Socialism i Sverige kommer att utvecklas via en form av fascism där socialisterna tar kontroll över alla företag. Förts får de vara kvar som privata men kontrolleras av socialisterna (fascism) sedan blir företagen helt ägad a av den socialistiska staten.

      Sen har vi alla blivit livegna och får vara glada om vi kan ställa mat på bordet varje dag.

     • Jo jag håller med. För ganska många år sen hörde jag V resonera om varför man måste tvinga folk och deras pengar att stanna i Sverige. Väldigt intressant att se hur dom kan driva iväg hela samhället till kommunism eller muslimskt helvete med ett resonemang i taget. Om man vill ha socialism så måste man också ha stor kontrollapparat för att kunna driva in skatter och tvinga folk till allt staten vill. Det är den moderna varianten av slaveri.

    • Nej, fascism betyder inte det.
     Dessutom har inte fascismen något med socialismen att göra eftersom den står på andra grundpelare än socialismen.
     Fascism är en extrem variant av centerpolitik.

 133. Låt säga att en person som är rektor för en skola borde besitta vissa intellektuella kunskaper. Med andra ord, undrar jag hur en person som rektor Anna Sundelin ser på framtiden? Funderar hon någonsin på hur hennes barn (om hon har några) kommer att få det eller hennes barnbarn och barnbarns barn.

  När jag ser tonårsflickor i Sverige tänker jag ofta att deras ännu naiva syn på livet och totala oskuldsfullhet kommer att försvinna, att svenska tonårstjejer inte kommer att få vara sig själva längre, aldrig kommer att få undersöka livet på egen hand.

  Framtiden ligger i en slöja. Glöm alla möjligheter en ung flicka har idag. Framtiden är att vara en ägodel – inte en människa.

  Tänker aldrig rektor Anna Sundelin? Saknar Anna Sundelin all förmåga att se längre än sin egen näsa?

  • Enbart grupper med socialistiskt kommunistiskt islamistiskt innehåll kryddat med lite #jagstårinteut #jaghatarsvenskar #meeto osv. osv.

 134. Sverige är fantastisk. Vi kan läsa om fysiskt våld i skolan, mobbing, och även våldtäkter. Fall som lärare och rektorer inte vill polisanmäla.

  Men, när det kommer till ord på ett papper, då går det hus i helsike.

  Finns det någon inom skolan, rektorer, lärare eller liknande som lever i verkligheten?

 135. Det bästa sättet att visa uppskattning för elevernas arbete är att skriva ut flygbladen och lägga dem på landets alla bibliotek.

  • När jag läser på Fria tiden att 3/4-delar av svenska folket är positiva till invandring tror jag att det där flygbladet bör stoppas ned i så många brevlådor som möjligt i Sverige. Uppenbarligen är de flesta människor i Sverige väldigt oinformerade.

    • Åh, tusen tack för den upplysningen. Det borde jag har kontrollerat.

     Faktiskt borde jag har reagerat på den siffran för jag träffar i princip aldrig på någon människa som är positiv till invandringen.

     Faktiskt mer och mer vänner som säger att de ska rösta på SD.

   • Europaportalen ägs av föreningen Europaportalen.se vars
    medlemsorganisationer representerar arbetsgivare eller löntagare på den svenska arbetsmarknaden.

    Medlemmar:
    Akademikerförbundet SSR
    Byggnadsarbetareförbundet
    DIK
    Elektrikerförbundet

    Fackliga röster för Europa
    Fastighetsanställdas Förbund
    Finansförbundet
    GS
    Handelsanställdas Förbund
    Hotell- och restaurangfacket
    IF Metall
    KFO
    Kommunalarbetareförbundet
    Landsorganisationen, LO
    Livsmedelsarbetareförbundet
    Målareförbundet
    Naturvetarna
    Pappersindustriarbetareförbundet
    Seko, Service- och kommunikationsfacket
    SRAT – akademiker inom hälsa, kommunikation och förvaltning
    Svenskt Näringsliv
    Sveriges akademiker, SACO
    Sveriges Kommuner och Landsting, SKL
    Tjänstemännens Centralorganisation TCO
    Transportarbetareförbundet
    Unionen
    Vision

 136. Dessa propagandaspyende batikhäxor måste bort från alla maktpositioner i samhället. Speciellt illa att de tillåts påverka våra barn.

  • Hon fick kalla fötter. Hjälp hjälp vad skall folk tycka. Men ta lapparna och diskutera dom på lektionerna då. Sen hade hon blivit nervös som en våt trasa. När uppgifterna stämde med verkligheten

 137. Jag är nyfiken, var kan man hitta statistic 2012-2017 med ”överfallsvåldtäkt 95% icke svensk”?

 138. Nästa informationsblad bör upplysa framförallt de kvinnliga eleverna att för deras del gäller att prognosen för att bli våldtagen i framtiden är att 1 kvinna av 8 kommer att bli våldtagen till så många som 1 av 5 kvinnor kommer att bli våldtagen.

 139. Förlåt om jag skriver något som inte relaterar till ovanstående. Jag kände bara att jag ville skriva något som vi har förlorat nyligen, och som var något av det mest svenska som fanns i mitt liv. Dom som har lämnat oss är Sven-Erik Magnusson, Jerry Williams och Lill-Babs. Jag har växt upp med dom, och jag saknar dom så mycket. Jag hoppas att det finns någon som känner likadant.

 140. De här pk tanterna växer ju på träd.
  Hur sjutton skall man röka ut dem ifrån alla skolor och institutioner?

 141. Säpo har alltså flera hundra islamister att hålla koll på, och så ringer en upprörd PK-kärring och krystar ur sig att några av hennes högstadieelever delat ut lappar i skolan med fakta om en del av invandringens konsekvenser. Det går liksom inte att göra ironi av detta – det är redan på level 11. Personalen på Säpo fick i alla fall något att skratta åt på fikarasten.

 142. Rektorn gjorde fel, borde istället ha använt det I utbildningssyfte, t.ex vad är lagstadgad yttrandefrihet, hur granskar man fakta osv.
  Och även hur skolan ska förhålla sig till budskap/information via flygblad, sms eller annat.

  • Ja precis! Rektorn Sandelin agerade nu med en kommunistisk ryggmärgsreflex utan att ha en endaste tanke på om hon gjorde rätt eller fel. Så fungerar hjärntvätten och pk-indoktrineringen i Sverige.

 143. Det ill-röda Norrland förnekar sig inte! Vad rektor borde ta fasta på är att ”hennes elever” faktiskt gått i en bra skola med vettig undervisning som gett dem friheten och medvetenheten till ”fri” kritisk granskning! Istället visar denna rektor på sin egen okunskap och bundenhet till de röda rötternas värdegrundsprat, som inte tillför något annat än förakt! Tack för elever med ”hjärna, kunskap och vett”! Ni går långt trots en förtappad rödgardist till rektor!!

 144. Sanningen är också att det är skillnad på invandrare och invandrare.
  En del är väldigt duktiga, arbetsvilliga och vill bli en del av samhället.
  Andra är rena kräkmedlen som borde skickas ut ur landet omedelbart.

  • Håller med. invandrare är ingen homogen grupp, så det kan vara hårt för en Engelsman eller Dansk att känna sig påhoppad! Man måste nog precisera sanningen lite mer om man vill vara ärlig!

 145. Sverige har inte kommit långt på 60 år. När jag började folkskolan 1955 var det strängeligen förbjudet att tala om andra världskriget, det hade ju bara gått tio år sedan slutet. Under hela min åttaåriga skolgång fick vi bara veta att det pågick mellan 1939 till 1945. Samma idag, ingen ska få reda på hur illa det egentligen är.

 146. Anna Sundelin borde arbeta på en Malmöskola i en vecka. – Där skulle hon få en läxa. – Anna Sundelin borde även genomgå en liten sinnesunderskökning då hon kopplat in SÄPO för ett dylikt pamflett-ärende. Hon är sinnebilden för en neuvrotisk batik-tant. En ”stark” kvinna som i realiteten inte klarar av att göra eller lösa någonting själv utan metoo aktigt och kränkt och svag gå till myndigheter och offentlighet. Tänk om hela samhället skulle hålla på som hen. Då skulle hela samhället och rättsystemet kollapsa. Hon skulle ha ringt den alternativa åsikts-säkerhetstjänsten EXPO/Acta Publica istället. De har hotline till Södermalmspressen och de hordar dylik information.

 147. Sverige i ett nötskal, politiken som vi nu utsätts för är så skadlig så att den eller dem som upplyser om dess påverkan på vårt samhälle får Säpo efter sig och detta pga av en rektor som i sann Nazistisk / Kommunistisk anda SER FRITÄNKANDE SKOLELEVER SOM ETT PROBLEM!

 148. Vilken kvinna så stora bulor hon måste haft när hon gjorde anmälan! Polisen och Säpo har nu händerna fulla så det är ingen idé att anmäla något på åtminstone 10 månader dom måste lösa detta fruktansvärda brott först!

 149. Rektorn behöver nu uppbackning från högre ort i sin anklagelse mot ”de rasistiska” eleverna och Eliassonstyrda MSB kan nu förväntas överta ärendet från polis och SÄPO.

 150. I dessa tider med diverse fobier, så har jag upptäckt att jag är kraftigt drabbad av ”fascistofobi”, vilket gjort att jag ibland spontant kaskadkräks då jag läser föråldrad media, direkt för handen till ett tänkt vapen hölster, varje gång jag hör ordet ”liberal” mm
  Ser jag ex Löfven eller Reinfeldt på bild börjar jag genast tänka på franska revolutionen/Nurnberg rättegångarna och lyktstolpar.
  Läskigt med fobier! Vi får hoppas att de som ex hatar yttrandefrihet, demokrati och fri opinionsbildning, kan få ett alldeles eget madrasserat rum i framtiden!

  • Även om politiken ändras så tar det tid att ta bort hjärntvättningar hos en del !?

   Det kan också vara så att många ”hjärntvättade” bara blir glada av att få komma ut tala fritt !?

 151. Sanning är propaganda och lögnerna är värdegrund och riktlinjer !

  1984 är verkligen målet för vissa ! !

 152. Sannhet og fakta som er av negativ art for muslimene er noe Islams venner er livredde for. Derfor denne reaksjonen!

 153. Det är ju pinsamt att det 2018 skall finnas en sådan inkompetens i svenska skolan. Men det är ju och blir dess fall också.

  • Den är nivå är det. 1+1=2 , ring MUST,T-kontoret, IB, SÄPO, Polisen.. Riketsäkerhet. för något sinnesslött element på en skola har upptäckt att någon sprider fakta om de mångkulturella samhället.

 154. Den Fridolinska skolan fostra korkade idioter istället för självtänkande indvinder. Varför är detta info blad anmält till SÄPO för? Det är knappast Hets emot folkgrupp eller uppmaning om antidemokratisk aktioner. Man undra hur såna här idioter ans kan bli lärare.

  • Tyvärr tror jag det är av ren dumhet!!!! Och att hon VILL SES SOM EN VÄN TILL IMPORTEN!!!!! För Svenskar är ju bara skit numera.

  • Kan mycket väl bli HMF i det här jävla pisslandet. Minns Mikael Hess (SD). Blev dömd. Rätten var aldrig intresserad av om det han gått ut med var sant eller inte. Det sa dom rakt ut! Det handlade om samma sak: Invandrares grava överrepresentation på sexualbrott.

   • Men hur var hans informationsblad utformad? Pekar man ut en grupps om muslimer som våldtäktsmän t.ex Muslimer, då åker du ditt för HMF. Men i det här faktabladet nämner man ingen grupp, utan ta bara vilka problem det mångkulturella samhället orsakar.

 155. Skolan borde lägga resurser på att kartlägga vilka elever som är medlemmar i Ung muslin och Ung Vänster, för det där är dom verkliga Subversiva elementen finns

 156. Det fria skolvalet är naturligtvis en stor fara för regimen Fridolin.
  Tänk om det finns alternativ som lär våra barn fakta på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet?
  SD 2018

  • Idag har vi något som kallas friskola, friskola kan jag tolka som att man kan snickra ihop det man själv vill lära ut som fakta. Varför inte skapa Faktaskolan som då inte har möjlighet att censurera mm utan måste helt enkelt tolerera att obekväma sanningar även de måste få finnas i skolan.

 157. Jag konstaterar att det är kvinnor igen i ledande ställning som överreagerar. Samma som på KTH, fakta är rasistiskt propaganda. Kvinnliga journalister som inte låter eleverna eller deras faktablad komma fram i tidningen. Det är kvinnor till övervägande delen som ingår i alla dessa protestgrupper, låt invandrings killarna stanna, grupper m.m. Dom män som ingår är troligtvis styrda av starkare kvinnor. Varför, är det känslor mer som styr kvinnor, och tron på den egna tyckanden, eller är dom mer lättledda in i fållan. Vilket som, är det kostsamt för landet. Man behöver inte vara en August Strindberg för att inse sammanhanget. Med kvinnor i ledning blir beslut ofta känslostyrda.

 158. Rektor Anna Sundelin GÅ OCH GÖM DIG UNDER EN STEN, GÄRNA I ETT MUSLIMSKT LAND FÖR REKTOR OCH SVERIGEVÄN ÄR DU INTE!!!!!! OCH SÅNA HAR VI NOG AV!!!!!!!!?! STICK!!!

 159. Eleverna skall sprida propaganda hur lyckad den senaste 5 år planen var, att traktor produktionen är minsann stabil. Då väntas femmor som betyg i alla ämnen, men råka man sprida lite fakta om det misslyckade mångkulturella samhälle, då ringer VPK kärringen Gestapo direkt

  VPK – Har begått folkmord på Kiruna Svenskar och varit med mördat 100 miljoner människor

   • VPK häxorna är riktiga femfemmor som får femmor i betyg av sina likasinnade.

    Bara i Karl Marx Stadt så gasade DDR ihjäl 10 miljoner människor för att hedra kamrat Stalin.

 160. I mina ögon hade hon få sparken omedelbart . Dessa aktivister förstör bara Sverige . Sanningen skall fram !

 161. Är det någon som har detta informationsblad som PDF? Jag tycker att vi borde hjälpa till med spridning av den här faktabladet, så VPK häxan inte kan få utlopp för sina staliniska ideér att tysta fritänkande människor.

 162. Som rektor för den fridolinska idiot anstalten så förväntas man som lobotomerad lakej åt kamrat Stalin att uppträda på det här sättet. Fritänkande människor som ta fram fakta och sprider detta, det är hemskt. Ring Stasi, Ring Gestapo, Ring IB. Vi kan inte ha fritänkade människor år 2018..

  VPK häxan är en fallen kvinna, så är enkelt är det.

  • Inte är de Dragonskolans som håller någon klass. Dragonskolans kan säker vara med kommunist partiernas internationella tävling i hjärntvätt. Men annars NEJ!

   • Det finns gymnasieskolor i Sverige som har kontakter med övriga världens seriösa utbildningscentrum, men de är få.
    De har bla annat gemensamma tester och prov..
    Mycket intressant inte minst för er som har ungdomar i den åldern.

 163. Rektorn är ett typexempel på de förödare av det svenska samhället Sverige bör göra sig av med. På varje ledningsposition sitter en utvald vänster aktivist som undertrycker varje tillstymmelse till demokratisk protest mot det största bedrägeriet i världshistorien där ett helt folks land och tillgångar stjäls och överförs till främlingar av dess egen regering.

 164. Hur kan det vara rasistiskt att informera om sanningen? När man har stöd för sina påståenden.

  Sanningen är väl däremot att i Sverige är det TABU att tala om, informera och diskutera invandringens negativa sidor för att vår feministiska oligarki bestämt att det ska vara så och för att legalisera sitt agerande hänvisar man till att det är rasistiskt….

  Snarare är det väl så att vårt land har blivit rasistiskt mot sitt eget folk genom en systematisk negativ särbehandling…

 165. Löfven (S) satsade miljarder kronor på invandring och skattehöjningar för svenskar. Han struntar fullständigt i överfulla härbärgen med illegala, EU-migranter och tiggare. Stockholms hemlösa pensionärer som ingenstans har att ta vägen sover på pendeltåg och nattbuss medan nykomlingarna får severade fika på bordet och bor i nyrenoverade HVB-hem och lägenheter med internet uppkoppling och SVT-publik service. Löfven (S) skyller också situationen mellan Muslimer och Judar i Malmö på SD!

 166. Denna kvinna lever i fel tid och i fel land. Som medborgare i Sovjetunionen före dess fall hade hon blivit utnämnd till Arbetets Hjälte och fått 14 dagars fri vistelse på Krim.

  • Då är det försent, då har antidemokrater som Fridolin och Löfven lyckas få genom sin Artikel 48 och lyckas ändra grundlagen så yttrande friheten på internet begränsas. Vi antikakistokrater måste agera nu.

   • Men vi omger oss av idioter. Mer än halva landet är inte kapabla till att ta till sig enkel information. Hjärntvätten gör att de inte klarar av att begripa det allra enklaste.

  • Att kalla dom för barn är väl lite väl.. Själv skulle jag hata att bli kallad barn i den åldern. Fast vissa vill ju bli kallad barn långt in i medelåldern.

  • Och Svenskar med flera högskoleexamen, med relevans och behörighet för läkaryrken, får inte läsa Tandläkare/Läkare… om gymnasiebetyget är för lågt. De kanske upptar platserna?

 167. Inom skola, bibliotek, och andra skattefinansierade verksamheter råder en total brist på verklighetsförankring, ytterligare påspädd av att det numera anställs en förkrossande majoritet kvinnor med den människosyn de ofta lägger sig till med, dvs att okritiskt engagera sig för olika ”offergrupper”. Tacka fan för att det ser ut som det gör. Hoppas bara att dessa starka ungdomar i detta fallet har kloka föräldrar som stöttar dem fullt ut.

  • Snarare VPK media.. Stöveltrampen ekar ifrån Vänsterpartiet
   kommunisterna.. Stalinisterna är på väg emot Middgård för att straffknulla moder svea.

  • Var lugn sanningen kommer vi aldrig att få reda på
   Svetsaren löser detta ihop med sitt svänggäng

   Nu och idag svänger det kring Höghastighetståg

 168. Rektorn bryter möjligen mot ”Sveriges Rikes Lag”, om eleverna har följt Grundlagarna!

  Polisen behöver även granska Regeringen som har talat både om att förbjuda tiggeri och konsekvenserna av tiggeri, m.m.?

  Alla vuxna Svenskar, kan se hur Sverige har Invecklats, istället för Utvecklats, efter EU-inträdet 1995.

 169. SKANDAL

  Mycket sanning och i dagens SVT sändning en serie om hur man fixar och får jobb

  Intervju med en Kurd Kärring ensamstående med 4-5 barn och som kom hit 2001 och har inte jobbat utan blivit försörjd av staten i hela 17 år ???
  Håll Sverige Rent

 170. Rektorn bör utredas och en orosanmälan i berörda instanser. Nya Sverige – där fakta är terrorism och lögn är sanning.

 171. Alla som har haft basker som Dragon på gamla K4, minns säkert att Dragonerna skulle skydda Sverige… men det var väl före EU-inträdet?

  • Lugn!!! Skolan byter snart namn till Skola nr 666. Führer Fridolin jobbar på en ond plan om detta.

   • I dagsläget håller Sverige ihop, elever ser vad som händer, är sugna på att hitta lösningar, censureras. Är nog bra om både AfS och SD kommer in i Riksdagen?

 172. Tänk vad hemskt det skulle vara om alla fick reda på verkligheten.
  Tänk om våra politiker skulle inse fakta,
  Tänk om våra journalister skulle skriva sanningen istället för sina egna åsikter.
  Tänk om vi skulle få invandrare som är tacksamma och anpassar sig till lagar och regler

  Hoppas solen skiner idag, så man får annat att tänka på än det här förstörda landet.

  Skicka den där äckliga rektorn till Gambia

  • Samtidigt på texttv nu,svårt för utrikesfödda att få jobb så skatten
   måste ev. höjas på grund av det.När man importerar analfabeter och
   Mena folk vad hade man tänkt sig ? Denna huvudlösa politik har man
   genomskådat i ett tjugo tal år nu men inte politikerna. För jävligt att
   vi folket ska behöva betala YTTERLIGARE för denna huvudlösa
   politik

  • Hon behöver inte åka till Gambia längre, det finns ju ”ensamkommande flyktingbarn” (som varken är ensamkommande, flyktingar eller barn) numera att tillgå!

    • När jag analyserar saker så blandar jag inte in känslor/åsikter, annat än som objektiva parametrar i speciella situationer (i.e. när det handlar om något personligt). Vill jag att Sverige (och resten av Västeuropa) rensas på inkräktare och förrädare? Ja. Tror jag att det fegaste och mest patetiska folket på jorden kommer att genomföra en sådan handling? Nej.

 173. Rektor Anna Sundelin kommer inte att ställa upp för en intervju, eftersom hon inte kan hantera verkligheten utanför PK-bubblan.

 174. Stor del av skolvärlden är representerad av Batikhäxor och i övrigt den yttersta vänstern (Turbokommunister). Dagligdags sker öppen ”smygpropaganda” i undervisningarna mot Högern och framförallt SD.
  Inget svammel från mig, jag har varit verksam i skolvärldens närhet och tagit del av detta såväl med min egen närvaro som genom mina barn.
  (Närvaron har funnits i både Umeå och Uppsala län)

 175. Det blir nästan komiskt:”alla” vet hur man tystar sanningen om den är obekväm, så i o med att feministkärringen till rektor får panik fattar dom flesta att det är sant det som påstås i flygbladet. Det går inte att stoppa sanningen i längden lyckligtvis.

  • På bilderbergklanens möten har Löfven fått strikta order på att omvända svenskarna till bolsjeviker så att det totalitära Sverige skall kunna skapas så snart som möjligt.

 176. Kommunister , Kommunister . Kommunister ,,,,, överallt ,!

  Rasist . Är en super rasist . Älskar Sverige och mina förfäders arbete .

  Borde vara lag på att ha läst Koranen , innan man får sitt röstKort ,!

 177. Underbart skönt att VETA att Vi har Ungdomar som INTE låtit sej Indoktrineras av Skolans Politiska medarbetande Lärare till Vänster…!

  Vore ju förödande Om dom lyssnade och tog till sej Desinformation OM SVÄRIGÄ och dess Framtid..

  Stå på er BARN/Ungdomar visa att ni har ett eget TÄNK och en egen SYN på Samhället Utveckling, och opponera Er när ni känner att div Lärare försöker att Pådyvla de SVAGA sin Egen Politiska Agenda…

  • Just för att de hålls tillbaka, triggar det eleverna att jobba hårdare.

   Ungefär som fostran fungerade förr, man satte gränser, så att människor kunde sträva mot att uppnå sin potential eller önskade situation.

   Om man inte nådde ända fram så hade man försökt, och var ändå skyddad av gränserna.

 178. Blir intressanta debatter i fullmäktige, landsting och riksdag? Blir många nya stolar efter valet 2018?

  Fråga om de långsiktigt hållbara konsekvenserna, osv.

 179. En motanmälan gällande förtal vore på sin plats. Rektorn är skolans chef och dessutom den pedagogiska ledaren på skolan. Eleverna är där för att lära och som ett moment skall de lära sig söka kunskap, utvärdera den och dra slutsatser. Detta har de gjort i detta fall. Rektorn var uppenbart inte nöjd med resultatet och bör då kritisera deras källor, metor m.m.. Här polisanmäler hon deras arvete rakt av p.g.a. att deras slutsatser inte passar och än värre är att hon har anklagat sina elever för att vara rasister. Detta borde vara föremål för uppsägning.

  Att eleverna sedan sprider ut deras arbete på skolan är faktiskt i sin ordning om de så önskar. Några förbud mot sådant finns inte. Visst kan de då förvisso polisanmälas men de bör bygga på falska antaganden utifrån falsk fakta. Anmälan bör då gälla hets mot folkgrupp (religiösa grupper kan där inberäknas). Om nu deras antaganden har korrekta källor (räcker med en källförteckning), då fallar anmälan direkt. Respekten för lärare (inklusive rektorer) ökar knappast med sådana här anmälningar. Effekten blir precis tvärtom.

 180. Vart vänder man sig om man vill klaga utan att utsättas för förföljelse, ett flygblad kanske duger. ”Ungdomar och studenter blir hemlösa när nyanlända får förtur till bostäderna”.

 181. Jaha. Gissa vilken politisk inriktning den här tidningen,
  Västerbottens-Kuriren,
  är som vill bekämpa yttrandefriheten…?

  Just det. ”Liberal” precis som yttrandefrihetsbekämpande DN.

  Den här äckliga lögnblaskan har för övrigt samarbetat med DN och tryckt DN’s norrlandsupplaga i Umeå.

 182. Nu är det tyst från skominister Fridolin när det är något som ligger inom hans ansvar. Annars uppvisar han alla tecken på mundiarré.

 183. Ännu en gång viker sig Sverige och förbereder mark för SWEDISTAN. 😉

  ”Efter att en yngling knivrånat biblioteket på Kirseberg förra veckan slutar bibblan med kvälls- och helgöppet resten av månaden. Likaså införs stopp för hantering av kontanter.”

 184. Stäng av den kärringen omgående,hon passar på en skola i Nordkorea.Eloge till eleverna som fattat hur det står till i Sverige.Hoppas att dessa fyllt 18 så dom får rösta,å att dom sprider budskapet vidare muntligt.

 185. Klart som korsad att rektorn är en odemokratisk extremkommunist…Här ser man vikten av att ämbetsmanna och tjänstemannaansvaret återinförs och att en författningsdomstol inrättas å det snaraste…så här kan det inte fortsätta! Rektorn måste sparkas och åtalas!

 186. Propaganda är när man på var och varannan lektion flätar in vänstertänk eller när man på dagis sitter och läser boken ”Farfar har fyra fruar” för treåringarna. När man fryser ut den som inte likt en död fisk bara flyter med strömmen.
  Att skriva ned några punkter med fakta där man även helt korrekt presenterar källhänvisning, det är inte och kommer aldrig kunna vara propaganda.

 187. Det blir väldigt viktigt att ta bort presstödet för tidningar som censurerar och motarbetar den grundlagsskyddade åsiktsfriheten och rätten att fritt debattera samhällsfrågor. Denne rektor saknar intellektuell kapacitet för att förstå det fria ordet.

 188. en polisanmälan mot rektorn för förtal vore på sin plats, tror säkert att flera sverigevänner skulle bidra med advokatmedel inför stämningen, där även rektorn måste precisera exakt vad som är rasistiskt, inte stämmer e.t.c.

 189. Dessa elever behöver inte oroa sig en domstol kommer lägga ned ärendet om ens en åklagare tar i anmälan. t.o.m polisen kan avskriva anmälan.

  • Den här gången, JA!. Men snart gör Fridolin och Löfven en Artikel 48 , så har vi dom nya fullmaktslagarna här, som begränsar vår rätt att kalla en spade för spade. Vi stackars jävla som har lärt oss sjätte budordet och föredra hederlighet framför politiska pajaskonster utan väljer prata klarspråk istället för nyspråk.

 190. Tragiskt att konstatera men gränsen för vad som går att rätta till med ”demokrati”. Förefaller verka passerad.

 191. Klockrent exempel på att människor i ledande ställning förväxlar fakta med främlingsfientlighet. Sanningen ska inte spridas för då blir folk nazister ungefär. Så är det ju inte naturligtvis. Det är ju extremt korkat.
  Den antirasistiska rörelsen inklusive vår regering vill censurera fakta. I hopp om att kunna föda hela världens fattiga. På svenska pensionärers och vanliga medborgares skatter.
  De vet att folk blir förbannade då de sliter ihjäl sig på tråkiga jobb. Sedan ser invandrare glida förbi i bostadskön osv.
  Det är en myt att vi behöver invandrare för att kunna hantera en allt äldre befolkning. Varför inte omskola äldre till att jobba i vården, skolan och omsorgen? Lockbetet skulle kunna vara skattefri pension.
  Det finns så mycket att göra för att underlätta. Vi skulle kunna ha en arme av äldre arbetare som jobbar halvtid om man ville.
  Svenska politiker ser inte möjligheterna med pensionärer. De ser oss äldre svenskar som en belastning och pengakossor som ska mjölkas.

 192. ”Liberala” Västerbottens-Kuriren (L) kallar FAKTA för ”Främlingsfientlig propaganda”.

  Artikeln är skriven av VK-journalisterna Ulrica Palmer och Nathalie Hultdin.

  Chefredaktören för den yttrandefrihetshatande tidningen heter Jessica Wennberg.

  Och den yttrandefrihetshatande rektorn heter alltså Anna Sundelin.

  Det är mycket batikhäxor inblandade i försöken att förbjuda sanningen på Dragonskolan i Umeå…

  • VK måste gå fot med husse som sitter i sanningsministret annars ryker press stödet. Att kalla en spade för spade går inte. Krig är fred, Mångkultur är bra.

   • Fast problemet är ju att batikhäxorna inte låter barnen klara sig själva utan i stället skall tvinga på barnen sin egen vidriga lögn-värdegrund

    VÄRDEGRUNDEN FRÅN HELVETET.

     • Hjärntvätten och pojkhatet på Genderdagis är ett Brott Mot Mänskligheten och borde behandlas som ett sådant.

  • Det är dags att skicka dit en grupp ”ensamkommande håriga afghanbarn” för att lugna ner dem. 🙂

 193. Den falska smygande islamiseringen , finns överallt . Och 8-klövern med
  ett helt gäng kommunister , vill införa shariaLagar —- i vårt land .
  Ska dina barn leva med imamerna som diktatorer ,?

 194. Den YTTRANDEFRIHETS-HATANDE tidningen Västerbottens-Kuriren (L) har lagt sina lögner bakom en Betalvägg.

  Bra gjort idioter.

  Ta bra betalt för era lögner.

  Ta bra betalt, så att inga läser era djävla lögner och er propaganda.

  Ta bra betalt. Idioter.

 195. Den Fridolinska idiotanstalten skall inte fostra själv tänkande medborgare, utan den Fridolinska idiotanstalten består av ha så bruna tunga som möjligt, hur längre upp den har varit i beslutade politikers anus, desto duktigare elever anses man vara.

  En åsikt, ett parti och en skolminister, är den Fridolins slogan för den framtida skolan.

 196. Sundelin anmäler schyssta vanliga svenska ungdomar med hjärnan i behåll,
  om de blir dömda (vilket inte är helt otroligt med dagens rättsväsen som inte
  ens är värt namnet) och då förstör undomarnas liv ja du Sundelin då vill jag
  inte säga här vad jag skulle vilja göra med dig. Hoppas även då att ditt liv
  blir förstört PÅ ALLA VIS DIN IDIOT

 197. Fakta är farligt. Borde finnas varningstexter.

  ”Denna fakta kan göra att du börjar tänka självständigt. Du blir då en jobbig ifrågasättande individ. Som kan förlora jobb och anseende. Då du får hela etablissemangets och vänstermedias fördömande”

 198. Två kvinnliga journalister och en kvinnlig rektor har skapat denna story. Batikhäxor ?. Eleverna testar det fria ordet och rätten att tycka till, det är ett friskhetstecken Sverige är inte förlorat.

 199. Heder till de elever på Dragonskolan som tagit fram faktabladet.
  Verkligheten hinner ifatt de falska godhetsapostlarna, jag låter mig inte heller tystas!

 200. Pink Floyds bild av en processande skola har aldrig varit mer rätt, skillnaden är att nu utbildar man i åsikt istället för kunskap

 201. Fakta är bra när det stöder vänstermöglens egna åsikter. När den inte gör det blir den plötsligt ”främlingsfientlighet” och ”rasism”. Vänster lögnarnas favoritord.

 202. Polisanmäl kärringen. När man börjar gasta om att källhänvisad fakta är rasistisk propaganda då börjar vi bli farligt på det. Minns även boken Invandring och mörkläggning som mitt bibliotek vägrade att köpa in eftersom den ansågs rasistisk och främlingsfientlig. Boken bygger helt på fakta vilket jag påpekade för bibliotekstjänstemannen och ställde då frågan om fakta är rasistiskt? Jag fick inget ordentligt svar utan blev av den stammande varelsen bakom disken uppmanad att ta kontakt med kulturnämnden i stan och framföra mina synpunkter. Det gjorde jag via mail men fick inget svar, dock måste ”något” ha hänt för ca en månad senare fanns boken på biblioteket…

 203. Hallå! Jag tycker att ungdomarna har tagit ett utmärkt initiativ! Därför finns här detta utmärkta flygblad/faktablad nedsparat för nedladdning av Samhällsnytts läsare (och alla andra), att skriva ut och sprida bland den sovande svenska befolkningen. Flygbladet finns att hämta här:

  https://tinyurl.com/faktainvandring

  Sprid gärna länken i andra forum och på andra bloggar så att fler får möjlighet att ta del av dessa alarmerande fakta om vad politikerna gör med våra skattepengar, hur de försnillar dem från dem som har betalat in dem för att gödsla med dem över folk som letat sig hit för att ta del av dem. Allt för att politikernas gloria ska lysa starkast över jorden som de godhetsapostlar de vill göra gällande att de är! Samtidigt som de ruinerar svenskarnas land. Spriiiiiiiiiiiid!

   • Hur kan det vara ”inkompetens” att blunda för verkligheten? Det är ett medvetet val. Dessutom får du inte jobb inom systemet om du säger sanningen. ”Värdegrunden” förbjuder det.

 204. Börjar bli som i 30-talets Nazityskland, först försiktigt med uppmaningar och förbud. Sedan koncentrationsläger….Gestapo har sina tentakler överallt i samhället. Förlåt, menade SÄPO….

 205. Hög invandring och fler ”fruntimmer” i politiken. Med den kombinationen kan det inte gå annat än åt helv-e. (Förlåt svärordet)

 206. Sundelin är arketypen för en feministiskt opportun kulturmarxist som i sin förvirrade politiska korrekthet gör allt för att hindra den grundlagsfästa åsikts- och yttrandefriheten.

  Rätt väg att gå är sannolikt en polisanmälan eller anmälan till justitieombudsmannen (JO) för grundlagsbrott.

  • Oavsett så så kommer eleverna att förlora. Rättssäkerheten gäller inte om det är invandringsfrågor inblandade

 207. När två apklaner slåss dödas eller fördrivs hannarna från den förlorande klanen. Honorna byter bara ägare.

  Det är anledningen till att kvinnor inte har något emot främlingar. De riskerar ju ingenting medan män riskerar sina liv.

  Sverige är världens mest feministiska land. Det är alltså kvinnors subjektiva världsbild som styr. Det märks.

  • Tja vad tror du själv, Bengt? Tror du att rektorn gått i taket om skolans kommunistcell spridit flygblad? Not

 208. Rektorn gjorde helt rätt. I sann kommunistisk anda kan rektorn råka riktigt illa ut om hon inte tydligt markerar var värdegrunden ska stå.

  Svenskarna är så hjärntvättade och skrämda till lydnad att vi till och med i anonyma undersökningar, som den Fria tider skriver om idag, svarar att vi är positiva till fortsatt massinvandring. Vi är mest positiva i hela europa trots att vi har fått de största problemen och kostnaderna per capita.

 209. Sverige har ”värdegrundsuppfostrare” på varenda skola, myndighet, media, bibliotek samt inom vården. Det finns säkert 100 000 av dessa vänsterns hjärntvättare utspridda på ledande poster i landet.

  Det kan jämföras med Östtyska Stasi som hade 91 000 offentliga agenter, 190 000 inofficiella agenter, samt angivare som skulle hålla koll på 19 miljoner invånare.

  Enda skillnaden är att vår regim (än sålänge) inte förbjuder utresa ur landet.

  • Den restriktionen kommer. När den ekonomiska krisen/katastrofen slår till och s.k högutbildade börjar fly i allt högre takt då åker haspen på…

  • SVT’s Rapport gav självklart motsatt bild igår kväll. ”Sverige går bäst i hela EU.” Och det var i kontexten av migration.

 210. Märkliga mäniskor . Ena stunden vill dom ha demokrati och jämlikhet , och i andra förnekar man problemen med invandringen och dess syn på västerländsk demokrati och jämlikhet !

 211. Hennes jobb ryker antagligen om hon inte följer pk-main stream, så valen för rektorn är väl inte så många i detta cp-Sverige

  • hon hade nog aldrig tänkt tanken att inte agera. Hur tror du att hon fick jobbet från början? Långa förhör om värdegrund och annat, tur att hon kom från Södertörn

 212. En bra illustration på att det verkligen inte bara är politiker och media
  som är PK-skadade.
  Hur skall Sverige kunna bli ett friskt land igen?
  Första steget, rösta på SD!

 213. Varför ska sanningen fram? Vi behöver ett samhälle, där ingenting av fakta får föras fram! Vi behöver ett samhälle där lögner och halvsanningar dominerar!
  Eller…?

 214. Heder åt dessa modiga, kloka och ärliga ungdomar på Dragonskolan i Umeå. Fakta är fakta. Och det enda fakta skadar är lögnen.

 215. Det var kanske detta som Frigoliten menade när han skulle fixa skolan på 100 dagar. Vi trodde han menade undervisningen. Så naiva vi var.

 216. Rektorn borde omedelbart sparkas och få sin pension indragen. Pension är ett avtal som borde jämkas med hjälp av 36 § avtalslagen. Det är orimligt att personer som tex Reinfeldt och Maud Olofsson som kostat oss svenskar minst en biljon kronor i onödan skall belönas efter detta. Detsamma gäller rektorn som bryter mot skollagen om citatet är korrekt. Kriminella skall straffas inte belönas.

 217. Faktabaserad informationsspridning som inte har PK-elitens värdegrund, ska fördömas och slås tillbaka. Likheten med forna Östtyskland och Sovjet är slående.
  Sverige har fullt av övervintrande kommunister på viktiga positioner.

 218. Jag skulle vilja se ett liknande faktablad om klimathotsbluffen. Då brinner nog skolan ner av värmen ilskna lärare alstrar.

  • Bilderbergarna styr hela klimathotsbluffen via sina husorgan, EU och FN. Därför får vi hela tiden höra att FN:s klimatkommité sagt det ena och det andra hela tiden. Ingen annan får komma till tals.

 219. Till berörda föräldrar. Polisanmäl Anna Sundelin för maktmissbruk.
  Förhindrande av demokratiska rättigheter.
  Sedan samla namnunderskrifter mot henne en aktivist som missbrukar sin ställning .
  Bara sparka och ersätta med en som förstår värdet av demokrati!

 220. Det skolans rektor gör är mobbing av värsta sort. Men de ger även angiveriet ett ansikte. Det är en mycket allvarlig kränkning mot barn. Föräldrarna till ungdomarna bör polisanmäla rektorn. Hon har grovt överträtt sina befogenheter…

    • Absolut – hoppas skiten sprätter ordentligt runt öronen på både skolledning och kommunalpolitiker nu. Eleverna har ju rätt.Dom presenterar ju fakta. Det är ju givetvis oerhört svettigt och obekvämt för etablissemanget – men inte mindre sant för det? Tål inte vårt samhälle sanningen längre?

    • Helt rätt!
     Tyvärr är väl risken stor att de som skall ta sig an polisanmälningen är lika PK-skadade som rektorn.

     • Den risken finns alltid i det politiskt korrekta Sverige. Förutom mobbing från kögsta ort bryter de mot Barnkonventionens Artikel 12:
      ”Alla barn har rätt att säga sina åsikter och bli lyssnad på”.

 221. Det är äkta fascism och i ett icke-fascistiskt land skulle denna Anna Sundelin få sparken.
  Tänk om inte internet funnits. Och det är precis därför fascisterna vill täppa till internet.

 222. Rektorn har anmält sina elever till polisen och säpo.
  Man tror knappt att det är sant.
  Vad menar hon att polisen och säpo skall göra mot eleverna?

 223. Underbar artikel som bekräftar att vårt samhälle befolkas av en mycket stor andel nyttiga idioter.

  Skolans elever är kritiska mot Svensk Politik , det ingår i läroplanen att man ska vara kritisk mot överhet och att ”ifrågasätta” – ..så skolan säger sig ha nolltolernans.
  Mot vad? Intelligens och fakta? Faktakällorna finns ju där.

  Givetvis är detta en mycket , mycket obekväm sanning, Men inte dessdå mera sann för det. Och här är det värsta! Genom sin fullständigt galna, huvudlösa , vansinniga dårskap till politik sedan 2006 och framåt – så har politikerna tvingat fram ett läge där annars välkomnade , snälla icke främlingsfientliga svenskar – tvingats ta en ståndpunkt som dom aldrig annars hade gjort.Nånstans så går en gräns – sen börjar folk att säga ifrån. I Sverige tar dock alla sådana här processer väldigt lång tid p.g.a av vår historik som ”konsensus-land”. Detta har globalisterna i 7-klövern utnyttjat. Och Reinfeldt ler i kulisserna – han har ju snart uppnåt det han ville. Att förstöra Sverige fullständigt. Vi kan dock fortfarande stoppa Galningarna i 7-klövern. Det är dock väldigt sent på klockan…det måste göras NU! 4 år till klarar vi inte.

  • Intressant att du säger att folk snälla svenskar tvingas ta en ståndpunkt. Det är nog detta som ligger bakom Nazismens framgång. Ingen lyssnar, så jag måste skrika högre. Och Breivik skrek för högt, men han var desperat.
   Dessa ungdomar skriker lagom mycket!

   • Kanske men Nazismen hade ju en helt annan agenda. Och det är inte jämförbart överhuvudtaget med att gradvis vakna upp och inse att du är utsatt för ett bedrägeri av gigantiska proportioner – vilket är vad många ”annars snälla” Svenssons gör nu..Folk är ju tvingade.
    Fakta talar sitt eget språk – därav ivern från politiskt håll att försöka Censurerar allt och alla…

 224. Det är mycket batikhäxor inblandade i det här.

  Rektorn, chefredaktören och båda reportrarna på den ”liberala” – det vill säga censurivrande – tidningen Västerbottens-Kuriren (L).

  … alltså närmare bestämt 4 st.

  ”De fyra (batikhäxornas) gäng”, med andra ord.

  Och ungefär lika mycket för yttrandefrihet som ”orginalgänget” i Kommunist-Kina…

   • Ingen fara, Mus E. Pigg har humor…:)… Till skillnad mot batikhäxor och kommunister som totalt saknar humor…

    • Ja humor och läsförståelse är en enorm bristvara i landet lagom anno 2018.
     Önskar det fanns en förklaring utöver alla idioter som kvoterats fram.
     Medicinskt typ då kanske det gick att vaccinera mot för dom med bristande tja det mesta.
     Gillar humor, bättre än humör.

 225. Jag som en svensk med invandrarbakgrund blir diskriminerad i jobbmarknaden. Antingen går jobben till pursvenskar, nyankomna invandrare eller billig arberskraft från andra länder. Det finns en anledning varför man bara ser svenskar och nyinkomna invandrare jobba till exempel i matbutiker.

  • Du kan ju börja med att sluta kalla dig svensk för det blir du aldrig,däremot är du svensk medborgare!!Och vad är anledningen?

  • Tacka politiker och systemmedia för det, som har smutskastat, nazist-stämplat och fört det svenska folket bakom ljuset när det gäller den påtvingade migrationen/islamiseringen. Det svenska folket har inte fått vädra sin oro och sanningen har blivit sopad under mattan på det mest svinaktiga sätt. Många svenskar har fått nog av detta och tyvärr så går det ut över alla med invandrarbakgrund. Personligen är jag väldigt orolig att Islam skall få fäste i Sverige.

  • ……….Diskrimineringen av invandrare, skapas till största delen av svenska staten, som inte klarar av invandringen; och av invandrare som inte klarar av invandringen. Klaga inte på matbutiken, som bara hittar den bästa praktiska och ekonomiska lösningen. Matbutiken är inte Af och inte rasist, men kanske invandrare………..