Under natten mot onsdagen brann det i en lägenhet på Augustenborg i Malmö. Fyra personer räddades av räddningstjänsten varav tre är allvarligt skadade. Skälet tros vara en elmoped eller elsparkcykel på laddning inuti lägenheten som fattade eld.

En person som bor i i samma trappuppgång berättar att han var vaken vid 3-tiden och hörde en hög smäll.

– Det lät som om de rev en vägg inne i andra lägenheten, säger han till Sydsvenskan.

När han öppnade sovrumsfönstret såg han hur brandrök och lågor slog ut ur ett av fönstren en bit bort. Kort därpå hörde han en ny smäll då fönsterrutan till den brandhärjade lägenheten krossades.

LÄS ÄVEN: Två timmar och 45 tusen liter vatten för att släcka brinnande elbil

Rökdykare gick in i lägenheten och räddade fyra boende. Samtliga fördes till sjukhus. En kvinna i 40-årsåldern vårdas med lindriga skador, en man och en kvinna i 50-årsåldern och en pojke i tioårsåldern ska ha allvarliga skador.

– Det brann en del i lägenheten, men rökutvecklingen var det stora problemet. Lägenheten behöver saneras innan det går att bo där igen, säger Joel Johansson, vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Räddningstjänsten tror att branden ha uppstått när en elmoped eller elsparkcykel som laddades inuti lägenheten fattade eld. Polisen rubricerar händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.

LÄS ÄVEN: Kommunens elbilar brann – rök med giftig gas spreds