Efter många turer med Elon Musks köp av Twitter står det nu klart att Teslamiljardären kommer att ta över plattformen, och på torsdagen beskrev han sina motiv till köpet.

Musk har tidigare kritiserat politisk korrekthet som han menar förlamar en fri och öppen debatt. Nu vill han göra Twitter till vad det en gång var, innan plattformen liksom andra nätjättar började censurera och tysta främst konservativa röster.

LÄS ÄVEN: EU varnar Elon Musk – Twitter får inte bli för fritt

I ett uttalande skriver Musk bland annat att det är viktigt för civilisationens framtid att ha ett gemensamt digitalt torg där en mängd olika åsikter kan debatteras på ett hälsosamt sätt utan att ta till våld.

Kritiserar media

Han kritiserar också traditionell media för att elda på polariseringen i samhället i jakten på klick, något som förstör möjligheterna till dialog.

”Det är därför jag köpte Twitter. Jag gjorde det inte för att det skulle vara lätt. Jag gjorde det inte för att tjäna pengar. Jag gjorde det för att försöka hjälpa mänskligheten, som jag älskar”, skriver Musk.

LÄS ÄVEN: Musk: Trump välkommen tillbaka till Twitter

Vidare understryker han att bara för att en mer öppen och fri debatt välkomnas kommer inte vad som helst att tolereras. Han beskriver även hur reklam på plattformen kan göras till en positiv upplevelse.