joe rogan

Faksimil Youtube

Utrikes

En av världens största podcasts lämnar Youtube – värden trött på censur

Publicerad 5/21/2020
Annons

Efter att ha förbjudits av Youtube att intervjua doktorer och experter som har en annan uppfattning kring coronaviruset än den officiella linjen, fick Joe Rogan nog och meddelar att han trots miljoner visningar och följare lämnar plattformen för att gå över exklusivt till Spotify.

Efter att ha censurerat och stängt ned konservativa och alternativa röster på sina plattformar har alltfler profiler frivilligt börjat lämna Google och dess dotterbolag Youtube. Att Joe Rogan, som har en av plattformens mest populära shower, nu lämnar ses som ett hårt slag.

Rogan har uppgett för sin vän sedan drygt 20 år Alex Jones, en av många profiler Youtube censurerat och stängt av, att beslutet är hans sätt att ”gå i krig” mot censurivern och tyranniet inom de stora IT-företagen.

Jones första gäst

Rogan ska ha begärt att Jones ska bli den första gästen på den första exklusiva podcasten på Spotify den 1 september och sedan Elon Musk, som också har kritiserat censuren och Cancel Culture.

Vidare menar han att Youtubes censur, där man stängt av reklam på videor och vissa blivit borttagna helt, är oamerikanskt och antihumant.

Enligt uppgifter ska Rogans avtal med Spotify vara värt 100 miljoner dollar.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
630Studie: Covidvaccin kopplas till ökad dödlighet
Annons