Efter flera larm om skottlossning på söndagskvällen påträffades en skadad man som sedermera avled av skadorna. På måndagen ställs undervisningen på en intilliggande skola in.

Vid kl 23.22 fick polisen flera samtal om höga smällar från områdena Funkabo och Berga. En person i 20-årsåldern med skottskador anträffas utomhus på Funkabovägen.

LÄS ÄVEN: Mordförsök i Kalmar – lägenhet beskjuten

– Det pågår en teknisk undersökning på plats men det är oklart hur länge det kommer att behöva vara avspärrat. Det är framförallt skolan som ställer till det, men det är kommunicerat till kommunen, säger vakthavande befäl Magnus Lefévre till statstelevisionen.

Strax innan kl 3 meddelar polisen att mannen avlidit och att en förundersökning om mord har inletts.

Skola ställer in undervisning

Under natten konstaterar polisen att delar av Funkaboskolan ligger inom det avspärrade området vilken kan påverka skolans verksamhet. På morgonen beslutar också skolan att ställa in undervisningen på måndagen för elever i förskoleklass till och med årskurs tre.

– Elever i förskoleklass till och med årskurs 3 kommer inte kunna gå i skolan i dag. Föräldrar uppmanas ordna så att barnen kan vara hemma i dag. De som inte kan vara hemma tar vi emot, men de får hålla till i andra lokaler, säger Mats Linde, skolchef i Kalmar.

LÄS ÄVEN: Statsradion flydde problemtyngd stadsdel efter hot

Inom det avspärrade området där polisen genomför en teknisk undersökning finns barnens lekplats.

Under de senaste månaderna har flera skjutningar förekommit i Kalmar. Polisen tittar nu på om de har något samband.