På torsdagen rapporterades att det skjutits på ett gym i invandrardominerade och brottstyngda stadsdelen Hisingen i Göteborg. Då fanns inga uppgifter om att någon skadats. På fredagen meddelas dock att en person sköts ihjäl vid incidenten och att två personer har gripits misstänkta för inblandning i mordet.

Det var klockan 18:21 på torsdagen som polisen i Göteborg fick larm om att det sköts på ett gym, Nordic Wellness, i området Tuve på Hisingen. Initialt rapporterades inga personskador och att polisen inte lyckats gripa någon gärningsperson.

På fredagsmorgonen meddelade dock polisen att en person skjutits ihjäl på gymmet. Det rör sig om en livsstilskriminell man i 25-årsåldern som är känd av polisen sedan tidigare.

Polisen meddelar samtidigt att man gripit två personer som misstänkta för mordet och för grovt vapenbrott. Beträffande dessa är polisen förtegen med uppgifter utöver att det har hållits förhör med dem.

Händelsen utlöste ett stort polispådrag. Som mest fanns hela nio polisbilar på plats utanför gymmet och en polishelikopter i luften ovanför. Torsdagens skjutning är den tredje på kort tid på ett gym och den andra med dödlig utgång.

LÄS MER: Flera skjutningar på torsdagskvällen