boris-johnson-london

Foto: mattbuck (category), CC BY-SA 2.0 / Kuhlmann /MSC, CC BY 3.0 DE

Utrikes

England kräver vaccinationsbevis på nattklubbar

Publicerad 7/23/2021
Annons

Enligt den brittiske premiärministern Boris Johnson kommer bevis på vaccinering att krävas för att allmänheten ska få besöka nattklubbar och andra platser med många människor.

I måndags genomfördes de första musikevenemangen utan restriktioner på brittisk mark sedan pandemin började. Regeringen hoppas på att massvaccineringarna kommer att förhindra ännu en våg av covid-19.

LÄS ÄVEN: Efter protesterna – Macron backar om vaccinpass

Men bara några timmar senare sa premiärminister Boris Johnson att de som inte är fullt vaccinerade, med båda doserna, inte kommer att släppas in på landets nattklubbar. Förbudet kommer att träda i kraft i slutet av september och omfatta alla platser med stora folksamlingar. Bevis på ett negativt test kommer inte längre att räcka. Pubar omfattas dock inte.

Hårt slag

Beslutet kommer efter stora utbrott kopplade till nattklubbar i andra länder som Nederländerna och Israel, där myndigheterna stängt ned dessa igen.

LÄS ÄVEN: Vaccinpass krav för att handla mat

Kate Nicholls, ordförande för branschorganisationen UKHospitality, betraktar beslutet som ett hårt slag för en redan hård drabbad industri. Hon befarar också att det riskerar skapa konflikter mellan personal och kunder.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1145”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons