gymmordet 836623
Inrikes

’Ensamkommande’ häktad för ”gymmordet” i Ängelholm

Publicerad 9/13/2017
Annons

➤ MORD I lördags mördades en ung man på gymmet Friskis & Svettis i Ängelholm. Den misstänkte gärningspersonen har nu häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Det var strax före klockan 18 på lördagskvällen som polisen larmades till Friskis & Svettis lokaler på Industrigatan i Ängelholm, där en ung man knivskurits svårt. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Den sannolike gärningsmannen kunde kort efteråt gripas av polisen. Den gripne är ett s.k. ’ensamkommande flyktingbarn’ från Afghanistan, enligt egen utsago 15 år gammal och med permanent uppehållstillstånd i Sverige.

Även brottsoffret är ett s.k. ’ensamkommande flyktingbarn’, enligt egen uppgift 17 år gammal. Både den misstänkte gärningsmannen och den mördade ynglingen har bott på olika HVB-hem i Ängelholms kommun.

Häktningsförhandlingen fick skjutas upp två gånger, då det pga ett mycket stort antal afghaner i Sverige är svårt att få tag på tolk på pashto, som är det språk som den misstänkte talar. På onsdagen kunde emellertid häktningsförhandling till slut hållas i Helsingborgs tingsrätt.

Polis och åklagare uppger att man har ett klarlagt motiv till mordet men att man tills vidare inte vill gå ut offentligt med det. Den häktade ynglingen nekar till brott, men är häktad på den högre misstankegraden, vilket innebär att det finns stark bevisning som binder honom vid brottet.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
774Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons