”Ensamkommande” ljög om ålder – åtalas för våldtäkt, rån och misshandel mot minderårig

Delningar

När Rachid kom till Sverige påstod han sig vara 17 år. Migrationsverket godtog den åldersuppgiften utan göra några kontroller. När den marockanske ynglingen nu ställs inför rätta för att ha rånat, misshandlat och våldtagit en minderårig pojke visar det sig att han i själva verket är 24 år gammal.

Enligt rättshandlingar och uppgifter som Samhällsnytt tagit del av ska Rachid ha begått de brott han nu åtalas för i lördags kväll på Lokagatan vid centralen i Malmö. Den rånade, misshandlade och våldtagna pojken kunde lämna sådana uppgifter om gärningsmannen att polisen några timmar senare kunde gripa Rachid.

En enkel fingeravtryckstagning och slagning i relevanta databaser i samband med ett tidigare gripande för narkotikabrott visade att Rachid ljugit om sin ålder med sju år. I stället för de 17 år han uppgett för Migrationsverket är Rachid i verkligheten 24.

Det innebär bland annat att han inte kan söka asyl i Sverige som så kallat ensamkommande flyktingbarn, vilket han gjort anspråk på. Det innebär också att han kan dömas som vuxen för de brott han begått, något som i påföljdshänseende kan handla om flera år i fängelse i stället för några veckors samhällstjänst.

Om åldersfusket inte avslöjats kunde det dessutom ha inneburit att den grovt kriminelle och överårige Rachid, i enlighet med den kontroversiella i riksdagen nyligen antagna så kallade gymnasielagen, fått gå i svenskt gymnasium tillsammans med verkliga 17-åringar.

På onsdagen beslöt Malmö tingsrätt att Rachid ska häktas i avvaktan på rättegång. Rachid nekar till brott.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

236 KOMMENTARER

 1. Skönt att han kan dömas som vuxen, så nu blir straffet alla fall minst tre månader på kåken istället för ett snack med en baktiktant på 20 minuter.

 2. Batikhäxorna är ”förblindade av kärleken” så de bryr sig inte om de ens vet sanningen om den riktiga åldern på en del. Nu har nog Malmö tingsrätt krossat något stackars baitkhäxhjärta någonstans. Snyft, snyft…

 3. Killen är en tillgång för det nya barbariska Sverige. Det är naturligtvis socioekonomiska orsaker bakom både bögvåldtäkten, misshandeln och rånet.

 4. Så trevliga dessa ”baarn” är, nåväl så länge 7-klöverröstande Batikhäxor och hanrej ”männen” som röstar 7-klöver är nöjda så är allt frid och fröjd.

 5. Hela jippot med åldersbestämning är onödigt då naturen vist ordnat en klar skiljelinje – könshår. Har man det är man vuxen och ska behandlas som sådan.

 6. Ganska trött på enkelspåriga telegram från Samnytt, det finns så mycket intressant politiskt som händer varje dag, kan inte redaktionen läsa Fria Tider och skriva om dessa nyheter?

 7. ”kan dömas som vuxen för de brott han begått”..Jävla bullshit, naturligtvis får den äckliga kackerlackan 50 timmars samhällstjänst 🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻🖕🏻

 8. Allt är som vanligt i Löfvenska riket.
  Vad importfolket säger / ljuger skall alltid tas som det sanna och riktiga.
  Importfolket vet exakt vad dom skall säga för att få leva sitt liv som underårig och få alla fördelar, ekonomiskt samt gå fria från brottsanklagelser.
  SVERIGE är ett DÅRLAND !!!

 9. Men Herre Gud, visst gäller väl vår fina uppskattade gymnasielag även för denne gosse. Tänk om två år då han går ut med den vita mössan för att vidarestudera på något universitet för att kanske bli statsvetare och få anställning i Miljöpartiet som expert på migrationsfrågor. Vilka möjligheter med denna potential vi har fått hit.

 10. Frikännande, ersättning, och försörjning livet ut väntar honom.
  Utvisningen finns inte på kartan.
  Barn som han är i puberteten är ej straffbar.
  Han kommer att göra om det.

 11. Jag avskyr svenska myndigheter för det finns alldeles för många.
  Men jag skulle vilja att det upprättades en myndighet som granskar migrationsverket. Där finns rena aktivister, där finns korrupta människor (som dömts) som säljer uppehållstillstånd och anställda som underlåter att följa svensk lag.
  Därefter borde ett återvandringsverk startas upp. En naturlig sekvens.

 12. För offrets skull ska han förstås dömas. Vad mig anbelangar räcker det med att sparka ut avskrädet ur landet på livstid. Samma med alla kriminella invandrare.

 13. Det krävs ju kapital för att sig till Sverige, så mycket talar för att migranterna endera är expansiva personer med privat förmögenhet, eller vidlyftiga personer som ägnar sig åt inkomstbringande kriminalitet.

  • Att smuggla in dem är extremt lönsamt eftersom barnen får tiotusentals kronor i fickpengar. Och hemmen drivs ofta av andra parasiter.

  • Nedanstående tål att upprepas många gånger
   Helena Carlestam, som är omvärldsanalytiker på Migrationsverket, säger bl.a.följande till media:
   ”Det är för att söka ett bättre liv. Det är antingen en del i en familjemigration
   eller så är det för att hitta en utbildning eller ett arbete. Ofta ser vi att barnen kommer först,
   därefter resten av familjen. Kanske tänker man att det är lättare för barn att få asyl
   Eller så skickar man i väg sina barn i hopp om
   att de ska få en bättre framtid”.

 14. Efter vård är den utsatte pojken snart mogen att flytta in i ett eget boende på Söder. Kommunen kan köpa en lägenhet för 5 miljoner så att han slipper bo bland utsatta. Vill han ta hit sina fruar och barn blir kostnaden ca 17 miljoner.

 15. Det blir tungt för dom här pensionsräddarna när dom närmar sig sin egen pensionsålder i ”arbetslivet”.
  Då kan dom ju ha passerat 75 i faktisk ålder.

 16. Grattis rättsväsendet har ni äntligen fått fast en som har ljugit om åldern dom andra säkert hundratusentals då vad händer med dom?

 17. Rachid hör ju till den gruppen som står högst upp på skalan över värdefulla människor i Sverige enligt dom vänsterliberala. Vi kan nu mera inte vara utan dessa människor, dom är ubermensch.

 18. Har vi världens mest inkompetenta myndigheter numera? Är det bara att komma hit o dra en vals. Sen är man svensk o får allt. Våra flickor o kvinnor betalar numera ett förödande pris i form av bristande trygghet o säkerhet pga denna besinningslösa politik.

 19. Grattis Sverige vi har nu ytterligare 11 000 vuxna män med oklar identitet som skall samsas med våra ungdomar i gymnasieskolorna. Annie, Fridolin, Löfven och Sjöstedt måste vara nöjda nu.

  • Det blir fint när en 12-årig flicka får en 25-årig utlänning till klasskompis.
   Dessa som bestämmer detta skulle fängslas för gott.

 20. Ljuger man om åldern i olagligt syfte skall man straffas med extra år på kåken…

  OT:
  Nån som vet hur man stoppar faceboks föreslagna vänner? Numera kommer det mängder med muslimer i huckle och en del arabafrikaner… Dessa förslag ser jag faktiskt som stötande… I och för sig är man inte där så ofta längre, men ändå…

 21. Pojkar misshandlas och våldtas ?

  Så var det väl inte innan Menainvandringen va ? Eller är jag Nazist nu ?

  • Vi är ju alla nazi/rasister om vänstern får säga sitt. Våldtäkter av pojkar tycker vänstern bara är att jämna ut våldet.

 22. Borde inte de stöddiga handläggarna som svurit ed på att alla dessa asylanter är barn nu ställas inför rätta för sitt agerande och dogmatiska ställningstagande? Deras agerande och ställningstagande har bevisligen lett till en lång rad brottsutsatta svenskar.

  Varför kan tjänstemän begå brott som en del av arbetsmetodiken utan att ställas till svars enligt lagen?

  Fler tjänstemän på dessa myndigheter måste åtlas och fällas och självklart slutligen fängslas – om brott kan bevisas i domstol i enlighet med lagen.

   • Han avskaffade lagen om tjänstemannaansvar, men inte förordningarna som handlar om tjänstefel, de finns fortfarande kvar.

   • ”Tjänstefel är ett brott enligt svensk rätt (20 kap. 1 § brottsbalken), som innebär ett åsidosättande, av oaktsamhet eller uppsåt, vid myndighetsutövande, av vad som gäller för uppgiften. Tjänstefel kan alltså endast begås av anställda inom det offentliga, inte inom det privata näringslivet, trots att termen ibland används som benämning på alla slags försummelse i tjänsten. Åtal och fällande dom leder till böter eller fängelse i upp till två år, men vid grovt tjänstefel kan fängelse i upp till sex år utdömas.
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Tj%C3%A4nstefel

  • Det är viktigare att tjänstemännen ställs till svars för sin misstänkta delaktighet i brottsligheten. När man vägrar lyssna till råd, utan istället bestämmer sig för att saker förhåller sig på ett visst sätt utan att undersöka omständigheterna, då tar man också tagit på sig ansvar för följderna av ett sådant agerande.

 23. ”Dömas såsom en vuxen”?! Ha ha, kanske, OM det inte vore för att batikhäxorna kommer att ta första bästa buss, tåg eller plan för att visa sitt stöd för avsku**et! Poppis är ju att hindra plan från att avgå i tid, lägga sig framför bussar som är i riktning flygplatser, kedja fast sig till chassin på de tunga fordonen alternativt ”bara” gifta sig med dem eller erbjuda det som finns emellan stortåna för att inte ”ställa grupp emot grupp” och för att de skall känna sig välkomna. Hur intellektuellt skadad kan en person bli som ger sitt stöd till dessa element samtidigt som det finns drabbade svenskar som hade gett ”vad som helst” för att få ett öra som LYSSNADE, en ny vän som följde med på en promenad, kanske en fika eller en lunch, kort sagt/skrivet, bara fanns för den drabbade..? Svaret är väl torrt att det är inte ”häftigt” att umgås med ”oss” längre…

 24. Han har redan frikort genom sitt namn, och Sverige behöver fler som han. Många 100.000 fler. Han är exotisk, spännande och skapar mängder av arbetstillfällen. Dessutom kanske någon häxa kan få ligga och gosa lite…

 25. Foto och fullständigt namn borde publiceras så ett ev fängelsestraff verkligen blir ett straff. In i PEDOFILBUNKERN och medfångarna lär visa honom livets rätta väg .
  Sedan utvisa Rachid låååångt bort på livstid.
  Har han svenskt pass, bara byt ut mot Främlingspass och ut !

  • Vi får se vad Steffe fixar till. Mogge brukar flexa reglerna lite för att passa hans vilja.

   Han lär både få stanna och gå i skolan..

  • Är du verkligen säker på det Eva ? Att gå på gymnasiet kanske kan få honom på andra tankar…………………………………..Annie jobbar säkert på det.

  • Ålder är något som hen själv får bestämma i likhet med sitt gender!
   Det har sossarna bestämt på order av imamerna….

 26. Välkommen till Sverige Rachid!
  Handhjärta handhjärta.
  Vi är så glada och tacksamma för att just Du vill berika vårt land! Nyttja enstaka gymnasiekurser, plugga hårt på SFI och lägga haschpipan på hyllan. Unga flickor och pojkar vänder mer än gärna rumpan i vädret när Du har kommit hit. Johanna Möller växlar gärna brev för att underlätta Din integration. Hon är en svensk kvinna som ibland älskar killar som Dig.
  Men, kom ihåg att betala Din fängelsevistelse själv, om nu något skulle gå snett.
  Handhjärta handhjärta.
  PS Det är gratis fotografering med vår statsminister på Rosenbad torsdagar 08.00-10.00. DS

 27. Märkligt Aftonbladet har en artikel om Arbogakvinnan Johanna Möller och Afghanen idag, man intervjuar honom !?!?! Skriven på ett sätt som inte verkar alls vara anklagade mot honom …. när senast gjorde man detta med en svaensk mördare !?!?!

  • Det är ju synd om Afghanen som hamnade i batikhäxan klor

   Afghanen lär kunna räkna med benådning av kungen inom kort..

   • om han är afghan och har flytt så lång, borde han ha lärt sig och veta att inget är gratis här i livet …. hon har ju mutat honom. Ingen läger så mycket pengar på en främling utan backtanke

 28. Man förstår att dom håller till vid centralen dessa flyktingar … gratis internetuppkoppling via regionskånes trafik

 29. Jag försvarar inte afghanmarockanens handlingar men vad har den personen varit med om för någonting?
  Vilka omständigheter har den killen växt upp under? Vad är det för trauma han bär med sig?

  Afghanmarockanen är också en människa av kött och blod, precis som dig och mig.
  Glöm inte det.

 30. OT: Expressen,
  Vården ”gav upp” – 16-åring torterade och rånade pojkar

  Den 16-årige Emporiarånaren hade nyligen släppts från tvångsvård när han förde bort två 14-åringar.

  I ett polisförhör säger en bekant till 16-åringen att denne har för vana att filma när han misshandlar – ”mest svenska ungdomar” – och lägga ut filmklippen på Snapchat.

 31. Hur kommer det sig att Rachid inte avslöjades redan när han passerade gränsen och sökte asyl? Alla migranter ska självklart tvingas lämna fingeravtryck, irisbilder och DNA-prov och testas mot redan lagrade sådana. Någon ordning får det faktiskt lov att vara på migrationen!

 32. Det är tydligen krig i Marocko och den stackaren har flytt för sitt liv genom bombregnet och folkmorden. Genom ett under överlevde han hela vägen genom Europa och kom just hit.

  Inget av ovanstående är sant utom att han kom hit. Det är hyfsat uppenbart att asylskäl saknas. Marocko kommer nog inte vilja ha tillbaka honom (förståeligt) men då får vi väl tvinga honom hoppa fallskärm. Vi kan inte bli tagna gisslan av Marockos politik. De har ett ansvar för sina medborgare.

 33. ”Rachid nekar till brott.” Ja, han tyckte väl att det låg i hans rätt att råna, misshandla och våldta.

  Bara en i mängden av vidriga brott som kompetensregnet berikar oss med.

 34. Hur många andra som Rachid finns det inte i Sverige. Fy fan för våra politiker som gör att svenska oskyldiga måste lida. Fy fan för dom!

 35. Sverige är totalt upp och ner.
  Det vet vi alla som läser och kommenterar här.
  Men vad som inte pratas om som jag som gammal tant slås av ofta är detta med gymnasiet. Det kommer alltså hit kreti och pleti utan betyg etc osv och kommer in på gymnasiet!!!???
  När jag var ung, på 50-talet t.ex, så var det stora krav på att få komma in på gymnasiet!!
  Av tio av mina kusiner så var vi tre stycken som kom in på gymnasiet/läroverket!
  Reagerar ingen annan på detta?!??
  .

  • Vi som uppväxta i sosse-Sverige under eller efter eran Palme vet att det gått inflation i allt, i valutan så klart, men inte minst i utbildningsväsendet, såsom gymansiet och universitetet. Människor, inte minst invandrare, kan gå ut ur gymansiet med sk fullständiga betyg utan att kunna läsa eller skriva riktigt. Och det anses inte vara något särskilt eller konstigt med det. Det är så sosse-Sverige (inte) fungerar; allt ska vara se ok ut på utsidan, men insidan ser ut som en U-landstoalett.

   • Ja, de kvoteras in!!!!
    Waberi av Göteborgsmoderaterna!!!
    Islamister av Miljöpartiet
    Islamister till våra domstolar av bl.a Centerpartiet, vilket skapade den första domen i Sverige enl. ”sharia-lag” ””””
    Sossarna består ju idag till 15-20% av islamister!!!

  • De kan väl inte räkna ens. Läsa klockan klarar de inte alls. Nog bara en genetisk faktor från deras fårskockar kanske.

 36. Och ”Snart kan de fyra män från Sverige som 2012 dömdes för terrorplaner mot danska Jyllands-posten vara fria”.

  ”Dömd terrorist försökte radikalisera medfångar” https://www.expressen.se/nyheter/terroristen-forsokte-radikalisera-medfangar-slapps-snart-fri-/

  Samtliga har misskött sig i fängelset. De kan komma att släppas ut den 29.onde december

  Och vården kunde inte handskas med en 16 årig psykiskt störd och våldsam Irakier och släppte ut honom. ”16-åringen lägger upp filmer där han misshandlar Rånarna slår sina offer, sparkar dem i huvudet, de försöker tända eld på ett av offrens hår, bränner den andre i ansiktet med en cigarett och spottar på dem.
  I ett polisförhör säger en bekant till 16-åringen att denne har för vana att filma när han misshandlar – ”mest svenska ungdomar” – och lägga ut filmklippen på Snapchat. https://unv.is/expressen.se/kvallsposten/varden-gav-upp-16-aring-torterade-och-ranade-pojkar

 37. I detta fallet borde denne, den falske profetens anhängare behandlas på samma sätt. Det vill säga, göra det som han gjorde mot pojken, detsamma borde göras mot honom och därefter utvisas ur landet på livstid!

 38. [ensamkommande flyktingbarn] Hur kan vi bygga om honom till ensam-avgående-försvinnande… ’make the best out of a bad situation’…I d k.

 39. ”Visade sig vid fingeravtrycksslagning vara 24, inte 17 som han uppgett för Migrationsverket.Kan nu dömas som vuxen för brotten.”

  Heter det inte SKA DÖMAS SOM VUXEN!
  Och naturligtvis utvisas! alla ”flyktingar” som döms för brott SKALL utvisas
  De som kommer hit måste förstå att de är gäster i vårt land och att det inte är en mänsklig rättighet att bo i Sverige

 40. Stackars män. Då skulle de ju dö av överdoserad Viagra. Kan tänka mig 8 fruntimmer i kö som tjatar om att få köra barnvagn.

 41. Våldtog en pojke, gud vet hur många pojkar och män blir våldtagna i Sverige . Något som ingen tar upp men jag tror det är många. Män och pojkar skäms ännu mer än oss kvinnor. Det här kommer bara att bli värre. Svenskarna i sin självgodhet röstar fortfarande på dessa politiker som åstadkommit denna kriminalitet. Svenskarna vill varken skydda eller ta hand om sina barn eller äldre. 83% av befolkningen som röstat för detta igen borde tamigfan skämma ögonen ur sig!!

 42. KAN dömas som vuxen, bra men det kommer han knappast att göra i rövslickar landet sverige, och definitivt inte utvisas

 43. Visst kostar dom pengar, vi måste finna nya vägar med exempelvis fångvård på entreprenad i låglöneländer.
  Sverige behöver i nuläget 1500 till 2000 nya fängelseplatser.
  Om man gör en kostnadsberäkning så där dagskostnaden är 6000 ses så blir årskostnaden vid 90% beläggning sek.
  6000•2000•365•0.9 räkna själv, stöd Sd förslag om en omstruktionering.
  För övrigt så tycker jag att 1,5 år minus bonus är för lite för en våldtäkt enligt senaste dommen i Malmö tingsrätt.

 44. En mönstergosse för den svenska statsledningen.

  2015 kom runt 150000 likar till Sverige och påstod alla att de var ”barn”. Ygeman skulle avvisa ”minst hälften” men i stort sett är alla fortfarande kvar.

  Att de var ”barn” svaldes med hull och hår av Migrationsverket så till beordrade av den svenska statsledningen. Kontroll innebar rasism och fick icke förekomma.

  Dels har ”mönstergossen” ljugit om sin ålder dels har han begått grova brott.

  Karakteristika som krävs för att få ”skydd” i Sverige.

  På Sveriges gator och torg går idag fria som fågeln omkring utlänningar som t.ex IS-mördare, vanliga mördare, krigsbrottslingar, våldtäktsmän osv utan att staten lyfter ett finger för att de skall ställas inför rätta.

  Detta bara för att en omdömeslös, inkompetent och känslolös svensk statsledning anser att de skall inte utlämnas för att deras rättssäkerhet inte kan garanteras i landet de begick sina brott i. Bättre då att de går fria här eller sitter på svenskt ”fängelsehotell”

  IS-mördare skall inte åtnjuta större rättssäkerhet än den som de själva gav till deras offer som de högg huvudet av.

  ”Mönstergossen” och alla hans likar i Sverige skall naturligtvis snarast utvisas på livstid.

  Alla annat är en skymf mot svenskt rättsmedvetande och en grov oförskämdhet mot skattebetalarna.

  Men detta senare är ju en av 7-Klöverns högsta kompetenser så där blir det nog ingen ändring.

  Svenska folket får hoppas att ett Extraval kan vända skutan Sverige rätt så att sådana här individer inte kan komma in i Sverige och likar som redan är här pga släpphänthet från myndighet, standardmässigt utvisas på livstid.

  • Ja, Ygeman utlovade hemskickande av ungefär 80 000 personer.

   Han har börjat! Jag tror att TVÅ har skickats hem.

   Ygeman får gärna protestera mot vad jag skriver, och berätta precis hur många som har åkt? Och när man kommer upp till 80 000?

 45. Tycker man ska sluta avtal med grannländerna till dessa brottslingars ursprungsländers om fängelseplatser där. Billigare för oss, mer ’hemma’ för brottslingen, arbete till invånarna i landet där de förvaras och mindre risk för att brottslingen släpps godtyckligt. Det får väl kosta oss lite då eftersom ’vi’ varit naiva, godtrogna och lite småkorkade …men det får vi väl ta då.

 46. Trodde det var rasistiskt att misstänka att nån ljugit om sin ålder. Det har det alltid varit när SD nämnt nåt om ålderstester.
  Alltså var det rasistiskt att ens kolla fingeravtrycken, det tyder på främlingsmisstro

 47. Detta är bara ett exempel på den slapphet som svenska myndigheter numera åstadkommer . Man kan tänka sig vad som händer om vårt land blir utsatt för ett starkt akut läge och därmed en mycket allvarlig kris för landet . Inget försvar , ingen kontroll av vilka individer som vistas inom landets gränser , tydligen inget ansvar från myndigheternas sida kan tyckas och därmed helt öppet för främmande makters bestämmanderätt .

 48. Aldrig har väl ordet ensamkommande varit mer rätt. För det är väl ingen annan som kommer, när de ensamkommande, kommit. Tyvärr kommer de ensamkommande alltför ofta undan med sitt äckliga och oönskade kommande i sina stackars offer de utsatt för överraskningssex.

 49. Det blir värre och värre, de borde stoppa våldtäkter, mord, misshandlar, övriga kriminalitet i första hand och inflödet av folk. Det går ät hell med vårt land och folk.

 50. Japp vårt land blir snart ett analfabetland med analfabetiska medborgare
  vilken framtid. För min del hoppas jag God och Jesus griper in innan vi alla hamnar i islamträsket och våldshell

 51. Jaha det är ett sånt här samhälle de flesta Svenskar har röstat för. Svinerierna går vidare och Lööf, Sjöstedt och de andra ”goda människorna” tar inget ansvar för detta. Det är inte deras bekymmer. Mer bara säger de!

LÄMNA ETT SVAR