Påvel snickares gränd - "hot-spot" för 'ensamkommandes' knarkhandel i Uppsala.

’Ensamkommande’ säljer knark på gatorna – gymnasielagen orsak enligt Polisen

Delningar

Det har tidigare kommit rapporter, bland annat från Stockholm, om att unga afghanska män, så kallade ensamkommande flyktingbarn, drygar ut kassan med att sälja narkotika. Nu larmar polisen i Uppsala om att fenomenet breder ut sig även där.

Många ’ensamkommande’ är heroinmissbrukare redan vid ankomsten till Sverige. I Uppsala har man i flera år haft problem med gängkonstellationer av sådana unga män kring resecentrum som finansierar missbruket med att begå personrån och andra brott.

LÄS MER: Polisen larmar: ‘Ensamkommande’ ansluter sig till kriminella gäng

Alltfler av dessa ’ensamkommande’ ansluter sig nu till de kriminella invandrargängen från områden som Gottsunda och ställer sina tjänster till förfogande som knarklangare. Uppsalapolisen uppskattar att det i nuläget är minst 30 ’ensamkommande flyktingbarn’ som ägnar sig åt gängrelaterad knarkförsäljning i staden.

– De har blivit ett gatugäng, som vi kallar det – och det är ett bekymmer i lilla Uppsala, säger Daniel Larsson, kommissarie på Uppsalapolisen, till SVT.

En del ansikten är nya men många är också sådana som tidigare lagförts för brott eller omhändertagits av de sociala myndigheterna för vård och som nu är tillbaka på gatan igen eftersom de inte har dömts till utvisning.

Daniel Larsson är kritisk till den kontroversiella så kallade gymnasielagen som lett till att många ’ensamkommande’ med avslag har kunnat dröja sig kvar i Sverige genom att lämna in en ansökan till gymnasiet. De kan sedan fortsätta driva omkring på gatorna, bilda gäng, ansluta sig till de sedan tidigare etablerade kriminella invandrargängen, begå brott och både missbruka och sälja narkotika.

Påvel Snickares Gränd är en av de platser där de ’ensamkommande’ håller till och bedriver knarkhandel. Anders Nilsson, som är narkotikaspanare på Uppsalapolisen, anlägger ett socioekonomiskt perspektiv på de kriminella ’ensamkommande’ och säger till SVT att de ”inte har något val”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

297 KOMMENTARER

 1. Bara i USA avlider 100 000 varje år pga överdos. Stäng gränserna hermetiskt så att vi slipper samma utveckling här!

 2. Och är det gymnasielagen som ställer till det är det bara att lagföra Annie Lööf som var den som direkt möjliggjorde att den antogs.

 3. På statliga SR/P1 var det lååååånnnggggt daltprogram i morse om de stackars utsatta barnen som tvingas sälja knark!

  • Ja det var så synd om killen, som bara ville hem till mamma. Det var ju inte hans fel att han sålde knark.

   Jag förstod aldrig problemet. Han åker hem till mamma och ingen tvingas längre sälja knark – Frågor på det?!

   Hade Annie inte röstat för Gymnasielagen hade han redan varit hemma. Allt är Annies fel.

 4. Inget land i Världen, producerar så mycket opium o hasch som Afghanistan.

  Att det finns ett direkt orssaksamband mellan närmare 10.000 ungdomar från dessa trakter o att narkotikan flödar fritt i Sverige inser inte politiker, som saknar all form av konsekvenstänkande.

 5. 5500 barn går inte till skolan för att dom inte ”har resurser”.
  Men miljarder går att lägga på kriminella, våldsamma ekonomiska migrantsnyltare sk ”ensamkommandeflyktingbarn”.
  Skicka ut dom direkt för dom har inget här att göra.

 6. Detta låter väldigt överdrivet och vi måste tänka på att majoriteten sköter sig förhållandevis bra. Jag har då inte sett något misstänkt på vår gata.

 7. Karriärsugna,många gånger högaktiva idioter har styrt Sverige åt fanders,man undrar vad som behövs för att få majoriteten att dra undan mandatet från stollarna.

 8. Sälja knark är kriminellt. Alltså kan dessa personer gripas och därefter utvisas ur landet med hänvisning till kriminalitet. Detta då de i övrigt inte har någon anknytning till landet.

 9. De är gråhåriga 16 åringarna från Afghanistan har varit oerhört förslagna affärsmän från första stund i sitt nya land. Kommer man från Afghanistan som är en av världens största knarkexportör så har man troligtvis bra kontakter och erfarenhet och behöver inte så mycket understöd från andra kriminella. Så detta kan inte vara huvudorsaken till att dessa blivit kriminella.

  De som är ansvariga för denna utveckling är Fredrik Reinfeldt, Annie Lööf, Stefan Löfven och övriga i ledande politiker i 7-klövern som haft gränserna vidöppna utan någon kontroll på identiteten.

 10. En stor del (antagligen majoriteten) av de s.k ”flyktingbarnen” med ursprung från Afghanistan men ”flyende” från Iran var missbrukare redan innan de åkte. Liksom de flesta ”knarkare” måste de finna ett sätt att finansiera sitt missbruk. Sedan kommer vi till punkt 2. Antagligen har det kostat ”flyktingbarnen” 200-300 tusen för att komma hit och pengarna måste betalas tillbaka på det ena eller andra sättet. De dumma ”tycka synd om svenskarna” förstår inte denna verklighet eller vill inte förstå den.

 11. Grattis svenska folket! Ni har fått precis det samhälle majoriteten röstat fram. Enligt senaste SCB-undersökningen ökar socialdemokraterna så folket tycker tydligen landet är på rätt väg och fortsatt sossestyre önskas. Grattis än en gång!

  • Motståndet är svagt och vissa kommentarer spelar vänstern rakt i händerna.

   Politiker och politiserade tjänstemän som inte behövs utgör det stora problemet i Sverige. Kriminaliteten och klansamhällena är symtom på politikerklassens oförmäga.

 12. Man blir äcklad av den här j-a propagandan. Stackars skäggbarnen var änglar allihopa när de sökte ”skydd” i Sverige, detta sjuka och korrupta land. Nu är de missbrukare eller langare, och vems fel är det, tro?

 13. Reinfeldt lade märke till stora, obefolkade områden i Sverige. Kan vi inte ta och ockupera ett? Gå ur staten, precis som man går ur kyrkan.

 14. Multikulturella brottskonstellationer hade vi redan för 30 år sedan här i Sverige..eller få se nu. Jo, det var en finne och en svensk som hade en hembränningsapparat 1988 har jag hört sägas.

 15. Utländska Företagare i Gottsunda som anställer utländska entreprenörer.
  Kan det bli mer mångkulturellt?!

 16. Gymnasielagen gav upphov till ökad brottslighet.

  Missbrukare är fast i sitt missbruk pga gymnasielagen.
  Nya unga missbrukare rekryteras under tiden gymnasielagen gäller. De hävdar studier för att få vara kvar i Sverige.

  Hur blir det när dessa knarkförsäljare kommer in i en gymnasieklass?

  När SD säger att de som kommer hit inte är som vi, vrålar Annie Lööf av ilska.

  När unga män, i skydd av Gymnasielagen ägnar sig åt knarkförsäljning, samt begår andra grova brott – är Annie Lööf tyst – knäpptyst…

  • Vad säger att Lööf inte har ett finger med i spelet….. Händer ju i andra bananrepubliker… Så varför inte i sverige ???

   • Annie Lööf godkände den lag som underkändes av jurister. Så visst är hon skyldig till ökad knarkförsäljning på grund av den släpphänta hanteringen i migrationspolitiken. Men hon säljer inte knarket. Det gör hennes skyddsvärda ”ensamkommande barn”……

 17. Dessa skulle ju gå i gymnasium och bli laglydiga medborgare med ett yrke som Sverige skriker efter.
  Skulle vara intressant om några år att se hur många av dessa 9000-11000 som klarade utbildningen?

 18. Så polisen ursäktar dem med att de inte har något val,så bra då att de gör dem till offer så de kan fortsätta med gott samvete.Varför tar inte Annie hand om sina gäster som hon bjudit in i våra barns klassrum?

 19. Nu heter det Ensamkommande män, studera på gymnasiet
  hur kan man vara så infernalik dum.
  De här männen har samma chans som en isbit i h-vetet
  att klara studierna.

 20. Om en vecka så kommer svenska representanter hem från Marocko med ett fint avtal, så det kommer att bli ökad konkurrens om sådana jobb.

 21. Det är bra att dessa sk småpojkar får hålla på och ägna sig åt det dom är bra på

  Nej UT med dessa omgående för vi måste göra plats för denna karavan med nya raketforskare som är på väg genom Europa

  NEVER ENDING STORY

 22. De kriminella parasiterna med bögfrisyrerna kom varken hit för att jobba eller för att studera.
  De invaderade vårt land för att de insåg att idiotbefolkningen i Jordens sjukaste land Swedistan är mer hjärntvättad än Nordkoreas trälar och att de mer än gärna ger bort sitt land till inavlade arbetsskygga bedragare.
  Bidrag, bostad och fri våldtäkt drog dem hit.
  80 % av förrädarbefolkningen vill ha det så här.

 23. Afghanistan är den största producenten av opium och heroin i världen. Inte konstigt att de skickar värstingarna till Sverige för här finns nya möjligheter.

 24. Det borde bli nyval nu när folk förhoppningsvis sett lite mer av vilken nolla och svikare Annie är och hur hon förtrollar Björken. Då¨åker L och MP ur och förhoppningsvis också C, som annars decimeras kraftigt. Plötsligt är den politiska planen helt förändrad,

 25. När polisen i ett land ursäktar kriminalitet med att de kriminella inte har något val, har förfallet gått så långt, att det inte går att stoppa.

  Undrar hur länge svenskarna kommer att vilja betala världens högsta skatter för en samhällsservice som inte ens är medelmåttig?

 26. Marcus Oscarsson skriver på Facebook

  ”REGERINGSFÖRHANDLINGAR INLEDS UPPGER TALMANNEN
  – Jag har fått information om att flera partier ska inleda förhandlingar om regeringsfrågan.
  Jag har därför bedömt att det är rimligt att medge tid för dessa förhandlingar, säger talman Andreas Norlén i ett pressmeddelande.
  Stefan Löfven får därmed mer tid på sig och nomineringen skjuts upp ytterligare. Stefan (S) ska fredagen den 7 december ge en första rapport till talmannen om processens utveckling, med en uppföljande rapport måndag den 10 december.
  Därefter kommer talmannen att kommentera nästa steg i regeringsbildningen, uppger talmanspresidiet.
  ANALYS
  Socialdemokraterna och Centern har nu inlett skarpa förhandlingar och Liberalerna och Miljöpartiet är också involverade. Även Vänsterpartiet har kontakt med Socialdemokraterna.”

 27. En vänsterregering, där C och L ingår eller fungerar som stöd, är inte helt fel, när lågkonjunkturen kommer,

  Svenskarna som tror att ladorna är fulla, kommer att få en chock när verkligheten knackar på dörren och man kommer att skylla på sittande Regering.

  • Och i just det läget kanske det är bra att SD inte har någon plats i regeringen, för då vet man vilka som skulle hängas ut…

 28. Skulle vara intressant om Reinfeldt plus några till i hans sällskap kunde berätta när vinsten kommer och varför nationalisterna har så fel. Jag vill höra honom svara på frågor utan att slingra sig. Just denna lag, så kallade gymnasielagen var M mot, men skulle Reinfeldt varit mot den om han satt kvar som partiledare? Hur tänker han idag? Han skulle naturligtvis aldrig erkänna att han haft fel, men tror han verkligen att hans politik gjorde Sverige bättre? Jag tror han skäms något så fruktansvärt över hur han förstört Sverige.

 29. Vad är problemet? De går ju på gymnasiet.
  det är samhällets fel att de blev inte informerade om att på gymnasiet går man att studera – inget annat.
  Så det är en missförstånd – går ej utvisa förövarna.

 30. Kriminologerna kommer att skylla på att skolan ställer för höga krav på männen. Inom politiken kan man komma långt utan gymnasiekompetens.

 31. Hårresande.
  ”Anders Nilsson, som är narkotikaspanare på Uppsalapolisen, anlägger ett socioekonomiskt perspektiv på de kriminella ‘ensamkommande’ och säger till SVT att de ”inte har något val””.

  Det kan ju Herr Nilsson tycka. Sverige har dock ett val. Omgående transport till hemlandet för de kriminella ”barnen”.

 32. Men vi har ett val: att fortsätta dalta med dem och låta dem fortsätta förstöra och degradera samhället som vi byggt upp eller skicka hem dem till det miserabla skitsamhälle de kommer från och som de ”byggt upp” med huvudet före.

 33. En ”stackars” man i 25-årsåldern berättade, med darr på stämman, i morse i SR:s ”kvalitetskanal” P1 hur han tvingats till knarkförsäljning av otäcka kriminella.
  Han hade nu också utvecklat ett eget missbruk på grund av dessa hotfulla ”mörka krafter”.
  Alltsammans är ”gymnasielagens fel”.
  Dessa överåriga, grovt kriminella missbrukare ska alltså in i vår gymnasieskola!?
  Annie Lööf, hur är det tänkt??
  Extraval nu!

 34. Gymnasielagens fel ? Trams, problemen är framskaffade av ett svek,ett förräderi mot nationens väl och ve…….av det parti vars track record över tid uppvisat rader av plötsliga svek.

  • Och dessutom har tydligen talmannen gett Löfvén ytterligare tid att fortsätta detta apspel! Som redan är uppgjort! Men man vill ge intryck av,att det är ”svåra hinder” för en regeringsbildning!!! Men plötsligt är allt klart!!!!!

 35. Ekot Studio Ett ska handla om det snart.
  Fast då heter det att ”kriminella UTNYTTJAR och REKRYTERAR ´ensamkommande”
  inte att dom söker sig till varann pga gemensamma intressen

  • Ta fram lakanen, här ska det pressas fram tårar. De stackars, stackars männen som förletts i storstadsdjungeln i Uppsala…

   • Att ingen (förutom vi;) genomskådar dessa ”ord-utbyten” är häpnadsväckande.
    Bara pk-svenne hör ”rätt utvalt ord” ändrar dom sin inställning därefter, snacka om hjärntvätt

 36. Annie Lööf är så insyltad i globalismen o hemlig medlem i
  Trilaterala kommissionen att hon offrar allt, för att möjliggöra den pågående folkvandringen från dom muslimska regimerna i Mellanöstern o Nordafrika.

  En maktgalen flicka utan livserfarenhet, mer än sommarjobb som servitris.

 37. I en saga gick en groda runt i ett palats & fabulerade om hur bra allt gick. ”-Allt går framåt som utför en brant backe” mumlade han grötigt. Han var en lill-tok, en lill-tosing.

 38. Läs ”Nätverket” av Baris Kayhan!
  Hur ett gäng killar från en högstadieskola, i ett utanförskapsområde, i en medelstor svensk kommun (Södertälje) kostade skattebetalarna 100-tals miljoner…

 39. …. har inget val…??!!

  Det går bra att åka hem när som helst och ställa sina krafter till det egna hemlandets och dess utvecklings förfogande istället för att ”smita” till EU och låta andra i hemlandet stå för hela jobbet.

  Gymnasielagen betackar sig säkert hela svenska för och dess konsekvenser som det varnades för redan i förväg finns nu på pränt.

  Annie Lööf/C, detta är ditt verk.

  Undrar om du sover lika gott om natten som ansvarig för detta härverk mot ditt land och folk som Fredrik Reinfelt tydligen gör för sitt.

 40. Sverige kan inte lösa de problem man har för att man befinner sig i ett stadie av förnekelse och lever i en låtsasvärld. Vi skulle behöva hjälp av Duterte vad gäller narkotikan som flödar. För hjälp med återvandring skulle vi behöva ha konsultation av Myanmars regering och för övrig politik Putin och Trump. Nu är tyvärr inte detta realistiskt, så därför, ni svenskar som inte flytt, börjar undergången närmar sig.

  • Det var den rödgröna röran tillsammans med Lööf som bestämde att 9000 afghaner skulle få stanna och läsa in gymnasiet.
   Summan för dessa på tre år var väl minst 3 miljarder av skattemedel.
   Man häpnar av idioti.

 41. Så de kan bara skriva in sig på gymnasiet och automatiskt få stanna? Ingen som kollar upp att de faktiskt går i skolan? Och jo de har ett val, att INTE sälja knark och lägga manken till som ALLA andra barn gör. Alltid ska det skyllas ifrån så det inte framgår att dessa människor helt enkelt bara är av dålig härkomst och kommer så alltid förbli.

 42. Det verkar ju onödigt att de måste sälja knark för sitt uppehälle. Har de inte fattat vad svenska batikhäxor längtar efter mest?

 43. ” Anders Nilsson, som är narkotikaspanare på Uppsalapolisen, anlägger ett
  socioekonomiskt perspektiv på de kriminella ‘ensamkommande’ och säger
  till SVT att de ”inte har något val”……..

  alltid detta jäkla bortförklarandet…har man inga pengar så BEHÖVER man inte bli kriminell !!
  Anders vid polisen har redan svaret men väljer att bortförklara sig….
  ” dom är redan narkomaner när dom kommer””…
  Och vips fick dom reda på att det bara gällde att säga ASYL så fick dom fortsätta vara här…
  9000 blev till över 11000…som lilla rödluvan gav ett nytt liv gratis på våra skattebetalares bekostnad…
  Det räcker inte med betald skola,mat och husrum….får man ingen audi eller bmw av oss så tvingas dom ordna den själv= socioekonomiska skäl kallas det….

 44. Gymnasielagen öppnade en helt ny marknadsplats för knarkförsäljning. Rätt in bland våra barn i skolorna.
  Polisen verkar ha gett upp när man försvarar brottslingar istället för att gripa dem.
  Det här bådar inte gott inför framtiden.

 45. Här kan tilläggas att ämnen såsom utanförskapsområden, kvinnoförtryck,våldtäktsepeidemi,könsstrympning -ja listan kan bli mycket lämgre……saknas fullständigt i de diskussioner om regeringsbildning som pågår i den ännu bemannade sandlådan,något som bl a ledarsidorna.se nyss skrivit om.

  Varför ? De har själva kokat ihop den vanvettiga lagen om ”hets mot folkgrupp” och alla åtgärder mot ovanstående skull ofelbart hamna under det lagrummet.
  Så man vågar inte säga ett knyst.

 46. dom lata svenskarna vill ju inte sälja knark!
  invandrarna måste ju tamejfan göra allt!
  vi har invandrarna att tacka för att detta arbete utförs!
  invandrarna täcker upp för arbetskraftsbristen!

 47. Det största problemet är att det finns inga platser kvar på häkten och fängelser !!
  Varför tror ni ”politikerna” valde att införa fotbojor…??…
  därför att redan för 10-15 år sedan antyddes det att fler fängelser behövde byggas…
  men så kom generationen ”släpp fångarna loss det är vår” till makten…
  och på den vägen är det !

  • Defenitivt en s.k dialogpolis….han verkar känna buset väl men att bura in dom är väl att kränka deras rättigheter…??…
   Men så fort utländsk polis frågar efter någon av dom,då jäklar går det fort…
   insatsstyrkan och allt tar in dom direkt…
   man vill ju inte visa utåt vilka brister man har..särskilt inte som ”polis”

 48. Regeringens daltande i sin invandringspolitik leder bara till mer elände.
  När ska politikerna vakna upp och inse att de flesta ensamkommande inte är här för att bidra till sitt uppehälle.

  • PK-politiker är inte intresserade av verkligheten. De är intresserade av att posera som goda och humana. Och att få fortsätta att klamra sig fast vid trossatser, floskler och till inte förpliktande uttalanden.

   • Det finns säkert politiker som ser verkligheten och vill göra något radikalt åt saken, men den flata majoriteten ser till att inget blir gjort.

     • Ja, titta t ex på Ulf Kristersson under Fredrik Reinfeldts regering. Han sa inte ett knyst om massinvandringen och dess följder. Men nu gläfsar käften på honom. Noll trovärdighet!

 49. Alla vet ju redan vad Gottsunda är för ett ställe och vilka som står för stöket.
  De ”nyanlända” går alltså ihop med de ”gammel-anlända”
  Hur man än vrider och vänder på ”ansvaret”, ang vem som rekryterar vem, är grundproblemet detsamma:
  -Kriminella asylanter från muslimländer sprider skräck och knark bland våra svenska
  studenter

 50. De fleste skjeggebarn kommer i fra Iran og nordlige Pakistan. Afghanistan er verdens navle for opium produksjon. Iran og Pakistan er linjer for stoffet ut. De får ett godt fotfeste i Sverige nå. Norge bør stenge grensen nå.

 51. I Malmö är de prostituerade åt bögar och snattar okontrollerat i butiker. Säljer stulet kött, kläder och parfymer mm. Rånar, våldtar lite. Sitter och skjuter heroin öppet vid Södervärn. På kvällarna tvättar batiktanter deras kalsonger och nannar dem till sömns under täcket.

 52. Det här kan ju inte stämma, alla ensamkommande flyktingbarn från Afghanistan är duktiga och ambitiösa, närmast änglalika, barn som inte vill något annat än studera och utbilda sig och berika vårt land. Så är det väl?

 53. Sätt de kriminella på en ö i Stockholms skärgård. Låt sedan en rysk privatfirma komma och hämta dem med en färja och flyga hem dem från Ryssland. – Hur svårt skall det vara?

 54. Detta kunde ett förskolebarn ha kunnat räkna ut men inte Annie Lööf. Ingen ordning förrän de har skickats hem. Meddela bara inte migverket innan för då kommer hela MP/vänstermaffian och saboterar.

 55. Afghanerna som redan bor här sedan länge.och har byggt upp sina drogkarteller suger till sig (nästan) alla nytillkomna (afghaner) för att utnyttja dem i sin synnerligen lukrativa verksamhet .Enligt PK media beror det på gymnasielagen och hemlöshet -IDIOTER-ELLER?

 56. Jag tror inte ens att några afghaner gör det som ”gymnasielagen” går ut på. Vilka kan och vill vara lärare eller befatta sig med skräpet? Det finns troligen inte någon uppföljning att det fungerar ö.h.t.

 57. För narkotikahandel får man fängelse, är man utländsk medborgare blir det utvisning.
  Verkar som om någon inte vill applicera lagboken.

 58. FLERkommande bidragsparasiter……eller rättare sagt MASSinvällande illegala kriminella överåriga bidragstörstande äckel med bidrag och våldtäkt i sinnet.
  Tack ni 80 % förrädare som röstade för detta.

  • De skulle låsas in med alla inkomna, inkommande med elstängsel runt omkring, typ baracker dvs inflödets folk och politiker, media, globalvänstern fi, centerns Annie m fl kor—–

 59. Hahaha… Kommunisterna i uppsala kan ha sin skit! Hoppas att de blir flera hundra som rånar, eldar och säljer droger inom en snar framtid

 60. Legalisera narkotikan och ta bort inkomstkällan för gangsters, smugglare, terrorister, bomber, vapen, minskad flykt….
  När världen vaknar hänger inte detta bakåtsträvande land med !
  Inför KORREKT INFORMATION istället för den statliga löjan i skolan.
  Och beskatta narkotikan för vårdkostnader åt dem som önskar få ett nytt liv.
  Men att kriminalisera narkotikan medger marknadsregel nr 1 : Tillgång och efterfrågan. Stryp tillgången och priserna går upp såsom t ex bensin .
  Ta bort denna inkomstkällan, då narkotikan ALDRIG kan stoppas .
  Och låt kommunerna ombesörja försäljning och beskattning. Staten Ohio tjänar massor på 17% skatt .
  Kanske t o m löser kommunernas underskott o brukarnas överpriser vilket tvingar dem till kriminalitet.

  Men sunt förnuft är numera mycket sällsynt !

  • Narkotikan är i princip fri i Sverige.
   Priset på heroin är lågt och tillgången enorm.
   Endast de mest korkade langarna/brukarna åker fast.

   • Men fortfarande kriminaliserat ! Och ger handlare, smugglare o terrorister friska pengar . Hellre reglerat o producenter får skäligt betalt än att det går till gangsters, smugglare och krig . F ö har du rätt.

 61. Ensamkommande afganska Hazarer från Iran är den rätta benämningen
  Å knarkare var dom redan när dom kom hit
  9000 knarkande Gymnasister i 25-30års åldern, det är mumma för stadskassan

 62. Det är dags att skicka hem alla skäggbarn..

  Det får räcka nu med allt godhetsknarkande..

  Det skapas alla möjliga flummiga anledningar till allt kriminellt icke-svenskarna gör..

  Och lika flummiga ursäkter till att det är ok..

  Sluta upp med skitsnacket och städa upp landet..

 63. Förmodlingen ingen närvaroplikt i skolan en typiskt sosse-mp lösning de kommer ju att rösta på dom det gör alla kriminella invandrare till 100 procent

 64. Detta har något i flera år.
  De som försvarar Våra ungdomar emot invasionen av jonkare har blivet kallade rasister o en del har blivet åtalade.
  Ser mörkt ut.

 65. Skulden för detta ligger i förlängningen hos landets styrande(regering, journalister, PK-etablissemang med kändisar i spetsen osv.). Hade man inte med allehanda lockrop basunerat ut Sverige som ett Scharaffenland för alla och envar(utom för de som försörjer resten) hade det inte varit lika angeläget att komma hit. Nu tjänar både flyktingsmugglarna och knarkhandlarna grova pengar och människor hamnar i brottslighet. Jag skulle vilja säga att den av mig ovan beskrivna överheten är minst lika kriminell som lurar hit folk som inte har verklig flyktingstatus, t.ex. de i FNs flyktingläger, som flyktingsmugglarna.

  • Det blir en kedjereaktion som delegeras till kommunpolitikerna.
   Allt fler av ensamkommande ”barn”
   lever på försäljning av narkotika.
   Vi ser dem helt öppet i Göteborgs gatumiljö där olika små paket byter ägare mot betalning.
   Naturligtvis ser ”spanare” och socialarbetare motsvarande,men det syns ingen minskning genom deras agerande,tvärtom verkar det tillkomma allt fler yngre säljare.

 66. Att vi ens pratar om ljugande skäggbarn..

  Det här borde vara ett icke-problem..

  Eftersom de inte ens ska befinna på Svenskt territorium..

 67. ”De kan sedan fortsätta driva omkring på gatorna, bilda gäng, ansluta sig till de sedan tidigare etablerade kriminella invandrargängen, begå brott och både missbruka och sälja narkotika”

  Allt kommer att lösa sig till det bästa den dagen de får PUT och startar sina gymnasiestudier.

 68. I Oslo har vi mye bra narkotika. Det kommer faktisk mange svensker til Oslo for å ruse seg. Innvandrerne i Oslo gjør en kjempejobb for å gi alle narkomane et godt utvalg av godis .

 69. Förstå dem istället. De får ju ingen hjälp. Dessutom vallfärdar ju svenskar dit med bussar och tåg för att handla till helgen av dem.

 70. Felet är med denna lag är att ingen kollar upp att dom verkligen går i vald gymnasium och som sagt va så är denna lag mycket idiotisk framkommen av sittande idioter.

 71. ”och det är ett bekymmer i lilla Uppsala, säger Daniel Larsson”

  Det var en oväntad formulering om landets fjärde folkrikaste stad.

   • Det blir bättre för då blir svenskarna bara en liten oansenlig fläck som öht inte hörs och med största sannolikhet en imam som styr landet. Det tycker i varje fall 7-klövern är bättre.

 72. Bara Tanken på att ORSAKEN
  7 Klövern sitter i förhandlingar med varandra och konspirerar ihop att dom ”eventuellt” skall få fortsätta tillsammans att GÖDA detta Land med än mer Kriminalitet får ju en att SPY Galla….

  Det finns Ingen Frisk Normal människa som kan acceptera det eventuella Skräcksenariot som dom
  Klistrar ihop…!

  Löfven Mojje Ygeman Lööf Björklund Fridolin Lövin VEM vill se dessa i Rampljuset 2019….

  Inte en STJÄRNA så långt ögat når…

 73. Knarkförsäljningen breder ut sig i Sverige och sker helt öppet. Varför stoppar inte polisen den? Hur många ungdomar ska få sina liv förstörda? Hur många föräldrar ska förlora sina barn?

  • Nja, det är synd om invällare, så deras brott räknas inte som brott, utan som en säkerhetsventil för att trygga integration och bibehållandet av de invandrades kulturer.

 74. Politisk Korrekt Media har i sedvanliga snyftartiklar över ”unga” afghanska män vinklat det så, att det är kriminella som lurar in ensamkommande afghanska ”barn” i kriminalitet. Det är uppenbara lögner vänstermedia kolporterar ut till allmänheten. Att unga afhanska män skulle luras in i kriminalitet av kriminella är lika trovärdigt som att någon skulle lurat Ludmila Engkivst att ta dopingmedel.

  • Precis. Sverige är en förbrytarfabrik.
   Som gör brottslingar av änglar.
   Märkligt de inte går att lura till ett hederligt arbete.
   De verkar alltid glida mot destruktivt asocialt beteende, inklination mot ogärningar.

   Stackars baarn. Vad bär de meeed sig? kved Rikspolischefen.
   En påse tjack, glidmedel och en kniv kanske?

   • Jag gissar att hederligt arbete inte ligger för dessa ”barn”. De ha inte heller den bildning och de färdigheter som krävs för att ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. ”Barnen” behöver inte göra det heller. Inkomsterna från den kriminella verksamheten drygar de ut med olika bidrag fråndum samhället, vilket gör att de kan leva gott.

  • ”Ja visst gör det ont när PK-varbölden brister.

   Varför skulle annars sanningen tveka?”

   Förmodligen inte skaldat av Karin Boye 🙂

 75. Dessa unga människor uppmuntras av ghettokulturen. Knark, trafficking, utpressning, stöld och härlig, musikalisk rap musik. När får vi månne se afghanska och somaliska gangsterrappare? Det är spännande att leva nu.

 76. Vi får alltid höra vilka dugliga ungdomar det är som kommer hit. Det är enormt komplicerat och farligt att ta sig hit på egen hand heter det.
  Nu visar det sig att de är tunga missbrukare. Stämmer något som de kriminella politikerna säger?

  • Ser väl ut som svenska folket faktiskt belönat dessa partier. Fyra år till med svetsarn gissar jag att det blir.

 77. Helt perfekt för varje knarkbaron. En grupp som alla är under 18 år och som inte på några villkor får misstänkliggöras. Tack för det alla 7 partierna.
  Fast man undrar hur de hinner studera på högre nivå, de är väl kvar pga gymnasielagen?

 78. Användning av opiater och cannabis har en lång tradition i Afghanistan, Iran och en rad länder i mellanöstern. Det är ett kulturellt fenomen som inte går att förneka. Finns massor av fakta för den som vill.
  Det är inte ett dugg konstigt att fenomenet fortsätter i vårt land. Våra politiker vare sig de är insatta eller bara ignorerar problemen. Leker med ungdomars hälsa och framtid. Risken är att missbruket expanderar snabbt bland alla ungdomar. Det pågår en heroinepedemi i stora delar av världen just nu. Nu finns den i våra städer. Gör vi inget nu kommer det bli katastrof.

 79. Näe de stackars ”barnen” har inget val. Kanske det finns några gamla batikhäxor (gärna med 12 åriga döttrar) som kan lindra deras lidande. ”Vem vet vad dessa pojkar har gått igenom” 😅😆😃😂😁😀 Idioter🖕🖕🖕🖕🖕

 80. Det skulle inte finnas någon gymnasielag!!!! Vänster påhitt!!! UT med dessa grävmaskiner och fejkare!!!!!!!!

  • Vi frågade enhetschefen på ’Uppsalas mottagningsverksamhet för vilsekommande muslimska barn’, Bror Hurtig. Han menar:
   – Vi vet alla att det är så man enklast tar sig igenom gymnasiestudierna. Även studerande ’ungdom’ har behov av fritid och rekreation för att orka med studierna.
   – Betygshetsen är för hög, säger Batika Möller vid Resecentrums stödgupp för centralasiatisk solidaritet, och fortsätter
   – de här fina pojkarna har ju även andra problem att förhålla sig till. Såsom dälig språkförståelse och många juvenila klasskamrater. De ska ju även interagera med sina barnsligare studiekompisar. Det händer ju så mycket i kroppen under tonåren.

LÄMNA ETT SVAR