Recep-Tayyip-Erdogan-74663,-Wikimedia-Commons

Foto: World Economic Forum from Cologny, Switzerland.

Utrikes

Erdogan uppmanar till våld mot icke-muslimer: ”Vår Gud befaller oss att vara våldsamma mot de otrogna”

Publicerad 11/18/2019
Annons

Den 25 oktober deltog Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan i den muslimska fredagsbönen i Çamlıcamoskén i Istanbul. Efter bönen tog han mikrofonen och citerade verser ur koranen som uppmanar till erövring och våld mot kuffar – personer som inte är muslimer. 

När Erdoğan besökte moskén hade han sällskap av Istanbuls guvernör Ali Yerlikaya, borgmästare Ekrem İmamoğlu, Istanbuls polischef Mustafa Çalışkan och Bayram Şenocak som är chef för Istanbul-filialen för det regerande Rättvise- och utvecklingspartiet (AKP).

Efter bönen citerade moskéns hafiz – en person som memorerat hela koranen – versen Al-Fath som betyder ”seger, triumf och erövring”. Sedan tog Erdoğan mikrofonen och citerade en del av versen på arabiska och sedan också på turkiska. Han sade till åhörarna att:

”Vår Gud befaller oss att vara våldsamma mot kuffar [otrogna]. Vilka är vi? Ummah [nationen] av Mohammed. Så Gud befaller oss också att vara barmhärtiga mot varandra. Så vi kommer att vara barmhärtiga mot varandra. Och vi kommer att vara våldsamma mot kuffarna. Som i Syrien.”

En kafir, flera kuffar, är en person som enligt islam otrogna som ”förnekar sanningen”. Detta är alltså samtliga personer som inte är muslimer.  Vidare citerade Erdoğan en annan vers i koranen på arabiska.

”Inshallah, Gud har lovat oss i Syrien: Seger från Allah och en nära förestående erövring; och ge goda budskap till de troende. Vi ser att det händer just nu. Med Allahs tillåtelse kommer vi att se det ännu mer… Jag kommer att träffa några utländska presidenter i Dolmabahcepalatset idag. Jag ber om ert tillstånd nu att åka dit.”

Erdoğan möttes av hyllningar och åhörarna skrek ”Allahu Akbar” som betyder att Allah är störst.

”Islam delar upp världen i muslimer och de som inte tror, kuffar. Politisk islam har alltid två olika sätt att behandla en kafir – dualistisk etik. Kuffar kan behandlas på de värsta sätten eller så kan de behandlas som en bra granne. Kuffar måste underkasta sig islam i all politik och offentligt liv. Varje aspekt av kafir-civilisationen måste underkasta sig politisk islam”, förklarar Dr. Bill Warner, ordförande för the Center for the Study of Political Islam (CSPI).

Turkiet är medlemmar i NATO och vill gå med i EU.

Mira Aksoy
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1067”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons