Bild: EU.

EU-kommissionen vill förstärka unionens skalskydd mot illegal invandring med 10 000 beväpnade gränsvakter

Delningar

Enligt uppgifter i den amerikanska tidningen Financial Times kommer EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker på onsdag i samband med ett linjetal att föreslå en plan för att minska den omfattande illegala utomvästliga invandringen till EU. Bland annat ska en styrka på 10 000 gränsvakter med skjutvapen och befogenhet att operera utanför medlemsländernas gränser byggas upp.

Gränsvaktsskyddet ska enligt Financial Times vara fullt utbyggd och på plats före 2020. Gränsvakterna ska dels stoppa illegala gränspassager och del bistå med att se till att de migranter skickas tillbaka som fått avslag på sin asylansökan.

Styrkan är dessutom tänkt att bevaka passagerna mellan EU-länderna för att hindra migranter att resa vidare från ankomstlandet till det land i EU som man helst vill bosätta sig i, oftast Sverige eller Tyskland.

Från vänsterpolitiskt håll har förslaget redan innan det offentliggjorts mötts av kritik. Svenska Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk – som själv som aktivist stoppat flygplan med utvisningsbeslutade migranter – kallar i en kommentar förslaget för ”oerhört cyniskt” och menar att det är att ”gå de högerextrema krafterna till mötes”.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

248 KOMMENTARER

 1. Hm… När den gamle skojaren Juncker kommer med en sådan sak, då undrar jag om han råkade trilla ner i flaskan innan. Det där tror jag som jag vill på. Bättre vi går ur EU och skyddar våra gränser själv. Under förutsättning att vi får politiker med ryggrad och ballar av stål och inte som nu, två små bomullstussar därnere och bob blandsaft i ryggen.

 2. Jag har fått nog av EUs ”gränsskydd”. EU sa att de skulle skydda gränserna men gjorde det inte, EU har straffat ut sig, EU kan dra åt fanders.

 3. Jag litar inte ett dugg på fyll-Junkers styrka. Den kommer förr eller senare vändas mot EU medborgare för att försäkra EU politikerna makt.

 4. Gränsvakterna är väl vänsteraktivister med gula västar som hälsar alla välkomna med falska pass, det går lika bra med fiskekort att passera gränsen idag.

 5. 80 % av det svenske folket stemte for en fortsatt liberal innvandringspolitikk. Hvordan er det mulig etter all den erfaring dere har med innvandringen? EU fremstår jo restriktive iforhold til Sverige! At SD ikke fikk mer av stemmene er en gåte for øvrige europeiske land.

 6. Givetvis bor Malin Björk i en av våra 60 no-go-zoner! Om inte? knip igen truten och uttala dig inte igen förrän du flyttat in i ett sådant!

  • Mångkulturområde!
   Område i Sverige fritt från rasistiska svenskar och deras primitiva kultur, världens alla fantastiska kulturer och religioner samlade, rikt och blomstrande, alla kramar alla.
   Källa: Wikipedia……not.

 7. Mmm, det går ju jättebra med öppna gränser? Sydafrika där ”ursprungsbefolkningen” tagit över visar vilken kapacitet det finns när man slipper rasism och kontroll. Det blomstrar,eller?

  Över 20 000 mord under ett år i Sydafrika
  – Det är på gränsen till att likna en krigszon, men det är ju fred och det finns inget krig i Sydafrika, sade Bheki Celi, polisminister i landet, när han presenterade statistiken för landets parlament.

  Det är sjätte året i rad som mordfrekvensen ökar i landet och Celi medger att siffrorna tyder på att polisen ”tappat greppet” i kampen mot brottsligheten.
  https://www.vk.se/2486861/over-20%E2%80%89000-mord-under-ett-ar-i-sydafrika

 8. ”Burkamiljonären” den fransk-algeriske miljonären Rachid Nekkaz är nu i Danmark för att betala böterna för de tre som bötfällts för att ha burit niqab och annat.
  Då är min undran, varför promenerar inte samtliga Danmarks kvinnor in på polisstationen och turas om att ta på sig en burka så att samtliga får böter, Danmark hade tjänat miljarder som Rachid Nekkaz fått betala.

 9. I Djursholm uttalade sig en överklasskvinna om att ”vi vill behålla vår villastad” etc. Jo du, det kanske de som tidigare bodde i de idylliska villasamhällena Rinkeby, Tensta och Husby med flera som nu är nerskitade också tyckte. Varför ska Djursholm vara ett undantag kan en demokrat fråga sig? I all synnerhet som Djursholmsborna alltid rynkat på näsan åt SD. Det verkar ändra sig på den punkten nu när verkligheten nalkas den fina husknuten. Jag har alltid röstat Moderat före invandringsvansinnet, men den här kvarlevande exklusiviteten har jag inte ett piss till övers för. I all synnerhet när de röstar mot SD.

  • Rinkeby, Tensta, Husby och Akalla har aldrig varit ett idylliskt villaområde, de områdena byggdes på tidigare militärt område…

   • Jag veta av egen erfarenhet att ni båda har fel.
    Inga villor i dessa områden, utan lägenheter och radhus.
    Men i slutet av 70-talet och början av 80-talet var det bra områden att bo i.
    Sen började förstörelsen.
    Till och med de fina naturområdena har blivit förstörda. Sandråttorna är ju rädda för djur och träd.
    Vänta bara ute i landet.
    Snart gapar de om att ta ner allt vad träd och buskar heter hos er med för de känner sig otrygga. Men de är de som står för otryggheten!

   • Hellre luftvärnskanoner än minareter på svensk mark. Skitsamma, de nämnda orterna har dessförinnan varit idylliska, dessutom tog jag dem bara som exempel på svenska villaområden som drabbats.

 10. På tiden att någon går ”de högerextrema krafterna till mötes” att inte göra oss till lags vore ytterst cyniskt….ja rentav kränkande buhuhuh!!

 11. OT men det är ju trots allt 11 september idag
  ’@JackPosobiec
  ·
  1h
  Did You Know:

  Two 9/11 hijackers tied to Saudi intel rented a room from an FBI informant in California

  The Director of the FBI covered up any investigation of this for years

  His name?

  Robert Mueller’

 12. Kineserna ”invaderar” Fjällbacka och de anses utgöra ett problem. De är för många och har egna regler säger man. Helt plötsligt har antal och regler blivit ett problem. En sak kan man dock inte beskylla kineser för och det är hätska utfall och kalla svenskar för olika tillmälen

 13. Och vad händer med Ungern då min IDOL Viktor Orban kommer att få motstånd från EU i morgon Kanske en eftergift av Jean-Claude Juncker för att få Ungern på fall

 14. Väldigt sent, varför vänta 2 år till? Sätt igång igår. Använd militär, polis, vakter och komplettera gärna med stängsel och taggtråd. Endast utresa får ske framgent !!!

 15. OT idag den 11 september, ägnar vi en tacksamhetens tanke åt de hjältemodiga polacker som räddade oss den gången:
  ’Jack Posobiec
  @JackPosobiec
  On Sept 11, 1683 King Jan Sobieski of Poland marched the Holy League Army to defend Vienna from the Ottoman Caliphate invasion

  He led thousands of Winged Hussars in the largest cavalry charge in human history and drove them from Europe’

 16. Kära Malin, resonerar du likadant om någon olovandes tar sig in i ditt hem? Eller var går din gräns? Alltid hos någon annan?

 17. Äntligen. Det var på tiden. Men bättre sen än aldrig i vart fall.

  Då gäller det bara att bli av med alla som vistas illegalt, fått medborgarskap på falska grunder och dom som begått allvarliga brott i medlemsländerna.

  • Nitohu,
   = ca 98% enligt FN som för flera år sedan konstaterade att alla de som har BJUDITS in INTE är, per organistaionens definition, flyktingar!
   Jag står stenhårt för min egen förkortning:
   PUTS, Permanent Ut Till Sandhögen!

 18. ”gå de högerextrema krafterna till mötes”

  Kanske har hon rätt politiskt i sak. Men det som
  händer är ju att folk slutar rösta på s.k. högerpartier
  när partier som 7-partiet blir mer höger.

  S är väl ett praktexempel på att bromsa sitt fall
  röstmässigt genom att kopiera SD.

  Vad jag skulle vilja säga till Malin Björk är:
  Gör det som är rätt och skit i om det är höger
  eller vänster!!!!!!!!!!!!!!!!!

 19. Det låter nästan för bra för att vara sant. Men man bör nog skynda på om det är det. Men vad menar Malin Björk med att det skulle vara cyniskt? Förresten, jag tror inte hon vet det själv….

 20. EU genom FRONTEX European Coast and Border Guard strävar alltså efter en federaliserad gränsstyrka. Kluvna känslor här. Medlemsstaterna måste ha avgörande inflytande här, så att gränsstyrkan inte blir en välkomstkommitte som rullar ut röda mattan mot Afrika. Det finns alla skäl att vara misstänksam.

 21. Att Junker har fått klartecken för detta förslag betyder att Sverige och några länder till år 2020 har hunnit säkra upp andra vägar in till EU så migrantströmmen inte avtar.

 22. Har EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker totalt tvärvänt? Är han rädd att land efter land ska lämna EU? Tidigare hette det från hans håll att EU ska slå upp dörrarna på vid gavel så att inte flyktingarna ska behöva klättra in genom fönstren. Jag välkomnar hans lappkast.

 23. Vad hjälper det med fler gränsvakter? Så fort migranten satt sin fot på EU territorium och säger ASYL så får gränsvaketerna inte avvisa migranten, sedan följer årslång asylutredning som vid ett nekande överklagas till domstolar och efter 3-4 år när det slutgiltiga nejet kommer gömmer sig migranten och får socialbidrag och betalar 50kr för sjuk och tandvård. Efter 4 gömda år får migranten ansöka om upppehållstillstånd igen och denna gång får han stanna enär han har bott i landet så länge att han har ”anknytning” till landet. Oh heliga enfald!

  • Enligt texten ska dessa få verka utanför EU och dessutom vid EUs inre gränser. För Sverige som ligger långt norrut måste detta vara bra.

   • Hur skall dom kunna verka utanför EUs gränser, hur skall dom stoppa någon, genom att skjuta skarpt? Ha ha, kommer aldrig att hända då skulle PK vänstern vråla så att hela EU ledarskapet kommer att skita på sig av skräck. Vad tjänar det till att vakta EUs inre gränser, då är ju migranten ju redan inne, se ovan.

 24. De kommer att upphandla terrängbilar, båtar, drönare och mörkerkameror för miljardbelopp. Visserligen en bra investering, men vem ska betala för detta?

  • Om det fungerar är det självfinansierande. Asylhanteringen är i driftsbudget för Sverige dyrare än försvaret. Rätt gjort kan vi räkna hem detta, enkelt. Tro mig, jag har doktorerat i nationalekonomi… 🙂

    • Betänk sedan att Tyskland har jättekostnader osv. 10.000 man med utrustning gemensamt finansierat bör funka. Visegradländerna lär inte vara motsträviga – detta förkroppsligar deras politik.
     Däremot lär det bli ett j-ä liv på de svenska aktivisterna och MSM. Det finns en överhängande risk att regeringen viker sig.

 25. Har de glömt sin profet Coudenhove-Kalergi?
  Har de glömt löftena i Barcelona avtalet?
  Vad säger Bildt, Reinfeldt, Löfvén, Lööf etc etc om det?
  Det finns någon dold agenda här!
  Skumt!

 26. SD:s och liknande partiers framfart och undersökningar som visar att folk håller med i sak i invandringsfrågan gör förhoppningsvis sådana som junk-er med anhang tvingas att närma sig politiskt. Så säga vad man vill om SD:s röstsiffror. De skapar åtminstone lite darr hos dess vänstergalningar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 27. Spel för galleriet. För att ge sken av att myndigheterna tar sitt ansvar. Ungefär som ”Gränskontrollerna” som Löfvén ordnade fram. Till och med Uppdrag Granskning kom fram till att de var helt meningslösa. Globalisterna vill att ”flyktingarna” ska svämma över i Europa. Oavsett vad de säger. Det är vad som händer man ska notera.

  ”In politics, nothing happens by accident. If it happens, you can bet it was planned that way.”
  – Franklin D. Roosevelt

 28. Att inte vilja släppa in horder av islamister är ”oerhört cyniskt” och är att ”gå de högerextrema krafterna till mötes”, enligt socialister alltså.

   • Silkworm,
    Hon har högst troligen satt upp den svarta IS-flaggan intill hammaren och skäran samt porträtt av Marx, Engels, Lenin, Mao och Che Guevara, kort sagt, väggen dryper av blod från ca 140 miljoner oskyldiga – UTAN VETT TILL SKAM…

 29. Äntligen en verkningsfull åtgärd. Se nu för fan till att INTE vika ner er för de vänsterextrema krafterna utan fullfölj det nödvändiga arbetet så att man kan börja tro på ett liv efter migrantkatastrofen igen.
  Och för övrigt, vad är det för skitspam som har letat sig in bland oss. Är det batikhäxorna som raggar?

 30. Räcker det med 10000 gränsvakter? Knappast. Bara att vakta Greklands kuster skulle det gå åt minst det tio dubbla. Sedan har vi Italiens kuster, lika många där och så vidare. Så om EU kommissionen ska göra något konkret så gör det ordentligt. Europa har pengar och folk som skulle kunna anställas för det jobbet att vakta Europas gränser. Nu gäller det Europas bevarande detta om vi inte Vill översköljas av migranter från MENA länderna.

 31. Det behövs inga svindyra utredningar!
  Bygg Fästning Europa II snarast för med en TUNGT utrustad militär, för en sak är säker, 500 miljoner negrider – förutom arméer av inavlade snyltare från sandhögarna, det blir Europas undergång såsom en kontinent, ekonomiskt, säkerhetsmässigt, socialt, ”folkgruppsmässigt” samt sett till DNA:t!

 32. Skulle jag kunna tänka mig som har rätt utbildning och praktisk kunnande 🙂

  Lite besviken kan man bli när junker fjollan säger minska och inte stoppa när det handlar om illegal invandring.

 33. HJÄRNTVÄTT AV MUSLIMER
  New York Times berättar idag om hur kineserna samlat mins 1 miljon muslimer i Uigghurprovinsen i läger för att från morgon till kväll omskola dem!Man har fått ned antalet våldsdåd från flera hundra årligen till knappast några nu.

 34. Sverige; engang verdens beste land. Beste velferdsstat, bra forsvar, produktivt og sosialt og kulturelt homogent. Er velordnet samfunn som absolutt alle land i verden «så opp til». Sverige var storebror og best. Hva nå? Bilbranner, no-go zones, eskalerende overgrep mot kvinner, utrygghet, skolebranner, mindre pensjon til de eldre, m.m. Har Sverige faktisk tenkt å fortsette med den naive innvandringspolitikken? Sverige fører en politikk som også vil bli et problem for Norge, Finland og Danmark. Har ikke Sverige enda forstått konsekvensene av sin politikk?

 35. Typiskt för Vänsterpartiet och dess EU-parlamentariker, kommunisten Malin Björk, att inte respektera folkviljan.
  Finns det någon kommunist som respekterat folkviljan i historien?

  • Det är val till EU parlamentet nästa år. Högervindar och invandringskritiska partier väger runtom i Europa. För att inte få 30-40% EU skeptiska parlamentariker försöker nu EU att visa att även de stoppar invandringen.

 36. Vad ska gränsvakterna göra? Har de befogenhet att öppna verkanseld när gränsen stormas av orcherna? Naturligtvis inte, de ska hjälpa till med information och att bära in dem som stukat foten. Jämför patrullbåtarna på Medelhavet. Hur många migranter har dessa avvisat och hur många har de ”räddat” för vidare färd in i Europa?

  • Läget i Europa håller på att ändras, tyvärr sakta men säkert.
   Polen och Ungern är ledstjärnorna.
   Det jäser i Tyskland och även här.
   Italien och Österrike har redan kommit in på rätt väg.
   Håll ut, det är bara en tidsfråga nu.
   Vår civilisation har vid flera tillfällen tidigare varit nära att köras över av horderna från Främre Asien och Afrika.
   Men vi har lyckats stå starka och mota Olle i dörren.
   Än är det inte försent, än finns hopp att lyckas även denna gång.

 37. Om de svarta inte hade fått något mer än foten i baken när de visar sig. så hade vi inte haft just det problemet !
  Det är bara teater och spel för gallerierna , det som försiggår.

 38. Lägga ett förslag om detta ?

  Spel för galleriet , förslaget är aldrig tänkt att gå igenom.

  Europa SKA stormas av vuxna Afrikanska män, det är redan bestämt.

 39. Det svänger fort i denna fråga men om man hade gett fasen i att ta bort ländernas suveränitet dvs slopat gränsskydd så hade dessa problem varit betydligt mindre.

 40. Ett kalkylerat drag för att passivisera motståndet mot det rådande tyranniet.

  Notera: ”Befogenheter att operera utanför medlemsländernas gränser”.

  De lovar att använda detta nya EU-vapen för att slå ner på illegala invandrare, och försöker få desperata eropeer, uttröttade av massinvadörernas våldsvåg att glömma det faktum att EU, efterföljaren till det paneropeiska projektet, skapades med det bestämda syftet att FÖRGÖRA DEN VITA RASEN.

  Med facit i hand av hur EU hitintills utvecklat sig är det mer troligt att detta är början på en internationell EU-polis/militärkår med det egentliga syftet att sättas in mot nationella vita eropeer.

  SWEXIT NU!

  • Tror inte på swexit, men jag tror på Orban. Vår kontinent behöver fler som han.
   Vänner av de europeiska folken och civilisation måste organisera sig tillsammans för att stå emot horderna av barbarer och globalisterna som vill förslava folken på vår kontinent.

 41. Det spelar ingen roll alls om EU bygger upp en beväpnad jättestor gränsstyrka OM den inte samtidigt får direktiv om och mandat att direktavvisa och vända på varenda en av dessa utomeuropeiska utlänningar som inte har gällande tillstånd. Inte en enda till utomeuropeisk bör få söka asyl i Europa. Och med dagens makthavare i Tyskland och Frankrike och Spanien så är det nog omöjligt att EUs gränsbevakare ska få direktiv om att avvisa dessa alla tärande asyljugande utlänningar… Nej nej.. först måste Merkel och Macron bort. Sedan måste Sverige oxå välja bort 7-klöverns politiker och välja in många fler av SDs politiker.
  /CC

 42. 10.000 beväpnade gränsvakter kring EU-länderna hjälper inte.
  Varenda polis i EU bör åläggas att kolla ID på varenda misstänkt utlänning och om illegal träffas på, så in i finkan med denne i väntan på snabb utvisning.

 43. För lite., för sent.
  Och just idag vill Bryssel Byråkraterna straffa Ungern/Orban för han försvarar Europas södra gränser.
  Så hyckleriet når nya höjder.

  • Ja för att leva ett lyxliv som ledare så krävs det ju att det finns slavar.
   Slavarna kan naturligtvis inte få sin vilja igenom och slita sig loss ur bojorna.

 44. Låter bra på papperet kanske men i verkligheten finns inget stopp på invasionen av blodtörstiga afrikaner och araber!

  • Usch! 10 000 bidrags törstade parasiter som kommer tära sönder välfärden till något vi kommer drömma om som fornstora dar, sedan har marxisterna tagit Sverige i sitt järngrepp. Undra om Löfven skall låta kommunisterna få ministerposter nu oxå.

 45. På El Mundo står det att ett hundratal migranter drunknat utanför Libyen. 278 stycken räddades och togs tillbaka till Libyen. Det är människosmugglare från Tripoli som ligger bakom enligt tidningen.
  Att sitta och förneka hur förhållandena är verkar vara regel mer än undantag för personer som Björk. Kan de inte fatta hur hemskt det ser ut och att det är en modern slavhandel som sker?
  Varför kan de inte utgå från fakta då de uttalar sig?
  För mig stöder hon och andra en vidrig hantering av människor. De räddade var i ganska dålig kondition då de drogs upp ur gummiflottarna.
  Enligt siffrorna för 2017 tog sig minst 171 635 till Europa medan minst 3 116 drunknat. I år är siffran minst 21 000 som klarat resan medan minst 1 100 har drunknat. Det är mellan Libyen och Tunisien till Malta och Italien.
  ONG båtarna har stoppats av Italien och Libyen som har tagit upp migranterna och kört tillbaka dem. Några har dött, de bilderna kablades ut av en kvinna med barn, en kvinna räddades. De kom från Kamerun där den räddade kvinnan hade blivit misshandlad av sin man och flydde. De vägrade gå på den libyska båten som skulle köra dem tillbaka. För ONG båtarna blir det helt enkelt olönsamt då resan tar längre tid, det kostar mer. Italien stänger för dem. Just nu inga ONG båtar ute de fick åka hem, en är beslagtagen i en hamn osv. Tror inte det rapporterats i Sverige?

 46. Låter ju väldigt bra på papperet frånsett att de är för fåtaliga.
  Man kan också fundera på om de har andra uppgifter att utföra, egentligen!? De kommer ju knappast att ingripa hårt emot ”flyktingar”!?

 47. Så mycket för ett EU utan gränser/förenklat resande för Européer mellan länderna.
  De öppna gränserna har gjort gränserna mer stängda, i en märklig twist!

   • Jag kanske är lite tråkig.
    Men det var väl bra som det var…?

    Det är inte bra för skötsamma människor att icke skötsamma människor kan förflytta sig hur långt som helst utan kontroll.

 48. hört under en intervju med randomfolk på stan….vad tycker du om sd: dåliga…de vill utvisa invandrare som våldtar här….sen slår hon till med : vart ska då svenskar utvisas om de våldtar?

  O M G ! man tar sig….

 49. Det vill till att de använder vapnen också.Fina headshots.Bang!Det är av högsta vikt att de eleminerar varenda primat som är kaxig nog att försöka ta sig in och besudla
  europeisk mark.

 50. Självklart vill alla vänsterkvinnor i Sverige ha hit alla våldtäktsmän i världen. Deras agenda är att vi svenska män ska utrotas och det är vad som tar upp deras tid 24 timmar om dygnet.

 51. Minfält med truppmina 12 i kombination med kulsprutenästen var hundrade meter skall nog kunna få gränserna ganska säkra gentemot försök att invadera Europa.
  Naturligtvis hänger man upp varningsskyltar att det är livsfarligt och minerat område förbjudet att beträda. Den som då vill försöka att ta sig in trots upplysningarna får då skylla sig själv.

 52. Tur att Frontex dvs gränskontrollmyndighet för de yttre EU gränserna har sitt säte i Polen. Inte mkt flum där iaf..

 53. Låter som det äntligen kommer vettiga förslag från EU.
  Tack Polen, Ungern, Italien,Österrike, Tjeckien och Slovakien.
  Synd att vi inte kunde sälla oss till gänget än.

 54. En sådan styrka skulle naturligtvis ha byggts upp innan Schengen implementerades. Och idag måste den kompletteras med marina enheter som opererar alldeles utanför Afrikas nordkust så att alla migranter omedelbart kan återföras till den plats de startat ifrån. Inte en enda migrant ska tillåtas korsa Medelhavet och ingen ska heller behöva dö. När det blir klart att vägen över medelhavet är stängd så sinar migrantströmmarna.

 55. Nu är det bortom att kasta värdegrunden över bord och vända kappan efter vinden, för dessa gamla politiker som egentligen enbart är politiker för egna karriärens skull.
  Helt okunniga att se in i framtiden, är dom, men återigen mogna för att stjäla den politik dom förkastat och smädat.
  Detta gör dom för att rädda sin personliga karriär, det enda dom är kunniga på att förvalta.

 56. Försent. Och meningslöst. Riv Öresundsbron och inför strikt gränskontroll i Sverige. Illegaler som kommer via flyg sätts på planet de kom från!

 57. Det finns inga ideer som fostrats och kläckts i Bryssel som inte har en illegetim baktanke med sig. Greve Kalergi utarbetade det Paneropeiska projektet med en bestämd avsikt att utrota de eropeiska vita folken.

  Det Paneropeiska projektet ledde till den Europeiska Gemenskapen

  Europeiska gemenskapen ledde till den Europeiska Unionen.

  Den Europeiska unionen ledde till kaos, mord, bilbränder, social misär, raskravaller och gruppvåldtäkter.

  Varför skall vi lyssna till de som skapade problemen, när de låtsas kunna lösa de problem de själva skapade?

  Avskeda Jean-Claud Druncker och hans marxistiska lakejer!

  • Håller helt med, Styrkan kan istället vara för en planerad massinvasion 2020 och då finns gränsvakter redan på plats för att minska kaoset. Det går ju inte att lita på EU, och medlemsländerna borde skydda sig själva mot EU i första hand.

 58. Jaha säger Juncker det,, men jag tror ändå att vi gör en Swexit, stryker Schengen, ordnar med våra egna gränskontroller, inför asylstopp och skickar tillbaka migranter,, tack ändå EU kommissionen.

 59. Vilka är de högerextrema krafterna man pratar om? Är det de nationalistiska som vill värna sitt livsrum man menar?

  Gränsvaktsskyddet kommer naturligtvis ha helt andra uppgifter än de som man inledningsvis berör.

 60. Samma förbannade lögner som kommer ur svenska politikers förljugna käftar. Alltid lurar det någon frigolitskalle att vindarna håller på att vända. EU har inte för avsikt att rädda eller skydda europeerna. De skickar ju för f.. båtar i skytteltrafik till Afrika för att skeppa hit patrasket.

  • EU bårde göra mycket mer för att hindra ”flyktingströmmarna” att nå Europa. Ge privat företag belöningar för varje flyktingbåt man sänker på medelhavet på internationell vatten. Så slipper vi få hit problemet.

   Man måste sluta anse att människorliv har så högt värde, att man måste rädda allt som åker runt i en båt.

 61. Stefan Löfvens Europa bygger faktiskt murar. Vad ska denna EU vurmare göra nu? Hota med utträde om inte hans Europa slutar att bygga murar? 🙂

 62. Undrar om Malin Björk skulle tycka att det var”cyniskt” att rikta vapen mot brottslingar på väg in i hennes bostad också?
  Men hon kanske hellre sjunger”we shall overcome” medans hon binds fast och rånas, det känns öppet/kärleksfullt/vänster/allt annat som är bra…

   • Makten byggdes långsamt, främst efter kriget. Man infiltrerade media långsamt, kontrollerade TV och radio precis som Mao kommunisterna, kontrollerade och styrde undervisningsplanerna indoktrineringen i skolorna, grodan-tekniken, köpte röster med förmåner och bidrag, använde skickligt propagandametoder och helt enkelt styrde åsikter, agenda och opinionen. Man döpte systemet till ”demokrati”. Fortfarande finns det gott om hjärntvättade individer som ärligt tror på socialistmaktens godhet. Metoderna är fortfarande i fullt sving som vi just sett i valet. Det kommer att bli mycket svårt att utrota kommunismen som filosofi, även om den kallas demokrati. Vi som var med upplevde det, men kunde inget göra.

 63. Ansiktsscanna alla som söker asyl och ta deras DNA. Snattar man en snickers så skall man deporteras på livstid. Europa är en skam för hela världen, det är för lätt att få asyl i Sverige och övriga EU

 64. Det skulle behövas 10 gånger fler vakter.
  Styrkan borde också få uppdraget att internera och repatriera inkräktarna.
  Tramsigt när reguljär flygtrafik ska bli scen för aktivister som utan rättsliga påföljder kan ägna sig åt sabotagelekar.

  Ja om EU kan få ordning på stora invällandet blir man ju nästan positiv till federalismen; kanske det som är tanken bakom det hela 😐

 65. Mer ”EU-lösningar” som givetvis ger dem mer makt att lösa problem de hjälpt till att skapa. Väljare som vägrar ge egna partier som vill lösa massinvandringsproblem skapar i längden det större problemet med det allt större EU.

 66. Lösningen är att ändra på lagar och regler så att afrikaner bara får söka asyl i Afrika och asiater i Asien och amerikaner i Amerika och européer i Europa och i möjligaste mån bara tillåtas att söka asyl i länder som talar samma eller närstående liknande språk och i länder som utövar samma övergripande religioner, för det underlättar integreringen och sparar 1000-tals miljarder dollar varje år.
  /CC

 67. Förstår inte det här; EU vill alltså stärka gränsskyddet för att hindra fler illegaler att ta sig in i Europa men när Ungern gör precis det hotar man med sanktioner! Hur fan ska man ha det???

  • Syftet för Bryssel är att stärka sin egen makt och försöka centralisera EU. Det finns ett ordspråk i EU-korridorerna: ”Never waste a good crisis.” Varje tilfälle tas för ökad centralisering.

  • Sakta, sakta börjar man inse att det snart går åt pipsvängen med Europa, och tio år för sent börjar man pissa på brasan.

 68. Vänsterns vurm för invandring kan endast förstås om men räknar samman deras stöd i de hopplösa områdena.
  22områden kallas hopplösa , eller speciellt utsatta. S +VP är i majoritet i alla!

 69. Malin Björk skall vara tacksam för att någon skapar inkomster till Sverige. Och det är INTE vänstern som försörjer oss, det har de aldrig gjort någonstans i världen. Vi skall leva på pengar som vi har tagit från de rika, samtidigt som se vill utrota de rika. Jättesmart affärsidé…

  • Jo man kan undra vilka det är som är lågutbildade i samhället… Lite fundamental matematik vore på sin plats om man ska ha rätt att uttrycka sig offentligt i denna sortens frågor.

 70. Enbart en gest för att få medlemsländer att sänka gardet. Som Italien som tagit saken i egna händer med gott resultat. Alldeles för sent för att vara trovärdigt.

 71. Sluta ge ut annat än ytterst tillfälliga uppehållstillstånd SAMT realisera repatrieringar är nog smartare. De fortsätter givetvis komma då de vet de får stanna i idiotländer som tex Sverige. Ofta utan reella asylskäl.

  • Vänsterns folk ska låra sig att ’veta hut’. En skapligt hygglig demokrati har gett dem möjligheter som de sedan vill ta ifrån andra människor.
   Jag frågar migsjälv dagligen: Hur kan en socialist rimligen berika sig på andra människor och sova gott om natten?
   Varje priviligierad socialist borde betala åtmimstone ett tionde (utöver fastställd skatt) till de landsmän o – kvinnor som är mindre lyckligt lottade!
   Och dessutom själva bekosta invällarnas krav på svensk levnadsstandard. Husera, försörja och integrera varje nykomling med egna medel.

 72. Vänstern kallar förslaget oerhört cyniskt.
  De gillar dagens system där alla som kommer över havet levande får söka asyl här.

  De får nog slå upp ordet cyniskt!

 73. Vadå cyniskt?
  Varje steg mot den gamla normala ordningen med kontrollerade gränsövergångar och ’alla papper i ordning’ är självklar och önskvärd.
  Malin kan flytta till någon av de kvarvarande socialistiska staterna och där slåss för sina globalistiska tankar. Det slutar väl med angivan, reseförbud, husarrest, fängelse och mystiskt försvinnande eller summarisk rättegång följt av arkebusering i nämnd ordning.
  Lycka till Malin!
  PS. Tror inte Malin vill lämna det välbetalda jobbet i EU. DS.

 74. Det är fan i mig på tiden. Kräva att vi ska släppa in en massa kan de, men skydda oss mot det kan de inte. Något för något!

 75. Kan någon förklara för mig varför det är så svårt att förstå att vi måste veta vilka personer som befinner sig i EU eller i Sverige och att man måste vara här legalt?

 76. Nu sätter Assad och Ryssarna in sista stöten för att få dom väststödda rebellerna på fall.
  Terroristerna som vita hjälmarna kanske kör ännu en falsk gasattack.
  Upp mot 800 vita hjälmar fick ju hjälp att fly för något år sen genom Israel och ut i EU.

  Västmedia visar nu igen propaganda där barn lider på grund av den onde Assad.
  Västs försök att störta Assad och ersätta honom med en nickedocka kommer att misslyckas.

 77. Det finns bara ett sätt – stäng ALLA gränser. Alla länder skulle tjäna på detta inte minst för att kunna stoppa de kriminella.

  • Om du menar att man ska ha viss gränskontroll så är det vettigt. När jag reste lite i Europa under min aktiva tid fanns de kontroller av olika slag, lite striktare kanske i Östeuropa, men rimliga. Östtyskland hade särskilda problem, eftersom de aldrig brydde sig om vilka som kom IN, bara om de som ville UT.

   Men det var aldrig särskilt besvärligt. Det går alldeles utmärkt att ha koll på vilka som åker in och vilka som ska ut.

 78. Jag tycker att alla länder måste ha sina grundläggande rättigheter som ingen annan försöker tumma på. En är rätt att behålla sitt land som nationell stat och en annan att ta eller inte ta invandrare oavsett anledning. Om inte, då är det bättre att avveckla hela EU som en ohållbar projekt.

 79. Nästa steg för EU är nu att skapa en organisation med 100000 man, som verkar för en repatriering av oönskade befolkningselement från Europa.
  Särskild stor iver skall ägnas åt återvandring av bekännare av en viss kompromisslös och påstridig religion.

 80. Nu har det formella förslaget från EU-kommissionen kommit:

  ”What are the main features of the new standing corps of 10,000 operational EU staff?

  Today’s proposal includes:

  A reliable intervention force: The standing corps will bring together Agency staff as well as border guards and return experts seconded or deployed by Member States. The corps will be fully operational with 10,000 operating staff by 2020.

  Expanded tasks and powers: The staff of the standing corps will be able to carry out border control and return tasks in the same way as the border guards and return specialists of the Member States. This includes tasks requiring executive powers in order to play a useful operational role. Under the authority and control of the host Member State, at the external borders, they will be able to check identity, authorise or refuse entry at border crossing points, stamp travel documents, patrol borders and intercept persons who have crossed the border irregularly. The staff will also be able to assist in the implementation of return procedures, notably by preparing return decisions or escorting non-EU nationals subject to forced return.

  Own equipment: The European Border and Coast Guard Agency will acquire its own equipment, such as vessels, planes and vehicles, available to be deployed at all times and for all necessary operations. The Commission has earmarked €2.2 billion under the 2021-2027 EU budget to allow the Agency not only to acquire, but also to maintain and operate the air, maritime and land assets needed for its operations.

  More support on return: In addition to organising and financing joint return operations, the Agency will also be able to support return procedures in Member States, for example by identifying irregularly staying non-EU nationals, acquiring travel documents and preparing return decisions for national authorities. The final decision for return will remain the competence of Member States;

  Stronger cooperation with non-EU countries: The Agency will be allowed – subject to prior agreement of the country concerned – to launch joint operations and deploy staff outside the EU, beyond the current limitation to countries neighbouring the EU;

  Fully trained staff and high professional standards: Operational staff of the European Border and Coast Guard standing corps will receive common training to ensure the highest professional standards and a common operational culture.

  Antenna offices: The Agency will be able to set up temporary antenna offices in Member States hosting its operational activities to facilitate close cooperation with national authorities and guarantee the smooth running of the Agency’s operations.

  Increased financial means: The total cost of the proposed upgrade of the European Border and Coast Guard amounts to €1.3* billion for the period from 2019-2020. Under the next EU budget period 2021-2027, a total of €11.3 billion is proposed.”

  http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-18-5715_en.htm?locale=en

  Sedan finns i planerna en EU-motsvarighet till amerikanska ESTA, kallat ETIAS (resetillstånd till EU där resenärer kollas i olika databaser innan sin avresa), samt Entry-Exit-System, som kommer att hålla reda på så kallade ”overstays”, och ersätter stämplarna i passet.

  Det sammantagna intrycket är rätt bra. ETIAS och Entry-Exit-System är redan formellt beslutade, och träder ikraft 2020-2021.

  • Låt oss då hoppas på att tex Visegrad länderna ställer upp med en rejäl styrka volontärer till den här aktiviteten. Dom har stöd från sina hemländer för en väl fungerande verksamhet. Svenskar i styrkan riskerar väl åtal för väl utfört arbete

 81. Enligt vänstern (kommunisterna) och Malin Björk är alla som inte har Marx, Lenin, Stalin, och Che Guevaras porträtt hema på väggen är högerextrema krafter, rent av nassar, Go for it Malin!

LÄMNA ETT SVAR