Liga med EU-migranter åtalas för stölder mot Postnord

Gärningsmännen fastnade på övervakningsfilm i Postnords fordon.

Inrikes

’EU-migranter’ åtalas för våghalsiga vägpiratstölder mot Postnord

Publicerad 11/15/2017
Annons

➤ På tisdagen inleddes rättegången mot de fyra män som i september på klassiskt piratmanér bordade en av Postnords lastbilar från ett annat fordon i 80 km/tim i avsikt att stjäla bilens last.

Det var efter att paket börjat försvinna oförklarligt som Postnord beslöt montera övervakningskameror i sina fordon. Och när man sedan kontrollerade filmerna upptäckte man hur stölderna gått till. I full fart och utan att fordonens förare märkt det hade ligan tagit sig in i lastutrymmet från ett annat fordon som kört upp jämte Postnords lastbil.

De fyra ligamedlemmarna kunde vid nästa brottstillfälle gripas av polisen på bar gärning och åtalas nu för flera falla av grov stöld. Sammanlagt har försändelser till ett värde av 2,5 miljoner kronor försvunnit för Postnord under sommaren.

Samtliga åtalade är rumänska så kallade ’EU-migranter’ med tolkbehov, en uppgift som allmänmedia väljer att undanhålla sina läsare.

En av de åtalade har erkänt brotten medan en annan förnekar brott. En tredje har gjort vissa medgivanden medan den fjärde har ändrat sig flera gånger – först förnekat, sedan erkänt, sedan tagit tillbaka erkännanden osv. Enligt åklagare i målet, Johan Fröjelin, är bevisläget gott mot samtliga av de åtalade.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
745Nato-chefen hyllar mångfald, hbtqi och trans: ”Vår styrka”
Annons