EU-parlamentet. Foto: Diliff.

EU röstade igenom kontroversiellt lagförslag om upphovsrätt på internet

Delningar

Till stående ovationer röstade EU-parlamentet på onsdagen igenom det kontroversiella lagförslaget som många befarar kommer förändra internet i grunden.

EU-direktivet syftar till att tvinga större aktörer som Facebook och Youtube att implementera filter för att radera material som kan utgöra upphovsrättsintrång.

Kritiker menar att eventuella automatiska filter kan komma att ändra hur internet fungerar och har jämförts med censur.

Lagen innebär även en så kallad länkskatt där sajter som sprider nyhetsmaterial ska tvingas betala en avgift till källorna man länkar till.

Ytterligare en del handlar om förbud mot att fotografera och filma sportevent som fotbollsmatcher, dessa är nu upphovsrättsskyddade event.

Ett tillägg till förslaget ville undanta så kallade memer, satir och parodi från att ”rensas” vilket föll.

Rösterna i EU-parlamentet blev 438 röster för och 226 emot.

”När en brittisk ledamot sedan begärde ordet och berättade vilket fruktansvärt slag detta var mot det fria internet, buades han ut av parlamentet.
Jag är chockad!”, twittrar journalisten Emanuel Karlsten som var på plats.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

152 KOMMENTARER

 1. Inte så konstigt egentligen. EU har blivit en maktfullkomlig despot som fruktar att gemene man ska få tillgång till information som gör att de kan bli kritiska mot EU. Alltså måste man på alla sätt stoppa det.

  Så detta är bara första steget, och jag säger Sverige ur EU. NU!

  • Inte för att vara den som är den men det är för sent.
   Vi hade chansen den nionde och ”vi” sumpade den.
   Nu lyfter jag inte ett finger, jag ser fram emot en total kollaps så att vi kan bygga upp igen.
   Dumsvensken förstår tydligen inte bättre.

  • Röstade du på ett parti som kräver ett urträde då? Hade tillräckligt många gjort det hade vi iallafall haft en rolig debatt att se fram emot. Nu fick vi ingenting.

   • Så sant min bror som är lärare av den gamla stammen har inte varit på ett seminarium på länge utan är hänvisad till media och deras återgivning av samhällsfrågorna.

   • Däremot Bild, Musik, Hemkunskap, Slöjd, Idrott och annat som inte borde höra till skolans grundämnen om man säger så. Detta är saker som man borde få göra på fritiden om man vill.

 2. Jag blev helt bestört när jag läste detta. För en gångs skull finner jag knappast ord..
  Så totalt grönjä*ligt .

 3. Detta förslag kommer döda hela internet. Inte bara inom EU. Snart är den enda lösningen fullskaligt krig.

  EU driver detta för att stoppa yttrandefriheten, Kina-internet är ett skämt jämfört med vad detta kommer innebära

 4. kommunismen, islamismen, nazismen, fascismen = antichrist (EU) NVO
  beastsystemet, målet är ju eliminera, söndra, splittra, förstöra och förgöra

 5. EU. Ogliarkernas lekstuga. Bilderbergs verk från början men det har kommit fram först sista åren med att fler har skaffat internet. SWEXIT det enda rätta och vi överlever gott o väl med frihandelsavtal.

   • Bästa tiden var sextiotalet och början på sjuttiotalet. Innan bidragens tid. Kommer ihåg morsan o farsan köpte sin första nya bil 1963 sen blev det fler fram till början på sjuttiotalet och det var kontant farsan på en sågverksarbetaren och morsan på halvtid. Tv hade vi och färgtv 1970. Sen började skiten när jag kom ut i arbetslivet 65-70% skatt på varje övertidstimma. Grabbarna på flyttfirman sjukskrev sig en vecka full lön och åkte till Mallorca. Socialism fungerar inte.

 6. Jag gillar inte hur Internet har blivit idag. Idag är det 3 stora jättar (Google, Facebook och Youtube) som styr och kontrollerar ALLT. Jag saknar den frihet och entreprenörsanda som rådde på 90-talet. Då kunde folk skriva vad fan de ville och dela filer fritt, ingen brydde sig. Och ingen tog skada heller vad jag vet. Folk var inte så förbannat lättkränkta som idag. Det var lite som vilda västern. Inte som idag att allt ska vara så förbannat pk och kontrollerat. Ville man ha en egen sida på nätet förr var man tvungen att lära sig koda html och göra allt från grunden vilket var väldigt lärorikt. Idag kan vilken idiot som helst fläka ut hela sitt liv på nätet utan att anstränga sig och det gör folk också.

  • Håller med fullständigt. Det var nog inte vad de flesta kreatörer och entrepenörer hade tänkt sig att det hela skulle utveckla sig till. Det roligaste i sammanhanget är ju att först nu börjar vi nå de hastigheter på bredbandet som alla brukade drömma om. Frågan nu är dock: Vad i hela helvete skall du ha denna hastighet till, när internet är reglerat och totalt ointressant. Streama film mot en avgift? Vilket nedköp.

   • Precis så. Dessutom är de flesta hemsidor idag nerlusade med massa reklam, script och skit som gör att det ändå inte går så himla mkt fortare idag trots den otroligt mkt högre bandbredden. En hemsida från 90-talet var väldigt ren och fri från onödigt skit som bara segar ner.

  • Jag saknar de gamla goda klassiska ocensurerade chatrummen där man kunde hitta alla slags personer från alla världens hörn och bara chatta om allt mellan himmel och jord! 🙂
   Och precis som du skriver, folk var inte så lättkränkta!
   Efter 11 september 2001 förändrades dock allt och vi gick in i ett kontrollsamhälle.

   • Precis! Alla fina chatrum och forum har dött ut, idag har facebook tagit över allt. Minns att man satt mkt på aftonbladet chat och mIRC på den tiden och snackade med allt möjligt folk 🙂 Och på den tiden använde alla anonyma alias och ingen tyckte det var något konstigt med det. Idag är man tydligen ”troll” eller ”fake” om man föredrar att vara anonym .

 7. 1984 i verkligheten. ”Filter” som skall spärra. Dvs en extra brandvägg vars funktion bestäms av makthavarna inom EU. Liknar den kinesiska internet muren.

 8. OT

  Victor Orbans tal i EU-parlamentet. Svårt att inte hålla med. Hans parti som hade 52 % i senaste valet har stängt gränserna för illegal immigration, vidtagit åtgärder mot Soros propagandaverksamhet i Ungern och ersatt en del domare som politiserat åt vänster. Trump har utsett en konservativ domare i Supreme Court och det är väl inga seriösa bedömare som klandrar honom för det!

  EU ogillar när medlemsstater inte delar EU:s politiskt korrekta globalistiska, multikulturella, ANTInationella värdegrund. Det är vad det handlar om.

  https://www.youtube.com/watch?v=uBwTShnU25M

  • Blir lite ledsen när jag ser detta,men förbannat glad att ungerska folket har en så fantastisk ledare,han vill verkligen sitt folk det bästa!!!

 9. Jag tror inte ni förstår hur långtgående denna ”plan” för förslavandet av alla världens individer har varit. De ”onämnbara” har under en mängd olika skepnader arbetat för det här, bit för bit, i hundratals år, ja t o m tusentals. Om man hermetiskt har studerat historia, och då menar jag historia på riktigt, inte socialisternas version där historien börjar 1918.. , så kommer man till slut fram till en slutsats som inte går att förneka. Med detta sagt slänger jag ut en kontroversiell tanke. Jag hävdar på riktigt att kristendomen, i den form vi känner den nu, initierades av de ”onämnbara” för att på den tiden kuva det övermäktiga romerska riket, medelst de medel de hade att ta till. De ville kort och gott implementera tanken om ”att vända andra kinden till” för att på lång sikt utnyttja denna svaghet och störta det romerska riket, en tanke som senare kom att omfatta alla europiska folk.

  ( Hint för den intresserade. Saulus blir Paulus. )

 10. Ær væl hysatt OK att om ett nætbolag tjæner pengar på en bok, kommer de betala en del af førtjænsten till førfattaren?

  I motsatt fall kommer Google & Co æga allt som kan digitaliseras, da de fritt kan utnyttja all innnehåll, ett værde de inte sjælva har skapat?

  Det ær væl på tiden att førbjuda støld?

 11. Dalai lama var i Malmö idag.

  Han är en vis man som sa att flyktingarna kan åka hem till sina länder när kriget är slut.
  Europa tillhör Europeerna sa han!

  Sista slaget i Syrien har börjat,verkar som USA Israel och Saudi Arabien lämnar sina sista rebeller åt sitt öde.
  Gasbomber är väl inte att tänka på,ändå igen som tror på det.
  Varför skulle Assad bomba sitt eget folk när han har vunnit hela tiden.Make no sense!

  Snart kan folket åka hem igen.

 12. Det är klart att ledamöterna i EU vill fortsätta verka utan att folket väcks och börjar tänka själv genom alternativ media som berättar verkligheten.
  Obehagligt för dom om folken förstår vad som är deras agenda..

 13. Det går 20 lobbyister på varje vald (oftast mutad) parlamentariker! Lobbyisterna skriver tal och och lagförslag och leder ofta utredningar helt utan insyn!

  Vi upplever hur våra valda politiker snabbt glömmer bort väljarna. I EU-diktaturen är det ännu värre!

 14. Finns det ngn fri stat dit man kan flytta och jobba sina sista 25-30år utan att bli sönderskattad och nedtryckt ifrån staten?

   • Ja denna tråd borde hållas vid liv, har tittat lite på hus i Polen verkar helt klart intressant, Asien är inte lockande då jag har barn och det inte tilltalar mig nämnvärt. Men kanske får omvärde det hela.

 15. Kompetensen i Sverige sjunker. Och tron till överheten ökar när det borde vara helt tvärtom då skulle inte sånt här hända. Utan då rullades läkaren i tjära o fjädrar.

 16. Tror att om det inskränker för mycket för människor som kommer alternativa publiceringskanaler att växa fram. Internet är alltid snabbare än en människa kan tänka. Så upp kommer det ploppa en svampodling med vägar runt, appar och andra sidor att nyttja.

  De borde första att internetvärlden är så stor usmetad över hela världen totalt okontrollbar för den som använder rätt sökvägar.. Det finns alltid en dörr igenom till andra sidan på internet. Finns det inte en dörr, finns bakdörrar och lönndörrar.

  • Dom skarpaste hjärnorna motarbetar alltid regimen så därför kommer tunnlar genom dessa filter att vara färdigprogrammerade redan innan dessa filter kommer i bruk. På internet finns det en egen elit som styr oåtkomlig för makten.

 17. Vi hade ett parti som hette Piratpartiet som skulle kämpa mot sådana här dumheter. Tyvärr glömde de valda snabbt bort vad de kämpade för. Nu är de bortglömda tillsammans med Ny Demokrati och Fi!

    • Ja, det är trist. Då får de ingen uppbackning från den invandringskritiska rörelsen – även i frågor som många av oss sympatiserar med. Så många som verkar mest upptagna med att ta avstånd i stället för att jobba konstruktivt med kärnfrågorna.

 18. Skrämmande. Jag förstår inte hur den här lagen ska tolkas. EU kan väl inte bestämma vad som gäller för sajter som har sin server i något land utanför EU.

 19. Länkskatt… vad är detta för dumheter. Ska vi betala skatt för att få läsa alternativa nyhetsförmedlare? Nu har de spårat ur totalt.

 20. DDR-medborgarna kunde enkelt se utländsk TV eller lyssna på utländsk radio.

  Här blir det värre!
  Det EU nu gör är första steget för att ta 100% kontroll och styrning av alla nyheter och information!

 21. Hur kan EU bara kringgå andra länders grundlagar? I svensk yttrandefrihetslag finns ju citaträtten, även om just det här med länkar aldrig har prövats.

  • Samma misstag gjordes i SSSR som skulle utgöras av självständiga och oberoende rådsrepubliker. Tills Högsta Sovjet och Stalin tyckte det var enklare om han tog makten ensam…

  • Med en sådan arrrrroggant och okunnig 7:sjuklövers vilsna
   🐑 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑 🐑..
   INTE så konstigt! Att EU politruckar i ””parlamentet””Gör med de som de vill, …

 22. Internet fungerar och har alltid fungerat som så att släcks eller blockeras en sajt så poppar tio nya upp och om det vore så kan hela internet i sin nuvarande form speglas och läggas upp på externa länkar så lycka till med projektet EU-idioter.

 23. EU-parlamentet och dess politiska toppledning överträffar varandra i att skapa argument för demokratiska nationer att lämna unionen.

 24. Så här skriver Emanuel Karlsten på sin Twitter:

  ”Viktigt att förstå att t ex tyska medier lobbat hårt för det som slängigt kallas ”länkskatt”, det ses som ett sätt att äntligen få betalt för den journalistik man gör. Olika medieorganisationer har lobbat hårt (på
  nyhetsplats) för nödvändigheten med direktivet.”

  Själv undrar jag om det här inte slår tillbaka mot de stora mediehusen. Om färre länkar till dem får de också färre besökare.

  Var kan man se hur olika parlamentariker har röstat?

  • Det måste väl vara upp till varje EU land att själva avgöra om de vill följa detta. Det är ju fortfarande suveräna stater det handlar om. Ungern och Polen vägrar garanterat men rövslickarsverige blir förmodligen först att införa direktivet innan det ens trätt i kraft. Precis som med EUs vapendirektiv, vilket sedan aldrig gick igenom i EU-parlamentet men som trots detta fortfarande ligger kvar i myndighetsverige och skvalpar.

 25. ”Ytterligare en del handlar om förbud mot att fotografera och filma sportevent som fotbollsmatcher, dessa är nu upphovsrättsskyddade event”

  Jag hoppas verkligen inte att de menar att detta ska gälla om man går live på tex en hockeymatch och filmar och fotar?

 26. Apropå EU-parlamentet, så blir nästa storsatsning för AfS att försöka komma in där. Undrar om de kommer att lyckas bättre än de gjorde i Riksdagsvalet, där de lyckades skrapa ihop 0,28% av rösterna?

  • Tror du på allvar att valet gick ärligt till…? Din kommentar gör att ditt avatar namn är lika med en muslimsk framtid enligt dig. För en Sverigevän kan du aldrig vara med ett sådant uttalande.

   • Det blir väl klart på fredag men under 1% ser det ut som. Har svårt att tro på det resultatet. Man vill ju inte tro att en så liten del av befolkningen är sund i skallen. Nu ska vi försöka reformera helvetet i Bryssel istället. Lycka till.

    • Det går inte att reformera, det skall bort, sedan kan man samarbeta över gränserna, det är ju inget nytt eller omöjligt. Till det behövs ingen byråkratisk koloss, som enbart verkar hitta på sk*t för att förstöra Europa och samtidigt sko sig själva.

    • Där var helt klart något fuffens med det här valet.
     Räcker med en blick på de ”fakade” siffrorna så syns det tydligt.
     Hade nog väntat mej mer utredningar kring det där men jag tror samtidigt att det är listigt att låta dinosaurierna ta smällen i nästa lågkonjunktur.
     Såå,

 27. ”Lagen innebär även en så kallad länkskatt där sajter som sprider nyhetsmaterial ska tvingas betala en avgift till källorna man länkar till.”

  Det leder till att många sajter kommer att citera artiklar men inte länka till källan utan bara ange i vilken tidningssajt etc man hämtat uppgifterna så får läsaren själv söka upp det.
  Antar att denna lag även gäller enskilda bloggare som defintivt inte har råd att betala skatt till alla de länkar till.
  Fördelen är att den vanliga och ganska uttjatade kommentaren ”källa på det”/ ”länk på det” bara kan besvaras med ”jag har tyvärr inte råd”.

 28. Internet kommer att dö ut helt och hållet precis som lagen avser. Men dönickarna sitter vid sina mobiler alltjämt och fattar ingenting. Folk är fullständigt lobotomerade i dessa tider. .

 29. Regeringsbildningen i Sverige anpassat till EU handlar hur de korrupta krafterna på bästa sätt kan genomdriva de önskemål som globalisterna kräver.

 30. Å dumsvenskarna sitter hemma och tror att EU handlar om europeiskt samarbete. Man ondgör sig över brexit eftersom de fortfarande inte fattar att EU är ett överstatligt förtryckarorgan.

  • Jag tackar Gud för att jag är synsk. Dessvärre är de flesta andligt blinda. Jag röstade rätt och kräktes när Lissabonfördraget undertecknades. Mina vänner hade inte en aning om vad Lissabonföredraget var!
   Jag pallar inte med alla korkade människor!

 31. Följande symbol har namnet ”Ring of European Freemasons organization for the
  Reform of Masonry” – ni får en gissning vilken flagga den liknar…
  http://antimatrix.org/Convert/Books/Under_The_Sign_of_Scorpion/img/sign_scorpion-40.jpg

  Bilden dyker upp i boken ”Under skorpionens tecken” av Jüri Lina på s.416

  För att få en inblick i vad EU faktiskt är och vilka som ligger bakom skapande följer några citat från boken;

  Citat från s.406;

  ”What is awaiting us now? The international financial elite now wants to replace the former Soviet Union with the European Union, according to the Austrian political scientist Dr Karl Steinhauser’s book ”EG – die Super-UdSSR von morgen” (Vienna, 1992). Karl Steinhauser shows that the freemasons are in the process of creating a new federal superstate, the capital of which will be Brussels and which will have its citizens supervised by electronic means. A control system with an 18-figure personal ID number has already been built up. We shall never be able to pass certain control points without being identified. The Masonic and Illuminist leader Giuseppe Mazzini’s dream of the United States of Europe
  seems about to come true.”

  och från s.410;

  ”The financial elite manipulates science, hides facts about certain phenomena under the categories ’inexplicable’, ’debatable’ and ’nonexistent’. The schools turn out ’useful idiots’… Instead of Communism, which really is a terrible ghost on the loose in Europe causing spiritual rabies wherever it goes, there is now mondialism (le monde = the world) which involves an even greater danger. It is a new ideology, which is to uphold and justify the build-up of the European Union. Igor Shafarevich’s revealing book ”La setta mondialista contro la Russia” / ”The Mondialist Sect against Russia” was published in Parma in 1991. The main goal of the mondialists, according to this book, is to eliminate the sense of nationality; destroy the minds of young people with hard-rock music, violent films, pornography and drugs; imitate the American way of life in its worst form; blot out historical memory; mix the races by means of mass immigration… The subject of mondialism, which is pure Illuminism in a new form, has hitherto been avoided in Sweden.”

  vidare från s.415;

  ”The European Union was also founded under the sign of Scorpio – on the 1st of November 1993. The reader might wonder whether there really are any parallels between the Soviet Union and the European Union. Unfortunately, there are plenty of them. The EU Parliament is simply an advisory organ with no legislative powers. The parliament of the former Soviet Union (the Supreme Soviet) had no legislative power either. The EU Council (the government) is dependent upon propositions from the EU Commission in order to make its decisions. The Ministerial Council of the Soviet Union, too, was unable to make any decisions without directives from the Politburo.
  The EU Commission has the real power and can make decisions with 8 out of 17 members present. The deliberations are not public and the minutes are classified. The supreme organ of the Communist Party in the Soviet Union, the Politburo (normally with 15 members), also held the real power. Their deliberations were likewise kept secret.

  When the EU was founded on the 1st November 1993, the chairman of the EU Commission, Jacques Delors (a Socialist and freemason), was given more power than the governments of the member states. All the candidates for the post of Commissioner have to be approved by the chairman. The general secretary of the Politburo also held totalitarian power, which, in part, is reminiscent of the powers invested in the chairman of the EU Commission when it was founded in 1993.
  There are many high-ranking EU officials, who are also freemasons, and who organise crime within the framework of Masonic Lodges of the Girand Orient and the Italian Mafia Cosa Nostra, according to information from Brian Freemantle’s book ”The Octopus: Europe in the Grip of Organised Crime” (London, 1995). High-ranking party functionaries in the Soviet Union also organised crime together with criminal organisations. High-ranking freemasons within the EC, and later the EU used their knowledge of astrology to strengthen their position. It was in this manner
  that the high-ranking freemason Francois Mitterand, who had become president of France, found the best date to hold a referendum on the Maastricht Treaty. He also had horoscopes made for several members of the socialist government of the time. (Svenska Dagbladet, 9th of May 1997.)”

  När man läst denna boken så träder en helt annan bild av EU fram – en bild som för var dag bekräftas när dylika lagar som i dag röstades igenom.

 32. Konstig inställning, eller parasitisk inställning.
  Alla filmer jag lagt upp på Youtube (typ egna äventyrsfilmer) är utan reklam eller annat skit.
  Jag vill bara sprida budskapet.
  Så jobbar vi seriöst.

 33. Känns som att detta bara är ett steg i någon form av process att få makt över internet och på så sätt kunna styra vad som får finnas där. Har inte den rödgröna regeringen efterfrågat youtube och facebook att solla bort ”fake news” och typ det man kallar för främlingsfientlighet? Internet har länge varit varit en öppen ventil där människor har kunnat uttrycka sig och dela åsikter och information med varandra, men jag tror inte det kommer vara för evigt direkt. Den part som bestämmer över den informationen har makten och kan syra människor. Det luktar illa i alla fall det där. Typ makthysteri…

  • För makten är det lättare om gemene
   man sitter hemma med kompisar och
   slår näven i bordet i stället för att som
   här go public med sina åsikter.

 34. Helt vanvettigt i vanlig ordning. Jag tycker att de flesta nyhetskällor borde uppskatta när någon länkar till dem eftersom det kan generera mer trafik till deras sida…
  Det jag funderar på är vad som händer om man använder sig av exempelvis TinyURL? Om jag istället för att länka direkt till http://www.friatider.se använder:
  https://tinyurl.com/h3bdmbo
  Då länkar jag ju till TinyURL som sedan gör en redirect till Fria Tider. Kommer detta också att vara olagligt? Och om det är olagligt hur blir det då om jag istället länkar till en sökning hos Duckduckgo.com där jag har sökt på Fria Tider och valet kommer överst i listan?
  https://duckduckgo.com/?q=fria+tider&t=h_&ia=web
  Det finns många frågetecken och det är svårt att förstå riktigt hur lagen ska fungera.
  Nu tror jag inte att Fria Tider blir rasande när man länkar till dem, men jag använder hellre en länk till dem än till någonting hos gammelmedia…

 35. EU är själva motorn i den framväxande fascistiska, totalitära världsstaten där vita är jagade villebråd. Censur i dag – dödsstraff i morgon.

 36. Vad det innebär i praktiken är att det t.ex blir omöjligt att skriva en artikel och länka till källan, källkritisk granskning kommer bli mycket svårt helt enkelt.
  Djupt tragiskt men så ser det ut när man låter EU bestämma, galenskap är något som vi ser då och då blandat med ren idioti ibland.

 37. Ær væl
  hysatt OK att om ett nætbolag tjæner pengar på en bok (trafik
  genererat, fler ser Googles/Facebooks reklamer), kommer de betala en del
  av førtjænsten till førfattaren?

  tinyurl.com/yazo9ho5

  I motsatt fall kommer Google
  & Co æga allt som kan digitaliseras, då de fritt kan utnyttja allt
  innehåll, ett værde de inte sjælva har skapat?

  Det ær væl på tiden att førbjuda støld?

 38. Ja fyfan …
  Sverige skulle ha lämnat EU för länge sen.

  Förstår ej hur man kan försvara kommunistisk diktatorisk byråkrati, och sedan säga att de är demokrati i medlemsländerna.

  Blir så äcklad

 39. EU byråkrater skapar väl inga murar…
  Förbud på förbud,skatt på skatt, avgift på avgift.
  Det är rena vampyrer som suger ut allt och alla och sprider död och elände för folk.

 40. Kan det på något positivt vis göra så att jag slipper höra och läsa fler berättelser från sagan om förintelsen?

  Nahe, trodde väl inte det..

 41. Återigen ett bevis på att EU lägger sig i saker som de inte borde. Detta skapar bara ytterligare bränsle till EU:s motståndare. Fler och fler frågor som varje medlemsstat kan sköta nationellt har plötsligt blivit väldigt angelägna EU-frågor.
  Man tappar helt förtroendet för unionen och – hemska tanke – styrs det av globalister?

  • ”EU lägger sig i saker som de inte borde”, skriver du. Men det är just för att göra det, som EU nu gör, som EU skapades.

   Allt det, som nu sker inom EU, beskrev Richard Coudenhove-Kalergi – skaparen av den Paneuropeiska Rörelsen, som lade upp riktlinjerna för EU – redan för hundra år sedan.

   Det mardrömssamhälle, som nu håller på att skapas, är ingen tillfällighet. Det följer en medveten strategi, upplagd av ondskefulla nihilister.

  • Vad får dig att tro, att ”vänsterspökena” inte inser detta?

   De vet självklart exakt vad de gör och vilka effekter det får – det är därför de gör det de gör. Och njuter av att göra det.

 42. Blir det inte rätt svårt för mindre kända artister att nå ut nu? Antar att de stora stjärnorna kanske får större intäkter, men betalningsviljan för att bottenfiska efter någon juvel lär ju vara rätt låg?

 43. Det enda som detta kommer innebära, är att alla webbhotell och fria medier lägger sin verksamhet utanför EU.
  Det lär ju inte gå att kräva att sajter vars servrar ligger utanför EU skall följa denna censurlag.

LÄMNA ETT SVAR