EU vill begränsa medlemsländernas vetorätt inom utrikespolitiken

Delningar

I veckan höll EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker EU:s motsvarighet till den amerikanske presidentens State of the Union-tal. Där presenterade han utöver begränsad vetorätt även förslag på gemensamma skattebeslut.

Det var på onsdagen Juncker höll sitt tal, samma dag som man röstade igenom den starkt kritiserade lagen om upphovsrätt på internet.

Ett av förslagen handlade om hur fler afrikanska studenter kan komma till Europa för att studera.

– Afrika behöver inte välgörenhet, det behöver rättvisa partnerskap. Och Europa behöver lika mycket detta partnerskap. Afrika är framtiden, sa Juncker.

Andra förslag handlade om att avskaffa medlemsstaternas vetorätt inom tre delar av unionens gemensamma utrikespolitik; mänskliga rättigheter, sanktioner samt beslut om civila hjälpinsatser i krishärdar utanför EU.

Ytterligare ett förslag rör vissa gemensamma skattebeslut med kvalificerad majoritet.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

398 KOMMENTARER

 1. Så Juncker tycker att Afrika är framtiden.Då tycker jag att han ska flytta dit!Europa har ändå inte plats för hur många diktatorer som helst.

  • Alkisen kan lägga in sig på rehab och sedan gå i pension, det har han råd med. En annan som inte supit eller tagit mutor, som har jobbat, betalat skatt, fostrat barn ensam får väl slita fram till ättestupan!

  • Eller så är det att de har nu tvingats fram i ljuset och då framträder även den djäv.. Junker lyder under. De hade säkerligen önskat sig fortsatt kunna hålla sig i det fördolda och föra politik ovanför medborgarnas huvuden, men de är slut med detta nu och nu försöker Jean-Claude Junker att få med sig de vänsterliberaler som huserar i stilarna i parlamentet. Ja, detta tal kräver även att kommunisterna tvingas ut i ljuset, de kommunister som den gode Nigel Farage så har påtalat om och med ord sagt ”när EU-kommissionen stiftar lagar som kringskär demokratierna så sitter kommunister och aplåderar”.

   Det jag ser i alla fall är att det växer nu en sådan motreaktion på denna vår kontinent så att varken kommunister, vänsterliberaler eller globalisters försök att med islam krossa demokrater, och i EU-kommissionen med alla
   medel försöker att störta demokratiska nationer.

   Visegradsländerna är ljuset, och folket i Italien och Österrike har valt motstånd mot den totalitära kommissionen. Storbritannien som vi vet lämnade detta otyg. Allt detta kommer att ge ringar på vattenytan och fler nationers folk kommer att ompröva EU. I Tyskland så växer nu även motståndet mot DDR komplotten som Angela Merkel står för.

   Den demokratiska revolutionen har satt igång och den går inte nu att stoppa. Diktaturens fall kommer i och med att USA valde Donald Trump till president, och som nu sitter som överbefälhavare över militärstyrkorna i USA.

 2. Afrikanska studenter som studerar gratis i Sverige kan vara inom ramen för bistånd, och för kommersiella intressen, men om det är aktivister och SJWs som skall ha hand om hanteringen så är det nej tack.

  Kinas inflytande i Afrika börjar bli stort, och flera hundratusen afrikaner studerar i Kina.

 3. På sätt och vis har han lite rätt. Afrika behöver möjlighet till att studera och utvecklas. Så att de inte skaffar sig despoter som Robert Mugabe och ANC, som tror att lösningen ligger i att sparka ut alla vita. Så ja, ge dem möjlighet att studera. Men sen ska de hem igen och jobba upp sitt land, inte leva gott på oss.

  Håller med Dalai Lama, vi kan ta emot dem, vi kan lära dem viktiga yrken, men sen ska de hem igen. Europa tillhör européerna, så som Sverige tillhör svenskarna. Konstigare än så borde det inte behöva vara.

  • Just Mugabe studerade på University of London. (visserligen på distans)
   Pol Pot i Frankrike.

   Så det finns inga garantier.
   Man kan tänka sig vad de kan lära sig på Södertörn.

 4. Allt tyder på att EU går mot att bli en diktatur. Nästa år är det val till EU-parlamentet, hoppas det går upp för det plågade svenska folket att EU suger ut det mesta av oss innan vi är lydiga lakejer åt globalisternas experiment. så vi kan rösta för EUs avskaffande.

  • Diktatur är det redan nu, detta eftersom de inom kommunistiska EU-kommissionen sett till att föra in islam till Europa och Norden, så att den röda djävulen därmed fick en armé av islamism, detta behövde de eftersom de inså att kommunismen som verktyg för en revolution gick i graven efter DDR:s sammanbrott, och att tidigare kommunister lämnat denna ideologi.

   • Kommissionen gick under namnet Politbyrån i originalet. Det är det beslutande organet. Parlamenten kan dividera och rösta hur mycket de vill, det är bara teater. Politbyrån/kommissionen bestämmer. Sovjet 2,0.

    • Det kommer att sluta med den gudomliga rättvisan gällande ”dessa”. Det eftersom de kommer att förlora allt som de trodde de hade säkrat. De har lierat sig med islam så inga demokratiska länder i världen kommer att vilja ta i dem med tång. I USA så kommer de ej heller in detta eftersom Donald Trump är numera president och ser med vämjelse på hur dessa har åsamkat Europa stor skada. Donald Trumps fäderna land och gravar. Ja, det lär bli att ”de” tvingas fly till, de islamska länderna tillsammans med ett undflyende islam som flyr för deras liv detta eftersom denna vår kontinents folk har fått mer än nog av dem. Och när de som lyckas ta sig ut och bort från denna kontinenten, så när de då kommer till de islamska länderna så kommer de att där ställas inför koranen, detta eftersom ”de!” hade lovat islam att islam skulle segra och ta Europa som byte. Straffet därmed för dem kommer inget att bli annat än bilan. Ja, så kommer därför kommunister, vänsterliberaler och globalister att avsluta deras liv i den ideologi som de samarbetat med. Och de kommer icke att kunna klaga eller beklaga detta eftersom det är islam, deras ideologiska ”vän” som är bödeln.

  • Hitler var enbart skapelsen av det kommunisterna i Tyskland krävde att Stalin och Röda armén skulle invadera Tyskland. Det var då när aristokratin i Tyskland insåg kommunisternas förräderi mot Tyskland som de med ljus och lykta sökte efter någon som kunde sätta stopp för både kommunisternas härjningar i Tyskland, men det stora syftet var att möta den röda djävulen i Sovjet.

 5. Man bryr sig inte ens om att dölja längre att ett Europas Förenta Stater är målet. De har väldigt bråttom att realisera detta nu, innan nationalismen växer sig för stark. Att det sker på odemokratisk väg struntar de blankt i.

  • Bäst och fråga dem.

   Men jag tror han menar folk från Afrika är framtiden, för alla, överallt, oavsett vad man tycker.
   Vi går en ”mörk” framtid till mötes.

  • Ja men Junker här, har kanske dunklare tankar än man vill förstå. Han kanske menar att Europa i framtiden ska se ut som en del av Afrika och även t.om, vara en del av Afrika.

 6. För h-te få dom att göka mindre är EUs viktigaste uppgift för klimatet!!!

  AFRIKA.
  Både Jesper Bjarnesen och Karin Metell Cueva understryker att det ligger en stor potential i en växande befolkning.

  Afrikas befolkning växer så det knakar
  Inom runt 70 år beräknas Afrikas befolkning öka från en miljard till fyra. Kontinenten och många länder är unga och flera experter uttrycker oro för hur en sådan utveckling ska kunna ske utan humanitära katastrofer.
  – Upprinnelsen till konflikter är ofta kontroll över resurser och när man blir fler blir resurserna viktigare, säger Karin Metell Cueva, analytiker på Afrikaavdelningen på Sida.
  https://www.etc.se/utrikes/afrikas-befolkning-vaxer-sa-det-knakar
  Inte ens artikelmakarna fattar att varje människa som föds är lika med en fossilbil* 50 i utsläpp under en livstid om de blir 50år.

  • Det där är intressant. Jag var en gång i ett Afrikanskt land. Jag häpnade över hur många par jag såg under vistelsen som gökade utomhus. Och inte slutade dom när man passerade förbi.

  • Ppiller och sexualrådgiving borde vara prioritet.

   Förr dog många barn pga undernäring och sjukdomar. Nu överlever fler tack vare satsningar på vaccination och bätte sjukvård. Dock ynglar de av sej lika mycket som tidigare så istället för tre vuxna barn har de nio. Befolkningsexplosion i antågande.

 7. Så talar en alkoholiserad diktator. Låt oss för f-n rösta rätt åtminstone i EU-valet nästa år. Annars är vi dubbelt körda.

 8. Afrika må vara framtiden men i såfall med den vita människan som ledare. Vi vet ju alla hur det går för Afrika när de svarta själva ska styra sina länder, det blir omgående förfall och kaos och regelrätta klanstrider.

  • Dvs kolonisering. Men det kan Europa aldrig samla sig till. Kina däremot… dom har redan börjat, så nu väntar vi på att dom ska implementera ettbarnspolitiken. Sen kanske det kan bli ordning där.

  • Javisst de kommer ändå hit i massor för att de älskar att ta del av de vi har skapat. Och dessutom finns det en massa komna från oss, ständigt nere hos dom för att lappa och laga deras egna stinkande byk. Och pengar plöjer vi ner hos dom. Men ändå när de kommer hit så är de fantastiska enligt massmedia och deras kanaljer.

 9. För att citera Ronny Eriksson: Jag vaknade i morse och så var den dagen förstörd.

  Jag kontrar med: Undvik att födas om livet är dig kärt.

 10. OT: Viktigt om Socialdemokraternas förmodade plan att locka till sig invandringsvänliga C och L (förutom V och MP) med att lansera en lång utredning om invandringen, med effekten att all politik som rör området låses tills utredningen är klar om 3-4 år. Poängen är antagligen att låtsas som att de inte övergivit sin nya mer restriktiva migrationspolitik. ”Makten framför allt” i vanlig ordning alltså. https://ledarsidorna.se/2018/09/sa-kommer-morgan-johansson-och-socialdemokraterna-sakra-makten-i-rosenbad/

  • Folket kommer därmed att gå ut på gatorna, och det har alltid varit på gator och torg som den folkliga revolutionen har vunnit segrarna. En revolution är fysisk men inte digital. Digital värld kan upplysa människorna likt papperen som trycktes i källarna förr men kraften är tillsammans och på gator och torg.

   Ja, de kan förbjuda Samnytt men då blir det än värre. Samnytt är en liten del i det hela men en guldgruva för folket. Som det alltid har varit så har revolutionen alltid startats i Europa.

 11. Var hittar de alla dessa ledare som verkar hårdnackat inställda på att förstöra allt det vackra med Europa. Konstigt nog verkar de alltid veka, klena och mesiga typer. Hur kan vi ha hamnat i denna soppa?

  • Detta är pga. att den röda djävulen existerar. Och att kommunismen aldrig ställts inför domstol för deras brott mot mänskligheten under och efter andra världskriget.

 12. Afrikanerna vill ju komma till Europa.
  Till och med de döda flyr över Medelhavet för det har statsvetsarn sagt. Och då måste det ju vara sant…

 13. Afrika är kanske framtiden och har allt.

  Just därför ska folk få flytta hem, med de nätverk, pengar och kunskaper som de har fått i EU-regionen Sverige och EU.

  • Ja eller flyter hans hjärna omkring för då krävs bara närvaro o inte liv. Men ärligt talat- det är en ytterst farlig globalist vi talar om. Han jobbar på för att trycka ned folket i Europa o dränker sitt dåliga samvete i sprit när väggarna kommer över honom.

 14. Avskaffad vetorätt. Ja såklart att han vill centralisera makten
  ännu mer.

  Det går mot diktatur detta EU i rasande fart.

 15. Jaha, och? Det är väll därför han sitter där han sitter. Svenskarna vill ju hade så här. Sluta gnäll och respektera den vackra demokratin. Om ni här verkligen vill göra skillnad bör ni efter bästa förmåga ändra retoriken hos AFS och dess sympatisörer. Ta gärna ett glas kall sojamjölk till det. Ryggraden kan dessutom förmånligt doneras till första bästa sosse som i utbyte kommer att tala om för dig hur du skall leva ditt liv. Ryggraden? Den nedmales till grisfoder. Puss ti hi. Eller, jag vet inte.

  • Ja det är helt uppenbart ! Hela meningen med EU är att skapa en kommunistisk federation genom att ta många och små steg för att europén
   inte skall upptäcka det innan det är för sent.
   Invasionen av menaiter ingår i den planen.

 16. Det är väl nu så tydligt det kan bli att Swexit måste drivas stenhårt.
  Såå sorgligt att Åkesson inte nämnde detta en enda gång under valkampanjen.

  • Det gäller att vara försiktig så här i början, innan alla bestämt sig vem dom vill ”leka” med, kanske att sedan ta ett snack med Ungern, korthuset kanske rasar om fler går samtidigt, kanske smulas tårna som enligt Daniel är delvis av lera.

  • Vårat hopp står närmast till att Polen och andra forna öststater slår in spiken i EU kistan. Att något skulle hända ifrån svenskt håll är nog helt och hållet omöjligt. Även Italien kan förhoppningsvis vara med och få EU på fallrepet.
   Denna hydra måste dräpas !

 17. Får de här galningarna som Juncker fortsätta sitt värv obehindrat, blir det åtminstone enklare att rösta i framtiden. Enpartistat med ordförande Löfven som satellit till Bryssel.

 18. EU finns bara till för de som berikas av dess existens. Latmaskar som vill leva på andras pengar träns för att få plats.. Helt vidrigt, väldigt dyrt för oss som betalar och rent skadligt för Europas framtid..

  Stryp bidragen till EU kraftigt NU….

 19. Det är en pervers drift att skaffa sig berömdhet som får överste snackis att föreslå ett gradvis självmord.

  Och om det är så att man plötsligt har erfarit ett behov av afrikanska studenter så har vi alldeles tillräckligt av afrikaner i Europa som det är.

  Jag menar att man ska bokstavligen fråga alla svenskar innan man ger sig på att godkänna det ena eller andra beslutet. Att politiska proffsen är FÖR det mesta som föreslås i EU är inte konstigt; men det som ska avgöra saken är vad svenskar tycker, inget annat.

 20. Han får tänka på vilket afrikanskt land han flyttar till.Kan bli svårt att få tag i sponken i många av dom.Ska visst finnas en och annan muslim där också……

 21. Makthavarna inom EU blir mer och mer och mer maktfullkomliga. Vi MÅSTE nu lämna EU. Snart blir EU en fullständig överstatlig diktatur. Det är nu riktigt farligt med dagens galna politiker som bestämmer i EU.
  /CC

 22. Ännu en grej som visar att jag röstade rätt att inte bli medlem i EU. Vi måste komma ifrån det här dårhuset vill fan inte att överbetalda kostymnissar nere i Bryssel bestämmer över sådana här saker!

 23. Hade jag fått bestämma så skulle Swexit varit på gång för länge sen, vi måste ta oss ur denna idioti fortast möjligt.

 24. Ett fyllo styr europa och sjuklövern känner sig trygga. För i helvete. Kan ingen ställa krav att fanskapet kan håll sig nykter eller avgå. Denna idiot ska vara förebild för EU. Men för fan. Ut ur skiten nu.

  • Ut ur EU!
   Det spelar ingen roll om han dricker whiskey eller Vodka som Jeltsin.

   Det är inte han som styr. De som skrattar i bakgrunden är jättenöjda med junker-han är bättre än deras högsta önskningar.

   Ut ur EU!

   Swexit
   eller som jag säger:

   Sverige ut ur EU
   S-exit

   UT NU

 25. “Europe’s nations should be guided towards the superstate without their people understanding what is happening. This can be accomplished by successive steps, each disguised as having an economic purpose, but which will eventually and irreversibly lead to federation.”

  ― Jean Monnet

 26. Juncker behöver väl supa mycket för att det kanske inte alltid är lätt heller för en sådan runkare att vara fullt medveten om att han bär ett stort ansvar för den medvetna attacken mot européerna. Farage har många gånger visat järnet mot honom, men runkaren omges ju av desto fler punkare som runkar med honom.

 27. Merkel, Junker, Löfven och Björklund. Sedan centern på det. Inte undra på att det ser ut som det gör. Fjanten Kristersson har ingen svensk agenda. I så fall hade han ringt Jimmie direkt

 28. Ikväll har jag addat mig till en sajt där jag kan surfa anonymt via VPN. Ingen jävel kan spåra mig. Kostade mig 1000 kr för två år, men jag tror det är värt dessa pengar.

 29. Är Jean-Claude Juncker nykter? Man kan kalla honom Europas president. Han är lika full som Boris Jeltsin. Alla vet det men ingen skriver eller talar om det. De som tillsatte Jeltsin var oligarkerna. De behövde ett fyllo så de kunde roffa åt sig allt. Samma avsikt sker nog i Europa. Bara korruption tillåter ett fyllo som ledare för EU.

  – Välj valfri video för att se fyllot i aktion.
  https://www.youtube.com/results?search_query=jean-claude+juncker+drunk

 30. Maktambitionerna saknas inte ! Det har redan tidigare varit på tal med en superfinansminister,gemensam budget och beskattning. man kan förutse att en rad länder kommer att ge dessa propåer ett blankt nej. Sade han inget om planerna på en tiotusenmanna gränsvaktkår,med skarpa vapen att hålla koll på EU:s yttre gränser ?

 31. Det är EU parlamentsval 2019, kommer svenskarna att återigen utse företrädare som inte sätter sitt hemlands intressen i första hand? Vad f-n har t.ex. Cecilia Wikström i Bryssel att göra?

  • Kina skall investera 60 miljarder dollar bara i år och har skrivit av statskulder för många länder. Europa måste inse att deras version av ”verkligheten” kabnske inte är den bästa för Afrika. Överlåt det till Kineserna och blanda er inte i.

   • Den sparken får nog bli nätt.
    Han är gammal nu, och med hans livsföring så är risken stor, att han har ett bräckligt skelett.
    Att hans mentala omfång har drabbats ser vi alla.

    • Bryr mig inte ett skit om att han är gammal och spröd.
     Han har varit med och förstört Europa. Då får man ta en spark i röven även om man ramlar isär.
     Som man bäddar får man ligga.

  • Men de ser också till att hålla i taktpinnen i stället för att kasta en säck pengar på någon stamhövding som sitter i skuggan av ett träd och mumsar bananer.

 32. Jag tycker att svenska folket borde upplysas om att deras röster är totalt värdelösa. Det är EU som bestämmer din framtid.

  • Björklund är Sveriges i särklass största förespråkare för EU och globalism.
   Lika stor förespråkare som han är för det, ja lika stor hatare är han av Ryssland som i sin tur är mera nationalistiskt och därmed anti globalistiskt.

   Det är Björklunds röda tråd han tål inte att ett stort land som Ryssland inte vill underordna sig den nya världsordningen.
   Ryssland har redan haft sin tid under kommunismen och vet vad det innebär och kommer därför inte att underordna sig i ytterligare en tid under kommunismens fasor.

 33. Varför ska afrikaner komma hit till Europa och studera?
  Det är mycket billigare om deras undervisning sker hemmavid.
  Internet finns numera och vi kan nog ställa upp med en och annan gästföreläsare.

 34. Jag skulle också supa om jag fick leda en europeisk konstellation av idioter. Må Junkers lever hålla trycket. Någon hjärna har inte synts till sedan 1702.

 35. Det gäller att öka takten på centraliseringen nu, allt fler
  människor börjar vakna och man måste väva in länderna
  snabbare i allt mer byråkratiskt snåriga lagar förordningar,
  påskina fördelarna med en gemensam valuta & armè
  När gemene man sent om sidor börjar inse vad som håller på
  att utvecklas skall endast återstå för Parlamentet att stänga
  portarna.
  Och stormakten ESSR reser sig.

   • Hitlers vision var snarare bevarandet av den tyska etniciteten och den tyska nationen. Ja det europeiska folket.
    Det fanns och finns illvilliga individer som ville och vill krossa den germanska / europeiska etniciteten.
    Alla folk och alla etniciteter har en rätt att bevara sin särart och sin nation / livsområde. Det gäller vita européer såväl som svarta afrikaner och alla andra raser och etniciteter för den delen.
    Detta är inte rasism utan precis tvärtom.

    EU är ett kommunistiskt projekt som är tänkt att vara ett led i en större globalistisk plan för en världsordning och där alla folk är ihopblandade och alla etniciteter och nationer borta.

 36. Juncker, Merkel, Macron, May, Löfven … m fl. – de barnlösa ledarnas Europa. De ska visa oss vägen in i den framtid där de själva inte finns kvar mer än som en sida i Wikipedia. Hiltler var också barnlös och satte världen i brand.

 37. Om vi nu inte vill bidra med VÅRA SKATTEPENGAR till nästa Syrienkrig eller att jävlas med Ryssarna heller för den delen för dom skall vi ha megahandel med.
  Vad gör vi då,?
  Finns bara 1 svar till pseudo-facsisterna.
  ADJÖSS.

 38. Om det är något som Afrika just i detta nu sätter i sig så är det just välgörenhet,
  när Europa tar hand om miljoner afrikaner av olika slag, klär dem, föder dem,
  ger dem tak över huvudet, förlöser dem, botar dem,
  ställer upp med medicinsk vård, utbildar dem så gott det går,
  överser med deras troligen höga frekvens av brott (se BRÅ1996:2 och BRÅ2005:17) och låter dem synas i TV.

 39. För mig som minns när Sovjet var det stora hotet är det en bisarr upplevelse, detta att Europa alltmer känns som min fiende, utpressaren, den som vill tvinga mig hit eller dit, samtidigt som Ryssland alltmer börjar synas som ett vanligt land, stort, kanske, men försett med många av de egenskaper som vanliga europeiska länder har eller hade.

  Men framför allt att Ryssland är fritt.

 40. Juncker är ute och cyklar! Europa behöver naturligtvis inte afrikanerna!
  Det finns absolut INGENTING som afrikaner kan tillföra vårt samhälle som gynnar detta i stort. Tyvärr! Sorry afrikaner! Men ni passar faktiskt inte särskilt bra in här!
  Jobba på i ert eget land i stället. Vi hjälper er gärna där.

 41. EU palamentetshuset i Strasbourg liknar inte bara Babylons torn till utseendet.
  Dom som jobbar där tror väl dom är Gudar också.

 42. Jag tror nog att Afrika på sikt kan bli en attraktiv kontinent att leva och bo på
  Med hjälp av kinesiskt kunnande och kinesiska investeringar kan det gå ganska snabbt
  Förutsätter dock att man får stopp på alla stamkrig,håller de religiösa fanatikerna i strama tyglar och begränsar barnafödandet

  • Absolut är det så. Afrika är utan tvekan en mycket rik kontinent på resurser och stor mångfald av flora och fauna.
   Jag hade dock inte litat på en svart längre än jag kan kasta fanskapet för då får man en kniv i ryggen.

   Det faktum att de svarta på den här kontinenten inte lyckats med någonting av värde på över 200,000 års utveckling står som ett testament på exakt hur djävla korkade de är och visar med önskvärd tydlighet vad skillnaden mellan genomsnitt IQ 100 och svartas genomsnitt IQ 75 är – den är astronomisk stor och går inte att förklara i ord.

    • Vet inte exakt vart de ligger men runt 50-65 elller så men tror det är svårt att uppskatta då proven de har är inte alls är utformade för andra primater.

     Den lägst uppmätta genomsnitts IQ finns i nationer under Sahara och de har runt 69-72. Det blir lite högre mer söderut man går likaså ökar det något norröver. Jag gjorde en grov uppskattning att genomsnittlig IQ över alla svarta i Afrika, från norr till söder är cirka 75.

     Tror den kliniska standarden för att vara förståndshandikappad (eller vilken PK term de nu använder) i Sverige är 70.
     Vid 70 skulle jag misstänka att man närmar sig det kognitiva maxet för andra primater så kankse där finns en gråzon där människans lägsta möter andra däggdjurs högsta.

 43. If you’re ever sad, remember this: the world is 4.5 billion years old and you somehow managed to exist at the same time as EU i going to die. Life is good.

 44. Det är litet förbluffande att se hur EU kombinerar allt mindre folkligt stöd med allt mer centralisering och försök att skaffa sig maktbefogenhter. Någonting kommer gå sönder.

 45. Är inte EU numera, förutom Frankrike och Tyskland, mest en rad pluttländer och gamla öststater nu när nu så många börjar ta avstånd: Polen, Ungern, Österrike, Italien, Tjeckien, Slovakien och så Storbritannien som lämnar EU. What´s left?

  • EU är hat . Hat gentemot europeiska etniciteter och nationer.
   EU är skapat för att förstöra nationer och den europeiska etniciteten.

 46. EU är Globalisternas verktyg att separera folken från makten och ta kontrollen över oss alla. Endast ovanstående artikel bevisar detta.

 47. EU’s nya gränsvakter, vilket låter bra, kan vara början till en EUarmé. Nästa steg är att sno alla pengar och göra en bank som EU kan förfoga över.

 48. Tänk om MSM tar på sig ansvaret att förklara EU:s politik för den sovande svensken, det skulle bli Swexit omgående.
  Det enda som kan förändra Sverige är de svenska MSM medierna, så det kommer nog aldrig att ske någon förändring tyvärr.

 49. Avskaffa allas rätt att rösta om någonting istället, jävla pajasfyllo. EUSSR låtsas inte ens att vara en ”demokrati” längre.

  • Tvivlar….Ingen av EU sällskapet reagerar skarp när de ser att han knappt stå på benen. Sist såg vi det, omgivningen skrattad friskt,
   Kan ni tänka er, ingen reagerar drastiskt på seriöst sett.

 50. Man förstår att en sådan FYLL-KAJA sitter på höga poster och dirigerar med vad och hur ska EU länders folket leva….FY..
  Jag personligen har inget fortroende varken för våra 7:ns politruckar eller eu:s ledning,. ..
  De kör överhuvud på folk.både här och där .
  DIKTATUR HÖGSTA GRAD!

 51. EU har gjort Sverige till en demokratur och i skyltfönstret kan Europa titta på Sveriges politiker som i en ihopsnickrad sandlåda kastar sand på varandra så långt ögat når. En bit där ifrån strax utanför sandlådan står en person som alla mobbare i gänget ignorerar och skrattar åt. Men killen i hörnet bidar sin tid. En vacker dag. Min tid kommer.

 52. EU och tredje riket är samma skitdrömmar om ett storrike. Alla svenska politiker som accepterar skiten är inte svenskar. De har bytt sin identitet mot pengar och makt. Jag kallar dem inte förrädare. De behöver ett annat epitet. Typ dårfinkar som sålt ut sitt land i tron av att de skulle tjäna på det. Istället fick de ett hundkoppel runt halsen och fått lära sig av skälla på kommando. Maskar har högre status än EUförespråkare.

 53. Jag skäms som en hund ! Jag röstade ja till EU. På den tiden talade man bara om fri handel, o fri rörlighet. Jag gick på det ! Att man ”utvecklat” detta till överstatlighet är djupt oroande. Att enskilda stater inte kan ta beslut som medborgarna stöder och riskera att få sanktioner från EU är riktigt illa. Kommer att tänka på Orwell 1984. Har idag sett på tv hur ”socialt utsatta” områden röstat på S på nivåer på 60-70 %. Med tanke på hur röster har varit till salu på det senaste undrar jag hur många moske’tomter vi kan se fram emot.

  • Jag tillhör dem,som också röstade ”ja”! Jag gick på detta med fri handel,fri rörlighet mm,och tyckte att det lät utmärkt. Inte räknad man med,att denna fria rörlighet skulle gälla afrikaner,tiggare från öst kriminella ligor från främst öststaterna mm!

   • Det jag saknade var att Hr Juncker skulle presentera en grund för sina påståenden. Deras sida gör så här hela tiden. De säger häpnadsväckande dumheter som om de vore självklarheter.

  • Han kanske borde vara tillsammans med Löfvén:
   ”We are not drunk yet”!!!. Ett av hans försök till skämt! Undrar varför han måste nämna det?

 54. Han anvande uttrycket ”EU Value” i sitt ”State of the Union”.
  Jag har forsokt hitta ett dokument som definierar ”EU Value” men finner inget.
  Nagon som har en kopia?

 55. Den germanska vita människan ska långsamt utrotas (dvs
  utblandas).
  Det är en av de grundläggande målsättningarna för globalisterna i enlighet med Kalergi-planen (Richard von Coudenhove-Kalergi = EU:s fader).

 56. Vi måste bara lämna denna skräckunion..
  Det är ju helt vanvettigt att stanna kvar när man
  så tydligt ser vansinnet med den,
  Det går ju bara utför i en allt brantare lutning.

 57. EU är förfan det som borde förbjudas.

  Att ens någon med typ dörröppnar-IQ, anser att EU är positivt är ologiskt för mig.

  Demokrati,rättigheter,värderingar sägs det.

  Diktatur,byråkrati,slaveri är mer korrekt.

 58. EU parlamentsval i maj 2019, det känns bra på något sätt.
  Ut med det gamla och in med nåt nytt.
  Men helst swexit för min del.

 59. EU tar över våra liv mer och mer. Att avskaffa vetorätten på tre områden är att omyndigförklara oss. Hoppas flera stater en dag kommer begära utträde ur EU samtidigt, då rasar EU som ett korthus. Det är enda räddningen undan detta monster.

 60. Eu måste monteras ner, Hur kan någon missa syfter med Eu? TOTAL kontroll över Europa och dess folk. Inte ens hjärndöda pk politiker borde vara för Eu.

 61. Dags att reformera EU – och stänga gränsen till Afrika. I långt över hundra år har européer försökt utveckla Afrika, men det gick på grund så fort de afrikanska staterna blev självständiga. Nu har vi slösat nog med pengar på den kontinenten, dags för afrikanerna att själva visa att de duger något till. De är ju våra jämlikar i allt, så om vi kunde återuppbygga Europa efter Andra världskriget måste de väl kunna bygga en civilisation efter allt bistånd de fått?

  • EU kan inte reformeras, det måste avskaffas i sin nuvarande form. Därefter kan man börja samarbeta på de områden som behövs, handel, polis etc – resten behövs inte. Vi behöver ingen som bestämmer vad vi ska ha för glödlampor, dammsugare osv – och än mindre hur vi ska sköta våra inre angelägenheter.

  • Nu har Kineserna börjat kolonisera Afrika istället och dom har inga skrupler så det kommer att skördas alla naturtillgångar Kina behöver utan minsta tvekan. Rättigheter som är billigt köpta av lokala ledare där. Jag förstår inte alls varför vi ska lägga pengar på att stödja regimer där. Betydligt bättre med direkt projekt för folklig utbildning och småföretagande utan regimernas inblandning i projekten

  • När Gustav Kasselstrandh pratar om motståndet så nämner han just Juncker.
   Är det där motståndet, ??? Också garvar han hela kvällen .
   Muuuaahahahahaaaa.

 62. Överstatliga EU vill diktaturbestämma mer och mer över medlemsländerna. EU-länderna säljer ut sin demokratiska vetorätt genom att tillhöra EU-diktaturen. Råga på allt elände tvingas medlemsländernas skattebetalare stå för kostnaden.

 63. Afrika är framtiden, exakt så sa även Reinfeldt.
  Fy fan vad jag hatar den här jävla demokraturen som vi lever i där folk tror att det hjälper att man går och röstar vart fjärde år.
  När fick vi rösta på att alko juncker skulle leda oss? Vem vill att artikel 11 och 13 ska bli EU lag? fy fan.

 64. För trettio år sen eller så.. i början på -90talet så gjorde jag ett skolarbete om EU – och i slutet på mitt tal inför klassen så bad läraren mig att ge min åsikt om EU – jag svarade att jag tyckte det var en fortsättning på Tysklands tredje rike… Det fjärde riket. Och det verkar nu bli en alltmer verklighet…

 65. Afrikanere som innkvoteres som studenter reiser aldri hjem. De innkvoteres videre i offentlige institusjoner. Der ”må” man av frykt for rasismeanklager kvotere dem videre inn og opp i systemet.

 66. Byråkrater som inte är folkvalda, eller ens står under kontroll av de europeiska folken, vill uppenbarligen ifrånta samma folk deras beslutanderätt inom ytterligare ett viktigt område.

  EU-byråkraterna vill skapa ett artificiellt rikt där all makt är samlad konsoliderad till dem själva. Inga val, ingen insyn, ingen rätt att ifrågasätta.

  EU antar alltmer formerna av tredje riket.

 67. Afrikas befolkning ökar med runt 65 miljoner människor VARJE år.
  Det finns absolut inget Europas befolkning kan göra för att ”hjälpa”.
  Juncker vill att afrikanerna ska få fri tillgång till Europas länder och deras bidragssystem.
  Var finns konsekvensanalysen för Europas befolkning?

 68. Det är både ekonomiskt och miljömässigt dumt att flytta afrikaner till Europa. Med ekonomisk hjälp till egna skolor med internet så kan Europa stödja med distansundervisning från lärare (landsmän) hämtade från det påstått underutnyttjade ”kompetensregn” som redan fallit över Europa och därmed försämras inte den redan svåra lärarbristen som uppkommit i länder drabbade av ”kompetensregnet.”

 69. EU diktaturen drar åt strypsnaran och inte oväntat så utser de vem eller vilka som ska regera i Sverige. Alltså de tar bort våra allmänna Val.
  Synd att inte väljarna i vårt land inte har en aning om att Bilderbergergruppen styr Sverige via vår Storfinans!
  Alla rika kända namn har det gemensamt, om Bbg lyckas i sitt uppsåt att ta bort alla pengar och vi vanliga människor blir slavar som det är tänkt, detta är deras mål om det totala härskande och senaste Valet har väljarna skyndat på denna procedur i sitt oförstånd. Nu gäller det att även Jimmie Åkesson förstår det här också?

 70. Nu är det hög tid för medlemsländerna att slå till alla bromsar innan de blir totalt överkörda av globalisterna i EU.

  • Upptakten till EU startade tyska nazister med det tidigare ECC men det höll inte måttet.
   Därför tillsammans med Bilderbergergruppen så startade man EU i ett led med att få Europa på fall och tids nog har man räknat med när Europa har fått nog av globaliseringen?? Då inträder Bbg med sin hjälp och kräver att få till stånd en världsregering i FN!
   Nu hör det till saken att Trump tillsammans med Putin ska störta EU och gissa hur fortsättningen kommer att te sig??

 71. EU, en allt svagare union som kan rämna vilket ögonblick som helst.
  Jag föreslår att EU delas upp mellan dem som tänker sunt och dem som drömmer om svarta idiotismer.

 72. Det er sjovt så travlt medierne har med deres forfølgelse af Trump, når man tænker på at EU ledes af en megaloman, skattefiflende alkoholiker.

 73. – Men att överräcka hela vår nation till den totala katastrofen EU, det går förba**at bra, men att PRATA med SD…
  En fråga till er alla:
  Mitt minne säger mig att det var +++ européer som medborgare inom EU +++ som skulle ges fri rörlighet. Visst blev det så, men på vilka JURIDISKA grunder har snyltare från sandhögarna formligen getts en gigantisk röd matta in på kontinenten..?

 74. Om ni går in på Riksdagens hemsida, så finns det en informationsruta till höger. Där kan ni läsa: ”-Ett EU-land kan välja att lämna samarbetet.” Vilken jä-a bullshit! Kolla hur EU parlamentet hånar, förnedrar och mobbar Nigel Farage och de andra Brexit anhängarna! Ett utträde är i verkligheten omöjlig.

  https://eu.riksdagen.se/vad-ar-eu/medlem-i-eu/#

 75. Alla som varnat för denna utveckling kallas för konspirationsteoretiker.

  Vad är det som möjliggjort denna utveckling? Jo, de två världskrigen. Folk var trötta på krig och unionen marknadsfördes som ett fredsprojekt. Men det är uppenbart nu att detta aldrig var den egentliga agendan. Ett annat överstatligt organ är FN som liksom EU lobbar för globalisering och att västvärlden nu ska ta emot miljoner migranter från tredje världen.

 76. Sverige har redan tagit emot 2 000 000 utlandsfödda och hur många barn har inte dessa skaffat sig i Sverige? Det är med än nog nu! Vi svenskar håller på att drunkna!

 77. Jag är mer intresserad av att ha en nykter ordförande av EU-kommissionen. Det kanske är dags att göra nykterhetskontroller på ordföranden några gånger per dag, eller vad tycker ni?

 78. Nyligen klubbades copyrightdirektivet igenom i eu-parlamentet. slutgiltig omröstning i januari 2019. blir copyrightdirektivet verklighet så är det eu som bestämmer vad som får laddas upp på internet. det blir även obligatoriskt med att plattformar ska betala för att länka till mainstream media.

  kan någon ge mig en swexit?

 79. EG var en fortsättning på Stålunionen. Handlade om att slippa tulla allt och stå i tullens väntekö i hamnar. En genial idé!
  Någon organisation kom på att man kan ta en försupen maktfullkomlig idiot och säga att han är president över Europa. Den som inte håller med sätter vi i karantän.
  Förr kallades detta för ”Statskupp” och var belagt med dödsstraff!

  • Ja, EG gällde praktiska frågor, teknisk verklighet, inte politik.De ungefär 800 personer som nu sitter i EUs välbetalda ”riksdag” är självklart glada åt lönen.

   Ökad korruption, ökad inriktning på politik och mindre på praktik och teknik är vad man kan vänta sig. Min gissning är att ett enda avhopp till är allt som behövs för att EU ska spricka. Och EU BEHÖVER förmodligen falla samman innan det i bästa fall kan restaureras.

   Grundidén är inte dum, men som EU utvecklas går det mer mot kejsardöme med 800 personer i hovet, än mot en europeisk samfällighet.

 80. Att Afrika skulle vara framtiden måste man nog slänga en eller annan konjak i blusen för att anse. Junckermannen borde låta bli spriten så tidigt på dan,då kanske det skulle komma nåt vettigare ur munnen på han. Afrika är underutvecklat, stora delar muslimskt och klanstyrd, det har aldrig kommit nåt av värde därifrån förutom diamanter ,guld och annat som grävs eller borras fram. Om de är framtiden, då finns det ingen framtid.

 81. Inse att samarbetsorganisationen EU blir en tung ryggsäck och hindrar den bästa utvecklingen för varje enskilt land. Sverige är inte beroende av de samarbeten Junker sysslar med. Det här är snarare en revolution och övertagande av vår demokrati!

 82. Juncker är en av ”fetaste katterna” som EU någonsin skådat i sina led.

  Han har länge närt iden att han skall bli ”Europas Förenta Staters” första ”president” med samma befogenheter i EU som USAs president har i USA.

  Dvs länderna i EU skall fråntas sin nationella suveränitet och bli lydiga stater i EU.

  De forna öststaterna har ju insett detta och motsätter sig givetvis detta med kraft, t.ex Polen och Ungern.

  EU skall inte formas till att vara en överstatlig organisation som trampar medlemsstaterna i ansiktet dagligen och tar över deras interna angelägenheter både i stort och i smått.

  I stort sett eliminerande deras nuvarande egna parlament, egna kulturen och andra nationella särdrag.

  EU skall vara en samarbetsorganisation mellan stater.

  Vad Juncker med följe inte tänkt på är att i USA talar alla samma språk i de olika staterna, engelska, medan varje land i EU har sitt eget språk.

  Bara detta faktum räcker för att strunta i hans ”drömmerier”.

  Sverige kan gott vara med i samarbetsorganisationen EU men absolut inte i Europas Förenta Stater.

  Båda SD och V är rätt på detta i sina partiprogram.

 83. Kul att Afrika är framtiden, men vad har det med Europa att göra? Varför ska Afrika komma till Europa, på skattebetalarnas bekostnad, om framtiden finns där? Det borde ju i så fall vara tvärtom.

 84. Vilken idiot, och hur naiva är Européerna. Om Afrika ville ha samma standard som Europa, skulle dom haft det för länge sedan. Problemet är att man har andra värderingar i Afrika än i Europa. Dom drar helt enkelt inte jämt. Junker skiter i Europa helt, vill bara fylla sin penningpung och blir påhejad av vänstern.

 85. När jag en gång , väldigt naivt , röstade FÖR EU.
  Trodde jag att det var någon slags partnerskap och för gemensamma överenskommelser.
  Inte att vi skulle STYRAS ENVÄLDIGT från Bryssel.
  Av Hitler-kopior !
  Nu är jag Anti !
  För Swexit omedelbart !

 86. Snart kommer EU byta namn till UNIONEN och utvidgas med alla länder runt Medelhavet, sedan är det fritt fram för alla MENA att komma hit.

 87. EU 2018 = Back to USSR!

  EU val 2019 = medborgarna inom EU skall rösta ut kulturmarxisterna (68:orna) om vi vill att våra efterkomma skall fortfarande leva i frihet, demokrati och med våra nationella kulturella identitet!

 88. Juncker: Afrika är framtiden !
  Flytta dit Juncker, ingen kommer att sakna dig här !
  Varför flyr Afrikanerna framtidens Afrika Juncker ?
  Ska vi byta Kontinent med Afrika ?

 89. Jag blir mer o mer orolig ! Har idag sett Skavlan, efter förra besöket av Jimmie bojkottade jag det. Trodde naivt att ett mer vuxet samtal skulle föras. Avbryter, attackerar, alla andra gäster lyfts, De ska sänkas.
  OT, har idag sett att kandidat nr 21 på MP:s lista i Gbg
  är personkryssad till riksdagen. Undrar hur mkt moske’n är inblandad ? Huka Er i bänkarna, nu laddar dem om ! 😡

 90. Upphovsrätten tycker jag är bra att man har gemensamma beslut om men hur den skall utformas har jag inte kompetens att hå åsikter om.

  Vissa skatter är också bra att likställa typ olika importskatter

  Sedan är de standarder av olika slag (dock ej gurkor och andra larviga saker)

  När det gäller statliga subventioner är det också viktigt att ha riktlinjer, exempelvis gick tyska och franska regeringarna in och kraftigt subventionerade bilindustrin under kriser för 10 år sedan medan svenska regeringen gjorde tvärtom.

  Vad finns det för intresse att ha gemensam utrikespolitik? Sverige håller på och kaxar lite då och då, vilket kostat landet rätt mycket pengar som t.ex. vapenexporten till Saudi, samtidigt som andra EU-länder exporterar vapen till länder som inte Sverige gör. Visst kan jag tycka att det vore bra om Sveriges destruktiva ”broduktig-politik” begränsades. Det lär knappast bli svensk politik som gäller mn samtidigt måste varje land kunna sätta sina spelregler för olika saker.

 91. Det finns dock ett litet hopp. Det finns ett växande antal Europeiska ledare som faktiskt kämpar och agiterar emot globaliseringen, t.ex. Ungerns premiärminister Viktor Orbán, Italiens premiärminister Giuseppe Conte, Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz, ledare i Tjeckien, Slovenien, Malta, Estland, Lettland, Litauen och Danmarks politiska ledare vill inte att globalisterna skall få mer makt. Nämnda länders politiska ledare har sagt att de vill återföra makten till nationerna och radikalt minska EU:s makt.

  Sedan finns ett antal länder som tyvärr vacklar hit och dit.

  Det stora hotet inom Europa är idag Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Frankrikes president Emanuel Macron och Spaniens premiärminister Pedro Sánchez. Tre folkrika länder som har mycket makt i EU.

  I Finland finns Sannfinländarna och i Norge regerar bl.a. Fremskrittspartiet. Danmark har sagt att man helt stoppat möjligheten att där söka asyl och kritiserat EU:s globalise-ring. Så visst finns det hopp. Men om vi bara lyssnar på pk medierna i Sverige eller lyssnar på 7-klöverns politiker så låter det som att alla andra nationer företräder högerextremism. PK journalister och 7-klöverns politiker (som förespråkar globaliseringen) ljuger allt de kan för att försöka förmå oss att acceptera globaliseringen och att inte rösta på SD. SD är det enda riksdagsparti som vill minska EU:s makt och återinföra demokrati genom att försvara vår och varje lands bestämmanderätt.

  Varför 7-klövernas politiker vill lämna ifrån sig allt makt till tjänstemän och politiker i Bryssel/EU har jag aldrig riktigt förstått. Globaliseringen innebär ju att vi monterar ner vår demokrati och inför något som liknar en diktatorisk federation där vi vanliga svenskar inte har en chans att påverka hur vårt land skall styra / bli framöver. EU är idag en helt annan union än den som vi gick med i. Och om vi inte lämnar EU så kommer vi under överskådlig tid aldrig kunna påverka någonting. Det är därför väldigt bråttom om vi skall kunna rädda vår yttrandefrihet, försvara välfärden och återinföra riktig demokrati.
  /CC

 92. Juncker sliter EU i stycken i sina försök att koncentrera all makt hos sig själv.
  Hur kan en sån vänster- pajas sitta år efter år och förstöra det andra byggt upp?
  Det skulle vara en välsignelse om han petades.

  Det finns andra ledarämnen som bättre skulle passa Junckers stol.

 93. Kanske folk kanske begriper lite mera hur EU allt mer tar över makten. En maktelit vi vanliga inte får rösta om . Snacka om avdemokratisering !
  Juncker är ett skräckexempel på hurt maktgalna de blivit i Bryssel vilket kan liknas vid ett lydrike åt Tyskland .
  Ja, ja. Sverige hade chansen att få till en ny folkomröstning om EU.
  Men fortsatt massinvandring, längre o sämre vård, fler våldtäkter, mer makt åt vår egen maktelit med deras maktkollegor i Bryssel.
  Nu är det för sent och vad våra efterkommande lär se hur Europa blir en junta eller diktatur. Kanske som det kollapsade Sovjet

LÄMNA ETT SVAR