Sent på måndagskvällen skedde en explosion i en loftgång i ett flerfamiljshus i Jakobsberg. Smällen var så kraftig att ett flertal fönsterrutor på fastigheten mittemot krossades.

Det var vid 23-tiden explosionen skedde och flera boende larmade polisen.

– Det var en explosion som, jag har aldrig varit med om maken. Jag kände tryckvågen genom väggen. Fönsterrutorna skallrade och larmen gick på bilarna. Det var otäckt, säger Bengt som bor i området till SR.

– Det lät ”booom” och jag förstod direkt att det var en explosion, hela lägenheten skakade. Jag har varit orolig efteråt och inte kunnat sova, många har inte heller vågat gå ut, säger ett annat vittne till SVT.

Explosionen skedde intill en lägenhetsdörr vilket resulterade i kraftiga skador på dörren och lägenheten. Dessutom har räcket utmed loftgången slungats iväg.

Chockad lägenhetsinnehavare

På tisdagsmorgonen är det dock fortfarande oklart exakt vad det är som smällt. Under dagen kommer polisen att utföra en teknisk undersökning.

Lägenhetsinnehavaren ska ha legat och sovit vid tillfället och hade enligt polisen tur som inte skadades. Han ska vara mycket chockad av händelsen. Man känner i dagsläget inte till någon hotbild mot varken mannen eller någon annan i fastigheten.

Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse och ingen person har gripits.