luigi negri
Utrikes

Före detta italiensk ärkebiskop varnar för konsekvenserna av okontrollerad invandring

Publicerad 1/9/2018
Annons

Enligt Luigi Negri har kyrkan valt en väg som innebär ett sluttande plan, där man ger efter för en ’anti-kristendom’.

– Du kan inte bara öppna dörrarna som om det var en fest, säger före detta ärkebiskop Luigi Negri i en intervju med italiensk media på tisdagen.

Negri var ärkebiskop i Ferrara-Comacchio stift fram till februari 2017 och är en nära vän till påve Benedictus XVI.

I intervjun säger Negri att det är viktigt att belysa de ekonomiska, humanitära och kulturella kostnaderna av invandring.

– Jag är katolik och därför tror jag på att välkomna mångfald. Men det här kan inte ske oövertänkt för annars leder det till krossandet och utplånandet av vårt samhälle.

Skälet till varför det finns starka krafter som propagerar för ökad invandring tror Negri beror på att det gynnar den globaliserade ekonomin där man vill skapa en lågavlönad arbetskraft bestående av invandrare.

I denna kontext menar Negri att nuvarande påve Franciskus utnyttjas av det sekulära samhället som använder hans ord för att rättfärdiga sin egen ställning, som inte har något med kristendomen att göra.

Samma slags förlust av identitet har inte varit densamma inom islam, då islam ’har ett politiskt snarare än religiöst kall’, menar han.

– Det är ingen slump att islam sprids bland de svaga som behöver en auktoritet för att känna sig skyddade.

Slutligen uttrycker Negri oro över islams tendens att bryta ned värdena i väst, i synnerhet de som gör en distinkt åtskillnad mellan politik och religion, vilket utgör en av grundstenarna i den västerländska rättsstaten.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
782Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons