Polisen varnar för att falska sedlar är i omlopp i Gävle. Detta efter att en kvinna och en man, med en timmes mellanrum, avslöjats då de försökt handla med förfalskade femhundrakronorssedlar. Båda är fortfarande på fri fot.

Strax efter lunch på lördagen larmades polis till en butik i centrala Gävle. En kvinna hade avslöjats med förfalskade sedlar.

Kvinnan hade tidigare i veckan handlat i butiken med falska femhundrakronorssedlar, vilket personalen upptäckt i efterhand. Nu återvände hon för att lämna tillbaka varan, i hopp om att få riktiga pengar tillbaka. Personalen kände dock igen henne och larmade polisen.

Personalen försökte sedan hålla kvar kvinnan i väntan på att polis skulle anlända men misslyckades. När polisen kom var hon försvunnen.

Larm från stormarknad

En timme senare fick polisen ytterligare ett larm om falska sedlar i omlopp. Denna gång var det en man som försökt handla på en stormarknad. Liksom vid det tidigare tillfället var sedelns valör 500 kr. Personalen upptäckte att sedeln var falsk. De nekade köp och ringde polisen.

Inte heller denna gång hann polisen fram innan gärningsmannen flytt.

Enligt polisens presstalesperson vid RLC Mitt, Daniel Wikdahl, är det ”oklart om händelserna har något samband med varandra”.

Kvinnan och mannen är nu misstänkta för bedrägeri och olovlig befattning med falsk sedel, uppger SVT.

authorimage