På söndagen meddelade komikern Magnus Betnérs flickvän Helena Sandklef att paret har gjort slut, något man hoppas inte ska ta fokus från andra aktuella händelser som kriget i Afghanistan.

”Ibland blir det ju inte precis exakt som man tänkt sig”, inleder Sandklef inlägget på Instagram. Efter 15 år tillsammans ska hon och Magnus Betnér ha beslutat att separera.

LÄS ÄVEN: Här hotas Joakim Lamotte av Magnus Betnér: ”Dansk skalle i fejset”

Detta hoppas man dock inte ska ta fokus från andra ämnen som just nu toppar nyhetsflödet.

Men vi är vuxna och behöver varken ta fokus från de fruktansvärda som just nu sker i Afghanistan eller klimatfrågan som måste lösas asap. Vi är ledsna, men som vänner. Så nu kan det lösa skvallret upphöra.

På sociala medier har utspelet väck uppmärksamhet där man bland annat frågar om det inte är ”lite storhetsvansinne” att tro att separationen ska vara så pass intressant för allmänheten att det skulle överskugga andra dagsaktuella världshändelser.

2015 påstod Betnér att Sverige aldrig varit tryggare och att de som påstår att brottsligheten ökat ljuger, ett uttalande som blivit ökänt och följt honom sedan dess. Under åren har Betnér också gjort otaliga utfall mot Sverigedemokraterna och dess sympatisörer som oroat sig över landets utveckling i en alltmer våldsam riktning.