25-årige Akram Mohammad Hadrous och 24-årige Ezequiel Diaz döms till ett år och nio månaders fängelse vardera för den grova misshandeln av småbarnspappan Erik Sjöbring i Lund förra året. Det har Lunds tingsrätt beslutat.

Akram Mohammad Hadrous lillebror har innan misshandeln i augusti förra året dragit ned bikiniunderdelen på Erik Sjöbrings elvaåriga styvdotter inne på Högevallsbadet. Den brutala misshandeln är en hämnd för att flickans mamma ringt polisen i samband med det.

LÄS ÄVEN: Pappa Erik berättar om misshandeln efter badhusbesöket: ”Det blev bara värre och värre”

När sexofredaren avvisas från det kommunala badhuset av en polispatrull ringer pojkens mamma upp den äldre brodern. Telefonuppkopplingar visar att Akram Mohammad Hadrous och vännen Ezequiel Diaz därefter tar bilen från Malmö till Lund för att försvara den libanesiska familjens ära. Detta genom att brutalt misshandla vad de tror är flickans pappa.

”Hänsynslöshet och råhet”

Lunds tingsrätt anser att invandrarduon ”visat särskild hänsynslöshet och råhet. Detta genom att de två i numerärt överläge oprovocerat misshandlat en ensam person inför dennes familj.”

Det konstateras också att de ”sparkat mot Erik Sjöbrings huvud och kropp då han har legat ner på marken och fortsatt att sparka på honom trots att Erik Sjöbrings minderåriga söner försökt skydda sin pappa.”

Nu döms de båda männen till ett år och nio månaders fängelse vardera för grov misshandel. Båda männen är tidigare dömda för flera brott.

LÄS ÄVEN: AVSLÖJAR: Åtalad i gäng som drog ned bikini på elvaårig flicka arbetar som elevassistent