Under ett besök hos Conservative Political Action Conference (CPAC) i Dallas, Texas, varnade den tidigare UKIP-ledaren för att västvärlden är under attack som aldrig förr. Hotet menar han kommer varken från Kina eller Putin utan femtekolonnare till vänster som underminerar det inifrån, särskilt universiteten.

– Det största hotet vi står inför är inifrån… den femte kolonnen i alla våra länder som försöker förstöra familjeenheten, försöker förstöra vår judisk-kristna kultur, försöker förstöra vår konstitution, försöker förstöra vår historia, vår stolthet över vilka vi är och vad vi är, sa Farage.

LÄS ÄVEN: Nigel Farage: ”SD har blivit korrumperat”

Enligt Farage görs detta främst genom utbildningsinstitutionerna där barn indoktrineras.

– Våra universitet har blivit marxismens madrasor, och det måste förändras.

Fake news

Farage anklagar fake news-media för att trycka ned koncept som ”vitt privilegium”, något som var okänt tills för några år sen, i halsen på allmänheten dag efter dag.

Han påpekade också att man lär barn att ”om du är svart är du ett offer, om du är vit är du en förtryckare; du borde skämmas för din familj… över ditt lands historia”, något som splittrar samhällen.

LÄS ÄVEN: Nigel Farage fortsätter avslöja illegala migranters lyxtillvaro

Vidare menade Farage att USA utgör det viktigaste slagfältet i kampen för att rädda den västerländska civilisationen – ”för om Amerika faller, faller vi alla.”

Inför det amerikanska presidentvalet 2024 stöder han åter igen Donald Trump och berömde den tidigare presidenten för sitt mod och ledarskap.