trump keps

Foto: Sgt. Dana M Clarke

Utrikes

FBI-razzia mot Donald Trumps hem

Publicerad 8/9/2022
Annons

På måndagen genomförde den federala amerikanska polisen FBI en husrannsakan mot före detta president Donald Trumps hem Mar-a-Lago i Florida. Ett juridiskt övergrepp, enligt Trump.

Tillslaget ska vara en del av en utredning kring hur dokument från Trumps presidenttid har hanterats och det nationella arkivet, National Archives, eftersöker. Varken FBI eller National Archives har dock kommenterat måndagens tillslag som har väckt bestörtning hos republikanerna.

LÄS ÄVEN: Trump tar sikte på djupa staten – vill avskeda tiotusentals tjänstemän

I ett uttalande skriver Trump att han samarbetar med myndigheterna och beskriver insatsen som ett juridiskt övergrepp.

En sådan attack skulle bara kunna äga rum i trasiga tredjevärldsländer. Tyvärr har Amerika nu blivit ett av dessa länder, korrupta på en nivå som inte setts tidigare. De tog sig till och med in i mitt kassaskåp! Vad är skillnaden mellan detta och Watergate, där agenter bröt sig in i demokraternas nationella kommitté? Här, omvänt, bröt sig demokrater in i USA:s 45:e presidents hem.

Trump sa också att detta är ett exempel på vapeniseringen av rättssystemet och en attack från radikala vänsterdemokrater som desperat inte vill att han ska kandidera till presidentvalet 2024.

Förföljelse

Den tidigare presidenten sa att han har blivit politiskt förföljd i åratal och pekade på de påstådda ryska kopplingarna, som visade sig vara en bluff, och två misslyckade försök till riksrätt.

Han påpekade också att absolut ingenting har hänt med presidentkandidaten Hillary Clinton som raderade 33 000 e-postmeddelanden.

LÄS ÄVEN: Trump varnade när Merkel satte Europa i Putins grepp

”Laglösheten, den politiska förföljelsen och häxjakten måste avslöjas och stoppas. Jag kommer att fortsätta kämpa för det stora amerikanska folket”, avslutade Trump.

Detta är första gången FBI genomfört ett tillslag mot en sittande eller tidigare presidents hem.

Valet 2024

Samtidigt lade Trump ut ett videoklipp på sin kanal på Truth Social, som skulle kunna tolkas som att han avser ställa upp i presidentvalet om två år.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
840Ryssland fick skulden för möjlig ukrainsk attack på civila
Annons