Fem män har anhållits för inblandning i det gängskjutande som sent på onsdagskvällen utbröt i södra Stockholmsförorten Bagarmossen. Männen är misstänkta för försök till mord och grov misshandel.

Det var vid 23-tiden på onsdagskvällen som ett större antal gängkriminella unga män jagade och sköt mot varandra i centrala Bagarmossen varvid två personer skottskadades och en en tredje blev svårt misshandlad. Sju personer greps misstänkta för inblandning men två av dem har släppts.

De fem övriga har nu anhållits av åklagare. En av dem har dessutom begärts häktad. Det är i nuläget oklart om fler av de anhållna kommer att begäras häktade. De måste i annat fall inom kort försättas på fri fot, även om brottsmisstankarna kvarstår.

LÄS MER: Beväpnade kriminella jagade varandra i Stockholmsförort – tre skadade

Ett tiotal personer ska ha varit inblandade i gatustriderna, vilket innebär att flera av de skyldiga ännu inte har identifierats och gripits.

Polis och åklagare är förtegna med uppgifter om de anhållna – deras åldrar, härkomst och tidigare kriminella CV. Vad som föranledde den väpnade gänguppgörelsen är än så länge oklart.