Medan polisen i Stockholm har fått förstärkning för att bekämpa kriget mellan olika kriminella gäng har Tyresö drabbats av en inbrottsvåg. En av de värst drabbade är en indisk restaurang som beräknar att man gått back 100 000 kronor på de upprepade inbrotten.

I centrala Tyresö, som tillhör Stockholms län, ligger Mustafa Sarwars restaurang Indiska köket. Han har drivit verksamheten i tolv år och det som nu skett har han aldrig upplevt förut.

LÄS ÄVEN: Polisens kostnader ökar men presterar sämre

– Mellan den 20 november och 20 december har vi haft inbrott här fem gånger. Vi har fått ett jätteproblem med inbrott i hela området, säger han till Mitt i.

Vid varje tillfälle har tjuvarna tagit något – en dator, pengar, vin och sprit. Han uppskattar att man gått back nästan 100 000 kronor på allt som stulits och skadats och beskriver situationen som en katastrof.

Händer inget

Alla drabbade restauranger i området har polisanmält inbrotten men det händer ingenting. Man har nu slutat köpa in dyr sprit och avvaktar med att laga rutorna, och snart ska kameror installeras och galler sättas upp framför fönstren.

Först efter det femte inbrottet dök polisen överhuvudtaget upp.

Polisen prioriterar annat

Enligt kommunpolis Magnus Mohlin har polisen viktigare saker för sig just nu.

– Vi måste få stopp på allt skjutvapenvåld och sprängvåld i de kriminella miljöerna och alla resurser går just nu dit. Först när vi får bort det kan vi jobba mer med de så kallade vardagsbrotten. Polisen i Tyresö tillhör polisregion Stockholm syd, där måste vi också finnas till hands.

LÄS ÄVEN: Anmälda brott minskar – samtidigt inget svar hos polisen

På en pizzeria i närheten som också drabbats säger ägaren sedan 1994 att han aldrig varit med om något liknande och att de nu inte längre anmäler inbrotten då det är meningslöst.