Den fjärde man som anhölls i måndags, misstänkt för inblandning i terrorverksamhet, häktades på fredagen vid Solna tingsrätt. Mannen uppges i likhet med flera av de tidigare häktade i terrorhärvan vara uzbekisk migrant.

Den nu häktade mannen är 34-år gammal och bosatt i en Stockholmsförort. Brottsrubriceringen är formellt den något omständliga ”brott mot lagen om straff för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet i vissa fall”.

LÄS MER: Ytterligare person anhållen i uzbekiska/kirgiziska terrorhärvan

De tre andra personer som greps vid tillslag i Strömsund och Stockholmsförorten Akalla och som suttit häktade i utredningen sedan i början av maj omhäktades samtidigt. Två av dem är misstänkta för direkt förberedelse till terroristbrott. Den tredje personen misstänks för finansiering av de planerade terrorattentaten.

Två av dem är i likhet med den nu fjärde häktade 34-åringen migranter från Uzbekistan. Den tredje mannen är migrant från geografiskt närliggande Kirgizistan.

En eller flera personer i terrorhärvan uppges ha haft kontakter med Rakhmat Akilov, den illegale uzbekiske migrant som i april förra året i ett muslimskt och svenskfientligt motiverat terrordåd mejade ned ett stort antal personer på Drottninggatan i centrala Stockholm.

Samtliga häktade uppges neka till brott. De är emellertid häktade på den högre misstankegraden ”sannolikt”, vilket indikerar att bevisläget mot männen är gott.

Polis och åklagare är fortfarande förtegna om vilka mål terrorcellen planerat att slå till mot.