Fler bedrägligt förvärvade medborgarskap ska återkallas i USA

Delningar

I USA ökas nu insatserna för att identifiera personer som beviljats medborgarskap på falska grunder. Dessa skall fråntas medborgarskapet och utvisas.

Det är kontentan av ett nytt lagförslag som Trump-administrationen lagt och förväntas få stöd för i kongressen. Möjligheten att frånta en naturaliserad medborgare ett förvärvat medborgarskap finns sedan länge i USA men har av olika skäl, bland annat bristande resurser, tillämpats mycket sällan. Det rör sig om runt 300 fall de senaste 30 åren.

Nu skall det bli ändring på det. Ett stort antal jurister och migrationstjänstemän ska anställas för att granska samtliga fall där det kan finnas misstanke om att en person ljugit eller inte kunnat styrka sin identitet.

Bland annat brottas USA med problem där en person som ertappats med att vistas illegalt i landet och dömts till utvisning har försvunnit och sedan dykt upp under en ny identitet för att försöka få stanna i landet med ett så kallat green card.

Lagförslaget har från vänsterliberalt håll väckt viss kritik med påståenden om att stora mängder amerikanska medborgare skulle riskera att bli av med sina medborgarskap på grund av mindre missar i ansökningarna. Trump-administrationen dementerar dock att det kommer att bli resultatet av lagskärpningen. Ingen person kommer enligt Vita Huset att fråntas sitt medborgarskap endast på grund av teknikaliteter.

Åtgärden utgör en del av Trump-administrationens program för att komma till rätta med den illegala invandringen. Det beräknas officiellt finnas runt 10 miljoner illegala invandrare i USA men mörkertalet är stort och den verkliga siffran kan vara betydligt högre.

I invandrarlandet framför andra, USA, är möjligheten att återkalla ett bedrägligt förvärvat medborgarskap en integrerad del av migrationspolitiken och systemet. I Sverige hävdar sju partier av åtta att detta är omöjligt med hänvisning till internationella konventioner.

I Sverige kan också den som inte kan styrka sin identitet få medborgarskap bara genom att vänta. I värsta fall kan det dröja åtta år men ofta räcker det med tre år. Efter den tiden godtar Migrationsverket de personuppgifter som den sökande lämnat om sig själv, oavsett de är riktiga eller inte.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

186 KOMMENTARER

 1. i Amerika har de just nu en ledare som tjänar sitt folk, i Sverige har vi en ledare som tycker att folket ska tjäna honom…

  • I Sverige finns ingen ledare alls. En kapo kan inte vara ledare, det ä bara en knähund åt nyliberala makteliten.

 2. Inget hindrar Sverige att ompröva alla givna medborgarskap. Det är det USA gör nu och det ingår i folkrätten att folk får göra så. Alla givna medborgarskap sedan tex år 2000 kan återkallas och omprövas. Vi har den rätten.

 3. Lika självklart som att den som ljugit sig till ett körkort ska bort ur trafiken.
  Ett samhälle som importerar terror har vi, men är äntligen på väg mot ett stopp.

  • Kommer knappast att ske. Även om man skulle hitta bedragarna så kommer man säga ”visserligen ljög dom men nu har dom ju varit här i flera år och har så stark anknytning till Sverige så dom kan inte utvisas. Precis som för afghanerna. Handläggningstiden blev ju så lång så nu måste dom få stanna.

 4. Trump blir bara bättre och bättre – verkar det som i alla fall.
  Nu behöver vi detta i Sverige också – skyndsamt….SD vad säger ni?

 5. Det finns ett parti i Sverige med samma politik att återkalla medborgarskap.
  In med sunt förnuft i riksdagen & följ samma exempel som USA.
  AfS 2018

 6. I takt med att sossar och moderater får färre mandat i Riksdagen, kommer effekterna av asylfusket och andra politiska bedrägerier att minska.

  Yrkespolitikerna och PK-maffian är det värsta som drabbat Sverige.

 7. Att identifiera personer som beviljats medborgarskap på falska grunder och utvisa dessa är något som verkligen skulle behöva göras i Sverige.

  9 av 10 asylsökande saknar ID- handlingar samtidigt som 77% beviljas asyl. Asylaktivister på Migrationsverket pumpade ju också ut uppehållstillstånd innan lagändringen och siffran steg då till 87%. Kan ju vem som helst fatta att inte allt går korrekt till här.

  Mellan 30-50 procent av asylsökande registrerar dessutom olika personuppgifter hos myndigheter i Sverige enligt en utredning från Skatteverket. Den Muslimske terroristen Rakhmat Akilov är bara en av många asylsökande som använt sig av minst två olika identiteter.

  I Belgien har man fastställt att mellan 60 och 70 procent av de som söker asyl ljuger om sin identitet och sin bakgrund. Siffran lär knappast vara lägre i Sverige. Den Svenska Asylprövningen ställer som övrig tillståndsprövning faktiskt inte heller krav på styrkt identitet. Kravet är faktiskt bara sannolik identitet.

  Lär vara ett hästjobb. Ven det är ett jobb som absolut måste utföras. SD och statsminister Jimmie Åkesson har här verkligen något att ta tag i efter valet.

 8. I Sverige är det ju ofta invandrare på migverket som ger andra invandrare asyl och därmed svenskt medborgarskap på väldig osäkra eller t o m obefintliga grunder!

  • Jamen bara om en asylsökande sunnimuslim får en sunnihandläggare eller en shia en shiahandläggare. Annars blir det nej och då får dom försöka begära ny handläggare eller byta identitet och ansöka på nytt.

  • Svensk byråkrati har mellanösterniserats. Det är ”kontext” (grejer runtomkring) som avgör. Främst släktband, etnicitet och religion, men även mutor så alla har en chans! Regelverk är bara tom text som används som en falsk förevändning för vad verksamheten sysslar med.

   • Precis, vänstern och globalister m.fl hatar honom just för att han avslöjar dessa hycklare och rentutav onda individer som endast ser till sin egen vinning och makt på löpande band…
    Go Trump!!!

 9. I riksdagen stod Annie Lööf och sa att Sverige är det öppna globalistiska landet. Sju partier vill att alla har rätt till svenskarnas pengar o välfärd. Och vi ska acceptera o betala. Märks att hon har flygit med Wallenberg på Bilderberg möte. Alla blir så då.

  • Annie Lööf måste avslöjas som den globalistoligark-marionett hon är! Precis som resten av Sjuklövern.

   • Det är ju bara att lyssna på vad hon säger. Hon har aldrig hållit det hemligt på minsta vis. Sorry, men du har inget scoop dära!

    • Till och med Jan Helin medger att Bilderberggruppen är hemlighetsfulla. De som menar att det är nödvändigt att mass-islamisera talar inte om vilka krafter som ligger bakom och varför. Håll ett getöga på Annie Lööf efter valet. Bli inte förvånad ifall hon rullar i globalistoligark-pengar. Hon säger ingenting om detta eller hur?

     • Det är väl det ENDA hon säger, att hon vill ha massinvandring! Vem förknippar henne med något annat politiskt löfte? Höjdsänkta halvbidrag med 0.% till nån grupp, eller vadå?

     • De som blir inbjudna på Bilderbergmöten hamnar på Globalisternas ”lönelista” och blir, efter sin politiska karriär belönade baserat på hur aggressivt man bidragit till att göra oligarkerna rikare och mäktigare. Det är därför Bilderberggruppen kräver att dessa möten sker ”privat”. (Kolla bara på Reinfeldt som tjänade 23 miljoner 2016 utan att bedriva någon egentlig affärsrörelse.)

     • Men är inte det öppet demokratiskt beslutade utbetalningar? 23 miljoner är väl ingenting. Oprah Winfrey tjänar hundratals miljoner om året. Det hade vem som helst som var smart och statsminister i Sverige också kunnat göra.

     • Din tolerans för Globalistmedlöpare är fascinerande. Bortsett från Reinfeldts feta arvoden så sänker han sitt fosterland som en konsekvens.

     • Problemet är att folk röstar på politikerna som helt öppet lovar, och verkligen genomför sina löften, angående nationsförintelse och massinvandring. Problemet har ingenting alls att göra med någon hemlig rik utländsk jude.

      Ni Soros-pratare beskyddar de regerande socialisternas internationalism genom att försöka avleda från de uppenbara och konkreta mekanismer som direkt förstör vårt samhälle nu, till någon psyksjuk konspirationsteori om nånting komplett irrelevant. En sosse som stödjer sossepolitiker, jaha!? So what!? Ni har ju inte ens någon poäng, ni har ingen slutsats. Ni är bara förvirrade.

 10. Diskussionen om medborgarskap är knappologi och löser ingenting.

  Det som behövs för att världen ska få balans är att muslimerna och afrikanerna lämnar västvärlden och västerlänningarna lämnar den muslimska världen och Afrika.

  • Varför skulle västerlandet lämna Mellanöstern? De har ju olja vi kan göra användning av, men som de själva inte vet hur att använda. Dessutom är det livsfarligt att låta muslimer leva någonstans i världen i vår tid med massförstörelsevapen. Självklart måste MENA förvaltas som kolonier av civiliserade länder! Det gick faktiskt riktigt bra under mellankrigstiden, då en västerniserad medelklass växte fram i storstäderna. Det går att få Mellanöstern att återvända till den storhet den hade före pedofilprofetens islam förstörde allt för dem.

 11. Någonting gör att bedömningen av asylrätten/lagen missbrukas, låt oss ta bort detta den 9:e september.

 12. Det måste ju vara världens godtyckligaste lag, att vänta nå år och sen få medborgarskap, är det ett skämt eller.

  • Att vara svensk har varit högt ansett i världen det senaste halvseklet. Så icke framöver. Tvärtom lär svenska pass inte betraktas som seriösa handlingar överhuvudtaget, och alla vettiga länder inför totalt inreseförbud mot svenskar, Europas terroristcentrum. Frankrike införde visumtvång för svenskar en gång på 1990-talet, om någon minns det.

    • Allvarligt talat! Det kan bli ett stort problem mycket snart. Klart att personer med särskilt attraktiv yrkeskompetens kan få hjälp av utländska arbetsgivare att hitta ett sätt genom byråkratin. Men svenskar lär snart nekas utresa som turister. Utländerna vill ju inte framstå som rasistiska genom att skilja mellan nya och riktiga svenskar.

     Jag ordnade en gång ett tillfälligt pass i sista stund för att kunna åka till Tyskland (vi är ju EU-medlemmar för att slippa passtvånget, ehum…) Den tyske gränspolisen flinade åt min rosa passbok. Ett rosa pass. Pass på det tack.

 13. Detta borde man ta efter i Sverige också, men det kommer man givetvis inte att göra. Donald Trump går från klarhet, till klarhet.. Den amerikanska ekonomin går som ett expresståg. Konflikten på Koreahalvön som pågått i över 60 år börjar komma till en lösning och muren på gränsen mellan Mexiko och USA kommer att bli verklighet.. Han är nu så populär på hemmaplan att han säkert kommer att få sitta fyra år till. Tänk om vi slapp våra vankelmodiga och konflikträdda och lögnaktiga politiker här hemma. Jag säger bara ” Jimmie make Sweden great again ”

  • Fast det är ju AfS som bejakar Trump. Åkesson sade under Trumps valkampanj att Trump inte ”är seriös” och att han inte stödde honom. Han brände ut sig svårt där. Det värsta misstaget Åkesson gjorde under hela sin politiska karriär. Missade den allra viktigaste politiska utvecklingen i Västerlandet sedan Sovjet föll. Och det mitt i prick i SD:s viktigaste politiska frågor! Obegripligt korkat.

   Jag kan eventuellt förstå det som att han fokuserar på att vinna marginella mittenväljare. Och många av de är rädda för amerikaner. Att Åkesson talar till dem lugnt, vänligt men bestämt, såsom man ska tilltala psykpatienter. Men jag är inte längre säker på att det inte är värre än så.

 14. USA under Obama: Fördubblad utlandsskuld och 13 miljoner fler på matkuponger.

  USA under Trump: Rekordmånga svarta och latino’s i arbete och ekonomin går på högvarv.

  Inte ett ord om detta på SVT.

 15. De borde ge illegala medborgare en amnesti i form av en möjlighet att på eget initiativ säga upp sitt medborgarskap och lämna landet. Så att de slipper 10 års fängelse för grovt bedrägeri om det krävs utredning för att avslöja dem. Si så sticker nog en hel del kvickt.

   • I USA är de flesta illegala invandrare icke-islamistiska spansktalande som kommit för att verkligen arbeta hårt till måttlig lön. De som är hederliga nog att själva rätta sitt medborgarbrott nu, tycker jag mycket väl kan få amnesti från straff. Och välkomna att ställa sig i kö för en hederlig ansökan.

 16. Mer eller mindre alla länder gör om och gör rätt, men så finns det ett land som gör mer eller mindre allt fel…gissa vilket.?

 17. Skulle vi göra samma sak i Sverige, skulle vi sannolikt bli av med miljoner som sitter här, med Löfven och pajasen Fridolins hjälp, och kostar bidrag.

 18. För Sveriges del, om vi gjort samma som USA, handlar det isf om en tredjedel till hälften av alla medborgarskap (lågt räknat), de senaste fem åren.

 19. De senaste 15 åren så är säkert 50%, eller mer, av alla utdelade svenska medborgarskap bedrägligt förvärvade ?
  En inte allt för järv gissning ?

 20. Kom till Sverige istället.

  Här delar vi ut medborgarskap och pass som om det vore rabattkuponger till snabbköpet…

 21. Likväl som sjukdomen kommer före botemedlet kan man väl säga att vår rådande EMO-politik är en del av diagnosen. Att de vill skylla ifrån sig på EU är inte rätt, då exempelvis Ungern gjort som de velat. Emotionell politik är inte okej, vi är inget gemensamt hippiekollektiv. Man kan ju undra om dessa yrhönor går på något starkare än alvedon. Ut med dagisbarnen och in med reglerteknik i riksdagen. Vi har all rätt att bevaka våra egna gränser.

 22. Sossarnas och moderaternas ”integrationsarbete” pågår för fullt, bl.a. i Borlänge, där en Rektor konstaterar att Koranskola kan påverka studierna i den svenska skolan negativt.

  Skolpersonal oroar sig för att koranstudierna går ut över den ordinarie skolan – och att eleverna påverkas negativt av det som lärs ut.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/rektor-orolig-att-religion-gar-ut-over-skola

  Koranskolan är rena hjärntvätten enligt personer som genomlidit denna undervisning och det som lärs ut i den ordinarie skolan fördöms. Inkomsterna från koranskolan tas sannolikt inte upp för beskattning.

  Sossarnas- och moderaternas fjäskande för muslimska brödraskapet är ett jätteproblem för svenskarna.

  • En ”öppna hjärtan” insändare i Nya Wermlands Tidningen; FÖRSTA MUSLIMSKA KOMMUNALRÅDET. MÅNGFALD.
   Det ska bli väldigt trevligt att se vem som får det första muslimska kommunalrådet i Värmland. I London är borgmästaren muslim.
   Det är trevligt med ett mångkulturellt samhälle. Alla ska trivas.
   Sign.: Vi ska dela på allt.

   I dagens läge skulle en normalbegåvad människa tro att det finns såna dårar kvar, samt att en ”konservativ” tidning publicerar sådan stupiditet. Det är tydligen bara önsketänkande…

   • ”Vi skall dela på allt” är symtomatiskt för dem som lever på andra skattebetalare via låtsasjobb som ingen behöver.

   • 13 Städer i GB har muslimska borgmästare.Å nyligen (31/4 2018)tillsattes en muslimsk Inrikesminister.Så illa står det i GB

  • Tycker att Koranskolan är perfekt som merit för PK när dom behöver tex läkare, tandläkare och flyga, för dom kommunanställda i Vingåker är det prio 1.

   • Låt oss hoppas att en normalisering påbörjas efter valet. Många kvalificerade svenskar har planer på att flytta om det rödgröna styret fortsätter.

   • Det sorgliga är att i Sverige får partier som knappt klarar sig kvar i riksdagen ministerposter, medan SD skulle kunna dra in 40% och ändå bli maktlösa. Borde verkligen finnas spärrar för sådant uppenbart maktmissbruk av karriärspolitiker

    • Än värre hur dom samspelar, byter röster för förslag med varandra. Det är ju förrädiskt mot deras röstare. Ett lurendrejeri.

 23. Bara HELRÄTT !!!
  Härligt hur Trump villar bort fokus från media och arbetar . Lite Tweets, Korea – utvecklingen och hela den etablerade gammelmedian ägnar spaltmetrar åt alla spekulationer .
  Under tiden kan Trump – administrationen sköta inrikespolitiken i lugnan ro. Detta är absolut inte något nytt för denna man.Tack o lov att vissa är minst sagt enfaldiga inom media , så det lär nog funka ett tag till.
  Well done !

 24. Trumpen travar på med att försöka uppfylla sina vallöften. Något som ”riktiga” politiker inte brukar bry sig om. Och som många väljare knappast ens förväntar sig. Ett unikt experiment i demokrati.

  • Det är därför man inte bör bli president förrän man är 70 år fyllda. Som Reagan och Trump. Då har man lite livserfarenhet. Trump hörde om koreakriget som barn. Han såg månlandningen live. Han var med och vände New York från 1970-talets slum. Och han har byggt om sitt ärvda byggföretag till ett varumärkesföretag.

   Det tar det mesta av en livslängd att uppnå så stora meriter som gör att man kan förtjäna presidentposten. Trump har gått i pension nu. Han har slutat arbeta. Han har blivit president och ägnar sin tid ideellt åt detta förtroendeuppdrag.

   Hur ser svenska partiledares och ministrars meriter ut i jämförelse?

   • Ja här vill ju Annie Lööf bli statsminister. Hon lär ha jobbat på fik och så har hon en jur kand, men ingen erfarenhet av jobb som jurist.

    • Nä, precis. Många ledande politiker har suttit av några år i högskola. En del har avslutat en examen (men inte t.ex. Carl Bildt, Anders Borg eller Göran Persson). Men om man pluggar ekonomi eller juridik som många av partiledarna och ministrarna har gjort, så förväntas man ju praktisera det i arbetslivet. Upptäcka kontrasten mellan akademiska förenklingar och verklighetens praktiska trassel. Kurskunskaperna blir snabbt inaktuell nuförtiden.

    • Margot Wallström har varit bankkassörska och ombudsman på SSU. Vilken fantastisk bakgrund för att bli utrikesminister

   • En amerikansk Kamprad och därmed också lika hatat av Stalins svenska lakejer sossar o kommunister, idioter.

    • Kamprad borde tagit på sig en cowboyhatt och köpt reklamtid i TV bara för att säga:
     ”-Yipp-IKEA, mother fuckers!”
     Men svenskar saknar rent genetiskt förmågan att ha en offentlig personlighet. Det är därför vi blir världens shithole country nu.

   • Trump är biljonär, det blir man inte utan vidare. Löfven klarade inte ens att avsluta svetsarutbildningen, men han har fått van-styra Sverige alldeles för länge.Han kan inte som Trump ta egna beslut utan måste alltid avvakta vad EU vill. EU startades av Soros och Bilderberggruppen. Den skiten måste vi ut ur efter valet.

    • Jo, efter ett långt liv som framgångsrik hotellbyggare (och varumärkesbyggare) i New York så skaffar man sig lite skinn på näsan och erfarenhet av hur att hantera folk för att nå resultat. Den bäst meriterade riksdagsmannen är sämre meriterad än den sämst meriterade ledamoten av US Congress. Svenska ministrar och partiledare är alla inkompetenta och oerfarna. Bland riksdagsledamöterna finns det en och annan som har haft en yrkeskarriär, men de håller tyst och lyder bara, som om de inte existerade. Så korrumperade och apatiska är de. Helt värdelösa människor, de sämsta människorna i hela landet.

     Nyckeln till meriterade politiker är att, som i USA, varenda politiker är vald av en lokal majoritet, eller som i presidentens fall, en nationell majoritet. Inte listade av någon partistyrelses hemliga möten. Sånt är inget annat än föreningskorruption där alla röstar fram de allra sämsta de kan hitta för att de utgör minst hot som rivaler mot demsjälva. Stefan Löfvéns efterträdare kommer därför att vara en ännu större idiot och viljelös odugling. Den som är mest harmlös och billigast att muta får jobbet. det är inte så folk röstar i en majoritetsvalkrets.

 25. Inte ens när Donald Trump pratade med Kim jong un om kärnvapenedrusrning så kunde svensk fake-media inte lägga ett gott ord.
  Allt var bara shit.

  • …kunde svensk fake-media inte lägga ett gott ord. Allt var bara shit.

   Vilket innebär att allting egentligen är ganska bra för vanliga människor.

 26. Något som också borde tillämpas i Sverige!
  Det finns säkert 1000-tal som har fått svenska medborgarskap på falska grunder!!!!

  • En milj000.000n! Det har länge varit standard för immigranter att ljuga om sin bakgrund. Det har varit säkrast så och en nästan obligatorisk rutin. De som inte gjort det utvisas ju för att de har fast anställning här. De var för korkade, eller för ärliga, för att anpassa sig till PK:s dysfunktionella ”regelverk” för att gynna maximalt fusk och misslyckande.

 27. Angående förvirring kring identitet och Trump så påstår PK att Trump har ”legitimerat” Kim genom att träffa honom. Jaha. Så Kim visade upp sin legitimation?? Jag tror faktiskt inte det. Och so what? ”Legitimering” är som ”signalpolitik” bara ett låtsasord som PK använder slumpmässigt när de som vanligt inte vet vad att säga.

   • Sossarna, och deras sämre kopia borgarna, har gett bort en massa av svenska folkets skattebetalares pengar till dem alla. Så att svenskar drivits i konkurs, blivit uppsagda, nekats rimlig vård och skola.

   • ja, faktiskt! Göran Persson var i Nordkorea! Men det var med den förre diktatorn. Ehum, den evige diktatorn som ännu är president, även fast hans kropp för tillfället är död.

    Och sen utvecklade Nordkorea kärnvapen och sprängde en serie av dem. Bra jobbat, sossejävel herrgårdspersson! Det förstår ju alla att det bara var ett photo opportunity för Göran Persson. Han visste ingenting och gjorde ingenting. Bara flinade innanför fotoramen och lät allt fortsätta gå åt Helvete okontrollerat.

 28. Tänk om det vore så här!

  I Sverige ökas nu insatserna för att identifiera personer som beviljats medborgarskap på falska grunder. Dessa skall fråntas medborgarskapet och utvisas.

 29. Tydligt att detta problem är allmänt förekommande. Hur ska det gå när snart alla länder utom Sverige tar tillbaka medborgarskap och utvisar alla som tagit sig in i länderna genom bedrägeri och falska identiteter? Det kommer att bli en anstormning som överträffar 2015 om Sverige återstår som enda land med öppna gränser för världens bedragare.

  • Sju partier vill ha det så. Annie Lööf var superstolt att det kom kompetenta städare till Sverige som arbetskraftinvandring för att överleva var jag tvungen att stänga tv.

 30. Om man skulle skicka ut alla som har kommit in utan pass. Då skulle vi få en normal invandring och kunde stoppa byggandet av nya hus och stoppa förstörelsen av Sverige.

  • Kanske till och med våldtäkter, skottlossning och bilbränder skulle minska, rent av upphöra.

   • Det är som min syrianska frisör sa. Sverige är ett bra land men svenskarna är dumma i huvet som inte säger stopp att nu är det bra. Det räcker med invandrare nu. Så jag tror jävligt många invandrare skulle bli nöjda dom skulle få en chans att leva efter svensk kultur. Och han var arg som ett bi. När han började prata om det.

 31. Snart så är det bara Sverige av alla världens alla länder, som är uppbunden av internationella konventioner.

  Men det är förmodligen något som 7 – klövern har hittat på, för att slippa vidta obekväma beslut.

  • Utom Dublin-konventionen om att första land är asylland. Som t.ex. NATO-medlemmen och demokratiskt hyllade Turkiet. Hur många araber har på sina vrakbåtar flutit ut genom Gibraltar sund ända till Sverige utan mellanstopp?

   Är de Odysseus och upptäckte Atlantis på vägen?

   • Erdogan vill ju inte befatta sig med båtfolket…
    Han har ju istället hotat med att skeppa över lite till Europa, om EU inte uppfyller Turkiets olika önskemål.

 32. Minst 80% av dom som kommit från menaländer kan dom skicka ut på stubben för alla har ljugit och myndigheterna har bara godtagit deras skitsnack! Hur kan det komma sig att så fort dom fått sina uppehållstillstånd så är det raka spåret till hemlandet på en fet jävla semester utan att dom blir arresterade eller torterade som dom uppgivit till våra nötter pål migrationsverket ?

  • Hur kan det komma sig att tingsrätter osv går på den anklagades uppgift om ålder trots att det finns bevis för att vederbörande ljuger?

   • Räcker å se vad som sitter i våra tingsrätter som nämndeman.En äldre dam hade blivit misshandlad av Mena-folk,skrev nåt nedlåtande på FB.Blev dömd till kraftiga böter.Två av nämndemännen va muslimer,detta va i Uppsala

  • Omkring 97% är det om man ser till UNHCRs officiella statistik för Italien 2016! 97.33% var inte flyktingar utan ekonomiska turister.

  • Det är bara då det gäller utvisningar, som deras forna hemländer, säger stopp.
   Många flyg/vecka går det från Sturup, Landvetter o. Arlanda med destination MENA….
   Det sägs också, att FK bjuder på en del av konfekten.

   • Vilken fruktansvärd katastrof Löfven med bihang står för.
    De skall lagföras och få de straffet de förtjänat.

 33. Nu vill sossarna, eftersom de är rädda att de ryker, lagfästa att framtida politiker inte ska få påverka SVT/SR. Vem ska då utse styrelse?

 34. I Sverige kan den som inte kan styrka sin identitet få medborgarskap så:

  Sverige är det nya främlingslegionen här skapar dom ny identitet och får jävla bra betalt utan gå i krig e behöva jobba!

 35. Den som bedrägligt/på felaktiga grunder skaffat sig Svenskt medborgarskap bör kunna få medborgarskapet indraget och utvisas.

  Bör ju givetvis avsättas resurser i Sverige för att komma tillrätta med denna form av id-bedrägeri.

 36. Uttalande av Stefan Löfven (S):
  – Det ska vara ordning och reda i det vi gör.

  4 års verklighet med Stefan Löfven och hans rödgröna regering:
  – Oordning och oreda.

 37. Det är bara en tidsfråga innan USA och andra länder vid inresa ifrågasätter även svenska medborgarskap och pass. Sånt som delas ut lättvindigt kommer att behandlas därefter.

 38. Skulle behövas här oxå.Å dubbla medborgarskap skulle inte få existera.Vill man ha svenskt så ska dom avsäga sig det andra.

 39. Sverige en rättsvidrig banan republik. Där avskum från tredje världen blir belönade med PUT och medborgarskap som tack för att de kom hit och ljugit om ålder och allt annat. Hade vi haft politiker med hederskänsla och förnuft hade de givetvis följt USA/Trumps exempel och kastat ut parasiterna.

  • Man hade aldrig säppt in dem om vi haft politiker och andra med sunt förnuft.
   Migrationsverket är de med störst skuld men de har väl fått klara direktiv från regeringen,
   Det borde vara kriminellt att göra så.

 40. Obegripligt att både ge uppehållstillstånd och medborgarskap till dem som inte ens kan styrka sin identitet. De som har ljugit ska tas ifrån medborgarskapet och utvisas på livstid.

  Kan det finnas någon enda person som undrar varför Sverige är som en magnet för kriminella och dysfunktionella från andra länder?

  Jo, visst ja – majoriteten av våra folkvalda. Rösta bort dem den 9/9!

 41. En av de viktigaste uppgifter en Sverige vänlig regering har är att granska alla dessa som kommit utan riktiga id uppgifter och på falska grunder. De som uppgivit felaktiga uppgifter och således bluffat sig till ett medborgarskap ska fråntas detta och utvisas. Detta tillsammans med stängda gränser ger oss en chans att bli ett helt land och folk igen

 42. För att köpa tid bör i ett första skede tiden som krävs för att få medborgarskap förlängas till minst 8 år. Krav skall ställas på egen försörjning för att få medborgarskap i likhet med Danmark där max 6 månaders arbetslöshet accepteras under tiden fram till medborgarskap. Under den tiden måste alla gamla lättvindigt utdelade medborgarskap gås igenom och ogiltigförklaras om de getts på falska uppgifter.

 43. ”Fler bedrägligt förvärvade medborgarskap ska återkallas i USA”

  Det ska Sverige också göra!

  SD 2018!

 44. Vi har enorma resurser att sätta in i den operationen .
  Ca. 400 miljarder per år kostar tydligen dessa kriminella så det kan vi gladeligen investera i VÅR och våra BARNS FRAMTID .
  Var är problemet, ???

 45. Trump har väl misslyckats med de flesta punkterna han gick till val på så jag utgår från att detta är bara spel för galleriet.
  Påminner om vårt egen minister som sa att 80,000 skulle utvisas – det blev inget med detta.

  Ifall Demokraterna haft en enda vettig person att rösta för hade Trump blivit utsparkad 2020. Build the fucking WALL ! Det var INTE någonting han kunde backa ner på, den punkten var hela hans program – kontrollera invandringen och börja backa den.

 46. Hög tid att Sverige tar tag i detta problem också!!!!! Vi har allt För många illegala som livnär sig på kriminalitet och annat skit!!! Otroligt trött på skit som garvad dom vill och tror dom kan ”köra” med oss Svenskar!!!!! 🇸🇪🇸🇪🇸🇪 SD

 47. Oj . Hade vi haft det systemet hade större delen av alla som sökt asyl blivit hemskickade för här slängs pass ljuga om åldrar osv

 48. Vilken familj har bäst ekonomi ? Den som lämnar dörren olåst och välkomnar alla. Den som låser huset när dom inte är hemma och väljer sina vänner ?

 49. Den svenska modellen är något annorlunda. Har du bluffat dig in i landet så får du stanna för vi bryr oss inte om att kolla, och om vi kommer på dig med att ha bluffat får du en andra chans.

  • och en tredje, fjärde etc, och till sist får du en chans att stanna om du säger att du har för avsikt att plugga på gymnasiet. Sen är det fritt fram att importera hela släkten och leva på bidrag resten av livet.

 50. Lagligen är det helt möjligt för Sverige att inleda ett liknande program. Detta har andra EU-länder redan gjort- länder som påstås ha samma ”internationella konventioner” som Sverige. I själva verket är många ”internationella konventioner” (t.ex. FN’s) mycket minimala i sitt ”skydd” av illegala och även asylsökande än vad Sverige och EU har tillämpat på sistone. Med andra ord, så pratar dessa övriga partier fullständigt strunt också vad gäller detta ämne …
  ====
  Veckans bästa horror roman:
  https://trailershelf.com/harper-collection-horrors/

 51. ”Fler bedrägligt förvärvade medborgarskap ska återkallas i Sverige”!
  En sådan rubrik är ett önsketänkande!

 52. Skönt att någon insett att lögner inte skall löna sig.

  Applicerat på Sverige och dess naiva politiker, handläggare och migrationsdomstolar skulle säkert minst hälften av de som fått medborgarskap bli fråntagna det.

  Det har ju sedan decennier blivit praxis att asylsökande till Sverige kastar bort sina ID handlingar och uppger vilka fiktiva persondata som helst utan att det efterforskas närmre senare.

  Ett enkelt och billigt sätt att reducera antalet asylfuskare som beger sig till Sverige är att fastställa att oberoende av hur länge man varit landet så påkommes man med att ha ljugit i asylprövningsprocessen strykes allt och vederbörande utvisas på livstid.

  Asylfuskarströmmen till Sverige kommer omedelbart att styra någon annanstans när detta tillkännages.

  Ygeman bedömde att ca 80000 av de 160000 som flödade in i Sverige 2015 med säkerhet skulle komma att få nej i asylprocessen och därmed utvisas.

  Dessvärre är nog de flesta av dessa kvar i Sverige antingen som ”ömmande fall” eller så har de gått under jorden, lever illegalt och hålles om ryggen av vissa politiska partier som tycker att det är en mänsklig rättighet för alla människor på jorden att slå sig ner i Sverige och åtnjuta dess socialförsäkringssystem utan att bidraga med något själv om man inte vill.

  Internationella konventioner säger att t.ex en i Sverige av svenska föräldrar född individ kan inte fråntas sitt svenska medborgarskap, det primära medborgarskapet.

  Det finns inget som säger att en till Sverige invandrad lögnare skall åtnjuta samma förmån.

 53. När skall Sverige göra som USA och återkalla medborgarskap,
  som erhållits på falska grunder???
  Det är brådis nu kära politiker, ni som skall företräda SVENSKA folket !!!! Vårt land är under angrepp av sällan skådat slag

  • USA borde statuera ett bra exempel och utvisa George Soros. Han ligger bakom mycket av dessa problem. Skicka Soros till Ungern där jag är säker att Viktor Orban har en fin liten cell åt honom.

 54. Hörde igår på SR Nyheterna att nu har det vänt! Åtta av tio nya jobb tillsattes av invandrare. Nån höjdare på Arbetsförmedlingen intervjuades. Jaha? Är det bra alltså att svenskar byts ut mot invandrare? Vad lever de i för värd? I min värd är det negativt. Svenskarna byts alltså ut. Tino Sanandaji skriver dock att AF årligen kommer med den här rapporten. Det tar med alla med en timmes sysselsättning och alla extrajobb, bidragsjobb etc. Det säger mer om vilka AF satsar på. Och inte riktiga jobb. I min värld vore det katastrof att 8 av 10 eller 4 av 5 egentligen ersätts av utlänningar för det innebär att svenskar håller på att försvinna från arbetsmarknaden och Sverige. För AF är det positivt tydligen.

  • Ok billigare och får beröm om de gör ”arbetsplatserna mera mågfaldiga och med bättre värdegrund och genusperspektiv”
   Vem tror på att kompetensen ökar och rätt person blir anställd ???

 55. Och hur är det i Sverige då ?
  Jo här har tex ingen av de 9000 barnen en fastlagd identitet.
  För Sossarna är inte identitet viktigt i deras massimport av röstboskap från världens sämsta länder.
  Så Socialdemokraterna säljer ut Sverige för att försöka sitta kvar vid makten
  Humant sade svetsaren.

 56. I Sverige kan vi fokusera på de fuskare som är kriminella eller som inte vill ta ett jobb och vi har många år av arbete framför oss.

 57. Man talade om hur nazisterna delade upp folk, för vilka som skulle jobba eller dö.
  Migrationsverken gör detsamma, men struntar i att det går åt helvete för svenska folket!?
  Det här får mig att tänka på nazisternas illdåd mot judarna!

 58. Bra, i USA, och för övrigt i andra länder också så går man inte på bluffen med borttappade identitetshandlingar. För övrigt, Googla ”Most cucked country in the world”, så ser ni hur resten av världen ser på Sverige.

LÄMNA ETT SVAR