Under helgen fortsattes det att skjuta runtom i landet, med det senaste fallet tidigt på måndagsmorgonen. I ett annat fall sköts det mot en lägenhet där en barnfamilj befann sig.

Strax innan kl 23 på lördagskvällen fick polisen in larm om höga smällar i Tyresö i Stockholm. När polis kom till platsen konstateras att det har skjutits mot en port till ett flerfamiljshus.

Ingen person har hittats skadad. En förundersökning om grovt vapenbrott är inledd.

Barnfamilj

Vid 5-tiden på söndagsmorgonen larmas polisen om att någon har skjutit genom ett fönster till en lägenhet i centrala Uddevalla. Då polis anländer till platsen upptäcker man ett hål i fönstret och ett hål i taket.

– En vuxen och två barn befann sig i lägenheten men ingen kom till skada, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson, till statstelevisionen.

Patrullen kunde säkra en del fynd på platsen och en anmälan om grovt vapenbrott samt försök till mord är upprättad.

Falskt matbud

Vid 21-tiden på söndagskvällen hördes höga smällar i ett bostadshus i Flemingsberg i Stockholm. Enligt uppgifter blev en man i 60-årsåldern skjuten genom lägenhetsdörren av någon som låtsades vara ett matbud, och enligt polisen bedöms mannens skador som allvarliga men inte livshotande.

Mannen ska vara anhörig till en medlem i ett kriminellt gäng. En förundersökning gällande mordförsök är inledd.

Ingen person är gripen men två personer har hämtats in till förhör.

Ihjälskjuten

På måndagsmorgonen var det dags igen, denna gång i Bredäng i Stockholm. Vid kl 5.30 larmades polis om smällar i ett bostadsområde och det skulle visa sig vara en man i 45-årsåldern som blivit skjuten.

Han fördes till sjukhus i ambulans med skador som bedömdes vara livshotande och avled senare av sina skador.

– Vi kan bekräfta att han har avlidit och att anhöriga är underrättade, säger Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen, till statstelevisionen.

Brottsrubriceringen är misstänkt mord.