Ett flertal fotgängare och cyklister skadades när en bil i centrala London på tisdagen styrde upp på en trottoar och cykelbana och därefter körde rakt in i en säkerhetsbarriär utanför den brittiska parlamentsbyggnaden. Bilens förare greps och händelsen utreds av polisens antiterrorgrupp som ett misstänkt terrorbrott.

Enligt uppgifter i brittisk media ska bilisten först ha mejat ned ett antal fotgängare och cyklister innan han styrde fordonet mot parlamentsbyggnaden. Uppgifter saknas om hur hur många som skadats och hur allvarliga skador de tillfogats. Ingen uppges dock ha avlidit eller ha åsamkats livshotande skador.

Uppgifterna om den gripne bilföraren (se bild nedan) är knapphändiga. Det uppges vara en man i dryga 20-årsåldern vars identitet inte fastställts. Brottsmisstanken anges som terrorbrott. Fordonet beskrivs som en silverfärgad Ford Fiesta. Den gripne mannen har inte velat samarbeta med polisen uppger Scotland Yard.

Flera dussintals poliser och räddningstjänst ryckte ut till platsen som spärrades av. Även t-banetrafiken stoppades. Parlamentsbyggnaden stängdes och ingen tilläts gå i eller ut.

Säkerhetsbarriärerna runt parlamentet placerades ut efter förra årets dödliga muslimska terrorattacker i området i mars och juni, som även de utfördes genom att meja ner människor med fordon som vapen. Det är oklart om dagens misstänkta bilattack tros ha samma jihadistiska motiv.