Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen sköts två personer på olika håll i landet, bland annat en kvinna i 30-årsåldern.

Vid 17.22 fick polisen in larm om att en person blivit skjuten i centrala Falun. Det skulle visa sig vara en kvinna i 30-årsåldern som var offret. Motivet till skottlossningen är oklar.

– En person är lindrigt skadad. Vi jobbar för fullt och hoppas att frihetsberöva någon eller några under kvällen, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen, till Aftonbladet.

Polisen satte in flera patruller, hund och helikopter. En bil togs i beslag och händelsen utreds som mordförsök. En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mordförsök.

Gävle

Strax efter 2-tiden under natten mot torsdag fick polisen flera samtal om skottlossning på Söder i Gävle. På plats hittades en person med skottskador som sedan avled. I övrigt är polisen förtegen med detaljer.

– Vi kan inte gå ut med några detaljer just nu, med tanke på pågående förundersökning. Det är kritiskt läge så här inledningsvis. Det enda vi kan säga är att personen är känd av polisen sedan tidigare, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson hos polisen i Region Mitt, till Expressen.