skjutningar-rosengard
Inrikes

Flera skjutningar i Malmö – skottskadad man förd till sjukhus

Publicerad 8/10/2019
Annons

En man fördes på lördagen till sjukhus med ambulans efter att ha blivit nedskjuten i det invandrardominerade ’utanförskapsområdet, Rosengård i Malmö. Natten mot lördagen sköt någon också rakt in genom fönstren till en lägenhet i samma område där flera vuxna och barn vistades.

Det var vid 12-tiden på lördagen som polis och ambulans larmades till en parkeringsplats intill Rosengård Centrum. En man med skottskador påträffades och fraktades till sjukhus med ambulans.

Polisen spärrade av platsen för teknisk undersökning och har gripit två personer misstänkta för inblandning i skjutningen som rubriceras som försök till mord. En av de gripna uppges vara den skottskadade mannen.

Polisen är förtegen med uppgifter om händelsen. De gripnas åldrar och härkomst uppges inte och det framgår inte heller huruvida det rör sig om personer som är kända av polisen sedan tidigare eller om skjutningen antas vara gängrelaterad.

Sköt in i lägenhet med barn
Vid 03-tiden natten mot lördagen sköt någon rakt in i en lägenhet på Ramels väg i Rosengård. I bostaden befann sig fem personer, varav tre var barn. Samtliga hade änglavakt och undgick att träffas av skotten.

Polisen var snabbt på plats men lyckades inte gripa någon. Polisen är förtegen och vill inte berätta huruvida man har någon misstänkt för brottet. Det framgår heller inte om det finns någon hotbild mot lägenhetsinnehavarna och om någon av dessa är kända av polisen sedan tidigare.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Mats Dagerlind
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons