Flera skjutningar under kvällen och natten – en kvinna död, en man skadad

Under onsdagskvällen och natten mot torsdagen infräffade flera skottdraman. I Ljusdals kommun sköts en kvinna i 40-årsåldern ihjäl och i Hässleby i nordvästra Stockholm skottskadades en man.

Vid 19:30-tiden på onsdagskvällen fick polisen i Ljusdal larm om en skjutning på en mindre gård belägen mellan Edsbyn och Färila. När polisen anlände till platsen anträffades en död kvinna.

En jakt på den misstänkte gärningspersonen, en man i 40-årsåldern med en nära relation till kvinnan, inleddes med bland annat polishelikopter. Mannen kunde senare på kvällen gripas några mil från brottsplatsen och anhölls under natten av åklagare.

***

Vid 23-tiden på onsagskvällen inträffade en skjutning i gängkriminellt hårt belastade Hässelby i nordvästra Stockholm. En skottskadad man kontaktade själv polisen och fördes därefter till sjukhus.

Skadorna uppges inte vara livshotande. Det framgår inte om den skjutne mannen, vars ålder, härkomst och eventuellt brottliga CV, inte uppges, har velat samarbeta med polisen. Ingen gärningperson har i skrivande stund gripits för dådet som utreds som mordförsök.

Författare av texten

Mats Dagerlind

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.