ron desantis

Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0

Utrikes

Floridas guvernör: Kinas plan att skada världen med nedstängningar

Publicerad 4/22/2021
Annons

I en intervju säger Ron DeSantis att Kinas kommunistiska parti bör hållas ansvarigt för pandemin. Att man främjade nedstängningar tror han var ämnat till att skada andra länders ekonomier.

På ett minimum var viruset något som spreds från labbet i Wuhan. De visste, mörkade det och sa inget under en lång tid. Det säger Ron DeSantis i en intervju med The Epoch Times.

LÄS ÄVEN: UPPGIFTER: Viruset kom från kinesiskt labb

Kommunistpartiet kände till utbrottet i Wuhan åtminstone sex veckor innan man varnade världen för smittan. Under tiden grep regimen visselblåsare och censurerade informationsutbyte på nätet. Wuhan isolerades från resten av landet medan man fortsatte att tillåta internationella flyg till och från staden.

DeSantis anklagar kommunistpartiet för att sedan ha främjat nedstängningar av andra länder som en väsentlig åtgärd, vilket ledde till att nationer som Italien förstörde sina ekonomier. Han anklagar också vissa av USA:s toppar på området för att blint ha antagit kommunistregimens nedstängningsmodell.

Vidare tror han att kommunistpartiets främjande av nedstängningar grundades i regimens vilja att få andra länder att skada sina ekonomier.

LÄS ÄVEN: Kinesisk ekonomiprofessor: Biden är i Kinas grepp

– Väst åsamkade sig själv stor skada genom att anta några av dessa åtgärder, som har visat sig inte hjälpa med spridningen men varit ekonomiskt väldigt destruktiva.

Utvecklingen menar han har gynnat Kina där ekonomin tog rejäl fart i början av året.

LÄS ÄVEN: Dramatiskt uppsving för kinesisk export – över 150 procent

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1040Forskare: Smarta människor vaccinerade sig tidigare än andra
Annons