I en intervju med Stefan Löfven (S) på CNN togs bland annat det importerade hatet mot judar i Malmö upp, något statsministern hävdar att man bekämpar. En annan punkt var Sveriges hantering av pandemin.

Det är inför den kommande internationella konferensen i Malmö om Förintelsen, dit stats- och regeringschefer från ett femtiotal länder är inbjudna, som Löfven frågades om situationen i staden varifrån många judar flytt under de senaste åren.

LÄS ÄVEN: Malmö allt mindre svenskt – mer än halva befolkningen invandrare

Enligt Löfven har Malmö ett problem med antisemitism men det socialdemokratiska styret påstås bekämpa detta så gott man kan. Statsministern påstår också att man inte hymlar med att hatet kommer från muslimska invandrare vilka man måste utbilda bättre, en metod som han påstår fungerar väl.

Pandemin

Ett annat område som avhandlades var Sveriges hantering av pandemin där man till skillnad från många andra jämförbara länder inte införde någon generell nedstängning av samhället.

– Jag skulle inte säga att (vi var) avslappnade. Det är inte ett rättvist ordval. Det är sant att jämfört med Norge, Finland och Danmark så hade vi högre tal, men när vi såg pandemin utvecklas förra våren sade vi att det är ett maraton. Det kommer inte ta slut sommaren 2020, utan pågå länge, vilket det gjort.