barn dagis

Pixabay

Inrikes

Förskolebarn skickades på queerfilmfestival

Publicerad 10/28/2022
Annons

I början av oktober hölls den årliga filmfestivalen Cinema Queer. I samband med detta visade vissa bibliotek i Stockholm queerfilm riktad till mindre barn.

I tidningen Mitt i rapporterar man om Skärholmens bibliotek som deltog i filmfestivalen. ”Störst intryck på barnen gör en film om lamm, en om två pojkar som blir kära i varandra och en om en zebra som hittar sitt eget sätt att vara”, skriver tidningen och intervjuar ett par barn i 4–5-årsåldern.

LÄS ÄVEN: Skattepengar till transbejakande ’queeropera’ för barn

En av barnskötarna berättar att man på alla förskolor där hon jobbat aktivt har arbetat med ”normer och att barnen ska få vara den de vill”.

Barn mellan två och sex

Ett annat bibliotek som deltog är Gubbängens bibliotek där man visat sju ”normkritiska kortfilmer” som ”passar barn mellan två och sex år”.

LÄS ÄVEN: Sverigedemokrat vill förbjuda sagostunder med dragqueens för barn

Tidigare har Världen idag, som uppmärksammar filmfestivalen, rapporterat om att barn allt oftare görs till måltavlor för olika hbtq-budskap. I en stor genomgång av kommuners och förskolors vägledande dokument kunde man redogöra för hur biologisk fakta tonas ned medan så kallad normkrititisk litteratur rekommenderas och att ord som ”flickor” och ”pojkar” undviks.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1249”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons