En bedragare i Göteborg har dömts till fängelse efter att ha lurat till sig bilar och annat gods till ett värde av cirka 1,1 miljoner kronor. Anledningen var att han ville framstå som rik inför sin flickvän.

Mannen, som uppges vara 30 år gammal, har förutom sin flickvän även lurat privatpersoner och bilfirmor. Tillvägagångssättet har varit att mannen köpt diverse saker och sedan fått säljarna att tro att varorna har betalats. I själva verket har mannen varje gång avbrutit betalningen innan den verkställts, en plan dömd att upptäckas förr eller senare.

LÄS ÄVEN: Ligor lurar svenska åldringar på tiotals miljoner varje månad

Lurade flera med samma upplägg

– När han skulle göra överföringen så visade han mig den på sin telefon. Han skrev in mitt kontonummer som mottagare och summan som vi hade kommit överens om, säger en av de målsägande i förhör, skriver Aftonbladet.

Istället för att låta den gå igenom så avbröt 30-åringen betalningen innan transaktionen verkställts. Målsägande upptäckte inte bluffen förrän mannen redan lämnat platsen. Etablerade bilfirmor från Göteborg, Kungälv och Borås tillhör de som blivit lurade. Övriga offer är privatpersoner. Sammanlagt lyckades mannen lura till sig tre bilar, tre kameror, två datorer och vad som beskrivs som fyra ”bitcoinmaskiner”, till ett sammanlagt uppskattat värde av 1,1 miljoner kronor.

LÄS ÄVEN: Misstänkt balkongmord på kvinna i Göteborg

Ges straffrabatt ”eftersom brottsligheten är förhållandevis gammal”

– Jag gjorde detta för att imponera på min fästmö. Jag älskar henne så mycket. Jag har sagt till henne att jag har konton på flera banker och att jag är rik, säger 30-åringen i förhör.

Om kvinnan fortfarande är hans flickvän framgår inte men klart är att mannen nu döms till ett års fängelse för två fall av grovt bedrägeri och sju fall av bedrägeri. Den misstänkte ges en rabatt på påföljden, ”eftersom brottsligheten är förhållandevis gammal”, uppger GP. Det beror i sin tur på att bedragaren lyckats hålla sig undan rättvisan en längre tid.