Igelkott (2)

Genrebilder. Foto: Cevdetcabbar/Pexels

Utrikes

Försökte skydda igelkott som plågades – fick tänderna utslagna

Publicerad 7/4/2020
Annons

Två yngre män som konfronterade ett gäng som plågade en igelkott föll själva offer för våldet. Gänget skiftade fokus från djuret till männen som blev slagna med knytnävar och glasflaska vilket resulterade i utslagna tänder.

Samhällsnytt har vid flera tillfällen uppmärksammat en ökning av djurplågerivåld mot igelkottar i Sverige. Det har bland annat handlat om att man spelar fotboll med de fridlysta djuren men även att de har stenats och spetsats genom munnen. Det nya fenomenet med våld mot igelkottar är något som även drabbat Danmark där förbipasserande försökt att skydda djuren.

LÄS ÄVEN: Nytt fall av djurplågeri: igelkott spetsad genom munnen

Det var lördagen den 27 juni klockan 23.45 som två yngre män attackerades av en okänd yngling i Christiansgave Park belägen i Hjørring. Enligt polisen på Nordjylland skedde överfallet kort efter att de två männen hade försökt stoppa ett gäng bestående av fyra personer som plågade en igelkott i parkområdet.

Misshandlades med glasflaska – förlorade tänder

De två kamraterna hade uppmanat gänget att sluta med djurplågeriet men tillsägelsen kunde inte accepteras och en diskussion utbröt. Michael Karstenskov som är verksam polis i området uppger i pressmeddelandet att en yngling i gänget gick till attack med tillhyggen mot kamraterna som hade tilltalat gänget vilket resulterade i tre utslagna tänder.

– Dispyten resulterade i att en yngre man från gänget slog de två kamraterna i ansiktet med både knytnäve och en flaska, säger Karstenskov.

Tydliga signalement

I motsats till svensk polis publicerar dansk polis ett pressmeddelande med tydliga signalement rörande de eftersökta i gänget.

Den formodede gerningsmand beskrives som:
A. mand, anden etnisk herkomst end dansk, 16-17 år, 175-180 cm høj, mørkt hår, kraftig af bygning, iført blå jakke, bar sort kasket

De øvrige i gruppen signaliseres som:
B. Mand, dansk af udseende, høj, lyst hår, iført sort jakke, bar sort kasket
C. Mand, ingen yderligere beskrivelse
D. Kvinde, udenlandsk af udseende muligvis asiatisk udseende, alderssvarende til de øvrige efterlyste, kraftig af bygning, meget lille, sort hår, iført sort trøje

LÄS ÄVEN: Patlis ville ha roligt – dödade brutalt igelkottar

authorimage

Simon Kristoffersson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
1107”Ryssland redo för krig med Nato”
Annons