Försvarsmakten har återigen upplåtit både flygflottilj och stridsflyg som upplevelsecenter åt kändisar. Nyligen fick Henrik Schyffert roa sig i en JAS 39 Gripen och nu var det Instagramkändisen Margaux Dietz tur att göra ”studiebesök” som det heter på pappret. Ett flygkalas som skattebetalarna tar notan för.

Det var på måndagskvällen som den så kallade influencern Margaux Dietz känd från bland annat tv-program hos TV3 och TV4 visade sina över 395 000 följare på Instagram att hon besökt Skaraborgs flygflottilj, F7 i Såtenäs mellan Lidköping och Trollhättan.

”Har vloggat blir en riktigt fet film”

Dietz skriver som en kommentar till bilderna hon lagt ut ”att flyga med i JAS 39 Gripen är det coolaste jag gjort! Har såklart vloggat alltihop så det kommer en riktigt fet film”.

Vidare tackar Instagramkändisen stridspiloten Markus Jansson för en fartfylld tur. Men skattebetalarnas som har bekostat den unika flygupplevelsen får däremot inget tack.

https://www.instagram.com/p/CBv3D3SHut9/

Dietz besökte F7 tillsammans med en fotograf som också fick roa sig på området i vad man uppger var ett studiebesök. Nedan ett axplock av deras bildmaterial från besöket.

Bjöd Schyffert på ”sommarfest” med JAS

År 2018 uppmärksammades det att Försvarsmakten låtit den skandalomsusade komikern och vänsterdebattören Henrik Schyffert flyga stridsplan. I en kommentar på Instagram tackade Schyffert alla på Skaraborgs flygflottilj F7 för ”årets sommarfest”.

Besöket anmäldes till Justitieombudsmannen (JO). I anmälan gick det bland annat att läsa, ”man baxnar. Vilka övriga privatpersoner erbjuds denna upplevelse? F7 ska inte vara skattefinansierat upplevelsecenter åt privatpersoner”.

Men den anmälan skulle inte resultera i någonting eftersom Försvarsmakten hänvisade till att det hela var marknadsföring. JO slog fast att Försvarsmaktens beslutsfattare följt gällande regelverk.

Söker Försvarsmakten 

Samhällsnytt har på tisdagen sökt Försvarsmakten utan framgång för en kommentar rörande Dietz så kallade studiebesök vid Skaraborgs flygflottilj F 7.

LÄS ÄVEN: Försvarsmakten i ny kampanj för att värva invandrare och feminister

authorimage