På Försvarsmaktens webbplats har man under sektionen ”Vanliga frågor” svarat på ifall man måste lämna sin klan då man gör lumpen.

Det är för 18-åringar som ”fått hem ett brev” man listat de påstått vanligast förekommande frågorna. Bland frågor som vad som händer ifall man vägrar utföra en militär grundutbildning, hur man tvättar sig ute i fält och hur vältränad man behöver vara dyker klanfrågan upp.

LÄS ÄVEN: Försvarsmakten i ny kampanj för att värva invandrare och feminister

Måste jag lämna min klan?

Nej, det behöver du inte göra, men du kan få begränsat med tid att engagera dig i den. Men du kommer också bli en del av Försvarsmaktens. Under din tid hos oss kommer du utmanas och utvecklas, både fysiskt och psykiskt, lära dig leda och prestera under press och bygga vidare på såväl kondition som CV. Och vi vågar lova att ett jobb hos oss också innebär nya vänner och minnen för livet.

Av de andra frågorna på sidan framgår att informationen på Försvarsmaktens hemsida kan handla om klaner inom gamingvärlden. Det finns dock ingen officiell kommentar eller förklaring från Försvarsmakten som kan bekräfta detta.

Samnytt har sökt Försvarsmakten för kommentar.

UPPDATERING: Försvarsmaktens presschef Philip Simon har svarat i en skriftlig kommentar den 29 juni att frågan ”har uppdaterats för att inga missförstånd ska uppstå”. Frågan har nämligen omformulerats till ”Måste jag lämna min spelklan?”