katrin stjernfeldt jammeh

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S). Foto: News Oresund.

Inrikes

Fortsatt S-styre i Malmö efter att C och L lagt ned rösterna

Publicerad 10/15/2018
Annons

Efter en omröstning på måndagen stod det klart att Malmö får fyra år till med ett socialdemokratiskt styre, vilket möjliggjordes av att Centerpartiet och Liberalerna hellre lade ned sina röster än att ”göra sig beroende” av Sverigedemokraterna.

– Jag tackar för förtroendet att leda Malmö. Vi har ett valtekniskt samarbete med Vänstern och Miljöpartiet men vill samarbeta med alla, sa Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) efter att det stod klart att hon kommer leda Malmö en andra mandatperiod.

– Vi behöver samarbeta brett med det parlamentariska läge vi har i Malmö. Vi vill se breda lösningar över blockgränserna.

Röstsiffrorna blev 29 för Stjernfeldt Jammeh och 24 för Torbjörn Tegnhammar (M). Sju ledamöter avstod från att rösta – med största sannolikhet från C och L då de tidigare aviserat att de skulle göra så.

Under valrörelsen påstod man från C och L att man gick till val för att alliansstyre, något Magnus Olsson (SD) hade synpunkter om.

– Vi i Sverigedemokraterna har tydligt deklarerat att vi var beredda att stödja ett alliansstyre och en alliansbudget, sa Olsson

Samtidigt påstår L:s gruppledare Roko Kursar att de varit tydliga med att inte sätta sig i ett beroende av SD och att det är något partiets väljare är stolta över.

Även hos C anser man att partiet gjort rätt.

– Vi har hållit våra principer, säger Niels Paarup-Petersen (C).

På Liberalerna Malmös Facebooksida uttryckte många frustration över partiets val och anser att de blivit lurade.

Andreas Nilsson
Annons
Senaste nytt
Populärt just nu
770Polismästarens uppmaning till svenskarna: Bilda medborgargarden
Annons