Foto: Florent Audebert.

Frankrikes utbildningsminister föreslår att arabiska lärs ut i skolorna

Delningar

I en tv-intervju tidigare i veckan föreslog Jean-Michel Blanquer att Frankrike behöver en ”kvalitativ approach” för att implementera det ”prestigefyllda arabiska språket, ett av de viktigaste i civilisationen” i franska skolor.

Blanquer menade också att ”arabiska är ett underbart litterärt språk som borde läras av alla, inte bara de med muslimsk bakgrund”.

Kritiken kom snabbt – staden Beziers borgmästare Robert Menard kallade förslaget för ett ”projekt med oöverskådliga konsekvenser”.

Menard har tidigare kritiserat vad han menar är ”den stora ersättningen” i Frankrike för vilket han dömdes för ”anstiftan av hat” till 2 000 euro i böter.

Att lära ut arabiska i landets skolor skulle enligt Menard legitimera en annan nations födelse inom Frankrike.

Andra har påpekat att förslaget går på tvärs med ambitionerna om integration.

Delningar

Kommentarer förhandsgranskas inte av Samhällsnytt och är inte redaktionellt material. Du är själv juridiskt ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet.

Klicka här för att läsa våra kommentarsregler.

229 KOMMENTARER

 1. Inom några år kommer arabiska bli officiellt andra språk i Sverige och obligatoriskt ämne i alla svenska skolor…bara en tidsfråga..

 2. Det är ju skandalöst förslag! Det är invandrarens skyldighet att lära sig värdlandets språk, inte kräva att värdlandet lär sig invandrarens språk. Att föreslå något sådant, det är bara ren skandal.

  Sen undrar jag, hur många nobelpris i litteratur har delats ut till arabisktalande författare? Hur många böcker är överhuvudtaget kända, som kommer från de arabiska länderna? Förutom då koranen, hadditerna och liknande böcker.

 3. Varför låta 6,5 miljoner invandrare lära sig franska när man kan kräva att 58,5 miljoner fransmän i i frankrike kan lära sig arabiska….
  Den siste dåren har inte öppnat käften kan man väl anses vara bevsat!

  • De skrivs fler böcker på Norska (religiös litteratur ej inräknad) än de skrivs böcker på arabiska.

   Skall vi lära ut Norska till fransmännen??

 4. Ojojoj, fransmän som har varit så stolta över sitt modersmål att de inte ens svarat på engelska när turister har frågat om något, men nu är det tydligen skillnad när det gäller.

 5. Alla fattar varthän detta barkar. Om det nya folket inte kan integreras så får ursprungsbefolkningen anpassa sig. Man hör inga nordamerikanare språka Shawnee längre. En lägre stående civilsation blev utbytt mot en högre. I Europas fall är det omvänt.

 6. Man är ute efter att fullständigt krossa fransmännen (och inte endast fransmännen) fysiskt själsligt och andligt. Det är marionetter som är hungriga rövslickare till agendasättarna som är mammoneliterna som för en luciferianistisk agenda som brukar kallas för NWO. Vem vet om inte Macaroni eller va han hette är en luciferianist själv genom någon frimureriklubb. Man behöver ha hamnat långt ned i de onda träskmarkerna för att komma med sådant förslag också. Det är bra om Trump åstadkommer mycket mot träsket i USA. Fixar han det så är det ett hårt smäll mot träsket i omvärlden också.

 7. Efter att nu Sverige har fallit i arabernas händer så står Frankrike på tur och därefter kommer Nederländerna och Belgien.

 8. Inom islam är arabiskan ett heligt språk eftersom Muhammed talade det. Den arabiska kulturens intellektuella höjdpunkt sjönk till 0 efter islams stenhårta kontroll över människornas psyken. Det tog c:a 300 år. Muhammed var som tur död då. Jag tror inte han hade gillat utvecklingen.
  Inget fel på araber. Religionen och hämndkulturen förstörde hela nordafrika och andra delar av världen. Från civilisationens vagga till civilisationens totala kollaps. Bara kolla i historien.
  Tolkningarna av islam blev politiska. Istället för en andlig utveckling blev det ond bråd död och splittring.
  Om arabiskan vore utan politisk och religiös koppling. Skulle det vara ok att undervisa i skolorna. Men nu har ju islam skitat ner språket. Till den grad att ingen normal människa i västerlandet skulle vilja lära sig språket. Den intellektuella arabiska eliten dog med efterträdarna av islam.

 9. Frankrike är ju utbildningsmässigt strängt segregerat.

  Ingen chans att bli minister om man inte gått vid något av de allra dyraste och mest prestigefyllda universiteten med gott resultat samt har rätt kontakter.

  I det här fallet har detta system totalt misslyckats och släppt ut en defekt produkt som blivit utbildningsminister.

  Men tongångarna löper ju i samma banor här, misslyckas man med integrationen av utlänningar i Sverige måste man ju tvinga svenska folket att integreras i den kontingenten istället.

  Det du ”Mona muslim”, det vore mumma för dina kretsar det.

  Som sagt, ”Om Muhammed inte vill komma till berget, får berget komma till Muhammed”.

  Ingen omöjlighet i det Sverige som 7-Klövern står för och som innebär det totala fördärvet för det goda svenska folkhemmet som endast SD och majoriteten av svenska folket försöker försvara med näbbar och klor.

 10. Kommer man till Frankrike så är deras TV program dubbade på arabiska.
  Saknar att TV programmen är dubbade på svenska.
  Vilken förnedring de saknar respekt vilket är den springande punkten som tas upp överallt när de kommer som ekonomiska migranter.
  Vem föder vem ?

 11. Detta förslag pekar ju faktiskt ut araber som obildbara, ungefär samma sak som då vänstergökarna i Sverige säger att vi ska visa respekt för araber men att det är rasism att kräva det samma av dem.

 12. Apropå arabiska som litterärt språk. Det ges ut fler boktitlar på spanska under ett år än alla titlar som någonsin har publicerats på arabiska. Anledningen till koranens totala dominans i arabiskt kulturarv är att arabiska inte blev ett skriftspråk förrän på 500-talet, strax före Muhammed. Så koranen blev det första stora verket skrivet på det språket, och med intoleransen mot allt lärande så förblev den dominerande.

 13. Enklast och billigast blir det väl om denne Blanquer flyttar för gott till ett arabland, det är ju inte så långt bort för honom.

 14. Såg en arabisk (ursprung( politiker som kandiderade för S tror jag det var. Kommentarerna från de arabiska ’följarna, var typ : Låtom hoppas gud vare dig nådig. Vi må alla glädjas över din framgång om gud vill. Må hoppet finnas där, att din väg är utstakad. O s v. Inget du är en skicklig debattör. Vad tycker du om.. dina meriter är väldigt fina, du värnar om..osv
  Ungefär som en säger: mitt barn blir advokat om gud vill istället för mitt barn pluggar häc-en av sig för att förhoppningsvis ha nog med kunskap för att bli advokat.
  Hela tiden drar de in Gud (Allah)o ödet. Du kan inte med egna meriter påverka. Det är väldigt svårt få ett utvecklande samhälle med det förhållningssättet till livet.

 15. Inte första gången en dåre i Frankrike kommer med detta vansinniga hemlängtansförslag.
  När fransmännen ändå hade chansen att få Marine Le Pen .
  Först moskeer, sedan arabiska och vi är klara för konvertering till islam ?
  Fransmännen själva röstade fram sittande regering och får skylla sig själva.

  Snart en verklighet i Sverige !
  Här hade vi chansen att få Jimmie…

 16. Då kan vi sitta och skrika aggressivt som idioter till varandra precis som araberna gör. Berikning kallas det för.

  • Helt Rätt detta språk behöver vi inte
   Varför skall hela tiden landets befolkning anpassas sig efter dessa Invasiva arter

 17. Hur kan det komma sig att så många väljare i framför allt Europa tolererar politiker som inte är patrioter? Ett grundkrav på en politiker borde väl ändå vara att han/hon sätter sina egna landsmän främst. Ta t.ex muslimer som nästlat sig in i den svenska politiken, för dem kommer den egna gruppens intressen i första hand. Men svenska politiker däremot, de ratar ofta sina egna för andra. Hur kan det bara accepteras?

  • Delvis därför att de (i första hand) är politiker med svenskt medborgarskap, inte psykologiskt svenska politiker. Väljarna och röstarna är tvärtom – svenskar med partiideologiska preferenser och sedan…(i andra hand) röstberättigade.

   Det är nästan som en storkonsert på ett stadium…fansen är hemmapublik men artisten oftast internationell.

 18. ”arabiska är ett underbart litterärt språk”..

  Arabiska är ett extremt fult språk. Ärligt talat, mitt rektum låter bättre när jag har diarré

 19. Häpnadsväckande, islamiseringen fortsätter påhejad av vita vänsteridioter som uppenbarligen inte begriper bättre. Et av de viktigaste i civilisationen snälle nån, muhammedanska är inte civiliserade.

 20. Vad finns det för anledning att lära sig arabiska?
  I arabvärlden finns inte precis några stora industriländer.
  Fransmännen kan alltså inte göra några stora upphandlingar där, och araberna saknar medel för att göra några större upphandlingar själva.
  Det är därför, dvs arabvärldens fattigdom, som de så ivrigt söker sig till oss.
  Staten ska inte tvinga på folk utbildning, som de inte har någon nytta av.
  Den, som tycker att arabiska är vackert, kan lära sig själv.
  Frankrikes utbildningsminister borde avskedas med omedelbar verkan.

 21. Ja efter söndagens valresultat, ska våra barn ha en chans att överleva i framtidens Sverige så är det bäst att börja snarast även i Sverige.

 22. Haha. Fransmännen kan knappt eller rättare sagt vill inte svara på engelska när man frågar dom nått som turist. Men arabiska ska dom lära sig och ta till sig.
  Sjukt stört

  • De har alltid funnits här, det är först på ”sistone” som de har fått makt (tack vare den röda median främst). Förr i tiden så slogs förrädare ihjäl relativt snabbt, och patriotism/nationalism sågs som något positivt.

   Mycket var bättre förr.

 23. Äh ta bort mig ! Trodde det var franska alla skulle lära sig för att de ej kan andra språk, nu skall vi lära oss franska och fransmännen arabiska… var är de franska bönderna?!

 24. Kan inte globalisten Jean-Michel Blanquer flytta till valfritt arabland istället så vi i Europa blir av med honom och han själv kommer bli tvungen att lära sig arabiska. En win win situation helt enkelt.

 25. Alltså vad är det här med alla arabälskare…vad faaan är det dom berikar världen med?? Är det inte tvärtom!!…det är ju mycket från mellanöstern som all ondska kommer ifrån. Om världen borde inte tolerera dessa galna islamistledarna i dessa länder. Det finns alldeles för många miljoner människor där som måste fly. Finns inte plats att ta emot för omvärlden. Jaga deras ledare istället!

 26. Vore det inte ännu underbarare om man också lär ut koranen så att man får dubbelt så mer behållning av den arabiska som man lär sig.
  I arabiska länder får inte konsten föreställa något konkret dvs något som föreställer något i verkligeheten, så det är väl hög till att slänga Mona Lisa på sopförbränningen? Alla Akbar!

 27. När moralen förfaller blir man genomrutten.
  Då står man också till förfogande till högstbjudande för att sälja ut sina egna.
  Allt börjar i hemmen och även i skolorna. Där brukade man lära sig sig viktiga saker för ens fortsatta liv. Ljug inte, ifrågasätt, skada inte andra, ingegritet, man är man, kvinna är kvinna, behandla andra som du själv vill bli behandlad, samvete, bygg ett liv från ditt anletes svett, respektera andra och lär andra respektera dig osv.
  Allt detta raseras, och vi får människor som är beredda att sälja ut vem som helst utan skrupler. Demoner i mänsklig skepnad.

 28. I går var det 335 år sedan Johan III räddade Europa utanför Wiens murar. Vad hjälpte det, när alla dessa trojaner hela tiden arbetar för att få fienden innanför murarna!

 29. Studera historien om hur anglosaxarna erövrade Britannien! De kristna och fredliga invånarna kunde inte försvara sig mot skottarnas attacker och då bad man anglosaxarna om hjälp med att försvara landet. När anglosaxarna kom tog de över landet genom våld och högre nativitet. Det intressanta är att anglosaxarna i sin tur höll på att bli utmanövrerade av vikingarna efter att de blivit kristnade. Min slutsats är att ekonomiskt överflöd och kristendom gör ett folk livsodugligt. Och västeuropéerna är där nu.

 30. Charlie Hebdo.
  De samordnade attackerna i Paris.
  Lastbilsdådet i Nice.

  Nu är det dags att lära sig terroristernas språk, därför att det är ”ett underbart litterärt språk”. Tror vederbörande utbildningsminister att om han berättar en saga i tusen och en natt för terroristerna, så kommer de att skona honom, därför att han kan arabiska?

 31. När jag valde språk i skolan, så valde mina föräldrar åt mig. Jag läste ju såklart engelska, men de valde att jag skulle läras spanska och tyska. Så jag lärde mig spanska och tyska.

  Arabiska är inte ett underbart litterärt språk, det ges ut så litet ny litteratur på original på arabiska, avsevärt mer på engelska, spanska, tyska eller franska osv.

  Arabiska är inget språk för de som vill läsa sig till lärdom.

 32. Får man betalt mer av EU om man hittar på galna mångkulturella förslag eller är det bara ett sätt att göra sig ett namn då man kommer med dessa galenskaper.

 33. Förr satsade Frankrike rejäla pengar på att sprida franska språket över jorden även i avkrokar som mellanöstern…nu viker man sig plattare än en slips för främmande kulturer.
  Vem är Macron egentligen?

 34. Ajajaj. Det var det värsta. Tvinga fransmännen att lära sig arabiska och säga att det är ett mycket betydelsefullt språk. Det hade viss betydelse på medeltiden och den vill vi inte ha tillbaka. Vilken vetenskap presenteras på arabiska?
  Idiotierna radar upp sig, men det värsta av allt är att detta kan ge våra sjuka landsförstörande politiker sjuka idéer. Jag kan riktigt se framför mig Margot Wallström få en godhetsorgasm av att tvinga på elever arabiska. Wow. Ett sätt att få araberna att känna sig i överläge i skolan också.

 35. Är det nån som fortfarande tvekar på att det är en gammal plan som nu håller på att realiseras för globalisterna – att Islamisera Europa.Dom kan lika bra säga det rätt ut.
  Vad är det att hymla om?

 36. FNs Agenda 2030 och/eller Kalergiplanen!
  Välj vilket du tycker passar bäst! Resultatet är detsamma! Vita européer ska utrotas!

 37. Arabiska låter allt annat än vackert. Men visst, det kan ju vara bra att lära sej och förstå vad fienden snackar om.
  Men inte ett obligatoriskt ämne i skolan.

 38. Jag har väntat i 2 år på att höra samma förslag i Sverige.

  Arabiska som obligatoriskt ämne i skolan.

  Det kommer .. 100% , det är bara frågan om när..

  • Tyværr håller jag med dig.

   Sverige har redan skickad ut affischar med myndighetsinfo på arabiska.

   Och tillåtet bøneutråp.

   Och S vædjade hær under senaste valet ghetto invånerna (som mestendels ær muslimer) att røsta S.

   Då ær det inte långt kvar.

   • istalku2, glöm det.
    AFS kommer inte att få några % isåfall.
    Den dagen det händer kommer majoriteten svenskar, dvs fåren, att lydigt låta sig vallas för att lära sina barn bräka på arabiska.
    Hur kan du överhuvudtaget tro något annat?
    Svenskens regering kräver dessutom detsamma av Warszava.

 39. Det fanns en period (70 talet?) då det var populärt att läsa arabiska. Som jag minns det så ansågs det användbart i synnerhet för ekonomer eftersom araberna hade olja. Den motivereingen är väl ganska passé nu.

 40. Den mannen är nog en av dom sinnessjukaste fransoserna jag hört på mycket länge! Att säga att arabiskan är den prestigefylldaste språket är att säga att grisar kan flyga! Hur sjuk kan man vara och inneha en sådan post i Frankrike?

 41. Fransmän och övriga europeer måste integrera sig i det nya Europa.
  Det var inte så länge sedan som Frankrikes president besökte de nordiska ländena och informerade danskarna att de inte finns. Nu skall fransmännen lära sig arabiska. Spanien igen skall översvämmas av migranter som skall betalas av europeiska skattebetalare.
  ”The socialist mayor earlier called migrants “heroes who follow their dreams” and migration “a phenomenon extraordinarily positive for all societies.”
  https://voiceofeurope.com/2018/09/socialist-mayor-of-madrid-wants-to-fill-spains-depopulated-areas-with-migrants/
  Man ser tydligt hur galna Europas ledare är idag när de vill utplåna de unika europeiska folken och deras länder.

 42. Arabisdka är ett talspråk. Inte myket finnns på böcker. Ingen kan tex studera något avancerat på arabiska. – Arabiska är sålunda ett av de menlösaste språken att lära.

 43. Dumheter! Om muslimerna ska integreras ska de lära sig det språk som talas i det land dit de flyttat. Det är inte invånarna i landet de flyttat till som ska behöva lära sig arabiska.
  Ska man ens behöva diskutera och förklara sådana här självklara saker?

  • Men det tänkbara scenariet beträffande integration, kommer vi nog inte att få uppleva under överskådlig tid för mänskligheten. Alltså är det ett projekt dömt att misslyckas, och bör således förpassas dit det hör hemma, i Arabstaterna!

 44. Islamiseringen sker än så länge i relativ tysthet, nåt böneupprop här och nån friskola där men det kommer eskalera mer och mer. Det här ser de PK befriade med oro och protesterar men de PK sjuka ser det bara som all(a)s lika värde. När det är försent har landet blivit ett muslimskt inferno. Vänsterns tro att olika religioner kan fungera sida vid sida fungerar inte, katastrof överallt i världen där detta provats på.

  • juderna flyr redan Sverige (och Frankrike).

   Blir inget sida vid sida. Blir bara Islam.

   Om inte no snart lættar på røve och AGERAR!

 45. Mer intressant från Tino S.

  Nedrevidering av senast kvartal var förväntad av insatta såsom Konjunkturinstiutet, men det stoppade inte regeringen från att använda överblåsta siffrorna i valet, påhejad av media. Nu kommer facit, som är än värre än förväntad. Sydsvenskan:

  ”Svensk tillväxt skrivs ned rejält. De senaste årens högkonjunktur har varit svagare än vad som först beräknats, visar färska siffror från Statistiska centralbyrån…Såväl 2016 som 2017 års BNP-siffror skrevs ned. Generellt sett har de senaste årens högkonjunktur varit svagare än vad som först beräknats” ”Det blir sammantaget många miljarder sämre än tidigare rapporterat”

  https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10155919205508231?__tn__=-R

 46. Vad förväntas den egentliga nyttan bli av att implementera arabiska språk i Europa?
  Ännu på 70- talet ansågs inte att ett arabiskt språk hade någon koppling till något som var eftersträvansvärt.
  Det är helt enkelt en smygislamisering som pågår.
  Den sjukdomen har slått ut i full blom bland EU:s politiker.
  Borde inte all valfusk i valet ses som en del av islamiseringen? Det var också bekymmer med SD:s valsedlar både här och där. SD:s valsedlar stals bl.a. från ambassader i tre länder. Uppsnappat på nätet.

  Kan man ha förtroende för ett samhälle där rättsrötan får härja fritt? Naturligtvis inte!
  Vi lever faktiskt inte längre i en demokrati utan vi befinner oss i en unken vänsterdiktatur.

 47. Vi är snart där Frankrike är…..kan trög-Svenne förstå det, och kanske förhindra det framöver, för i detta val fegade han/hon ur….

  • Troligen förstår Svenne ingenting av det som pågår. Han låter sig förföras av suspekta valfuskare och inbillar sig att han lever i världens bästa samhälle trots alla bidragstagare som dagligen tar hand om de godaste bitarna.

 48. Integration…..smaka på ordet…det betyder att de som kommer hit, behöver hjälp för att anpassa sig….

  Arbetskraftsinvandring, är totalt skiljt från integration. De, som vill och kan arbeta i landet, måste visa på anställningsavtal och får då begränsade uppehållstillstånd.

  Men totalt obildade välfärdsmigrater, får tillgång till bankomatkortet direkt, skattebetalarnas pengar, utan att visa varesig möjlighet eller intresse att bli assimilerade medborgare…..vad [email protected] håller landet på med, självdöd?

  • Eftersom vi inte kan samexistera är åtskillnad rätt och dess motsats integration fel…man tvingar inte tobaksallergiker att stå i en rökruta eller veganer att äta på ett steakhouse eller ormfobiker att besöka ett terrarium…— this isn’t rocket science.

 49. Enligt islam så kunde Profeten Mohammed varken läsa eller skriva. I Koranen så står flera gånger det att Profeten Mohammed var den perfekta muslimen med ett levnadsexempel alla goda muslimer måste följa.
  Således är det Haram för en god muslim att lära sig att läsa och skriva.

 50. Arabiskan är världens vidrigaste språk enligt min mening, En del behöver lära sig språket, men i huvudsak har vi inte mycket för att handla med muhammedanerna.

 51. När man gick högstadiet och gymnasiet var engelska A språk.
  Sedan kunde man välja tyska eller franska som B eller C språk.

  Andra prominenta språk: spanska, ryska,kinesiska ( kanton lär vara det största) japanska.

  Arabiska är väl en angelägenhet för MENA regionen enbart av religösa skäl med den islamiska helgedomen i Mekka.
  Ser man ekonomisk och kulturell betydelse skulle ju exempelvis turkiska eller persiska ha en högre dignitet från denna del av världen.

 52. Historien lär upprepa sig och det högsta Franska hönset lär ställa samma nonchalanta fråga som Louis den XVI ställde innan stormningen av Bastiljen:
  – « C’est une revolte?! »

  – « Non Sire, c’est une revolution! »

  Det börjar bli dags för fransosen att ta tillbaks sitt land.

 53. Vänta nu…. ett land som dubbar i princip allting (som Tyskland och Italien)…. vill ändra sin språkkultur?? Visst, den som vill lära sig arabiska ska naturligtvis kunna göra det via språkskolor/kurser… men införliva det i skolan??? Det är ju bara att bevisa att man har misslyckats med sin invandring.
  Fast vi har ju redan idioter här i Sverige som tycker detsamma. Arabisering…

 54. Apan heter Jocko och kommer från Marocko
  Så sjöng vi i småsskolan på 50 talet.Men nu är denna sång bannlyst. Ej heller har jag hört den på 50 talet mycket populära sången danslåten Du svarte zigenare kom spela för mig de senaste 30 åren. Och vem har hört Erik Axel Karlfeldts: Svarte Rudolf han dansar???Dvs censur råder i Sverige men inte något liknande i andra länder!Snart blir väl Pippi Långstrump förbjuden?

  • Har du funderat på hur svenska låter för icke-svenskar ?
   Jag tycker numera, (då jag förstår språket och talar det flytande), att svenska är ett mycket vackert språk, men jag minns hur märkligt och rent av förfärligt fult svenska lät i mina öron innan jag lärde mig språket…Alla språk är vackra när man förstår dem!

 55. En politiker i vilket land som helst, i EU, kan tycka ,tänka och säga vad han vill utan efterräkningar till skillnad från oss ”vanliga”

 56. Vafan är det som händer i Europa? Den ena jävla galningen efter den andra uttalar sig nä fyfan bygg ut dårhusen istället och fyll med galna politiker! Vi kan skicka ett gäng från Sverige också!

 57. Napoleon försökte inta hela Europa. En förlaga till Hitler kan man kanske också tycka. Sedan kom Charles de Gaulle efter andra världskriget. Hans favorituttryck var ”JAG är Frankrike”. Han försökte också knäcka USAs guldreserv och förbjuda att Engelska talades i Frankrike. Macron är bara ytterligare en Fransman med storhetsvansinne och möjligen nekrofila drag. Man kan undra vad de i Frankrike historisk sedda jättarna Napoleon och de Gaulle skulle ha tyckt om ett språkbyte till arabiska i Frankrike

 58. Vad händer om alla svenskar konverterar till islam och börjar lära sig några fraser arabiska? Och liksom fortsätter att leva som vanligt i alla fall?

  • Räcker inte , en orättfärdig muslim har lägre status än en kristen pga att en ytlig oseriös muslim är en direkt förolämpning mot islam !

   Det är en av orsakerna till varför de olika falangerna inom islam mördar varandra , de ser varandra som ovärdiga och oseriösa !

   Eftersom svensken är av kristet ursprung så kommer vi ALDRIG att betraktas som ”rena” och blir då en underklass i samhället !

   • Svenska språket är lika lite av ”kristet ursprung som ” arabiska språket är av ”muslimskt ursprung”. Båda språken existerade före såväl kristendom som islam!

     • Ursäkta…fel av mig jag läste ”svensken” som ”svenskan”…behöver nog skaffa glasögon…

     • Ja , svenskarna (människorna) är av kristet ursprung sedan 1100-talet ungefär . . Innan dess var det Asagudarna som rådde !

      Även Asagudarna var bättre än islam eftersom dessa gudar var både män och kvinnor , ingen förespråkade att någon var värdigare än en annan utan alla var lika respekterade i grunden !

      Det var heller ingen som förespråkade att andra skulle mördas endast för att de INTE trodde på Asagudarna eller senare på kristendomen !

      Inget samhälle kan fungera bra om det har en religion som bestämmer vilka som är ”bra” , vilka som är ”dåliga” och vilka som får dödas !

      Det finns INGET islamistiskt styrt land som kan mäta sig med oss när det gäller harmoni i samhället och när det gäller forskning och uppfinningar ! !

 59. Varför ska vi lära oss arabiska? Araberna borde inte vara här! Europa har betydande svårigheter att integrera européerna kulturellt, så svåra att det är nästan omöjligt! Är syftet att vi skall bli arabiserade säger vi tack och adjö till EU!

  • Frankrike är en av kolonialmakterna som förstörde bl.a. Mellanöstern. I många länder i Mellanöstern och Nordafrika lärs franska ut till följd av av detta, (ex. Syrien, Libanon, Tunisien, Marocko, Algeriet osv…). Arabiskan i länder som t.ex. Algeriet och Tunisien är nästan oigenkännlig till följd av att språket har ”blandats ut” med så mycket franska. Det är mer än dags för lite ”payback” :)))

   • Ska vi då ge oss på Frankrike? Kungen är ju betydelselös idag så hans franska rötter räknas inte. Vi normala svenskar har ju inte heller anspråk på hela världen som fransmännen, så de får lösa sina koloniala problem utan oss och lavemang!

 60. Nu fattar inte jag , varför ska man lära sig arabiskt kraxande för . . Har de inte kraxande kråkor och skator i Frankrike som sköter detta ? ?

LÄMNA ETT SVAR